Élmények tárháza, ikonikus látnivalók Ausztriában

5 napos buszos utazás Ausztriában

Ausztria messze földön híres kastélyai, várai és kristálytiszta hegyvidéki tája biztosítja számunkra a felejthetetlen élményt! A híres karintiai régió ikonikus és gyönyörű vidékén felvonóval várakhoz emelkedünk, a Pyramidenkogel tornyából csúszdán érkezünk és az autósok számára fogalomként ismert Grossglockner panorámaúton gurulunk útba ejtve a híres Ferenc József magaslatot.

FőoldalÉlmények tárháza, ikonikus látnivalók Ausztriában

Alapár tartalmazza

Utazást autóbusszal, 4 éj szállást, reggelis ellátás, idegenvezetést, útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

Fakultatív programokat, Utasbiztosítást, Belépőket, Egyéb személyes kiadásokat.

Hossz: 
5 nap
Szállás: 
szálloda
**
Létszám: 
minimum létszám: 35 fő

1. nap: Szeged – Budapest - Szombathely – Herberstein – Schöckl-csúcs - Graz (530 km)
Elutazás a Szeged-Budapest-Győr-Szombathely útvonalon, az úticélokban kifogyhatatlan Ausztriába. Rövid pihenőkkel érkezünk meg a Herberstein grófok „birodalmába”: a 7 évszázada tulajdonukban lévő reneszánsz kastélyban kalandozunk, melyet a pincétől a toronyig megmutatnak nekünk. A földrészeket képviselő vadasparkjában majmok, farkasok, oroszlánok, párducok között sétálhatunk, de felkereshetjük a történelmi rózsakertet, vagy a reneszánsz Zsigmond-kertet is. A várurak birodalma után a magasságokat hódítjuk meg, Graz „házi hegye”, a Schöckl 1445 m-es csúcsára felvonó repít fel bennünket. A vállalkozó kedvűek kipróbálhatják odafent a Boszorkány-expresszt is! St. Radegundban egy különleges és bájos, paraszt-barokk kálváriát keressünk fel, ahol 29 stáció mutatja be Krisztus szenvedéstörténetét. Innen Grazba, a szálláshelyünkre megyünk. Vacsora után esti sétára invitáljuk Önöket, a Graz felett magasodó Schlossbergről csodálhatjuk meg a steier főváros esti fényeit.

2. nap: Graz – Hochostervitz vára – Wörthi-tó - Maria Wörth - Pyramiden Kogel – Millstatti-tó (280 km)
A reggeli elfogyasztása után tovább ismerkedünk Graz látnivalóival. Megnézzük a dómot, a régi várat, a gótikus kettős csigalépcsőt, benézünk a német lovagrend házába, igyekszünk nem elveszni a grazi „Bermuda háromszögben”, átjáróházak loggiás udvarát keresztezzük, érintjük a ferences templom körüli ódon utcákat. Majd felkerekedünk és meg sem állunk a WaltDisney Hófehérkéjében is látható hochosterwitzi várig. Karintia bevehetetlen erődjét a Khevenhüller grófok kúp alakú hegyre építették. De a csúcsán lévő várhoz vezető úton 14 várkapuval, védőbástyákkal, csapórácsokkal nehezítették az ellenség feljutását. Ezt követően a Wörthi-tó partján az idilli fekvésű Maria Wörth-félszigetet keressük fel, hogy megcsodáljuk két zarándoktemplomát. Ha az időjárás kedvező, lifttel felemelkedhetünk a Pyramidenkogelre 905 m magasságba, ahonnan páratlan kilátást élvezhetünk a tórendszerre és a környező hegyekre. És az élmény fokozható! A kilátóból egy csúszdán, pillanatok alatt érkezhetünk vissza a kiindulási helyünkre! Mai napunkat a Milstatti-tó partján egy kellemes sétával zárjuk.

