Laosz - Vietnam - Kambodzsa körutazás

16 napos körutazás Indokínában

IIndokína, Phnom Penh, Laosz, Angkor… legtöbben úgy vagyunk ezekkel a nevekkel, hogy valami egzotikus, romantikus kép ugrik be hallatukra, ahol keveredik a régi birodalmak, a makulátlan egyenruhája francia gyarmatosítók és a kegyetlen múlt századi háborúk hangulata. Nem járunk messze a valóságtól: Kambodzsa és Laosz világa valóban ezekből a sokarcú, hol lenyűgöző, hol izzasztó. Kevés szeglete van a Földnek, ahol a gazdag, befogadó kultúra, a finom ételek és a valóban vendégszerető helyiek világa viszonylag könnyen megismerhető. Indokína.... amit örökre a szívedbe zársz.

FőoldalÁzsiaVietnámHanoiLaosz - Vietnam - Kambodzsa körutazás

Alapár tartalmazza

Légkondicionált autóbusz a körutazás és a transzferek során.
Elhelyezés 4* szállodákban, egy éjszaka hajón a Halong-öbölben.
Ellátás: félpanzió (kivéve a repülések napjain és a tengerparton), Halong-öbölben teljes ellátás.
Belépőjegyek a programban meghirdetett látnivalókhoz.
Magyar nyelvű idegenvezető, csoportkísérő.

Alapár nem tartalmazza

Belföldi és nemzetközi repülőjegyek és illetékek.
Vízumok.
Útlemondási biztosítás, BBP biztosítás.
Borravalók, személyes jellegű kiadások.  

Hossz: 
16 nap
Szállás: 
szálloda
***

1. nap: Budapest - Luang Prabang
Utazás Budapestről repülővel menetrend szerinti járattal, átszállással Laoszba. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Luang Prabang
Délután érkezünk Luang Prabang-ba, első állomásunkra. Érkezés után transzfer a szállodába, majd szabad program és pihenés. Szállás Luang Prabangban (2 éj).
Szállás:
Luang Prabang View Hotel 4*+
november 12-ei indulásnál: Grand Hotel Luang Prabang 4*+

3. nap: Luang Prabang
Reggeli után városnézés az UNESCO Világörökség listáján található Luang Prabangban, első állomásunk a Királyi Palota, mely ma a Nemzeti Múzeumnak ad otthont. Ezt követően hajóra szállunk és felhajózunk a Mekong folyón a Pak Ou Barlangokig. A barlangrendszerben közel ötezer kisebb-nagyobb aranyozott Buddha szobor található. Visszatérve Luang Prabangba megtekintjük Wat Xiengthong híres épületét, majd Wat Siphoutthabat templomából csodáljuk meg a lenyugvó napot. A programunkat az éjszakai piacon zárjuk.

4. nap: Luang Prabang – Hanoi
Reggeli előtt lehetőségünk lesz betekinteni a helyi papok szokásaiba, akik reggel az utcákat járva rizst gyűjtögetnek a hívőktől. Reggeli után felmegyünk a Phousi hegyre, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a városra és a Mekong-folyóra. Ezután megtekintjük a lenyűgöző Kuang Si vízesést, és betekintést nyerhetünk a semelykészítés rejtelmeibe. Majd a repülőtérre utazunk, és átrepülünk Vietnámba. Szállás Hanoiban (2 éj).
Szállás
May De Ville Old Quarter Hotel 4*
november 12-ei indulásnál: Silk Queen Grand Hotel 4*

5. nap: Hanoi
A Vörös folyó partján fekvő Hanoit, Vietnam fővárosát a Tavak városának is nevezik. Városnézés Hanoiban: Ba Dinh tér, Ho Si Minh mauzóleum, a népvezér háza, Egy Oszlopú Pagoda, Irodalom Temploma, Etnológiai Múzeum.

