Itália szívében: Róma, Firenze, Velence

6 napos buszos körutazás Olaszországban

Olasz körutazásunk során megtekintjük a történelmi világvárost Rómát, a cölöpökön álló Velencét és Toszkána kultúrális központját Firenzét. Fedezze fel velünk a csizma alakú félszigetet!

FőoldalEurópaOlaszországToszkánaFirenzeItália szívében: Róma, Firenze, Velence

Alapár tartalmazza

Utazás autóbusszal, 5 éj szállás, reggeli ellátás, idegenvezetés. Az út részvételi díja minden esetben csak a csoportkísérő idegenvezető díját tartalmazza. Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.

Alapár nem tartalmazza

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, fakultatív programok árát, útlemondási biztosítást, idegenforgalmi adót, helyszíni belépők összegét, VOX készüléket a városnézésekhez.

Hossz: 
6 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum létszám: 35 fő

1. nap: Indulás Budapestről, a Hősök teréről reggel 05.00 órakor. Folyamatos utazás rövid szünetekkel Szlovénián át, délután érkezés Velencébe. Behajózás a városba, majd séta a San Marco kerületben: Rakpart-Szent Márk tér és épületei-Rialto. Rövid szabadprogram után a szálláshely elfoglalása Velence környékén. 

2. nap: Reggeli után utazás Rómába. Városnézésünket a Szent Pál Bazilikánál kezdjük, mely egyike Róma négy nagy bazilikájának. A hagyomány szerint itt nyugszik Pál apostol. Innen indulunk informatív buszos városnézésünkre: Piramis – Circus Maximus – Colosseum – Lateráni Szent János Bazilika – Santa Maria Maggiore Bazilika – Termini pályaudvar – Repubblica tér –Via Veneto – Borghese park – Tevere part – Milviusi híd. Este a szállás elfoglalása Róma mellett.

3. nap: Reggeli után egész napos látogatás Rómában. Az ókori Rómával az ismerkedést a Colosseummal kezdjük. Miután láttuk a legnagyobb római építményt, végigsétálunk a Forum Romanumon, a császári fórumokon és a Palatinus-dombon. További programunk gyalogos séta keretében: Konstantinus diadalív – Capitolium domb – Viktor Emanuel emlékmű – Trevi kút – Spanyol tér és Spanyol lépcső – Pantheon – Navona tér. Visszautazás a szálláshelyre.

4. nap: Reggeli után fakultatív kirándulás a nápolyi öbölbe, ahol ízelítőt kaphatunk Dél – Olaszország hangulatából. Először látogatás Pompeibe, a világhírű pompeji ásatások megtekintése. A Vezúv i. sz. 79-es kitörése miatt elpusztult és megkövesedett, egykor virágzó római kereskedőváros hűen tükrözi a korabeli élet mindennapjait. Délután fél napos városnézés Nápolyban, Olaszország harmadik legnagyobb városában. A város történelmi központja, amely a Világörökség része, a műemlékek valóságos tárháza: Posillipo – Királyi Palota – Umberto Galéria – Piazza Plebiscito – San Carlo Operaház – Castel Nuovo – Castel dell'Ovo. Aki a fakultatív programon nem vesz részt: egész napos szabadprogram Rómában. Este visszautazás a szálláshelyre.

5. nap: Reggeli után folytatjuk az ismerkedést Rómával: látogatás a kereszténység központjába: Először a világ egyik leggazdagabb gyűjteményét, a Vatikáni Múzeumot és a Sixtus-kápolnát nézzük meg. Ezt követően a Szent Péter-bazilikába látogatunk, ahol megnézzük a templomon kívül a pápák sírját, majd a Bazilika előtti csodás barokk teret ismerjük meg és elsétálunk az Angyalvárhoz. Késő délután indulás észak felé, este a tranzitszállás elfoglalása Firenze mellett.

6. nap: Reggeli után utazás Firenzébe (a csoport vonattal megy be, vonatjegy külön fizetendő), városnézés: Santa Croce templom – Dante szülőháza – Dóm – Keresztelőkápolna – Giotto torony – Piazza della Signoria – Uffizi képtár (kívülről) – Ponte Vecchio. Az déli órákban hazaindulás Magyarországra. Folyamatos utazás, hazaérkezés az éjszakai órákban (várhatóan 2.00 óra körül).

