A titokzatos Észak-Korea és Peking

10 napos körutazás

Egy igazán titokzatos világba invitáljuk: Észak-Koreába. A Koreai Népi Demokratikus Köztársaság gyakorlatilag 1948-as alapítása óta a világtól elzártan működik, kevés látogató tapasztalhatta meg, hogy milyen a dzsucse ideológiát követő ország belülről. Az utazáshoz elengedhetetlen, hogy betartsuk a fogadó ország szokásait és szabályait, így egy életre szóló élményben és tapasztalatban lehet részünk. A főváros, Phenjan széles sugárútjai, szocreál építészete annak is köszönhető, hogy a koreai háborúban a város szinte teljesen megsemmisült. A Mjohjang-hegység misztikus hangulata és szépsége és a demilitarizált övezet szürreális élménye egészen különleges utazást ígér.

FőoldalÁzsiaKínaPekingA titokzatos Észak-Korea és Peking

Alapár tartalmazza

Repülőjegy Budapest-Peking, Peking-Phenjan-Peking és Peking-Budapest útvonalon az Air China járataival, turista osztályon, 20 kg feladott bőrönddel
Négy éjszaka szállás Pekingben, a Wuhuan Hotelben
Négy  éjszaka szállás Phenjanban a Yanggakdo vagy a Koryo Hotelben
Reggeli
6 alkalommal ebéd
4 alkalommal vacsora
A programban feltüntetett kirándulások, városnézések légkondicionált autóbusszal, helyi idegenvezetővel, belépőkkel
Magyar idegenvezető a teljes út során

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetékek, vízumdíj, szervízdíj, útlemondási biztosítás.

Hossz: 
10 nap
Szállás: 
szálloda
****
Létszám: 
Min.: 15 fő

1. nap
Elutazás Budapestről Pekingbe az Air China közvetlen repülőjáratával (Budapest-Peking 21:10-13:05).

2. nap
Megérkezés Pekingbe, Kína fővárosába. Transzfer a szállodába, pihenés. Szállás Pekingben: Wuhuan Hotel 4*.
Este fakultatív pekingi kacsavacsora: 9 000 Ft/fő.

3. nap
Elutazunk a Nagy Falhoz, a világ legnagyobb emberkéz alkotta művéhez. A világ hét csodáinak egyikét kétezer éven át építették, hogy megvédjék a földet az északi nomád népek támadásaitól. Délután a Nyári Palotát látogatjuk meg, mely a legnagyobb és legszebb a császárok kertjei közül. A feljegyzések szerint 100 ezer építészmester és 1 millió munkás dolgozott az építése során. Három részből, a Hosszú élet hegyből, a Kunming-tóból és a pavilonegyüttesekből áll. A palotákban, pavilonokban, pagodákban, tornyokban és más épületekben összesen több mint 3000 helyiség található. Felkeresünk egy egészségügyi központot, ahol a kínai hagyományos orvoslással ismerkedhetünk meg. Ebéd program közben.
Szállás Pekingben.

4. nap
Egy igazi helyi piacon kezdjük a napot, majd elutazunk repülővel  Pekingből Phenjanba, Észak-Korea fővárosába (Peking-Phenjan 13:25-16:20). A közel 3 milliós lakosú nagyváros szocialista realista stílusban épült újra, miután a koreai háború nagyjából megsemmisítette: széles sugárutak, monumentális középületek, mozaikok és díszes mennyezetek jellemzik. Transzfer a városba, a Diadalívet, majd a monumentális Kim Ir Szen teret látogatjuk meg. Vacsora és szállás: Yanggakdo Hotel vagy Koryo Hotel.

5. nap
Elutazunk északra, Hjangszanba. A gyönyörű  Mjohjang-hegységbe vezet utunk. A Nemzetközi Barátság kiállítást nézzük meg, ahol Kim Ir Szen, Kim Dzsongil és Kim Dzsongun részére ajándékozott tárgyakat mutatnak be: pl. Sztálin golyóálló limuzint, Mao Ce Tung díszes páncélozott vasúti kocsit, Ceausescu egy kitömött medvefejet ajándékozott a Vezérnek. A folyó másik partján egy teljesen más világ vár: a Pohyo buddhista templomot látogatjuk meg. Ebéd, majd rövid kirándulás a Manpok vízesés völgyében. Visszautazás Phenjanba ahol vacsora és szállás.

6. nap
Az egész napot Phenjanban töltjük és a munka ünnepét a helyiekkel ünnepelhetjük meg. A Mansudae szökőkút, az idegen nyelvű könyvesbolt,  a Tedong folyó partján álló kapu, a Ryongwang Pavilon és a Bronzharang megtekintése után a Rjongak hegyi parkban a május 1-i ünneplők közé vegyülhetünk. Ebéd egy hotpot étteremben. Délután lifttel felmegyünk a Dzsucse torony tetejére – a dzsucse Észak-Korea hivatalos ideológiája, melyet Kim Ir Szen hozott létre. Az ideológiáról elnevezett torony tetejéről kiváló a kilátás az egész városra. A Koreai Munkapárt alapításának tiszteletére emelt emlékmű megtekintése után a helyiek kedvelt találkozóhelyén, a Moran parkban sétálunk, majd kipróbáljuk a monumentális metrót, öt megállót utazunk a világ legmélyebb metróvonalán, 120 méterre a földfelszíntől. A nap végén Kim Ir Szen szülőházát látogatjuk meg. Barbecue kacsavacsora egy helyi étteremben. Vacsora és szállás Phenjanban.

