Dél-Afrika és Szváziföld- csoportos felfedezőtúra, magyar idegenvezetővel 2024.12.26.-2025.01.09.

Csatlakozzon hozzánk egy felejthetetlen Dél-afrikai kalandra, ahol lenyűgöző tájak, gazdag kultúra és izgalmas élmények várnak ránk minden lépésnél!
Ez a hatalmas ország kétségtelenül az egyik legváltozatosabb hely a világon. A „Szivárvány Nemzetként” is emlegetett Dél-Afrikában 11 hivatalos nyelv van, és multikulturális lakosait az afrikai, ázsiai és európai kultúrák lenyűgöző keveréke hatja át.
Dél-Afrika első számú vonzereje kétségkívül rendkívüli vadvilágában és természeti adottságaiban rejlik. Utazásunk során vadlesre indulunk a világhírű Kruger és Hluhluwe-IMfolozi nemzeti parkokban, és hajózunk a St-Lucia rezervátumban.
Emellett elmerülünk az ország kulturális sokféleségében is: megízleljük Cape Town sokszínűségét, kiváló borokat kóstolunk a festői Cape Winelands borbirtokain és közelebbről is megismerkedünk Dél-Afrika viharos történelmével, miközben Sowetóban, vagy a Fokváros parjainál található Robben-szigeten sétálunk.
Sokszínű évvégi program egy ezerarcú országban. Búcsúztassuk az óévet Dél-Afrikában!

FőoldalAfrikaDél-Afrikai KöztársaságFokvárosDél-Afrika és Szváziföld- csoportos felfedezőtúra, magyar idegenvezetővel 2024.12.26.-2025.01.09.

Alapár tartalmazza

Repülőjegy a Budapest-Johannesburg/Fokváros-Budapest útvonalon, egy átszállással
Belső repülőjegy a Durban-Fokváros útvonalon
Szállás egy éjszakára Johannesburgban
Szállás három éjszakára a Krüger Nemzeti Park szomszédságában
Szállás egy éjszakára Szváziföldön
Szállás egy éjszakára a Hluhluwe-IMfolozi rezervátum szomszédságában
Szállás egy éjszakára Umhlanga Rocksban
Szállás öt éjszakára Fokvárosban
Büféreggeli, három vacsora és három ebéd program szerint
Kirándulások, városnézések program szerint különbusszal, helyi idegenvezetővel és belépőkkel
Magyar idegenvezető a teljes út során

Alapár nem tartalmazza

Utasbiztosítást
Útlemondási biztosítást
Ajánlott szervizdíj: 120 USD/fő (helyszínen fizetendő)
Egyéb személyes kiadásokat

Egyéb fontos információk:
Minimum létszám: 15 fő.
Az utazáshoz vízum nem szükséges. Az útlevélnek a Dél-Afrikából történő elutazás napjától számítva további 30 napig kell érvényesnek lennie az útlevélnek. Az útlevélnek legalább 2 üres oldalt kell tartalmaznia az országba való belépéskor. 
A hátralék 60 nappal az indulás előtt, 2024. október 15-én esedékes.

Hossz: 
15 nap
***

december 26. csütörtök
Elutazás Budapestről dohai átszállással Johannesburgba a Qatar Airways légitársaság menetrend szerinti járataival (15:30-22:45; 02:15-09:40).

december 27. péntek
Érkezés a johannesburgi reptérre, majd transzfer a szállodánkba. Rövid pihenő után buszos városnézésre indulunk Dél-Afrika legnagyobb városában. Az ásványokban gazdag Witwatersrand-hegység vonulataiban található Johannesburg az arany- és gyémántkereskedelem központja, mégis fő látnivalójává egyik külvárosa Soweto vált. Ez a városrész szimbolizálja leginkább az apartheid bukását és bölcsője az 1994-es első szabad választásoknak. Buszos túránk során megnézzük a Hector Pieterson emlékművet, az ikonikus Soweto tornyokat, és betekintünk a Vilikazi utca nyüzsgésébe és egy autentikus utcai piacra. Szállás és vacsora a Garden Court Sandton City szállodában.

