Itália gyöngyszemei

9 napos buszos körutazás Olaszországban

Útközben rövid belvárosi séta Ferrara virágzó kereskedővárosában. A látszólag szürke kisváros azonban mozgalmas múlttal rendelkezik, hiszen egykoron az Este hercegség székhelye volt. Az óváros szívében megnézzük a vizesárokkal körülölelt, vöröstéglás várkastélyt, mely egykor Lucrezia Borgia udvarához tartozott.

FőoldalEurópaOlaszországToszkánaFirenzeItália gyöngyszemei

Alapár tartalmazza

Az autóbuszos utazást, magyar nyelvű idegenvezetést, szállást megadott ellátással.

Alapár nem tartalmazza

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, idegenforgalmi adót, a helyszíni belépők, fakultatív programok árát és az Audio-guide-ot.

Hossz: 
9 nap
Szállás: 
szálloda
***

1. nap: Budapest-Ferrara
Találkozó Budapesten, a Déli Pályaudvarnál. Elutazás a kora reggeli órákban Budapestről a Siófok-Nagykanizsa-Maribor-Ljubljana-Trieszt útvonalon. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel. Útközben rövid belvárosi sétát teszünk Emilia Romagna tartományának egyik legszebb városában. Ferrara történelmi központja az UNESCO Világörökség része. A reneszánsz város, egykoron az Este hercegség székhelye volt. Az óváros szívében megnézzük a vizesárokkal körülölelt, vöröstéglás várkastélyt, mely egykor Lucrezia Borgia udvarához tartozott. A Katedrális és a Piazza del Municipio megtekintése után folytatjuk az utazásunkat Toszkánába. Érkezés Montecatini Terme hangulatos városába az esti órákban. Szálláshely elfoglalása.

2. nap: Pisa-Firenze
Reggeli a szállodában, majd a tartomány leghíresebb városainak a felkeresésére indulunk. Toszkána jellegzetes lankái és magasba törő ciprusfái közt találunk rá a régió két gyöngyszemére. Először Pisa városát keressük fel, ahol a Csodák mezejének zöld pázsitján nézzük meg a büszkén elhelyezkedő csontfehér épületeket Camposanto, Dóm, Keresztelőkápolna, Ferde Torony. ( A Ferde toronyba való feljutás és a Dómba való bejutás csak a helyszínen szabad helyek függvényében lehetséges) Rövid szabadidő. Mai napunk második állomásához érkezve az Arno-parti város, Firenze legfontosabb nevezetességeit keressük fel. Elsétálunk a város egyik jelképéhez, a 'Ponte Vecchio'hoz, ahol gyönyörködhetünk az aranyművesek kifogyhatatlan kínálatában, majd a 'Piazza della Signoria' és a Dóm tér felfedezésére indulunk. Visszautazás a szálláshelyre az esti órákban.

3.nap: Orvieto-Róma
Folytatjuk utazásunkat Umbria tartománya felé. Utazásunkat rövid időre megszakítjuk az etruszk alapítású Orvieto, tufasziklára épült, hangulatos kisvárosánál. A kanyargós utcákon sétálgatva váratlanul bukkan elő a lélekzetelállító szépségű dóm. Itália egyik legszebb székesegyháza a XIV. században épült. Megcsodálhatjuk a bolsenai csoda emlékét őrző, gótikus katedrális homlokzatának mozaik remekeit, majd folytatjuk utazásunkat Lazio tartományba. Az „Örök városba” a délutáni órákban érkezünk. Római városnézésünket a Capitolium, Forum Romanum és a Colosseum megtekintésével kezdjük. Szálláshely elfoglalása az esti órákban Róma környékén. (Forum Romanum+Colosseum magyar nyelvű tárlatvezetéssel, belépővel 19.900,-Ft/fő - Jelentkezéskor fizetendő!)

