pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár

Afrika déli része a földrész egyik legkülönöslegesebb vidéke. Kevés olyan nagy nemzeti park található a világon , ahol annyi állat figyelhető meg egy helyen , mint Dél- Afrika híres parkjaiban. Pl.a Hluhéuwe vadrezervátumban nyitott vasúti kocsikból lehet a vadállatokat megfigyelni; az egyik legrégebbi és legismertebb vadaspark a Krüger Park, ahol lehetőség nyílik az elefántok, oroszlánok,leopárdok, bölények és orrszarvúak megfigyelésére számtalan egyéb "kisállat" mellett. De Dél-Afrika valamennyi nagyvárosa közelében is kíváló safari területeket találhatunk. Az időjárás kellemes és az évszakok éppen ellentétesek az európai évszakokkal így a hideg télből pompás nyárba csöppenhet az utazó , ha a téli hónapokban ezt a térséget választja utazása színteréül. Ebben az orszában található Zuluföld, ahol az ősi hagyományok mai napig élőek maradtak. A turisták útvonalai általában messze elkerülik az ország kevésbé csillogó részeit, ezért az emberekben sokszor csak a jólét marad meg Dél-Afrikából, pedig sajnos a népesség nagy része nagyon nehéz körülmények között él és óriási a bűnözés is.

Tengerpartjai is a legjobbak közé tartoznak , csak kevésbé zsúfoltak. Durban az ország legismertebb tengerparti üdülőhelye, amely nem csak gyönyörű tengerpartjáról, hanem kulturális eseményeiről, múzeumairól, templomairól és mecseteiről is híres. A terület első felfedezője Vasco da Gama volt 1497-ben. A város korábbi neve Port Natal, s régen környékén cukornádültevények terültek el.Ma a turisták körül forog minden! Van itt delfinárium,vidámpark és kígyópark is. Ezen kívül természetesen több tucat étterem, bár, sétálóutcák és szökőkútak biztosítják az igazi kikapcsolódást. Az üdülőhelység partja mögött festői hegyvonulatok húzódnak. A csodálatos nemzeti parkokban megismerkedhetünk a fekete kontinens élővilágával, varázslatos tájakban gyönyörködhetünk és luxus körülmények között pihenhetünk. A táj változatos , a tagolt tengerparton és az élettel teli sík, lankás térségeken túl csodálatos, vadregényes magas hegyvidékek várják a kirándulókat. A térség gazdasági élete , infrastruktúrája kiemelkedően magas színvonalú, kitűnő szolgáltatásokkal fogadják a látogatókat mindenütt. A különböző kultúrák keveredése izgalmasan érdekes összképet nyújt: az európai gyarmatosítók hatása vegyül az őslakosok tarka hagyományaival , s mindez fejlett gazdasági, kulturális környezetben .

 

A Jóreménység-fok Afrika csücske. Itt találkozik at Atlanti-és az Indiai óceán. Itt található Fokváros, mely csodálatos fekvésével mindenkit elkápráztat.Fokváros a harmadik világ és a fejlett világ keveréke. A város Dél-Afrikai legrégibb települése, leginkább csodálatos strandjairól, tengerpartjáról és a hegyeiről híres. A legnevezetesebb látnivalók a belvárosban találhatók. A Jóreménység kastély az ország legrégebbi, európaiak által épített épülete. A Dél-Afrika Múzeum dinoszaurusz leleteiről és a busmanokat bemutató kiállításáról híres. A Victoria and Alfred Waterfront hangulatos bárjaival, éttermeivel és vadonatúj tengeri akváriumával várja a látogatókat A Table Mountainra közlekedő drótkötélpályás felvonó megéri a kicsit drágább viteldíjat, ugyanis a hegytetőről szép időben meseszép kilátás tárul elénk. A hegyen található Kirtenbosch botanikus kert a világ legszebb kertje.

A Garden Route a déli tengerparton fut végig csodálatos erdők, vadvirágos rétek és gyönyörű strandok mentén. Érdemes végigutazni! Johanessburg az ország leggazdagabb városa, melynek lakói közül sokan azonban kénytelenek bádogviskókban élni. A város meglehetősen csúnya és veszélyes, de a dél-afrikai életet itt lehet igazából megismerni. Közelében található Sun City híres városa : igazi üdülőparadicsom a hamisítatlan afrikai táj szívében. Színvonalas szállodák, hatalmas parkokkal övezve, mesés élményparkok, víziparadicsom számtalan csúzdával, medence rendszerekkel, világhíres golfpályák, casinók és éjszakai szórakozohelyek, számtalan kikapcsolódási és sport lehetőség várja a vendégeket. A közeli Pilanesberg nemzeti parkban pedig akár csak egy esti safari során élvezhetik a gazdag vadállomány látványát.