december 28. szombat
Reggeli után kelet felé indulunk, elkezdődik a kaland!  Elsőként Pretoriába utazunk, ahol buszos városnézésünk alatt megnézzük a hatalmas parkkal körülvett Union Building impozáns épületeit, a régi piacteret, a Church Square-t és a Paul Kruger házat. Majd folytatjuk utunkat Mpumalanga tartomány felé. Útközben megállunk Dullstroom városkában, mely érdekes szatócsboltjairól és remek kávézóiról, éttermeiről vált népszerűvé. Átkelünk a közel 2000 méteres magasságban kanyargó Long Tom Passon, majd délutánra megérkezünk a Krüger Nemzeti Park közelében található szállásunkra. Szállás: Hippo Hollow Country Estate szállodában. Délután fakultatív program: találkozás és séta az elefántokkal az Elephant Whispers területén (1,5 órás program ára transzferekkel): 39 000 Ft/fő.

december 29. vasárnap
Korai reggelinket követően a híres Panorama Route-ra utazunk, ahol megcsodáljuk a lélegzetelállító szépségű Blyde River Canyont, a kanyon fölé magasodó kopár hegytetőket (Three Rondavels) és a Bourkes Luck Potholes érdekes sziklaképződményeit. Délután tovább ereszkedünk délre, hogy buszunkat terepjárókra váltva első vadlesünkre induljunk a Krüger Nemzeti Parkban. A napnyugta közeledtével megélénkül a táj, számos nagyvaddal, köztük zsiráfokkal, elefántokkal, több antilop- és madárfajjal és kis szerencsével ragadozókkal is találkozhatunk. Szállás: Hippo Hollow Country Estate szállodában.

december 30. hétfő
Egész napos terepjárós vadlesre indulunk a Krüger Nemzeti Parkba. Először az orvvadászat ellen kiképzett kutyák oktatóközpontjába látogatunk. Ezeket az állatokat arra képezték ki, hogy a terepen nyomon kövessék az orvvadászokat, észleljék a lőfegyvereket és adott esetben a vadon élő állatokból származó termékeket is kiszimatolják. Ezután belépünk a Paul Kruger által 1898-ban alapított rezervátumba, mely a köztársaság legnagyobb természetvédelmi területeként a híres Big Five fajain (bivaly, elefánt, orrszarvú, leopárd és oroszlán) túl több, mint 140 féle emlősnek, 500 madárfajnak és több mint 1000 növényfajnak ad otthont. Piknikebédünket a park egyik táborában fogyasztjuk el, majd rövid pihenő után délután ismét dzsipre szállunk, hogy folytassuk a keresést, fotózást. Szállás: Hippo Hollow Country Estate szállodában.

december 31. kedd
Reggeli után Szváziföld felé indulunk. A Dél-Afrikai Köztársaság területébe ékelődő, Magyarország egyötödét kitevő ország a legkisebb dél-afrikai állam. Hatalmas hegyek vonulatainál fekszik, gazdag állatvilág, tradicionális kézműves műhelyek, hagyományőrző lakosok várják az ide látogató utazót. Egy interaktív kulturális program keretében megismerkedünk a helyiek hagyományaival, táncaival miközben finom ebédünket is elfogyasztjuk. Késő délután érkezünk Szváziföld fővárosában található szállásunkra. Szállás és vacsora a Hilton Garden Inn Mbabane hotelben.

január 1. szerda
Késői reggelink után Zuluföld kör alakú hagyományos házai között térünk vissza a Dél-Afrikai Köztársaságba, hogy a nap hátralévő részét a Hluhluwe-IMfolozi rezervátumban töltsük: ismét terepjáróba szállunk és vadlesre indulunk a veszélyeztetett szélesszájú orrszarvúk hazájában. Szállás és vacsora az ANEW Hotel Hluhluwe szállodában.

január 2. csütörtök
Reggeli után St. Lucia Természetvédelmi területre indulunk, hogy kétórás hajóutat tegyünk a Világörökség részét képező vizes élőhelyen. Utunk során vízilovakkal, krokodilokkal és nyüzsgő madárvilággal találkozunk. A tengerhez közeli édesvízbe olykor cápák is beúszhatnak! Ezután folytatjuk part menti utunkat Umhlanga Rocks óceánparti üdülővárosa felé. Délután szabadprogram. Sétálhatunk a városka óceánparti promenádján, megnézhetjük a világítótornyot, vagy a bálna csontvázát imitáló óceánparti mólót. Szállás Protea Hotel by Marriott Durban Umhlanga.

