Alpesi csúcsok: Göller (1766 m)

1 napos ausztriai csúcstúra

Ausztria e kevésbé ismert csúcsa szép, izgalmas ösvényeivel, gyönyörű csúcsgerincével, hangulatos menedékházával várja a kikapcsolódni vágyó túrázókat. Olyan részen kirándulunk ahol még nincsenek turista tömegek, érintetlen és elbűvölő a környezet és a táj.

FőoldalEurópaAusztriaAlpesi csúcsok: Göller (1766 m)

Alapár tartalmazza

az utazást autóbusszal és a magyar nyelvű túravezetést,

Alapár nem tartalmazza

az étkezéseket, az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
1 nap
Létszám: 
35-40 fő

Nehézség:

Közepes nehézségű túra, az átlagosnál nagyobb szintemelkedéssel, távval. Olyanoknak ajánljuk akik szoktak túrázni, mozogni, sportolni.
 

Bobák Helga
Helga egész élete a sportról és a természetről szól. Gyermekkorától kezdve versenyszerűen kajakozik, mostanában fut, úszik és a kerékpározik.
Piroska Péter
Péter a magas hegyek szerelmese! Vizsgázott hegymászó révén biztonsággal mozog a hegyek világában, akár magashegyi túra akár via ferrata a cél.
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:
» Dachstein gyalogtúra - 5 nap
» Ausztria szépségei - 1 nap
» Alpesi kirándulás Ausztriában, Grüner see - 1 nap
» Alpesi csúcsok felfedezése - 3 napos túra
» Kirándulások Karintiában - 5 nap /3 nap szabi
1. nap: Budapest, Kernhof, Göller 1766 méter, Budapest

Korán reggel indulunk autóbusszal Budapestről. Találkozás 04.45-kor a BOK csarnok melletti buszparkolóban, indulás 5.00 órakor.
A kora délelőtti órákban érkezünk meg az Ausztriai Kernhof falucska közelében található kiinduló pontunkra. Miután magunkhoz vettük felszerelésünket útnak indulunk a jelzett ösvényen. Gyönyörű erdei ösvényen kanyargunk egyre feljebb, majd kiérkezünk a csúcs előtti gerincre. Felejthetetlen panorámával kísérve kaptatunk fel a csúcskereszthez. Láthatjuk innen a Schneealp, a Rax, és az Ötscher csúcsait is. Miután kigyönyörködtük magunkat a gerinc élén végigkanyargó ösvényen ereszkedünk le a menedékházhoz ahol megpihenhetünk, ebédelhetünk. Innen továbbindulva   szép fenyveseken keresztül, egy másik ösvényen ereszkedünk le Kernhof kisfaluba ahol autóbuszunk már vár ránk. Szint: fel 800 méter, le 1000 méter, táv: 16 km, menetidő: 6 óra

Természetvédelem útjainkon:

Fontos, hogy a túraösvényeken, hegyi ösvényeken való jelenlétünkkor mindenki tartson be alapvető fontosságú szabályokat:
A magaddal hozott élelmiszerek és italok csomagolóanyagait ne dobd el menet közben! Hozz erre a célra egy külön zacskót magaddal.
Ha a hegyi menedékházakban fogyasztod el saját elemózsiád, ne hagyd ott a szemetet, hozd le azt! Általában az ott kitett szemetesek az ott vásárolt dolgok maradékainak vannak kitéve.
Ne hangoskodj feleslegesen!
Ha dohányzol, a csikket se hagyd ott kövek alá, faüregekbe dobva!
Ne szedj le a virágokat, mert védettek és büntethetnek is érte!
Figyelmeztesd azokat, akik ezeket elfelejtik!

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

az utazást autóbusszal és a magyar nyelvű túravezetést,

Alapár nem tartalmazza: 

az étkezéseket, az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Előleg: 

az utazás ára egy összegben, a jelentkezést követő három napon belűl fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Milyen felszerelést vigyek?

Túrabakancs, esőkabát, kényelmes túraruházat, fejfedő, kis hátizsák a napi felszerelésnek,a  túrabot jó szolgálatot tehet.
A jó minőségű túracipő és esőkabát fontosságát külön hangsúlyozzuk, kérjük, mindenképpen hozz magaddal! 
Aktív túráinkon (a busz tisztaságát megóvandó) váltó cipő és váltó ruházat használata kötelező, kérjük mindenképp hozz magaddal!!

