Laosz - Vietnam - Kambodzsa körutazás

16 napos körutazás Indokínában

IIndokína, Phnom Penh, Laosz, Angkor… legtöbben úgy vagyunk ezekkel a nevekkel, hogy valami egzotikus, romantikus kép ugrik be hallatukra, ahol keveredik a régi birodalmak, a makulátlan egyenruhája francia gyarmatosítók és a kegyetlen múlt századi háborúk hangulata. Nem járunk messze a valóságtól: Kambodzsa és Laosz világa valóban ezekből a sokarcú, hol lenyűgöző, hol izzasztó. Kevés szeglete van a Földnek, ahol a gazdag, befogadó kultúra, a finom ételek és a valóban vendégszerető helyiek világa viszonylag könnyen megismerhető. Indokína.... amit örökre a szívedbe zársz.

FőoldalÁzsiaVietnámHanoiLaosz - Vietnam - Kambodzsa körutazás

Alapár tartalmazza

Légkondicionált autóbusz a körutazás és a transzferek során.
Elhelyezés 3-4* szállodákban, egy éjszaka hajón a Halong-öbölben.
Ellátás: félpanzió (kivéve a repülések napjain és a tengerparton), Halong-öbölben teljes ellátás.
Belépőjegyek a programban meghirdetett látnivalókhoz.
Magyar nyelvű idegenvezető, csoportkísérő.

Alapár nem tartalmazza

Belföldi és nemzetközi repülőjegyek és illetékek (kb. 470.000 Ft/fő).
Vízumok, kilépési illetékek (kb. 120 USD/fő)
Útlemondási biztosítás, BBP biztosítás.
Borravalók, személyes jellegű kiadások.  

Hossz: 
16 nap
Szállás: 
szálloda
***

1-2. nap: Budapest – Luang Prabang
Utazás Budapestről repülővel menetrend szerinti járattal, átszállással Laoszba. Éjszaka a repülőn. Másnap délután érkezünk Luang Prabang-ba, első állomásunkra. Érkezés után transzfer a szállodába, majd szabad program és pihenés. Szállás Luang Prabangban (2 éj).

3. nap: Luang Prabang
Reggeli után városnézés az UNESCO Világörökség listáján található Luang Prabangban, első állomásunk a Királyi Palota, mely ma a Nemzeti Múzeumnak ad otthont. Ezt követően hajóra szállunk és felhajózunk a Mekong folyón a Pak Ou Barlangokig. A barlangrendszerben közel ötezer kisebb-nagyobb aranyozott Buddha szobor található. Visszatérve Luang Prabangba megtekintjük Wat Xiengthong híres épületét, majd Wat Siphoutthabat templomából csodáljuk meg a lenyugvó napot. A programunkat az éjszakai piacon zárjuk.

4. nap: Luang Prabang – Hanoi
Reggeli előtt lehetőségünk lesz betekinteni a helyi papok szokásaiba, akik reggel az utcákat járva rizst gyűjtögetnek a hívőktől. Reggeli után felmegyünk a Phousi hegyre, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a városra és a Mekong-folyóra. Ezután megtekintjük a lenyűgöző Kuang Si vízesést, és betekintést nyerhetünk a semelykészítés rejtelmeibe. Majd a repülőtérre utazunk, és átrepülünk Vietnámba. Szállás Hanoiban (2 éj).

5. nap: Hanoi
A Vörös folyó partján fekvő Hanoit, Vietnam fővárosát a Tavak városának is nevezik. Városnézés Hanoiban: Ba Dinh tér, Ho Si Minh mauzóleum, a népvezér háza, Egy Oszlopú Pagoda, Irodalom Temploma, Etnológiai Múzeum, végül riksázás a Hoan Kiem-tó mentén.

6. nap: Ha Long-öböl
Indulás az álomszép Ha Long-öbölbe. Érkezés után beszállás a tradicionális “sárkányhajóba”, ahol elfoglaljuk a kabinjainkat. Ebéd, majd hajónk kifut az öbölből és behajózik az ezernyi mészkősziget közé. Fürdőzési lehetőség a smaragdszínű öblökben, majd a hajóra visszatérve a szakácsok főzőbemutató keretében avatják be a vendégeket a vietnami konyha rejtelmeibe. Szállás és vacsora a hajón (1 éj).

7. nap: Ha Long-öböl – Hue
A korán kelők tai chival köszönthetik a napfelkeltét a fedélzeten, utána reggeli, majd hajózás az Indokína című film forgatási helyszínein. Túránk után visszatérés a hajóra, étkezés, majd kikötünk Halong faluban, elhagyjuk a hajónkat és autóbusszal elindulunk Hanoiba. Érkezés után transzfer a repülőtérre, majd repülés Huébe, az egykori Császárvárosba. Szállás Huében (2 éj).