4. nap: Vatikán-Róma
A mai napon látogatást teszünk a világ legkisebb államában, a Vatikánban. Lehetőség a Vatikáni Múzeum páratlan műkincseinek, illetve a Szent Péter Bazilikának a megtekintésére részletes magyar nyelvű tárlatvezetéssel. (Vatikán magyar nyelvű tárlatvezetéssel 24.900,-Ft/fő - Jelentkezéskor fizetendő!) Gyalogos városnézésünk során felkeressük a Spanyol lépcsőt, a Trevi kutat, az Angyalvárat és Róma legszebb tereit (Navona tér, Pantheon), ahol részesei lehetünk Olaszország fővárosa lüktető mindennapjainak. Visszautazás a szálláshelyre az esti órákban.

5. nap: Nápoly-Vezúv-Pompei
Hosszú, de igazán tartalmas nap veszi kezdetét. Ellátogatunk Campania tartomány fővárosába, a Vezúv lábánál fekvő Nápolyba. Megkóstolhatjuk  az igazi fatüzelésű kemencében készült nápolyi pizzát és egy igazi nápolyi szerencshozó corno-t is beszerezhetünk magunknak. Sétát teszünk a Castel Nuovo,  a San Carlo színház és a híres Galleria Umberto, valamint a Királyi Palota épületei mentén is.  A Királyi Palota vörös utcai homlokzatán a 8 nápolyi dinasztiát jelképező szoborcsoport búcsúzik tőlünk. Folytatjuk utazásunkat Európa egyik legnagyobb vulkánjához. Lehetőség a ma is működő vulkán, a legendás Vezúv megtekintésére. (Vezúv kráter 19.900,-Ft/fő - Jelentkezéskor előre fizetendő!  A helyszínen már nincs lehetőség jelentkezni! Rossz idő esetén a program ára csak abban az esetben vissztéríthető, ha a park területe az időjárási viszonyok miatt lezárásra kerül!) Késő délután az ókori romvárost, Pompeit keressük fel, melyet Kr.u. 79-ben temetett maga alá a tűzhányó kitörése. Lehetőség az ásatások megtekintésére helyi idegenvezetővel szakszerű tárlatvezetéssel, melynek alkalmával megismerhetjük a romváros apró részletekben rejlő történetét. (Ár: 35EUR/fő) Szálláshely elfoglalása az esti órákban.

6. nap: Capri szigete
Felejthetetlen kirándulásra indulunk a Nápolyi-öböl leglátogatottabb, legendás szépségű szigetére, Caprira. A sziget enyhe éghajlata, buja növényzete és vad partjai évszázadok óta vonzzák ide a turistákat. Látogatásunk alkalmával gyönyörködhetünk a tenger ámító kékségében, fotózhatjuk a híres Faraglioni sziklákat, és megcsodálhatjuk a Monte Solaro csúcsáról a sziget lélegzetelállító körpanorámáját. A szigetet bebarangolva megízlelhetjük a jellegzetes helyi specialitásokat is. (Ár: 90 EUR/fő - az ár tartalmazza a transzfert a kikötőbe, a hajójegyet, a közlekedést Capri szigetén bérelt autóbuszokkal, az idegenvezetést helyi idegenvezetővel és a belépőt az Augustus kertbe.)

7. nap: Perugia-Assisi
Búcsú Campania tartományától, és a festői partoktól. Megkezdjük utazásunkat észak felé. A mai nap Umbria tartomány két különlegesen szép városát keressük fel. Látogatásunkat a gyönyörű fekvésű Perugiában kezdjük, ahol a belvárosi sétánk alatt a XIII. századi nagyszerű, hűsítő szökőkút mellett megízlelhetik a híres „Perugiai csókokat” is. Folytatjuk az utunkat a Subasio hegy lábánál fekvő, csendes Assisibe, ahol Szent Ferenc szülővárosában a bazilika híres freskósorozatát és az alsó templomban Szent Ferenc sírját keressük fel. Szálláshely elfoglalása Rimini környékén az esti órákban.