 

 

Egyebek
Kiutazás: 

Modern, szép autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek. 

Indulás, felszállási lehetőségek:

  • Budapest, BOK csarnok Dózsa György út 1. (várható időpont 05:00 órakor) 
  • BAH csomópont, Budaörsi út 21. szám előtti buszmegálló (nem a benzinkút!)
  • Budaörs, MOL-McDonalds benzinkút (gyaloghidas) Budaörs, Garibaldi u. 2.
  • Tata, Remeteségi pihenőhely  
  • Győr, Arrabona pihenőhely
  • Sopron, Arcus étterem Bécsi út.

A felszállási pont jelentkezéskor kiválasztható. A pontos időpontokat az utazás előtt egy héttel kiküldött részletes utastájékoztató tartalmazza.
Fontos, hogy az autópályás felszállópontoknál a fel és a leszállás csak a menetirány szerinti oldalon lehetséges, a két oldal közötti esetleges közlekedést egyénileg kell megoldani! (Az átjárás ezeken a helyeken közúti vagy gyalogos formában biztosított.)

Étkezés: 

Az útra pakolj szendvicset, gyümölcsöt, és minimum 1,5 liter innivalót. Úgy készülj, hogy az útbaeső menedékház szezonálisan tart nyitva nem biztos hogy lehet ételt-italt vásárolni!

Időjárás: 
A hegyek időjárása meglehetősen változó. Napos idő esetén akár 20-25 °C fok fölé is emelkedhet a hőmérséklet, de felhősebb, szeles időben ennél hűvösebb is lehet. Az időjárás befolyásolhatja a túrákat. Zord időjárás esetén, különösen vihar közeledtével, rossz látási viszonyok közepette vagy esőben a túra programját túravezetőink megváltoztathatják!
Figyelem! Az időjárás alakulása befolyásolhatja a túrát. Zord időjárás esetén, rossz látási viszonyok közepette a túra programját túravezetőink megváltoztathatják. A programot a résztvevők erőnléte is befolyásolhatja. A változtatás a túravezetőink hatáskörébe tartozik és minden résztvevőre kötelező érvényű. Ez a te és társaid biztonságát szolgálja
Csomagolás: 
A túrán egy kisebb, 20-25 literes hátizsák bőven megfelelő, ebbe beleférnek személyes irataid, pénztárcád, esőkabátod, élelmed és ivóvized.
Vízum: 
Magyar állampolgárok részére nem kell vízum, csak érvényes személyi igazolvány vagy útlevél.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott, ezt jelentkezéskor irodánknál is megkötheted! Olyan biztosításra van szükség ami tartalmaz esetleges helikopteres mentést is! Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem minden esetben megfelelő, kérjük ellenőrizd! Europai egészségbiztosítási kártya (ingyenes) kiváltása külföldi utak esetén ajánlott.
Korhatár: 
12 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.

Lemondási feltételek:
Jelen utazásra az ÁSZF-ben foglaltaktól eltérő lemondási feltételek érvényesülnek! Amennyiben az Utazó a saját érdekkörében felmerült okból áll el a részvételtől, az indulás előtti 20. naptól az adott foglalás kizárólag 100% kötbér megfizetése mellett mondható le!

