Jordániai - Izrael Körutazás 3*

8 napos körutazás a Közel-Keleten

"Menj el országodból, szülőföldedről és atyád házából azon országba, melyet én neked mutatok. És teszlek téged nagy néppé és megáldalak, s naggyá teszem nevedet; és áldás leszel." (I. Mózes első könyve 12,1-3.)

FőoldalKözel-KeletJordániaAqabaJordániai - Izrael Körutazás 3*

Alapár tartalmazza

3 éjszaka Aqabában 3* szállodában, 1 éjszaka a Wadi Rum sivatagban egy beduin táborban, 2 éjszaka Ammanban 3* szállodában és 1 éjszaka a Holt-tengernél 4* szállodában félpanziós ellátással; charter repülőjegyek BUD-AQJ-BUD útvonalon, repülőtéri transzferek, beépített programok magyar nyelvű idegenvezetéssel, útlemondási biztosítás.

Alapár nem tartalmazza

Adókat és illetékeket, utasbiztosítást (nem kötelező), Jordán kilépési illetéket, egyéb díjakat és illetékeket (izraeli és jordán vízum díja, illetékek, szervizdíj, stb): kb. 130 USD/fő (helyszínen fizetendő), belépőköltségek: kb. 130 USD/fő (helyszínen fizetendő).

Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum létszám: 10 fő

1. nap: Budapest/Aqaba:
Szentföldi keresztes hadjáratok és lovagrendek: Elutazás Aqabába charter járattal, érkezés után transzfer a szállodába. A transzfer közben ismerkedés a Jordán Hasemita Királyság létrejöttének körülményeivel és társadalmi viszonyaival, illetve Aqaba városának történetével, gazdasági szerepével. Közös séta, pénzváltás, úszás a Vörös-tengerben, majd kb. 1 órás fakultatív előadás és beszélgetés a Szentföldi keresztes hadjáratokról, illetve az itt született lovagrendekről: Ispotályosok; Templomosok; Német Lovagrend.

2. nap: Petra:
Az I. Keresztes Hadjárat és a Jeruzsálemi Királyság létrejötte: Reggeli után utazás Petrába. Kora reggeli indulás Petrába. Útközben ismertető az I. Keresztes Hadjárat (1096-1099) magyarországi eseményiről, illetve a Szentföldi hadműveletekről. A Jeruzsálemi Királyság létrejöttének igaz meséi, az első királyok (I - II. és III. Balduin) életének bemutatásán keresztül. Petrához közeledve felkészülés az előttünk álló ókori csodákra: A Dzsebel el-Hubsza homokkő sziklavidéke különleges stratégiai pont volt az ókor kezdeteitől. Itt futott össze a Dél-Arábiából induló Tömjénút és a Selyemút Egyiptomot – Damaszkusszal összekötő ága. A Vádi Músza völgye akkor kapta nevét, amikor Mózes itt megpihenve, botjával vizet fakasztott a kanyon falából. A terület Edóm néven szerepel a Bibliában, legismertebb lakói az Arábiából érkezett natabeusok voltak. A Kr. e. V. századtól az arab natabeusok egyedi „csoda-világot” faragtak a sziklafalakba: A nomád stílus és a környező birodalmak (egyiptomi, asszír, babiloni, római) építészeti jegyeinek összeolvadásából különleges paloták, templomok, „lakótelepek” és síremlékek születtek a festői völgyekben. A karavánszerájok bevételeiből és az adókból származó jövedelemnek köszönhetően a Kr. e. II. századra Petra 30.000 fős nagyvárossá vált, ahol a nyüzsgő átrakodó raktárak polcai roskadoztak a legfinomabb illatszerek, főszerek kelmék és az elefántcsont alatt. Vezetett séta az UNESCO világörökségi védelem alatt álló csoda-völgyben: Dzsin-sziklák; Szik (1,2 km hosszú, 100 m mély, helyenként 2-3 m keskeny kanyon/!/); Haszné al Faraún (A fáraó kincstára); Homlokzatok utcája; Színház; Királysírok (asszír, babiloni és római stílusú királysírok); Kaszr el-Bint Faraún (városközpont); ed- Dejr templom. A túra legtávolabbi pontján a lélegzetelállító hegyek és panorámák fényképezése. (A séta során teve és szamár fakultatív módon bérelhető.) Késő délutáni visszaindulás Aqabába.Vacsora és szállás Aqabában.