8. nap: San Marino-Ravenna
Elutazás a Monte Titano ormára épült San Marino zsebkendőnyi miniállamába. Megnézzük a Piazza della Libertá terén álló Kormányzói Palota épületét, a köztársaság falait körbejárva megmászhatjuk az erődtornyokat, majd megkóstoljuk a jellegzetes helyi borokat, likőrspecialitásokat is. Továbbutazás Ravennába, ahol a templomok dísztelen téglahomlokzatai csodálatos mozaikremekeket rejtenek a belső terekben. Sétánk során megtekintjük a város legfontosabb nevezetességeit (San Vitale, Galla Placidia síremléke, San Apollinare Nuovo,  Dante mauzóleuma). Szálláshely elfoglalása Velence környékén a kora esti órákban.

9. nap: Velence-Budapest
Délelőtt hajókirándulás a cölöpökre épült Velencében. Gyalogos városnézésünk alkalmával ízelítőt kaphatunk az úszó város életéből, legfontosabb látnivalóiból (Sóhajok hídja, Dózse Palota, Szent Márk tér, Bazilika, Rialto). (Hajójegy: 35 EUR/fő) Hazautazás rövid pihenőkkel. Érkezés Magyarországra az éjszakai órákban.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Szállás

Tájékoztató a szállodákról:
2 éj Hotel 3* Montecatini Terme
2 éj Hotel 3* Róma környéke
2 éj Hotel 3* Sorrento környéke
1 éj Hotel 3* Rimini környéke
1 éj Hotel 3* Velence környéke

Fakultatív

Forum Romanum+Colosseum tárlatvezetéssel  19.900,- Ft/fő - Jelentkezéskor fizetendő!
Vatikán tárlatvezetéssel 24.900,- Ft/fő - Jelentkezéskor fizetendő!
Vezúv kráter 19.900,- Ft/fő - Jelentkezéskor fizetendő!

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Az autóbuszos utazást, magyar nyelvű idegenvezetést, szállást megadott ellátással.

Alapár nem tartalmazza: 

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, idegenforgalmi adót, a helyszíni belépők, fakultatív programok árát és az Audio-guide-ot.

Kötelező költségek: 

Idegenforgalmi adó.
Kötelezően fizetendő audio-guide: 4.950,- Ft/fő

Helyszíni költségek leírása: 

Kötelezően fizetendő audio-guide: 4.950,- Ft/fő

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Pisa / Ferde Torony 20 EUR (a helyszínen a szabad helyek függvényében)
Pisa / 2/3 műemlék  7/10 EUR
Pisa / transzfer 5 EUR
Firenze helyi idegenvezető + regisztrációs adó  10 EUR (kötelező)
Firenze / Santa Croce templom 8 EUR
Orvieto / közlekedés 3 EUR
Orvieto / Dóm 5 EUR
Róma / közlekedés 7 EUR/nap
Róma 1. nap / regisztrációs adó 5 EUR (kötelező)
Róma 2. nap / regisztrációs adó és helyi idegenvezető 10 EUR (kötelező)
Nápoly / helyi idegenvezető + regisztrációs adó 10 EUR (kötelező)
Pompei helyi vezetéssel 35 EUR
Capri kirándulás (transzfer, hajó, busz, helyi idegenvezető, Augustus kert belépő) 90 EUR
Capri / szigettúra hajóval 21 EUR
Anacapri / libegő - Monte Solaro  14 EUR
Anacapri / Axel Munthe villa  10 EUR
Anacapri / ebéd 18/20 EUR
Perugia / minimetró 3 EUR
Ravenna / műemlékek 12,50 EUR
Velence fakultatív kirándulás 35 EUR
Velence / gondolázás kb.20-25 EUR 

 Idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő!

Tisztelt Utasaink!
Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a Vatikáni Múzeumok és a Colosseum belépők foglalása a szabad helyek függvényében elővételben történik, de előfordulhat sajnos, 
hogy a hatályban lévő szabályok és korlátozások miatt a belépéseket nem tudjuk minden esetben garantálni. 
A Vatikán a Szent Péter Bazilika látogatását előzetes figyelmeztetés nélkül bármikor korlátozhatja.
Köszönjük megértésüket!