3. nap: Heiligenblut - Grossglockner Alpesi út – Zell am See – Lichtensteinklamm szurdokvölgy vízesés (330 km)
Reggeli után a 3000 m magas hegyek karéjában fekvő Heiligenbluttal, és a városka ékességével, a Szent Vince templommal ismerkedünk, melyet gyalog érhetünk el. Itt őrzik, egy üvegcsében Krisztus vérét – innen a városka neve. Utunkat folytatva a híres-nevezetes Grossglockner panorámaútra indulunk, mely fogalom az autós turisták és hegymászók körében. Festői völgyek kísérik utunkat, megismerkedünk többek között a 130 m magasról lezúduló Jungfernsprung-vízeséssel (egy kellemes séta keretében közelről is). A látványos alpesi úton fotó-szüneteket tartva a legszebb helyeken jutunk fel 2000-3000 m magas hegyek között a Ferenc József magaslatra (2369 m), ahonnan szép időben Ausztria csúcsa, a Grossglockner felejthetetlen látványa vár ránk. Ismerkedünk a mormotákkal, ha szerencsénk van, még meg is etethetjük őket. Fakultatív ajánlatunk: gleccservonattal mehetünk le a magaslatról a Pasterce-gleccser közelébe (vonatjegy!), és egy kis gyaloglás után ráléphetünk akár a gleccserre is. Érezhető közelségbe kerülünk a klímaváltozás hatásaihoz, melyet évszámok tudatnak velünk. Kora délután érkezünk Zell am See-be, sétálunk a tóparton, és egy kis szabadidőre is lehetőségünk nyílik. A természeti szépségek újabb csodája, Salzburg tartomány fantasztikus szurdokvölgyében, a Liechtensteinklammban vár ránk. A rohanó hegyi patak által kivájt vadregényes patakvölgyet 300 méter magas sziklafalak között haladva járhatjuk be, a szépen kiépített, könnyű és biztonságos úton, miközben a természet roppant erejére is rácsodálkozhatunk. Estére a Salzburg közeli szálláshelyünkön várnak bennünket, ahol 2 éjszakán át lesz szállásunk.

4. nap: Salzburg egyénileg vagy Hallstatt és a sóbánya felvonóval - Werfeni vár és Hellbrunn kastélya (180 km)
Reggelit követően lehetőség nyílik egyénileg Salzburg rejtelmeiben elmerülni (kb. 30 perc alatt helyi autóbusszal Mozart városába juthatunk, buszjegy ellenében), vagy jöjjön velünk egy tartalmas kirándulásra! Fakultatív ajánlatunk: a salzkammerguti tavak gyöngyszeméhez, a Hallstatti-tóhoz utazunk, ahol fogaskerekűvel emelkedünk a Salzberg csúcsára (felvonójegy!). Tiszta időben páratlan kilátásban élvezhetjük a Hallstatti-tó látványát, a szemközti hegyeket sőt a bátrabbak a Skywalk kilátójáról a Hallstatti-tó fölé emelkedhetnek mely 15 méterre függeszkedik a levegőben – felejthetetlen élmény! A csúcsról a hegy gyomrába visz utunk, ahol megtekintjük a világ legrégebbi sóbányáját, melyet kézzel vájtak a hegy gyomrába feltehetően mintegy 3000 évvel ezelőtt! A bánya meglátogatása után leereszkedünk a fecskefészek szerűen hegyoldalba simuló Hallstattba. Aki nem utazik felvonóval Salzberg hegyére, lehetősége van megmártózni a kristálytiszta vízű Hallstatti-tóban. A tó, a hegyek, a bájos városka látványa megérteti, hogy miért lett a világörökség része. Parányi temetőjében a híres csontkápolna megtekintése borzongató élmény! Napunkat folytatva a werfeni várhoz igyekszünk. Hohenwerfen vára 155 méteres sziklákra épült 11. sz.-i erődítmény, melynek az Alpok Tennen hegyvonulatai adnak festői hátteret. Gyönyörű példája a középkori várépítészetnek melyet felvonóval közelítünk meg. Innen a messze földön híres Hellbrunni-kastélyhoz utazunk, ahol játékos viziparkjában élvezzük a hűsítő vízcseppek érintését. A Markus Sittikus salzburgi hercegérsek által építtetett kastély csodaszép környezetben fekszik. A közel 400 éves rezidencia termei az eredeti berendezéssel, gondosan kialakított parkja szobrokkal és szökőkutak sorával, és furfangos vízi játékokkal lepi meg az idelátogatót. A tartalmas nap után visszatérünk szállásunkra.

5. nap: Sankt Wolfgang – Schaffberg-csúcs vonattal – Budapest (600 km)
Megreggelizünk, majd a Salzkammerguti régió egyik ikonikus tavának is nevet adó St.Wolfgangba érkezünk. A tóparti elbűvölő városkában ámulunk festett épületei között sétálunk, a gyönyörű St. Wolfgang kegytemplomának gótikus és barokk oltárán csodálkozunk. St. Wolfgang vasútállomásra érkezve pattanunk fel a Schaffberg Bahn vonatra, mely a Schafberg csúcsára kalauzol bennünket. Páratlan szép kilátás tárul elénk. Itt búcsúzunk Ausztriától, de remélhetően csak egy időre! Késő este érünk Budapestre a Bécs-Hegyeshalom-Győr útvonalon majd továbbutazás Szegedre. (oda- és visszaút nem azonos)

Szállás

4 éjszaka 3*-os szállodában, panziókban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében igényelhető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
Fakultatív

Fakultatív programok (15 főtől)
Salzkammergut kirándulás 6.500 Ft
Schöckl-csúcs felvonójegy 12 EUR
Pasterce gleccser felvonójegy 13 EUR
Schafferg Bahn vonatjegy 37 EUR
Halstatt Salberg bahn + sóbánya 34 EUR

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Utazást autóbusszal, 4 éj szállást, reggelis ellátás, idegenvezetést, útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

Fakultatív programokat, Utasbiztosítást, Belépőket, Egyéb személyes kiadásokat.