Szállás

3*-os szállodában, 2 ágyas szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető!

Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Fakultatív

Nápoly - Pompei: 30 Euro/fő + belépők

Fakultatív vacsora felár  (5  vacsora): 21.000 Ft/fő (itthon fizetendő).

A fakultatív programok min. 20 fő részvételével indulnak.

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Utazás autóbusszal, 5 éj szállás, reggeli ellátás, idegenvezetés. Az út részvételi díja minden esetben csak a csoportkísérő idegenvezető díját tartalmazza. Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.

Alapár nem tartalmazza: 

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, fakultatív programok árát, útlemondási biztosítást, idegenforgalmi adót, helyszíni belépők összegét, VOX készüléket a városnézésekhez.

Kötelező költségek: 

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás, útlemondási biztosítás, idegenforgalmi adó, VOX készülék.

Helyszíni költségek leírása: 

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:

Róma, Colosseum és Forum Romanum: kb. 25 Euro/fő
Vatikáni Múzeum: kb. 40 Euro/fő
Pantheon kb. 3 Euro/fő
Róma, tömegközlekedés: kb. 10 Euro/fő
Pompei: kb. 25 Euro/fő
Velence, hajójegy: kb. 15 Euro/fő
Firenze, vonatjegy: kb. 10 Euro/fő
VOX készülék (városnézéshez): 2.400 Ft/fő 

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség)

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
Idegenforgalmi adó, VOX készülék.
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyebek
Kiutazás: 

Légkondicionált autóbusszal.

Szállás: 

3*-os szállodában, 2 ágyas szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető!

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Félpanziós ellátás felár ellenében igényelhető. Felhívjuk figyelmüket, hogy ennél az útnál a vacsorák megrendelésére csak előzetesen van lehetőség. A vacsorák megrendelését javasoljuk, mivel a program sűrű, általában fáradtan érkezünk vissza a szálláshelyre. Kérdéses, hogy a programokból visszaérkezve a szálláshelyek környékén találnak-e még nyitva tartó éttermet. Továbbá az éttermekben valószínűleg ennél magasabb áron tudnak csak étkezni. Vacsorát nem igénylő kedves utasainknak a napközbeni szabadidőben javasoljuk az étkezés megoldását.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.6
58 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.9
Program értékelése
4.8
Szállás értékelése
4.0
Túravezetők értékelése
4.8
Utazás értékelése
4.7
Nóri és Attila
Pilismarót
2018. aug. 1
4.8
Kedves leendő utazó!

Most jártunk életünkben először Olaszországban, ezért különösen boldogok vagyunk, hogy ilyen sok élménnyel tudtunk gazdagodni, és ilyen sok helyre eljutottunk alig 1 hét alatt. Jól éreztük magunkat, minden zökkenőmentesen ment, a szállás megfelelő volt, az olasz emberek nagyon kedvesek és barátságosak. Hálásak vagyunk a szervezők, az autóbuszvezetők és a túravezetők munkájáért.

Véleményünk szerint, amin érdemes lenne változtatni az a reggeli minősége és mennyisége, ez ugyanis eléggé szegényes kivitelű volt, ezt többen megjegyeztük.
Továbbá fel kell készülni arra is, hogy az út során lévő autópálya melletti pihenőhelyeken (ahol lehet vásárolni vizet, hideg és meleg ételt) elég magas árak lesznek. Az önálló szabadidő, ha engedi (ami ilyen sűrű program mellett nem sok lesz) és nem rest az ember sétálni egy kicsit, akkor lehet találni hipermarketet, ahol jóval olcsóbb minden (csak példaként: autópálya melletti pihenőhelyen 0,5 l víz kb. 3 euró, hipermarketben 1,5 l víz 0,22 euró).
Sok helyen lehet kártyával fizetni, ahol általában 10 euró a limit, de ezt mindenhol el is mondták miután rákérdeztünk. Mindent összevetve, érdemes lehet itthonról vinni egy kisebb túlélőcsomagot. :)

Élményekben gazdag jó utazást kívánunk!

