pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár

A Maldív-szigetek 1190 szigetből álló (észak irányba 885 km és kelet-nyugat irányba 128 km hosszan terül el) ország. 250000 lakosa van. A szigetek közül kb. 85 olyan sziget van, amin hotel található. A tengerfenék olyan, mint egy édenkert, amit nem csak a búvároknak, hanem a pipával merülők is élvezethetnek. Valóban természeti csoda a 26 korallzátony alkotta 1.190 szigetbõl álló ország, amely mintegy 90.000 km2 területet foglal el. A szigetek magassága ritkán haladja meg a 2 métert. A szigetország kiterjedése észak-déli irányban 820 km, kelet-nyugati irányban 120 km. Legközelebbi szomszédai India és Sri Lanka. Lakosainak száma 245.000 egy 1995-ös népszámlálás alapján (Male 65 ezer). A szigetek közül csak 199 lakott, további 74 szigetet kizárólag idegenforgalmi célra használnak. Egy sziget akkor minõsül lakottnak, ha van mûködõ mecsete. Ennek feltétele: min. 40 férfi, ha a sziget lakossága ez alá a szám alá csökken, átköltöztetik a lakosokat egy másikra.

A szigetek már 5000 éve lakottak. ',Az õslakosok nyelve az indo-iráni nyelvcsaládba tartozó Dhivehi, erõs arab befolyást mutat. Emellett az angol nyelv terjedt el. A Maldiv szigetek a XVI. századi rövid 15 éves és 6 hónapos portugál uralom kivételével megtartották függetlenségüket. 1887-1965 között angol protekturátus alatt állt, ez azonban a belpolitikát nem érintette. 1968 óta köztársaság az államformája. S.F.

Tudnivalók
Az Indiai-óceánban, Indiától dél-nyugatra található ez a mintegy 1200 parányi szigetből álló paradicsom. Végtelen panoráma, csodálatos fehér homokos partok, azúrkék tenger, kókuszpálmák és sűrű trópusi növényzet jellemzi. A szigetek közül nyolcvanhármon találhatunk hangulatosabbnál hangulatosabb, tájba komponált bungaló-együtteseket, szállodákat, melyekre igazán jellemző az "egy sziget, egy szálloda, egy-egy külön világ" leírás. A Maldív-szigeteken a víz szinte mindenhol sekély, kristálytiszta és 27 fokos. A levegő 30°C körüli, állandó gyenge szellővel, időnként trópusi záporral. Mind a szárazföld flórája, faunája, mind pedig vízi élővilága csodálatos! Ha igazi kikapcsolódásra vágyik távol a világ zajától, látogasson a Maldív-szigetekre!találat
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!