Kötelező költségek: 

Idegenforgalmi adó
Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel! 

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők és jegyek tájékoztató árai: 90 EUR
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 15 EUR

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyebek
Kiutazás: 

Utazás: autóbusszal.

Autóbuszaink komfortja minden igényt kielégítenek és az alábbi szolgáltatásokat biztosítják az Ön kényelmes és kellemes utazásához:
- automata klímaberendezés
- kényelmes karfás, dönthető és kihúzható ülések
- az ülések felett pakolási lehetőség
- Büfé: hűtött italok, meleg kávé és leves  (egyes típusoknál ezen szolgáltatások részben nem biztosítottak)
- CD/DVD video és hanganyag lejátszási lehetőség
Szakképzett gépkocsivezető kollegáink segítik Önt a le- és felszállásban és természetesen a csomagok ki- és bepakolásában.

Csatlakozási lehetőség: Szeged-Kecskemét-Budapest-Tatabánya (pálya)-Győr-Hegyeshalom (határ) útvonalon.

Fontos! Az konkrét felszállóhellyel kapcsolatban még a foglalás megkezdése előtt egyeztessen kollégáinkkal

Transzfercsatlakozási lehetőségek:

Program indulásához számított 10 napon belüli megrendelés esetén az INGYENES TRANSZFER megrendelése minimum (egyeztetés alapján) 10.000 Ft/fő (retur) felár ellenében lehetséges (ezen ár egységesen vonatkozik minden lista szerint felkínált csatlakozási lehetőségre).

1. Gyula-Békéscsaba-Orosháza-Hódmezővásárhely-Szeged útvonalon

2. Debrecen-Nyíregyháza-Miskolc-Tiszaújváros-Eger-Mezőkövesd-Füzesabony-Gyöngyös-Hatvan-Gödöllő útvonalon

3. Pécs-Szekszárd-Paks-Dunaföldvár-Dunaújváros útvonalon

4. Veszprém-Várpalota-Székesfehérvár-Budaörs útvonalon

5. Győr-Tata-Tatabánya útvonalon

Füzesabony, Hatvan, Paks, Dunaföldvár és Dunaújváros tekintetében létszám függvényében tudunk a belvárosban fel- és leszállítani (kis létszám esetén a gyűjtő transzfer a város mellett elhaladó autópálya közeli helyszínen (benzinkút, parkoló) veszi fel és rakja le utasainkat.)

Az egyes vidéki városokban történő csatlakozás - oda és visszaúton egyaránt - városonként csak egy az irodánk által előre meghatározott helyszínen történik.

Az egyes városokból az INGYENES TRANSZFER-t a budapesti fel- és leszállási hely viszonylaton vállaljuk, azonban előfordulhat egyéni esetekben más autóbusz csatlakozási helyszínekre vagy helyszínekről történő szállítás is.

Az INGYENES TRANSZFER-ek indulás napján történő indulási időpontjai a kora reggeli (hajnali) órákban, míg az esti hazaérkezések időpontjai a késő esti/éjszakai órákban történnek. Az INGYENES TRANSZFER igénybe vétele esetén kérjük kedves utasainkat, vegyék figyelembe, hogy a PROGRAMOK budapesti indulási időpontja a reggeli órákban általában 7 órakor történik (egyes programoknál 5-6 órakor), mely időpont előtt szükséges utasaink szállítása az indulási helyszínre a távolság függvényében. A PROGRAMOK hazaérkezése általában este 20-23 óra között történik programtól és a közlekedési viszonyoktól függően Budapestre. E tekintetben várakozás maximális időtartama 3 óra lehetséges. (Amennyiben Ön nem szeret várakozni, ajánljuk figyelmébe a szintén ingyenes budapesti zárt és őrzött parkolási lehetőségünket! Részletek honlapunkon: ingyenes parkolási lehetőség Budapesten menüpont alatt)

Az autóbuszos PROGRAMOK esetén az indulás napja szerinti odautazás útvonala egyes programoknál eltér a hazautazás / utolsó nap magyarországi útvonalától

Vidéki Utasaink részére a budapesti csatlakozáshoz:
– 1 ágyas elhelyezés reggelivel: 13.000 Ft / 1 fő / éjszaka
– 2 ágyas elhelyezés reggelivel: 8.000 Ft / 1 fő / éjszaka
– 3. fő felára egy szobában pótágyon reggelivel: 6.000 Ft / 1 fő / éjszaka
Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!

Szállás: 

4 éjszaka 3*-os szállodában, panziókban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében igényelhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátás tartalmaz, vacsora felár ellenében igényelhető.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!