január 3. péntek
Délelőtt pihenés az óceánparti üdülővárosban, majd transzfer a repülőtérre és elutazás Fokvárosba (tervezett menetrend: Durban-Cape Town 14:05-16:30). Érkezés után transzfer a belvárosi szállodánkba. Esti séta a híres Victoria and Alfred Waterfront sétányán. Szállás a Signature Lux Hotel by ONOMO Waterfront szállodában.

január 4. szombat
Egész napos kirándulás a félsziget fontosabb látnivalóival. Első állomásunk Hout Bay, ahol hajóra szállunk, hogy megnézzük a fókák lakta sziklaszirtet, ezután továbbutazunk a lélegzetelállító sziklafalba vájt Chapman's Peak útszakaszon. Következő állomásunk a Jóreménység Foka és az azt körülölelő természetvédelmi terület. Itt szabadidő a gyönyörű környezet egyéni felderítésére. Majd az Indiai óceán partvidékén haladunk a Simon's Town határában található pingvin kolóniához, majd pihenőt tartunk a Fish Hoek kis kikötővárosában.Késő délután, mielőtt visszatérnénk Fokvárosba megállunk egy rövid délutáni teára a Rhodes Memorial szobornál, ahonnan csodás kilátás nyílik a városra. Szállás a Signature Lux Hotel by ONOMO Waterfront szállodában.

január 5. vasárnap
Ma az ország fő borútja mentén indulunk kóstolótúrára és meglátogatjuk a Paarl, Stellenbosch és Franschhoek területeit. Míg Dél-Afrika termékeny völgyei világhírűek ropogós fehér és klasszikus francia stílusú vörösboraikról, a természeti környezet páratlan szépsége, a hatalmas tölgyfákkal árnyékolt birtokok látványa tovább emeli a mai napunk fényét. Első megállónk a csodálatos fekvésű Paarl, ami akkor került címlapokra, mikor Mandela elnököt kiengedték a város szélén lévő Groot Drakenstein börtönből. Ebben a városkában kezdjük borkóstolóval egybekötött pincelátogatásaink sorát. Második megállónk a Drakenstein-hegység közelében fekvő Franschhoek, amelyet 1688-ban alapítottak francia bevándorlók, akik az európai hugenotta vallásüldözés elől menekültek. Miután megízleltük az itteni borokat, mai utolsó állomásunkra utazunk. Stellenbosch-ban ebédünk elfogyasztása után rövid sétára indulunk a hatalmas tölgyek övezte viktoriánus és gyarmati stílusú épületek között, majd egy utolsó kóstoló elfogyasztása után visszatérünk Cape Townba. (A program során három pincészetet látogatunk meg, pincészetenként 3-4 féle bort kóstolunk). Szállás a Signature Lux Hotel by ONOMO Waterfront szállodában.

január 6. hétfő
Korai reggeli után hajóra szállunk, hogy a hirhedt Robben-szigetre utazzunk.  az apartheid idején a Fokváros melletti sziget politikai foglyok börtöneként szolgált, mások mellett Nelson Mandela is itt raboskodott, egykori cellája is meglátogatható!
Délután felfedezzük Cape Townt! Első állomásunk a Tábla-hegy, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik a városra és az egész félszigetre. Visszaérkezve a városba megnézzük a színes házairól ismert maláj negyedet (Bo Kaap).  A 18. század elején több ezer rabszolgát hoztak Jáváról, Ceylonból és más távol-keleti régiókból Fokvárosba. A rabszolgaság eltörlése után a leszármazottaik ebben a "maláj-fokként" is számontartott városnegyedben telepedtek itt telepedtek le, akiket a Maláj-fok néven ismertek. Elhaladunk még  Zuma elnök rezidenciája és a parlament épülete mellett, végezetül bepillantást nyerhetünk a gyémántvágás és ékszergyártás művészetébe is. Szállás a Signature Lux Hotel by ONOMO Waterfront szállodában.