Üdvözlettel:
Nóri és Attila
Erika
Budapest,
2018. júl. 31
4.4
Tökéletes
nélkül>
Dány
2018. júl. 31
4.8
Idegenvezetőnk Julika, fantasztikus tudással rendelkezik, aki folyamatosan mesélt menetközben a látnivalókról érdekességekről. Csodálatos energiákkal rendelkezik, óriási türelemmel és odafigyeléssel, szeretettel végzi feladatát! Gépkocsivezetők, felkészültek, rutinosan vezettek. Amit náluk hiányoltam, leszálláskor sosem éreztük a segítséget. Idősebb kolléga kedvességén volna mit csiszolni! A háromnapos szállás teljesen rendben volt, az egy-egy éjszakások nem voltak a toppon. A reggelik sehol nem voltak változatosak, zöldség is egyszer volt és vadászni kellett, hogy jusson! A vacsora helyi étkezési szokásoknak megfelelően alakult. Ami mindenkinek problémát jelentett, hogy túl későn volt vacsora. A programok fantasztikusak voltak, idegenvezetők ügyesen és jó humorral fűszerezetten vezettek minket! Kicsit túl sűrű volt a program. Szabadidő kissé másképp kellene szervezni. Összességében nagyon tartalmas volt, kicsit sok utazással fűszerezve. Köszönjük szépen!
<név nélkül>
Érd
2018. júl. 15
4.8
Csodálatos élményt kaptam.
Györgyi és Gergő
Budapest, XI. kerület
2018. júl. 13
4.8
Az utazásra elsősorban a gazdag program miatt jelentkeztünk - de az út még a vártnál is többet adott. Ez elsősorban a kiváló idegenvezetőknek, elsősorban Horváth Zoltánnak köszönhető, aki kedvességével, maximális odafigyelésével, pontosságával - és persze széleskörű tudásával lenyűgözte a csoportot. Ez azért is figyelemre méltó teljesítmény, mert a csoportban 9-84 évesig minden korosztály képviseltette magát.
Tehát: program, idegenvezető, buszvezetők: csillagos ötös. Köszönet az irodának is a remek szervezésért - mindenkinek ajánlani tudom.
<név nélkül>
Dusnok
2018. jún. 26
4.6
Nagyon jó volt.
Istvánné
Bp
2018. máj. 25
4.8
Látnivalókban gazdag prpgram, szakmailag jól felkészült idegenvezető, kell ennél több? Várom akciós ajánlatukat, nyugdíjas kis társulatunk nevében.
<név nélkül>
Eger
2018. máj. 24
4.6
A program igen szines és tartalmas volt. Az idegenvezetők nagyon felkészültek és kedvesek, teljes mértékben azon dolgoztak, hogy az utasok elégedettek legyenek és jól érezzék magukat.
<név nélkül>
Budapest
2018. máj. 23
5.0
Nagyon jól éreztem magam!
Ha lesz rá lehetőségem akkor firenzébe szeretnék visszamenni akár több napot eltölteni ott és végig nézni az ufici képtárat
Csaba
Tát
2018. máj. 23
4.6
Az idegenvezető Dani Gabriella nagyon felkészült, igen kedves és készséges volt. Csak dicsérni tudjuk! Hosszú fárasztó út de megérte, csodálatos élményekkel lettünk gazdagabbak. Minden elismerés az idegenvezetőnek és a gépkocsi vezetőknek !
Ildikó
Eger
2018. máj. 23
4.8
Nagyon jól éreztük magunkat! Idegenvezetőnk, Gabika, fantasztikus tudásával minden nap lenyűgözött bennünket, s a jókedvről is mindig gondoskodott. Gépjárművezetőinket se hagyjuk említés nélkül, Józsi és Milán! Nagyon értik a dolgukat, köszönjük nekik, hogy mindig időben érkeztünk mindenhová, s mindig vidáman! Felejthetetlen élményekkel gazdagodtunk, köszönjük szépen!
Judit
Budapest, XXI. kerület
2018. máj. 6
4.6
A Vivaldi utazási irodával meg voltunk elégedve,amint a fenti értékelésből is kiderül.Amit szeretnék megjegyezni,talán nem ártana tudatni az utazás meghirdetésekor ,hogy naponta átlag 10 km.-t kell gyalogolni,Rómában 15 km.-t és 10 emelet lépcsőt gyalogoltunk a lépésszámláló szerint,amivel nekünk nem volt gondunk,számítottunk rá,de nem mindenki.Velencében nagyon kellett rohanni,fotót alig volt időnk készíteni,persze itt a megérkezés, forgalom függő.
Az idegenvezetők és a két gépkocsi vezető végtelenül kedves,udvarias,aranyos volt,Andrea rengeteg információval gazdagított bennünket,amit ezúton is köszönünk,hasonlóan a telepített idegenvezetők is.
Köszönjük a 6 napot!Felejthetetlen volt,régi vágyunk vált valóra,kellemesen.