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított egy hónapon belül foglaláskor már a teljes ár fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyebek
Kiutazás: 

Utazás: Az utazás emelt szintű autóbusszal történik, - video, vagy DVD; büfé.

Felszállási lehetőségek:
Budapest-Déli pu. Koronaőr köz Találkozó 05:00 Indulás 05:30
Székesfehérvár-Shell kút-M7 59 km 06:10
Siófok – Kiliti TABOL benzinkút (Vak Bottyán u. 34.)  06:40
Balatonlelle-Marche 07:00
Nagykanizsa-TESCO parkoló 08:00

Fontos! A vidéki fel- és leszállóhelyek nem minden esetben azonosak, ezért kérjük, feltétlenül érdeklődjön irodánkban az autóbusz pontos útvonalával kapcsolatban!

Szállás: 

Tájékoztató a szállodákról:
2 éj Hotel 3* Montecatini Terme
2 éj Hotel 3* Róma környéke
2 éj Hotel 3* Sorrento környéke
1 éj Hotel 3* Rimini környéke
1 éj Hotel 3* Velence környéke

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Vélemények, értékelések
4.6
24 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.8
Program értékelése
4.8
Szállás értékelése
3.9
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.8
Diana
Körmend
2018. jún. 28
5.0
Minden nagyon tökéletes volt: szervezés, szállás, gyönyörü tájak, ill idegenvezetés.jol éreztem maganat
Csilla
Pécel
2017. jún. 30
4.6
Az utazás nagyon jó volt csak nagyon zsúfolt és fárasztó.Sok mindent akartak megmutatni kevés idő alatt.Talán a kevesebb több lett volna.Az idegenvezető előtt le a kalappal.Ő egy profi és fáradhatatlan.Köszönet érte.A szállás tökéletes volt.Ez alól kivételt képez a Riminii szállás.Oda még véletlenül sem fogok menni soha.A recepciós aki egyúttal pincér is volt a vacsoránál maradékot szolgált fel.Háromféle ételt hozott ki és hogy jusson mindenkinek kettévágta a halat.Volt aki rántott volt aki natúr sült halat kapott volt aki valamilyen tésztát.Amikor az utastárs kérte hogy melegítse meg ő ezt visszautasította.Ordítozott és olyan lekezelően viselkedett hogy szerintem ez elfogadhatatlan.Az idegenvezetővel is kiabált.Amit ő nagyon jól kezelt.
Irina
Budapest, XIV. kerület
2016. szep. 13
4.8
Az idegenvezetőnk Lakatos Zsuzsanna egy rendkívüli, különleges egyéniség. Végig magas színvonalú tájékoztatást adott, mindenre kiterjedően figyelmes, segítőkész volt. Kérés nélkül is felhívta figyelmünket mindenre, amivel kellemessé tette az utat. Az egész csoport el volt tőle ragadtatva, nagy szerencsénk, hogy ő volt a túravezetőnk. Ezúton is köszönjük neki.
Árpád
Tárnok
2016. júl. 25
4.8
Fizikailag és szellemileg kihívó, nagyon színvonalas program.
Imre
Heréd
2016. júl. 21
5.0
Mindennel nagyon meg voltunk elégedve: szállással, programokkal, szervezéssel. Külön szeretnénk kiemelni Seemann Krisztina idegenvezető hozzáértését, kedvességét, rugalmasságát; valamint a két sofőr, Nagy Lajos és Darabos Ádám kiváló vezetését.
Gabriella
Dunaszentmiklós
2015. szep. 11
4.2