8. nap: Hue
Hue 1802-1945 között Vietnam fővárosa, és a Nguyen-dinasztia uralkodóinak a székhelye volt, az impozáns császári temetkezési komplexumok közül megtekintjük Tu Duc és Minh Mang király sírját, valamint Hue fellegvárát. Hajókirándulás a Parfüm-folyón a Thien Mu pagodához.

9. nap: Hoi An
Utazás Vietnam legbájosabb városkájába, Hoi Anba. A mintegy 120 km-es út festői tájakon vezet keresztül, ahonnan remek kilátás nyílik Vietnam legszebb tengerpartjára, a Lang Co-ra. Érkezés után városnézés Hoi Anban, mely többek között a selyemkészítéséről és kereskedelméről vált nevezetessé. Sétálva fedezzük fel a bájos óvárost, bemegyünk több, 18. századi lakóházba, és megtekintjük a város jelképét, a Japán hidat. Szállás Hoi Anban (2 éj).

10. nap: My Son
Reggeli után utazás az egykori csam állam szakrális központjába, My Son-ba, a terület az UNESCO Világörökség része. A fennmaradt romok különleges atmoszférát kínálnak.

11. nap: Saigon
Reggel Saigonba utazunk, hogy megismerkedhessünk Vietnám legnagyobb városával. Városnézés: Notre Dame katedrális, Városháza, Thien Hau Pagoda, Városi Postahivatal, Háborús emlékek múzeuma, Ben Thanh piac. Szállás Saigonban (1 éj).

12. nap: Cu Chi alagutak – Siem Reap
Reggeli után az egykori amerikai támaszpont alá épült híres alagútrendszert keressük fel. A vietnámi háború alatt épített, közel 200 km hosszú rendszerben egyes szakaszain megismerhetjük a találékony vietnámi gerillamozgalom taktikáit, csapdáit. Délután Kambodzsába, Siem Reap-be repülünk. Szállás Siem Reap-ben (3 éj).

13. nap: Angkor Wat - Phnom Bakheng
Egész napos kirándulásunkat Angkor Thom Déli Kapujánál kezdjük. Megtekintjük a Bayon templomot, ezt követően meglátogatjuk az Elefánt-teraszt, a Phimean Akas templomot és a régészeti körzet egyéb látványosságait. Túránk a khmer építészet gyöngyszemében, Angkor Watban folytatódik, majd a naplementét a Bakheng hegy tetejéről megcsodálva, visszatérünk a szállodánkba.

14. nap: Banteay Srei - Angkor Wat
Reggeli után utazás Banteay Sreibe, a klasszikus khmer építészet gyöngyszemébe, melynek homokkő faragásai méltán vetekednek az angkori nagy templomok látnivalóival. Megtekintjük Kbal Speant, majd a délután folyamán felfedezzük a Világörökség részét képező, leghíresebb Angkor Wat-ot. Majd felfedezzük Angkor egyéb műemlékeit, mint a híres Ta Phrom dzsungel által benőtt templomait is.

15-16. nap: Siem Reap – Bangkok - Budapest
Reggeli után transzfer a repülőtérre. Utazás átszállással Budapestre, érkezés a 16. napon.

UNESCO Világörökségi helyszínek

  • Laosz – Luang Prabang
  • Vietnam – Ha Long-öböl (természeti)
  • Vietnam – Hue
  • Vietnam – Hoi An óvárosa
  • Vietnam – My Son
  • Kambodzsa – Angkor
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Légkondicionált autóbusz a körutazás és a transzferek során.
Elhelyezés 3-4* szállodákban, egy éjszaka hajón a Halong-öbölben.
Ellátás: félpanzió (kivéve a repülések napjain és a tengerparton), Halong-öbölben teljes ellátás.
Belépőjegyek a programban meghirdetett látnivalókhoz.
Magyar nyelvű idegenvezető, csoportkísérő.

Alapár nem tartalmazza: 

Belföldi és nemzetközi repülőjegyek és illetékek (kb. 470.000 Ft/fő).
Vízumok, kilépési illetékek (kb. 120 USD/fő)
Útlemondási biztosítás, BBP biztosítás.
Borravalók, személyes jellegű kiadások.  

Kötelező költségek: 

Belső repülőjegy.
Repülőtéri illetékek.
Sztornó biztosítás.
Vízum díjak.
A helyszínen fizetendő vízum és kilépési díjak.

Helyszíni költségek leírása: 

Helyszíni vízum, kb.: 30 USD (Laosz)
Helyszíni kilépési illeték, kb.: 25 USD (Kambodzsa)
Borravaló (ajánlott 5 USD/fő/nap)

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Budapestről menetrend szerint közlekedő repülőjáratokkal, átszállással. Közlekedés helyben külön busszal, belföldi repülőjárattal, csónakkal

Szállás: 

Elhelyezés középkategóriájú szállodákban (kb.3-4*-os), 2 ágyas fürdőszobás szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető. A Halong-öbölben egy éjszaka hajón töltendő.