január 7. kedd
Egésznapos szabadprogram.
Délután fakultatív ínyenc-túra: 65 000 Ft/fő. A kb. 4 órás program során gasztroélményeket kutatva fedezzük fel a várost. Végigkóstoljuk a Dél-Afrikában és Fokvárosban egyedülálló ízeket. Cape Town különböző kulturális és etnikai csoportok olvasztótégelye, amit a város ízei is jól tükröznek. Kóstolunk majd teát, süteményt, gint, mochi-t, samosát, hagyományos biltongot, sört és még sok minden érdekességet, így a helyiek szemszögéből és ízlelőbimbóival ismerhetjük meg a várost. Szállás a Signature Lux Hotel by ONOMO Waterfront szállodában.

január 8. szerda
Szabadprogram, majd kora délután transzfer a repülőtérre és hazautazás a Qatar Airways járataival, dohai átszállással Budapestre (18:25-05:10, 09:10-13:05).

január 9. csütörtök
Hazaérkezés Budapestre a déli órákban.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Az út kiemelkedő értékei:

  • Kényelmes menetrend a Qatar Airways járataival, egy átszállással
  • Magyar csoportkísérő az utazás teljes időtartama alatt
  • Terepjárós és vízi vadlesek az ország három különleges nemzeti parkjában
  • Szállás jó elhelyezkedésű, középkategóriás szállodákban
  • Gasztroérdekességek bor- és ételkóstolókkal

Szállás

Szállás egy éjszakára Johannesburgban
Szállás három éjszakára a Krüger Nemzeti Park szomszédságában
Szállás egy éjszakára Szváziföldön
Szállás egy éjszakára a Hluhluwe-IMfolozi rezervátum szomszédságában
Szállás egy éjszakára Umhlanga Rocksban
Szállás öt éjszakára Fokvárosban

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Fakultatív

Találkozás és séta az elefántokkal az Elephant Whispers területén (1,5 órás program ára transzferekkel): 39 000 Ft/fő.
Délután fakultatív ínyenc-túra: 65 000 Ft/fő.

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegy a Budapest-Johannesburg/Fokváros-Budapest útvonalon, egy átszállással
Belső repülőjegy a Durban-Fokváros útvonalon
Szállás egy éjszakára Johannesburgban
Szállás három éjszakára a Krüger Nemzeti Park szomszédságában
Szállás egy éjszakára Szváziföldön
Szállás egy éjszakára a Hluhluwe-IMfolozi rezervátum szomszédságában
Szállás egy éjszakára Umhlanga Rocksban
Szállás öt éjszakára Fokvárosban
Büféreggeli, három vacsora és három ebéd program szerint
Kirándulások, városnézések program szerint különbusszal, helyi idegenvezetővel és belépőkkel
Magyar idegenvezető a teljes út során

Alapár nem tartalmazza: 

Utasbiztosítást
Útlemondási biztosítást
Ajánlott szervizdíj: 120 USD/fő (helyszínen fizetendő)
Egyéb személyes kiadásokat

Egyéb fontos információk:
Minimum létszám: 15 fő.
Az utazáshoz vízum nem szükséges. Az útlevélnek a Dél-Afrikából történő elutazás napjától számítva további 30 napig kell érvényesnek lennie az útlevélnek. Az útlevélnek legalább 2 üres oldalt kell tartalmaznia az országba való belépéskor. 
A hátralék 60 nappal az indulás előtt, 2024. október 15-én esedékes.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Repülőjegy a Budapest-Johannesburg/Fokváros-Budapest útvonalon, egy átszállással
Belső repülőjegy a Durban-Fokváros útvonalon

Szállás: 

Szállás egy éjszakára Johannesburgban
Szállás három éjszakára a Krüger Nemzeti Park szomszédságában
Szállás egy éjszakára Szváziföldön
Szállás egy éjszakára a Hluhluwe-IMfolozi rezervátum szomszédságában
Szállás egy éjszakára Umhlanga Rocksban
Szállás öt éjszakára Fokvárosban

Étkezés: 

Büféreggeli, három vacsora és három ebéd program szerint.

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!