Az idegenvezetők kimagaslóan jók voltak, nagyon felkészültek, és figyeltek arra, hogy lekössék a figyelmünket. Sok érdekességgel fűszerezték az egyébként töménnyé válható ismertetést. Mindannyian kedvesek és figyelmesek voltak az utasokkal. A csoportvezető idegenvezetőnk mindent megtett, hogy az egyébként fárasztó körutat kényelmesebbé, élvezhetővé tegye. A buszos filmvetítést nagyon ötletesnek tartottam. A busz kényelmes volt, a sofőrök nagyon ügyesek, tapasztaltak.
Amit kicsit negatívumként éltünk meg, az egy-két szállodai szoba állapota volt, illetve a Sorrento közeli szálloda személyzetének udvariatlan viselkedése. A reggelik általában bőségesek voltak, a vacsorák nem minden esetben voltak elfogadható minőségűek. A felszolgált ételek mind a reggelik, mind a vacsorák tekintetében nagyon egyhangúak voltak, minden szállodában ugyanazt szolgálták fel.
Végül szeretném megemlíteni, hogy a meghirdetett fakultatív programok árai mellett több olyan fizetendő dolog is felmerült, melyek nélkül a tervezett programok nem votak megoldhatók, de költségükkel csak az út során szembesültünk. Ez azt eredményezte, hogy a kihasználható programok között több esetben választásra, kihagyásra kényszerültünk. És nem utolsó sorban a tervezettnél lényegesen többe került a körutazás. Ilyen helyzetbe szerintem nem hozhatók az utasok, előre kell minden költséget közölni, így készpénzzel is felkészülhet az utas, vagy már otthon szelektálhat a fakultatív programok között, esetleg másik utazás mellett dönthet.
Péter
Budapest, XIV. kerület
2015. aug. 3
4.8
Gyönyörű helyeken jártunk és életre szóló emlékekkel gazdagodtunk!
Szívből ajánlom mindenkinek aki nem fárad el túl gyorsan:)
Csőregi lászló
Dunaújváros
2015. aug. 1
4.2
a kevesebb kicsit több lett volna.Nagyon sok helyen volt kevés idő, némely dolgot kihagyva másokra több jutott volna.
András
Budapest, IX. kerület
2015. júl. 27
4.8
Tisztelt Utazási Iroda!
Minden napra jutott legalább egy - de inkább több - különlegesen szép, figyelmet megragadó programpont, ami a nagy meleg ellenére is élményt adott.
Köszönjük! További jó munkát kívánva: Velkei András, Ács Klára
<név nélkül>
Budapest, VI. kerület
2015. júl. 23
4.4
A program néha nagyon feszített. Jó lenne 1-2 ponton módosítani. Pl. több idő Nápolyban, esetleg a Vezúv kihagyása a nyári programokban. Riminiben egy délelőtti fürdés beiktatása.
Andrea
Budapest, XI. kerület
2015. júl. 3
4.8
Az utazás jól sikerült, a szállás rendben volt Rimini kivételével. Örülök, hogy a gluténmentes étkezést is biztosították. Nagyon kedves, profi idegenvezetők voltak a csoport segítségére.
<név nélkül>
Nagykanizsa
2014. szep. 11
4.6
jó volt
László
Budapest, XIII. kerület
2014. júl. 26
4.8
A körút átgondoltan szervezett úticélokkal. programokkal jellemezhető, melyben jelentős elismerés illeti az idegenvezetőket és a buszvezetőket.
Dragon
Budapest, I. kerület
2015. szep. 17
4.6
<szöveg nélkül>
Gábor
Sopron
2015. szep. 8
4.4
<szöveg nélkül>
nélkül>
Tápióbicske
2015. aug. 8
4.2
<szöveg nélkül>
Éva
Budapest
2015. aug. 7
4.8
<szöveg nélkül>
Attila
Csömör
2015. aug. 7
4.6
<szöveg nélkül>
Gábor
Kecskemét
2015. júl. 28
4.8
<szöveg nélkül>
Gabriella
Budapest, XV. kerület
2015. júl. 25
4.6
<szöveg nélkül>
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!