6. nap: Ha Long-öböl
Reggeli után indulás autóbusszal az álomszép Halong-öbölbe. Érkezés délben, majd beszállás a tradicionális “sárkányhajóba”, ahol elfoglaljuk a kabinjainkat. A kapitány üdvözlése után ebéd, majd hajónk kifut az öbölből és behajózik az ezernyi mészkősziget közé. Fürdőzési lehetőség a smaragdszínű öblökben, majd a hajóra visszatérve a szakácsok rögtönzött főzőbemutató keretében avatják be a vendégeket a vietnami konyha rejtelmeibe. A tenger gyümölcseiből készült gazdag vacsora zárja a napot. Szállás a hajón a Halong-öbölben. (1 éj).
Szállás:
Syrena Cruise 4*
November 12-ei indulásnál: Paloma Cruise 4*

7. nap: Ha Long-öböl – Hoi An
A korán kelők tai chival köszönthetik a napfelkeltét a fedélzeten, korai reggeli, majd hajózás azokon a helyszíneken, ahol az Indokína című filmet forgatták. Túránk után visszatérés a hajóra, könnyű korai "ebéd", majd 11 óra körül kikötünk Halong faluban, elhagyjuk a hajónkat és autóbusszal elindulunk Hanoiba. Érkezés után transzfer a repülőtérre, majd repülés Danangba. Transzfer Hoi Anba. Szállás Hoi An (2 éj). Szállás:Green Heaven Hotel 4*

8. nap: Hoi An
Reggeli után gyalogos városnézés Hoi Anban, mely többek között a selyemkészítéséről és kereskedelméről vált nevezetessé. Sétálva fedezzük fel a bájos óvárost, bemegyünk több XVIII. századi lakóházba, és megtekintjük a város jelképét, a fedett Japán hidat. Felkeressük a kínai negyedet, megnézzük a Fukien egyesület templomát, a Kerámia Múzeumot és a Chua Ong templomot. Délután szabad program.

9. nap: My Son - Hue
Reggeli után utazás az egykori Cham állam szakrális központjába, My Son szent földjére. Sajnos a területen található örökség jelentős része a vietnámi háború során helyrehozhatatlan károkat szenvedett. A terület az UNESCO Világörökség része. A fennmaradt romok különleges atmoszférát kínálnak. A program után a Danang és Hue között félúton fekvő Hai Van hágón utazunk keresztül, amely egyben észak és dél klimatikus választóvonala. Innen felejthetetlen kilátás nyílik My Khe Sea-re. Rövid megállót tartunk Lang Co tengerpartján, majd érkezés Hue-ba. Szállás Hue-ban (2 éj).
Szállás:
októberi indulásnál: Romance Hotel 4*
november 5-ei és 12-ei indulásnál: Cherish Hotel 4*

10. nap: Hue
Hue 1802-1945 között Vietnam fővárosa, és a Nguyen-dinasztia uralkodóinak a székhelye volt. A városnézés során az impozáns császári temetkezési komplexumok közül megtekintjük Tu Duc és Minh Mang király sírját, valamint Hue fellegvárát. Megállunk a Zászló toronynál, a Noon kapunál, a kilenc dinasztikus urnánál, a Kilenc szent ágyúnál, a Thai hoa Palotánál és a tiltott Bíbor városnál. Hajókirándulás a Parfüm folyón a nyolcszögletű, hétszintes Thien Mu pagodához. A nap végén időt szakítunk egy kis vásárlásra és nézelődésre a Dong Ba piacon.

11. nap: Hue - Saigon
Reggel Saigonba utazunk, hogy megismerkedhessünk Vietnám legnagyobb városával. Városnézés: Notre Dame katedrális, Városháza, Thien Hau Pagoda, Városi Postahivatal, Háborús emlékek múzeuma, Ben Thanh piac. Szállás Saigonban (1 éj). Szállás:Golden Central Hotel 4*

12. nap: Cu Chi alagutak – Siem Reap
Reggeli után az egykori amerikai támaszpont alá épült híres alagútrendszert keressük fel. A vietnámi háború alatt épített, közel 200 km hosszú rendszerben egyes szakaszain megismerhetjük a találékony vietnámi gerillamozgalom taktikáit, csapdáit. Délután Kambodzsába, Siem Reap-be repülünk. Szállás Siem Reap-ben (3 éj).
Szállás:
októberi indulásnál: Hotel Somadevi Angkor Resort & Spa 4*
november 5-ei indulásnál: Royal Empire Hotel 4*
november 12-ei indullásnál: Angkor Century Hotel 4*+

13. nap: Angkor Wat - Phnom Bakheng
Egész napos kirándulásunkat Angkor Thom Déli Kapujánál kezdjük. Megtekintjük a Bayon templomot, ezt követően meglátogatjuk az Elefánt-teraszt, a Phimean Akas templomot és a régészeti körzet egyéb látványosságait. Túránk a khmer építészet gyöngyszemében, Angkor Watban folytatódik, majd visszatérünk a szállodánkba.