3. nap: Wadi Rum és a beduinok élete:
Délelőtti pihenő, úszási lehetőség a tengerben. Déli indulással utazás a Wadi Rum festői vidékére. A buszon felkészülés a sivatagi éjszakára, ismerkedés a beduinok életmódjával. „Oktatás” a dromedárokról (egypúpú tevék) és a tevegelésről. Séta a sivatagi táborunk körül, majd 2 órás utazás terepjáróval a völgy legszebb pontjaira. Ismerkedés a Wadi Rum földrajzi felépítésével, illetve a „közeli” arábiai- és észak-afrikai sivatagok természetföldrajzával. Szemelvények, történetek a múlt századig fennálló Oszmán-birodalmi időszakról, majd rövid ismertető a brit diplomácia és Arábiai Lawrence szerepéről, a mai határok kialakításában - Walter Reid nagysikerű műve, az Empire of Sand alapján. Este ismerkedés beduin vendéglátóinkkal. Vacsora, shisha (vízipipa) kóstoló és éjszakába nyúló beszélgetés a szabad ég alatt, a tábortűznél. Szállás a Wadi Rum sivatagban.

4. nap: Wadi Rum/Amman (Ajloun, Jerash):
Salah ad-Din ibn Ajjúb (Szaladin) élete: Reggeli után utazás Ajloun erődjéhez, a Szaladin (1174- 1193) szultán által épített várak egyikéhez. Útközben ismerkedés a keresztes háborúk muszlim krónikájával, illetve a legfontosabb mohamedán uralkodók, a Szeldzsukok; Szaladin; illetve Bajbarsz (1260-1277) mamluk szultán életével és háborúinak eseményeivel. Továbbutazás Jerashba. A lenyűgözően épen maradt római város végigjárása és fotózása, csoportkép készítéssel a Cardo-n (régi főút), illetve a színháznál. Késő délutáni indulás a Jordán Királyság fővárosába, Ammanba. Útközben felkészülés az előttünk állókra: Jordánia fővárosa a világ egyik legrégebben lakott települése, bizonyítottan 10.000 éves leletekkel /!/. Része volt az Asszír- majd a Perzsa-birodalomnak is. II. Ptolemaiosz fáraó önnön maga után neveztette el Philadelphiának, s ezen a néven volt ismert a római időkben is. A rómaiak építették ki a Fórumot és az óriási színházat is, illetve a Citadella templomait is. Amman a Bizánci-birodalom püspöki székhelye volt egészen az arab hódításig. A város mára 19 hegyre terjeszkedett, lakóinak száma elérte a 3 milliót. Vacsora és szállás Ammanban.

5. nap: Amman (Jeruzsálem):
A néhai keresztes államok: Reggeli utazás az izraeli határhoz, majd Jeruzsálembe. Útközben ismertető IV. Balduin (1174-1185) uralkodásának koráról, utalásokkal a Mennyei Királyság c. hollywoodi filmsiker valósághű részleteire. A Jeruzsálemi Királyságnál kisebb, további szentföldi keresztes államok rövid bemutatása: Antiokhiai Hercegség; Tripoli Őrgrófság; Edesszai Grófság; KisÖrményország. Ibelini Balián életének és Szaladin 1187. évi jeruzsálemi bevonulása történetének megismerése. A Jeruzsálemi Királyság fennállása legfontosabb eseményeinek áttekintése 1291-ig, Akkon erősségének elestéig. A városnézés legfontosabb állomásai: Sionhegy – Szent Péter Gallicantu templom – Óváros – sirató fal – Sziklamecset – Szent Sír templom. Visszautazás az izraeli határra, majd Ammanba. Vacsora és szállás Ammanban.