Vélemények, értékelések
4.8
25 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.8
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
5.0
Túravezetők értékelése
4.8
Utazás értékelése
4.8
Zita
Paks
2017. jún. 9
5.0
Pont egy éve voltunk mi is és nagyon jól éreztük magunkat! Gyönyörű táj, izgalmas gerinc, hangulatos hütte, szuper túravezetők. Az egyik kedvenc egynaposom!
https://kagyloesbarany.blogspot.hu/2016/06/a-goller-arcai.html
József
Székesfehérvár
2016. jún. 6
5.0
Az időjárás kis izgalmat vitt a túrába, de nem okozott nagyobb gondot, mert a túravezetők igen jól kezelték.
http://zaunn1979.blogspot.hu/2016/06/alpesi-csucsok-goller-1766-m.html
<név nélkül>
Budapest, XVII. kerület
2016. jún. 6
4.8
Pontos szervezés, profi túravezetők.. Köszönjük, nagyon jól éreztük magunkat.
Róbert
Budapest, VIII. kerület
2016. jún. 6
5.0
Az időjárás ellenére a túra nem vesztett a szépségéből.
<név nélkül>
Szeged
2016. jún. 6
5.0
Szuper!
Ákos
Kiskőrös
2016. jún. 6
5.0
Köszönöm szépen! Nagyon jól éreztem magamat.
<név nélkül>
Budapest
2016. jún. 6
5.0
Nagyon tetszett a túra, megfelelő edzettség szükséges hozzá és aki tériszonyos annak még izgalmasabb, de a hegygerincről fantasztikus kilátás tárul elénk, majd leereszkedve a hegyről jól esik egy kis leves a menedékházban.
Ildikó
Vecsés
2016. jún. 6
5.0
Mi egy elmaradt túra helyett lettünk résztvevői a Göller túrának, köszönjük a lehetőséget! Szuper túravezetők, jó csapat! Kissé szeszélyes időjárás:)
Timi
Budapest, XIX. kerület
2016. jún. 6
5.0
Nagyon jó élményekkel tértem haza.
A làtvàny még a tériszonyomat is leküzdötte. ;)
Újra végig csinàlnàm. :)
Márti
Dunakeszi
2016. jún. 6
5.0
Jó program, szép útvonal, csodás panoráma, túrázásra alkalmas időjárás, szakszerű, gondos túravezetés mellett ettől többre nem is vágyhat egy turista.
Mihály
Budapest, IV. kerület
2015. ápr. 2
4.0
Jóóóóó volt...megint megyek, amint időm engedi.
sándor
Győr
2015. már. 31
5.0
Minden nagyon szuper volt!Egy jó sör a végén még jó lett volna. :-)
Ági
Budapest, VII. kerület
2015. már. 31
4.3
A "hófoltokra számíthatunk" helyett méteres hóval találtuk szembe magunkat a csúcsra törve. Kissé kedvemet szegte és kimerített, hogy minden lépésnél térdig vagy csípőig süllyedtem a hóban és az sem volt túl pozitív, hogy a csúcs előtt 100 méterre kellett feladnom a harcot. Ha tapasztaltabb lettem volna, nem vágok neki. Ezt hiányoltam egyedül, hogy a tapasztaltabb vezetők miért csak azt kérdezték, hogy "feljössz-e a csúcsra". Nanáá, hogy felmegyek, csak épp nem tudtam, mire számítsak...
A hütte hiányzott, de arról nem tehettek, hogy zárva volt, pedig egy jó forró leves vagy tea jólesett volna. Esetleg egy közeli városban levő alkalmas kiszolgálóval lehetne egyeztetni ilyen esetekre, ha rendszeresen jártok arra!
Egyébként jól éreztem magam és jól esett így végkimerülni. A busz is jó volt, sofőrök jófejek.
Köszönöm!
Ágnes
Budapest, XI. kerület
2015. már. 31
5.0
100% természet, nincsenek turistatömegek. Jó választás volt ez a túra (is) :-)
A hó miatt lehetett volna hótalpas túra is, mondjuk számomra anélkül is élvezhető volt. Kicsit sajnálom, hogy kimaradt a hegygerinc, de kockázatos lett volna ott végigmenni ebben az időben.
Esetleg belefért volna egy rövidebb lélekmelegítő pihi az osztrák területen hazafelé. A buszon lévő kukászacskókért külön köszönet, a múltkori túrán még nem láttam, a mostanin már igen. :-)
nélkül>
Budapest, XII. kerület
2015. már. 31
5.0
sirály volt a hasig érő hó :-)
Róbert
Budapest, III. kerület
2015. már. 31
5.0
:-)
Megyek még!!!
<név nélkül>
2013. máj. 6
5.0
Összeszedett, átgondolt, jól szervezett túra volt! Köszönöm!
Hajnalka
2013. máj. 3
5.0
Kedves Szervezők!
Nagyon szeretném megköszönni a csodálatos élményt. Remélem hamarosan ismét találkozunk!
Üdv:
Hajnalka
Zoltán
2013. máj. 2
4.5
Sajnáltam az elmaradt gerinc útvonalat.
Levente
2013. máj. 2
4.2
A hosszú utazást kompenzálta a kilátás :-), de ettől függetlenül is minden rendben volt .Köszönjük!
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!