14. nap: Banteay Srei - Angkor Wat
Reggeli után utazás Banteay Sreibe, a klasszikus khmer építészet gyöngyszemébe, melynek homokkő faragásai méltán vetekednek az angkori nagy templomok látnivalóival. Megtekintjük Kbal Speant, majd a délután folyamán felfedezzük a Világörökség részét képező, leghíresebb Angkor Wat-ot. Majd felfedezzük Angkor egyéb műemlékeit, mint a híres Ta Phrom dzsungel által benőtt templomait is.

15. nap: Siem Reap - Bangkok
Reggeli után rövid utazással felkeresünk egy selyem farmot. Megismerkedünk a selyemkészítés folyamatával, adunk egy kis szabad időt nézelődésre és vásárlásra, majd továbbutazás Chong Khneas úszó városába, amely Siem Reaptól 13 km-re, a Tonle-tavon található. Tradicionális csónakokba ülve fedezzük fel Kambodzsa „Nagy-tavát”, amely az egyik legnagyobb természetesen tó Ázsiában. Érdekessége, hogy a tavon nem csak úszó, lebegő települések, de iskolák, kórházak és éttermek is találhatók. Ezzel a programmal búcsúzunk Kambodzsától, transzfer a repülőtérre, átszállással hazautazás Budapestre. Éjszaka a repülő fedélzetén.

16. nap: Bangkok - Budapest
Érkezés Budapestre a déli órákban.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Légkondicionált autóbusz a körutazás és a transzferek során.
Elhelyezés 4* szállodákban, egy éjszaka hajón a Halong-öbölben.
Ellátás: félpanzió (kivéve a repülések napjain és a tengerparton), Halong-öbölben teljes ellátás.
Belépőjegyek a programban meghirdetett látnivalókhoz.
Magyar nyelvű idegenvezető, csoportkísérő.

Alapár nem tartalmazza: 

Belföldi és nemzetközi repülőjegyek és illetékek.
Vízumok.
Útlemondási biztosítás, BBP biztosítás.
Borravalók, személyes jellegű kiadások.  

Kötelező költségek: 

Belső és nemzetközi repülőjegyek.
Repülőtéri illetékek.
Sztornó biztosítás.
Vízum díjak.
A helyszínen fizetendő vízum és kilépési díjak.

Helyszíni költségek leírása: 

Borravaló (ajánlott 5 USD/fő/nap)

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Budapestről menetrend szerint közlekedő repülőjáratokkal, átszállással. Közlekedés helyben külön busszal, belföldi repülőjárattal, csónakkal

Szállás: 

Elhelyezés középkategóriájú szállodákban 4*-os, 2 ágyas fürdőszobás szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető. A Halong-öbölben egy éjszaka hajón töltendő.

Szállás Luang Prabang-ban (2 éj):
Luang Prabang View Hotel 4*+
november 12-ei indulásnál: Grand Hotel Luang Prabang 4*+

Szállás Hanoi-ban (2 éj):
May De Ville Old Quarter Hotel 4*
november 12-ei indulásnál: Silk Queen Grand Hotel 4*

Szállás a Ha Long-öbölben (hajón, 1 éj):
Syrena Cruise 4*
November 12-ei indulásnál: Paloma Cruise 4*

Szállás Hoi Anban (2 éj):
Green Heaven Hotel 4*​

Szállás Hue-ban (2 éj):
októberi indulásnál: Romance Hotel 4*
november 5-ei és 12-ei indulásnál: Cherish Hotel 4*

Szállás Saigonban (1 éj):
Golden Central Hotel Saigon

Szállás Siem Reap-ben (3 éj):
októberi indulásnál: Hotel Somadevi Angkor Resort & Spa 4*
november 5-ei indulásnál: Royal Empire Hotel 4*
november 12-ei indullásnál: Angkor Century Hotel 4*+