6. nap: Amman/Holt-tenger:
Reggeli látogatás Amman ókori városrészben, majd fényképezés a Citadelláról. Látogatás a King Husszein Mecsetben (a város legnagyobb mecsete). „Leereszkedés” a Föld legmélyebb pontjához a Holt-tengerhez. A tengernyi tó víztükre 422 méterrel a tengerszint alatt fekszik (!), az elmúlt évtizedekben jelentősen csökkenő vízszinttel. A zsugorodó sóstó hossza 67 km, átlagos szélessége 18 km, mélysége 378 m (!). A víz sótartalma 8,6 szerese a világtengerekének, s már az egyiptomiak is innen szállították a bitument a múmiák tartósításához. Az ókori görög-római világban Aszfalt-tóként ismert gyógyhelyet számos előkelőség kereste fel, ez volt Heródes szanatóriuma is. Strandolás – vagyis inkább lebegés a víz felszínén, a különleges víz varázslatos hatásainak élvezete napnyugtáig. Vacsora és szállás a Holt-tengernél.

7. nap: Holt-tenger/Aqaba (Nebo-hegy, Kerak, Shambok):
Keresztes erődök, jelvények, ereklyék; II. Endre (1205-1235) keresztes hadjárata: Reggeli indulás Kerakba, Chatilloni Raynald néhai fellegvárába, a keresztesek egyik legszebb erődjébe. Útközben látogatás a Nebo-hegyen (innen pillantotta meg Mózes a Szentföldet), illetve a hegy zarándok templomában. Kerak erődjének bejárása, a Holt-tenger és a Jordán völgye panorámáinak fotózása – csoportkép készítéssel. Ismerkedés a zarándokok és keresztesek jelvényeivel, ereklyéivel és szimbólum világával. Továbbutazás Mons Regalis (Shambok) keresztes erődjébe. Útközben ismerkedés II. András szentföldi hadjáratával, illetve az „eltérített” IV. Keresztes Hadjárat és Zára városa elfoglalásának eseményeivel. A II. Endre idején Magyarországon átmenetileg megtelepedő Német Lovagrend históriájának áttekintése a buszon. Aqabába érkezés a késő esti órákban. Vacsora és szállás Aqabában.

8. nap: Aqaba/Budapest:
Reggeli után transzfer a repülőtérre, hazautazás charter repülőjárattal.

Szállás

3 éjszaka Aqabában 3* szállodában, 1 éjszaka a Wadi Rum sivatagban egy beduin táborban, 2 éjszaka Ammanban 3* szállodában és 1 éjszaka a Holt-tengernél 4* szállodában. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Amennyiben programunk tetszik, de nem tudsz rajta részt venni, mert az időpont nem megfelelő, esetleg barátaiddal, munkatársaiddal szeretnél utazni egyedi szervezésben, saját igényeid szerint, akkor kérjük, hagyj üzenetet, munkatársunk hamarosan elkészíti az ajánlatot számodra.  (» Itt hagyhatsz üzenet.)
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

3 éjszaka Aqabában 3* szállodában, 1 éjszaka a Wadi Rum sivatagban egy beduin táborban, 2 éjszaka Ammanban 3* szállodában és 1 éjszaka a Holt-tengernél 4* szállodában félpanziós ellátással; charter repülőjegyek BUD-AQJ-BUD útvonalon, repülőtéri transzferek, beépített programok magyar nyelvű idegenvezetéssel, útlemondási biztosítás.

Alapár nem tartalmazza: 

Adókat és illetékeket, utasbiztosítást (nem kötelező), Jordán kilépési illetéket, egyéb díjakat és illetékeket (izraeli és jordán vízum díja, illetékek, szervizdíj, stb): kb. 130 USD/fő (helyszínen fizetendő), belépőköltségek: kb. 130 USD/fő (helyszínen fizetendő).

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték.
Illetékek és vízum díj.
Belépők.

Helyszíni költségek leírása: 

Illetékek és vízum díj kb. 130 USD/fő
Belépők kb. 130 USD/fő

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.

 

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

A kiutazás repülővel történik Budapest - Aqaba, Aqaba-Budapest útvonalon, a helyi programok légkondicionált autóbuszokkal. 

Szállás: 

3 éjszaka Aqabában 3* szállodában, 1 éjszaka a Wadi Rum sivatagban egy beduin táborban, 2 éjszaka Ammanban 3* szállodában és 1 éjszaka a Holt-tengernél 4* szállodában. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A program ára félpanziós ellátást foglal magában.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
A jelenlegi járványügyi helyzetben az adott úti célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során. Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!