pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár

Sri Lanka, magyar fordításban a Fenséges Sziget 70 millió évvel ezelőtt vált le az indiai szubkontinensről. Az Indiai Óceán gyöngyszemének nevezett szigetország. India délkeleti lábánál, az Egyenlítőtől csaknem 1000 km-re fekszik. Területe 65 610 km, vagyis kétharmada Magyarországénak. Domborzati fölépítése arányos: a sziget központját hegyvidék foglalja el (legmagasabb csúcs a Pidurutalágala 2520 m), a hegyeket dombok fogják közre, ezeket pedig a tengerparti síkság övezi.

A part legtöbb helyen lapos, szinte észrevétlenül olvad bele a tengerbe. A folyók küllőszerűen ágaznak ki a hegyvidékből, a legjelentősebbek a Mahaweli, Kalu és Kelaniganga. A folyók meredek esésűek, a hegyvidék fennsíkjait elhagyva látványos vízesésként zuhannak alá. Deltatorkolattal ill. lagúnákkal érik el az Óceánt. Természetes tavak alig vannak az országban, ezzel magyarázható, hogy már az ősidőkben víztározó- és csatornarendszereket építettek ki a vízellátás megoldására.

A könnycsepp alakú kis sziget Indiától délre húzódik, nevezik a Kelet kapujának is. Fekvésének és 2500 éves kultúrájának köszönhetôen különleges élményben részesíti az oda utazókat, ahol hegyvidék és tengerpart, ôsi paloták és sziklába vájt Buddhák, fűszer- és teaültetvények, csodálatos állat- és növényvilág találkozik! Körutazásunk során a velünk utazó megismerkedhet a buddhizmus egyedülálló emlékeivel, láthat elefánt árvaházat és megannyi különleges állatot, lenyűgözô tájakon utazhat a legszebb naplementéket megcsodálva, és pihenhet Sri Lanka gyönyörű tengerpartján! Jöjjön hát velünk!

Tudnivalók
Hasznos tudnivalók Idôeltolódás: + 5 óra Feszültség: 110/220 Volt (átalakító szükséges) Pénznem: Sri Lanka-i Rúpia (LKR), 1 LKR = 0,01 USD. Beutazási szabályok: vízum nem szükséges, a belépéstôl számított l.a.6 hónapig érvényes útlevél kell, kötelezô kilépési illeték 1000 LKR. Védôoltás: kötelezô védôoltás nincs, az ajánlott védôoltásokkal kapcsolatban (hepatitis A/B, tifusz stb.) kérjük, vegye fel a kapcsolatot a Nemzetközi Oltóközponttal Ivóvíz: a csapvíz nem iható; forralt víz termoszban, vagy üveges ásványvíz van a szállodai szobákbantalálat
FőoldalÁzsiaSrí Lanka
Részletes találati lista
Nem találja amit keres?
Kérjen ajánlatot!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!