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz. A Halong-öbölben a hajón való tartózkodás alatt pedig teljes panziós ellátás.
A területről: 
Délkelet-Ázsia két földrajzi egységből áll: a szárazföldből és az attól keletre, délkeletre fekvő szigetekből. Az indokínai részen fekszik Kambodzsa, Laosz, Mianmar, Thaiföld és Vietnam. Ezek lakossága főleg thai- és ausztro-ázsiai nyelvet beszélő népekből áll, vallásuk javarészt a buddhizmus, amit a konfucianizmus követ. A tengeri rész országai: Brunei, Kelet-Timor, Indonézia, Malajzia, Fülöp-szigetek és Szingapúr. Ezen a területen főként ausztronéz emberek élnek, akiknek vallása elsősorban az iszlám, amit a kereszténység követ.
Időjárás: 
Vietnam: Az áprilistól/májustól októberig tartó időszakban a délnyugati monszun uralkodik az országon, melyet esőkkel tarkított, párás, meleg hónapok jellemeznek, főként délen. Északabbra is csak a hegyvidékek védelmében lévő vidékek mentesül valamelyest a sok csapadéktól. Az év másik szakaszában jóval kellemesebb az időjárás, januárban mindazonáltal még egy széldzsekire is szükségünk lehet a kora reggeli órákban. Kambodzsa: Kambodzsa a trópusi éghajlati övben fekszik, s az időjárást itt is három évszak jellemzi: a júniustól októberig tartó esős, a novembertől februárig húzódó száraz, illetve a márciustól májusig dúló forró évszak. Az október végétől márciusig tartó hűvös évszak Kambodzsában is a főszezont jelenti, a március-május közötti forró időszakot ellenben meglehetősen magas, 40 Celsius-fok fölé szökő hőmérsékleti maximumok jellemzik.
Vízum: 
Vietnam: Magyar állampolgárok csak valamelyik vietnami külképviseleten előzetesen beszerzett vízummal léphetnek be az országba. A vietnami külképviseletek általában egyszeri beutazást lehetővé tévő 30 napra szóló turista vagy üzleti vízumot állítanak ki. A vízum érvényességi idejére különösen figyelni kell. A belépéskor kitöltendő idegenrendészeti formanyomtatvány egyben vámáru nyilatkozat is, a kitöltött és lepecsételt másodpéldányt (sárga lap) az ország elhagyásáig az útlevélben meg kell őrizni. A vízum iránti kérelem benyújtásakor az alábbi okmányokat kell csatolni: - 2 db kitöltött vízumkérő lap - 2 db fénykép Vietnami vízumot csak az kaphat, aki un. előzetes vízummal rendelkezik, amit a vietnami Emigrációs Hivataltól kell kérni. Ezt valamely vietnami idegenforgalmi cég, vietnami meghívó, partner vagy a VSZK budapesti nagykövetsége kérheti az illetékes vietnami szervtől. Kambodzsa: magyar állampolgárok részére vízumköteles, a vízum beszerezhető érkezéskor, a siem reap-i repülőtéren. A vízum kiállításához két db igazolvány és a vízumkérő lap kitöltése szükséges
Biztosítás: 
Az országba való belépés feltétele a külföldi hatóságok által is elfogadott baleset-, betegség és poggyászbiztosítás megléte, melyet az alapár tartalmaz.
Egészségügyi tudnivalók: 
Vietnam-Kambodzsa: kötelező védőoltás nincs. Amennyiben tájékozódni szeretne a térségben előforduló megbetegedésekről, kérjük, forduljon orvosához, vagy a nemzetközi oltóközpontokhoz. Nemzetközi Utazásegészségügyi és Oltóközpont 1097 Budapest, Gyáli út 3/a Tel.: +36 1 476-1364 Rendelés Hétfõ – csütörtök: 9 -14 óra Nemzetközi Oltóközpont 1134 Budapest, Váci út 70. Telefon: +36 1 78-78-770, +36 20-208-7878 Rendelés Hétfő – péntek: 10:00 – 20:00 Szombat: 10:00 – 16:00
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!