Szállás Luang Prabang-ban (2 éj):
Villa Santi Hotel & Resort (http://villasantihotel.com/)

Szállás Hanoi-ban (2 éj):
Flower Hotel Hanoi (http://flowergardenhotel.com.vn/)

Szállás a Ha Long-öbölben (hajón, 1 éj):
https://palomacruise.com/

Szállás Huében (2 éj):​
Romance Hotel (http://romancehotel.com.vn/en/​)

Szállás Hoi Anban (2 éj):
Hoi An Silk Village Resort & Spa ( http://www.hoiansilkvillage.com/​)

Szállás Saigonban (1 éj):
Golden Central Hotel Saigon ( http://goldenhotelsaigon.vn/ )

Szállás Siem Reap-ben (3 éj):
Hotel Somadevi Angkor Resort & Spa ( http://www.somadeviangkor.com/rooms-suites.html?type=superior-city-view )

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz. A Halong-öbölben a hajón való tartózkodás alatt pedig teljes panziós ellátás.
A területről: 
Délkelet-Ázsia két földrajzi egységből áll: a szárazföldből és az attól keletre, délkeletre fekvő szigetekből. Az indokínai részen fekszik Kambodzsa, Laosz, Mianmar, Thaiföld és Vietnam. Ezek lakossága főleg thai- és ausztro-ázsiai nyelvet beszélő népekből áll, vallásuk javarészt a buddhizmus, amit a konfucianizmus követ. A tengeri rész országai: Brunei, Kelet-Timor, Indonézia, Malajzia, Fülöp-szigetek és Szingapúr. Ezen a területen főként ausztronéz emberek élnek, akiknek vallása elsősorban az iszlám, amit a kereszténység követ.
Időjárás: 
Vietnam: Az áprilistól/májustól októberig tartó időszakban a délnyugati monszun uralkodik az országon, melyet esőkkel tarkított, párás, meleg hónapok jellemeznek, főként délen. Északabbra is csak a hegyvidékek védelmében lévő vidékek mentesül valamelyest a sok csapadéktól. Az év másik szakaszában jóval kellemesebb az időjárás, januárban mindazonáltal még egy széldzsekire is szükségünk lehet a kora reggeli órákban. Kambodzsa: Kambodzsa a trópusi éghajlati övben fekszik, s az időjárást itt is három évszak jellemzi: a júniustól októberig tartó esős, a novembertől februárig húzódó száraz, illetve a márciustól májusig dúló forró évszak. Az október végétől márciusig tartó hűvös évszak Kambodzsában is a főszezont jelenti, a március-május közötti forró időszakot ellenben meglehetősen magas, 40 Celsius-fok fölé szökő hőmérsékleti maximumok jellemzik.
Vízum: 
Vietnam: Magyar állampolgárok csak valamelyik vietnami külképviseleten előzetesen beszerzett vízummal léphetnek be az országba. A vietnami külképviseletek általában egyszeri beutazást lehetővé tévő 30 napra szóló turista vagy üzleti vízumot állítanak ki. A vízum érvényességi idejére különösen figyelni kell. A belépéskor kitöltendő idegenrendészeti formanyomtatvány egyben vámáru nyilatkozat is, a kitöltött és lepecsételt másodpéldányt (sárga lap) az ország elhagyásáig az útlevélben meg kell őrizni. A vízum iránti kérelem benyújtásakor az alábbi okmányokat kell csatolni: - 2 db kitöltött vízumkérő lap - 2 db fénykép Vietnami vízumot csak az kaphat, aki un. előzetes vízummal rendelkezik, amit a vietnami Emigrációs Hivataltól kell kérni. Ezt valamely vietnami idegenforgalmi cég, vietnami meghívó, partner vagy a VSZK budapesti nagykövetsége kérheti az illetékes vietnami szervtől. Kambodzsa: magyar állampolgárok részére vízumköteles, a vízum beszerezhető érkezéskor, a siem reap-i repülőtéren. A vízum kiállításához két db igazolvány és a vízumkérő lap kitöltése szükséges
Biztosítás: 
Az országba való belépés feltétele a külföldi hatóságok által is elfogadott baleset-, betegség és poggyászbiztosítás megléte, melyet az alapár tartalmaz.
Egészségügyi tudnivalók: 
Vietnam-Kambodzsa: kötelező védőoltás nincs. Amennyiben tájékozódni szeretne a térségben előforduló megbetegedésekről, kérjük, forduljon orvosához, vagy a nemzetközi oltóközpontokhoz. Nemzetközi Utazásegészségügyi és Oltóközpont 1097 Budapest, Gyáli út 3/a Tel.: +36 1 476-1364 Rendelés Hétfõ – csütörtök: 9 -14 óra Nemzetközi Oltóközpont 1134 Budapest, Váci út 70. Telefon: +36 1 78-78-770, +36 20-208-7878 Rendelés Hétfő – péntek: 10:00 – 20:00 Szombat: 10:00 – 16:00
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!