Anikó
Perbál
2018. ápr. 11
5.0
Nagyon jó szervezet út volt fárasztó ,de látnivalóban gazdag.Az idegen vezetők nagyon felkészültek és türelmesek, a sofőrök is udvariasak,viccesek és rutinos járművezetők.MINDENKINEK csak ajánlani tudom ezt az utat!
László
Debrecen
2017. nov. 12
4.6
Köszönet a buszvezetőinknek a gyors és biztonságos utazásért! Horváth Zoltánnak a profi idegenvezetésért! Viszontlátásra!!!
Ferenc
Budapest, XVIII. kerület
2017. nov. 7
4.4
Tartalmas kirándulás, szuper felkészült idegen vezetés
László
Budapest
2017. nov. 7
4.8
Az út nagyon mozgalmas és fárasztó, de hihetetlenül élménygazdag és izgalmas is pont emiatt. Horváth Zoltán idegenvezető új értelmet ad ennek a szakmának. Emberileg és szakmailag is fantasztikusan vezette a túrát. Igazán mély bepillantást nyújtott az olasz kultúra és örökség kincseibe. Nagyon jót utazásra készültünk, de ez messze túlszárnyalta a várakozásainkat. Az út ne: "Itália szívében"; habár hazafelé már inkább úgy éreztük: "Itália szívünkben". Csak ajánlani tudjuk!
Ildikó
Budapest, XXI. kerület
2017. okt. 11
4.8
Nagyon jól szervezett út volt! Feszített tempóban sűrű programokkal, sok élménnyel, de a sok látnivaló megérte a fáradtságot.Az idegenvezetőkkel maximálisan elégedettek voltunk.Szimpatikusak, nagytudásúak és végtelenül kedvesek voltak.Csodálatos utunk volt.Köszönünk mindent!
Ágota
Pétfürdő
2017. szep. 25
3.8
Nagyon szép út volt. Ami nem tetszett annyira, hogy néhol eléggé csak átfutottunk, pl, nagyon kevés idő volt a Vatikáni Múzeumban a Sixtus kápolnán kívül másra. A Sixtus kápolnát nagyon alaposan megnézhettük szerencsére. Túl kevés idő jutott a Colosseumra is.
Ennek fő oka az lehetett, hogy pl az első napi szállás Velence után nem Róma irányában volt, hanem még ellenkező irányba buszoztunk.
A szállásokon a vacsora lehetett volna jobb, reggeli általában megfelelő volt.
<név nélkül>
Kazincbarcika
2017. szep. 21
4.0
A túravezetők értékelésénél kizárólag a magyar idegen vezetőt minősítettem,akinek a modorán és a stílusán nagyon gyorsan változtatni kellene!!! (És ez nem csak az én véleményem volt!). A külföldön élő túravezetők kifogástalanok voltak,kedvesek,udvariasak, maximális szakmai tudással.
Miklós
Szeged
2017. szep. 8
5.0
Nagyon jó út volt mindenkinek csak ajánlani tudom.A szervezéstől kezdve a busz kényelméig minden kiválló idegenvezetők buszsofőrök le a kalappal előttük.Irigylem a következő turnusokat.Bármikor mennénk újra.
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!