7. nap
Dél felé indulunk: Keszongba, a Koryo dinasztia volt fővárosába látogatunk, majd megnézzük a Koreai-félszigetet kettéválasztó Demilitarizált Övezetet a panmindzsoni fegyverszünet helyszínénél.  Maga az övezet négy kilométer széles és 250 km-en keresztül választja el egymástól a két Koreát. Kaesongban ebédelünk, majd visszatérünk Phenjanba, ahol az Újraegyesítési emlékművet, az Iskolás gyermekek palotáját , a Kwangbok szupermarketet látogatjuk meg. Búcsúvacsora majd szállás Phenjanban. 

8. nap
Délelőtt a Mansudae művészeti központot, a koreai háború múzeumát és az 1968-ban zsákmányolt amerikai Pueblo kémhajót és a Nagy Népi Tanulmányi Palotát (könyvtár) nézzük meg, majd ebéd után transzfer a repülőtérre, elutazás Pekingbe (Phenjan-Peking 17:20-18:15). Szállás Pekingben: Wuhuan Hotel 4*

9. nap
Városnézés Pekingben: a világ legnagyobb tere, a Tiananman tér (Mennyei Béke tere), mely nevét a tér északi részén a teret és a Tiltott Várost elválasztó kapuról kapta. Az óriási teret a Tiltott Város korábbi kapui, a Kínai Nemzeti Múzeum és Mao Ce-Tung Mauzóleuma szegélyezi. A következő látnivaló a város leglátványosabb műemléke, a Tiltott Város, mely évszázadokon keresztül a kínai császár lakhelye volt és a tradicionális kínai építészet kiemelkedő alkotása. Ezután a 13. században épült taoista Ég Templomát látogatjuk meg, ahol egykor uralkodók imádkoztak a bő termésért az Ég, a Föld, a Nap, a Hold és a természet istenéhez.  Ebéd program közben. Szállás Pekingben.
Fakultatív esti program: a látványos Shaolin Kungfu show megtekintése: 16 000 Ft/fő.

10. nap
Reggeli után transzfer a repülőtérre, elutazás Budapestre (Peking-Budapest 13:05-19:40).

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Fakultatív

A fakultatív programok minimumlétszáma: 10 fő.
Pekingi kacsavacsora: 9 000 Ft /fő
Shaolin Kungfu show: 16 000 Ft /fő

 

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegy Budapest-Peking, Peking-Phenjan-Peking és Peking-Budapest útvonalon az Air China járataival, turista osztályon, 20 kg feladott bőrönddel
Négy éjszaka szállás Pekingben, a Wuhuan Hotelben
Négy  éjszaka szállás Phenjanban a Yanggakdo vagy a Koryo Hotelben
Reggeli
6 alkalommal ebéd
4 alkalommal vacsora
A programban feltüntetett kirándulások, városnézések légkondicionált autóbusszal, helyi idegenvezetővel, belépőkkel
Magyar idegenvezető a teljes út során

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetékek, vízumdíj, szervízdíj, útlemondási biztosítás.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték
Vízumdíj
Szervízdíj
Sztornóbiztosítás

Helyszíni költségek leírása: 

Szervizdíj: 45 USD /fő

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
40 USD/fő
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Budapestről Pekingbe az Air China közvetlen repülőjáratával (Budapest-Peking 21:10-13:05).

Szállás: 

Pekingben: Wuhuan Hotel 4*  http://www.wuhuanhotel.com/, 2 ágyas szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében igényelhető.
A végleges phenjani szálloda nevét kb. egy héttel az utazás előtt tudjuk megadni.

Vízum: 
Magánútlevéllel rendelkező magyar állampolgár vízummal, megfelelő anyagi fedezet, érvényes visszautazásra is szóló repülőjegy felmutatásával utazhat be a Kínai Népköztársaságba.
Az út foglalásakor tájékoztatjuk az Észak-Koreába való beutazás és tartózkodás feltételeiről.
Biztosítás: 
Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás ajánlott. irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
A program által érintett területre utazók számára nincs javasolt védőoltás, a meglátogatott városoknak nincs nagyobb egészségügyi kockázata, mint bármely zsúfolt Európai nagyvárosnak. Ami fontos, hogy az csapvizet nem szabad fogyasztani, még fogmosáshoz is palackozott ásványvizet javaslunk használni. A félpanziós ellátás során, az éttermekben és a szállodában felszolgált ételek minősége garantált, ezekkel nem volt még soha gond. Ez már nem mondható el a különböző utcai árus által készített ételre, ezeket nem javasoljuk fogyasztásra.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!