Szűrők
pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár
Szállás típusa

Hvar a leghosszabb adriai sziget, keleti csücske minössze öt kilométerre van az adriai főúttól. A legnaposabb adriai sziget, kedvező éghajlati viszonai és a napos órák nagy száma miatt adriai Madeirának is nevezik. Természeti szépségei és 120 éves idegenforgalmi hagyományai a horvát turizmus egyik legismertebb és legkedveltebb központjává teszik.
A sziget fővárosa Hvar, műemlékeivel és szép szállodáival igazi turistaattrakció. Elsősorban a velencei időszakból találunk itt emlékeket, a legjellemzőbb a kikötő szivében található fegyverraktár, melyet Európa első színházává építettek át. A színház ma is működik.

Stari Gradban, a görög gyarmatosítók egykori városában lehet leszálni a spliti kompról. Az 1800 fős település egy, a szárazföldbe mélyen benyúló öböl mélyén, illetve annak jobb partján fekszik, az öböl zöldbe burkolózó túlsó felén nyaraló - és üfülőterületek és irodánk magánapartmanjai sorakoznak. Megérkezve Hvar szigetére, ha szállásuk nem Stari Gradban van, mindenképpen érdemes rövid pihenőt tartani a városban, felkeresni óvárosának szűk utcáit, műemlékeit.

Vrboska és Jelsa: Hvar szigetén még ez a két település szolgál izgalmas látnivalókkal. Vrboska Stari Gradtól 5 kilométerre, a tengerparton található. Különlegessége a Szent Mária erődtemplom. Az ablak nélküli reneszánsz épület a falu közepén egy dombon áll. Jelsát újabb 5 kilométer megtétele után érjük el. Az 1400 fős település szintén egy erődtemplommal dicsekedhet, ami az óváros főterén áll. A falu fölötti hegyen egy ókori megfigyelőtorony romjai láthatók, az autóskemping mellett pedig a görög időkből fennmaradt városfal maradványai húzódnak. Jelsa egyébként divatos turistacélpont, többféle kategóriájú szállást és kényelmes fürdési lehetőséget kínál.Akciók, kedvezmények, last minute Hvar-sziget

találat
FőoldalEurópaHorvátországDalmáciaHvar-sziget
Részletes találati lista
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!