Viktória Vízesés

Ha északról közelítünk a Viktória-vízeséshez, gomolygó, fehéres párafelhő tűnik a szemünk elé, amely mintha saját hatalmasságán morgolódna dübörögve emelkedik a végtelen afrikai ég felé. Egy itt lakó törzs Mo-si-oa Tunyának vagyis \"Menydörgő füst\"-nek nevezte el.
A széles Zambézi derűs nyugalommal közelít a szakadék felé, lusta hömpölygését csupán néhány elszórt sziget akasztja meg, és itt, középső szakaszán 1,6 kilométer széles folyó, egyszer csak átbukik a sziklaperemen, és teljesen megváltozik. Az egyik parttól a másikig csapódva, a víztömeg hosszan és hihetetlenül vad robajjal zuhan le egy keskeny, meredek sziklahasadékba, amely mindössze 60 méternyire szorítja össze a folyót.
Bár a víz mennyisége évszakonként változik, a folyóduzzasztó esőzések idején percenkén akár 540 ezer tonna (550 millió liter) víz is átbukhat a 1,5 kilométer széles kőperemen. Ez a világ legszélesebb vízesése. 
A levegőben szétszóródott vízcseppeken megtörő napsugarak ragyogó szivárványíveket rajzolnak az égre. A felfelé meredő sziklák és a kiemelkedő szigetek három nagyobb szakaszra osztják az aláhulló széles vízfüggönyt. Egyiküket, az említett fényhatás miatt Szivárványvízesésnek, a másikat Fő zuhatagnak, míg a harmadikat Keleti vízesésnek nevezik. Tiszta, holdfényes éjszakákon a fátyolként lebegő párában különleges, éjszakai szivárvány dereng fel. A látvány odalenn sem veszít fenségességéből, ahol a folyó teljes víztömege a szűk szurdokba kényszerül, s vad zúgással rohan a Boiling pot \"forrongó katlan\" nevű, örvénylő medence felé. Ebből kilépve, a víz kanyargó szurdokokban folytatja útját több mint 60 kilométeren át. Alig van ehhez fogható, félelmetes táj a világon. A valaha a vízesés fölötti vidéken élő kokolo törzs tagjaitól származik a \"menydörgő füst\" elnevezés, akik annyira rettegtek a zuhatagtól, hogy óvakodtak akárcsak a közelébe is menni. A szomszédos tongák szentnek tartották a vízesést, és a szivárványt Isten jelenléteként értelmezték. A Keleti vízesésnél, fekete bikák feláldozásával, vallásos szertartásokat rendeztek.
David Livingstone skót misszionárius orvos, aki 1855-ben első európaiként járt itt, a vízesést Nagy-Britannia uralkodójáról, Viktória királynőről nevezte el. Szerinte ez a vízesés volt a legpompásabb látvány, amellyel Afrikában találkozott. Livingstone így írt a zuhatagról: \"mintha a föld nyelte volna el, s a szakadéknak, amelybe beleveszett, a másik széle, úgy tűnt, mintha mindössze 30 méternyire lett volna.\" Aztán így folytatta: \"mindaddig nem értettem, miről van szó, amíg ámulattal eltelve nem kúsztam el egészen a perem széléig, ahonnan lepillantottam az óriási mélységbe, amely a folyó két partja között, teljes szélességben húzódott, s láttam, hogy a csaknem 1000 méter széles folyam vagy harminc métert zuhan lefele, majd hirtelen belepréselődik egy 15-20 méternyire elkeskenyedő szurdokba. Az egész vízesés attól van, hogy a két part között meghasadt a kemény bazalt, s ez a szurdok aztán a bal part felöl indulva még vagy 50-60 kilométeren át húzódik a hegyek között.\" Ma már tudjuk, hogy a Viktória-vízesés örökös visszavonulásban van. A mai zuhogó a nyolcadik, amely az utóbbi félmillió év alatt alakult ki. Mindegyik vízesés feltehetően úgy keletkezett, hogy a folyó lávamedrében, amelyet repedések hálóznak be, kialakult egy mélyedés, ahonnan a folyó kimosta a lágy töltőanyagot, s a maga vájta üregbe zúdult bele. Ebben azonnal erodálni kezdte valamelyik gyengébb repedést, amelyből fokozatosan szurdokot mélyített fölfelé, folyás iránnyal szemben, míg egy újabb, keresztben húzódó repedést el nem ért.
A jelenlegi vízesés leggyengébb pontja a nyugati Devil\'s Cataract. Itt már mintegy 30 méterrel lejjebb van a szikla perem mint másutt, s a folyó addig mélyíti a sziklát, amíg a Zambézi teljes vízhozamával ebbe a hasadékba fog belezuhanni. A jövőben valószínűleg ez lesz a vízesés kilencedik zuhogója.

 

 

Kruger Nemzeti Park

A Kruger Nemzeti Park egyike a 10 legismertebb nemzeti parknak a világon és a 18 Dél-Afrikai elsö és legismertebb nemzeti parkja. Úttörö szerepet tölt be a természet megörzésében, eco turizmusban és a világ elsök között van a környezetvédelmi igazgatás technikája, technológiája kidolgozásában. Ahogy valaki átlép a Kruger Park kapuján, érzi, hogy az ösi Afrikába érkezett. A monoton növényzet hirtelen fák, bokrok és virágok alkotta képpé színesedik, ahol az árnyékban a látogató a csöndben legelészö orrszarvú alakját, vagy a királyi sable antilopot vagy egy varacskos disznót, egy hiénát, elefántot vagy oroszlánt pillant meg. A Kruger Park területe 21 497 km2 - nagyobb, mint Wales vagy Izrael - Dél-Afrika északkeleti sarkában. Több mint 380 km hosszú és a szélessége soha nem éri el a 100 km-t, keleti oldalát Mozambique, északi csücskét a Limpopo folyó érintésével Zimbabwe, a déli oldalát a Krokodil folyó határolja. A parkban kb. 23000 növényfajta, 146 emlös, kb. 500 madárfaj, 114 hüllöfajta, 49 különbözö édesvízi halfaj és 33 kétéltü lelt otthonra.találat
FőoldalAfrikaDél-Afrikai Köztársaság

Körutazások Dél-Afrikai Köztársaságban 3 db utazási ajánlat

1.786.900 Ft/főtől (16 nap)

Városnézés Dél-Afrikai Köztársaságban 1 db utazási ajánlat

  • júl
  • aug
  • szep
  • okt
  • nov
  • dec
  • jan
  • feb
  • már
1.786.900 Ft/főtől (16 nap)
Részletes találati lista
Nem találja amit keres?
Kérjen ajánlatot!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!