pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár
Szállás típusa

Hvar a leghosszabb adriai sziget, keleti csücske minössze öt kilométerre van az adriai főúttól. A legnaposabb adriai sziget, kedvező éghajlati viszonai és a napos órák nagy száma miatt adriai Madeirának is nevezik. Természeti szépségei és 120 éves idegenforgalmi hagyományai a horvát turizmus egyik legismertebb és legkedveltebb központjává teszik.
A sziget fővárosa Hvar, műemlékeivel és szép szállodáival igazi turistaattrakció. Elsősorban a velencei időszakból találunk itt emlékeket, a legjellemzőbb a kikötő szivében található fegyverraktár, melyet Európa első színházává építettek át. A színház ma is működik.

Stari Gradban, a görög gyarmatosítók egykori városában lehet leszálni a spliti kompról. Az 1800 fős település egy, a szárazföldbe mélyen benyúló öböl mélyén, illetve annak jobb partján fekszik, az öböl zöldbe burkolózó túlsó felén nyaraló - és üfülőterületek és irodánk magánapartmanjai sorakoznak. Megérkezve Hvar szigetére, ha szállásuk nem Stari Gradban van, mindenképpen érdemes rövid pihenőt tartani a városban, felkeresni óvárosának szűk utcáit, műemlékeit.

Vrboska és Jelsa: Hvar szigetén még ez a két település szolgál izgalmas látnivalókkal. Vrboska Stari Gradtól 5 kilométerre, a tengerparton található. Különlegessége a Szent Mária erődtemplom. Az ablak nélküli reneszánsz épület a falu közepén egy dombon áll. Jelsát újabb 5 kilométer megtétele után érjük el. Az 1400 fős település szintén egy erődtemplommal dicsekedhet, ami az óváros főterén áll. A falu fölötti hegyen egy ókori megfigyelőtorony romjai láthatók, az autóskemping mellett pedig a görög időkből fennmaradt városfal maradványai húzódnak. Jelsa egyébként divatos turistacélpont, többféle kategóriájú szállást és kényelmes fürdési lehetőséget kínál.Akciók, kedvezmények, last minute Hvar-sziget

találat
FőoldalEurópaHorvátországDalmáciaHvar-sziget
Részletes találati lista
Nem találja amit keres?
Kérjen ajánlatot!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!