Dél-Afrika körutazás

22 napos körutazás Peru-Bolívia-Argentína-Uruguay-Brazíla

Körutazásunk első állomása Peru, mely a színpompás folklórjával, az Andok hófödte csúcsaival és a misztikus ködbe burkolózó Machu Picchuval kétségtelenül Dél-Amerika favoritja! A kötelező látnivalók mellett a Titicaca-tavon is hajózni fogunk, ahol az uro indiánok mellett felkeressük a meseszép Taquile-szigetet is. Programunk egy bolíviai kitérővel folytatódik, ahol felfedezzük a világ egyik legmagasabban fekvő fővárosát. Argentína, Uruguay és Brazília a körutazásunk legszebb természeti szépségeihez invitál!

FőoldalAfrikaDél-Afrikai KöztársaságFokvárosDél-Afrika körutazás

Alapár tartalmazza

Transzferek a helyszínen, privát autóbusz a körutazás során.
Elhelyezés 3-4* szállodákban, reggelis ellátással.
Belépők a programban meghirdetett látnivalókhoz.
Magyar idegenvezető, csoportkísérő: Papp Éva

Alapár nem tartalmazza

A programban feltüntetett árak 1USD = 285 Ft árfolyamig érvényesek

Nemzetközi és belső repülőjegyek és illetékek: kb.750.000 Ft.
Esetleges reptéri kilépési illetékek: kb. 100 USD.
Storno biztosítás+BBP biztosítás.
Borravaló, személyes jellegű kiadások.
Ebéd/vacsora kb. 10-15 Usd/fő/nap.

Hossz: 
22 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum 10 fő

1.nap: Budapest - Lima
Korai indulás Budapestről, egy átszállás után érkezés az esti órákban Limába.
Szállás Lima-ban.

2.nap: Lima - Paracas
Reggeli után félnapos városnézés Limában, Peru fővárosában, melynek belvárosa a Világörökség része. Programunkat a főtéren kezdjük, megtekintjük a Katedrálist, valamint a híres Szent Ferenc-kolostort, majd a nyüzsgő belvárosi utcákon átsétálunk a San Martín térre. Városnézésünket a parkjairól nevezetes Miraflores-negyedben fejezzük be, melynek híres Szerelemparkjából remek kilátás nyílik az óceánra. Rövid pihenő után utazás a Paracas-félszigetre.
Szállás Paracas-ban.

3.nap: Paracas - Ballestas-szigetek - Nazca vonalak - Lima
Reggeli után indulás motorcsónakkal a Ballestas-szigetekhez, melyeket mini-Galápagosnak is hívnak. A szigeteken még ma is bányásszák a guanót, mely a XIX. században Peru fő exportcikke volt. A szigeteken ma nagyszámú oroszlánfóka-kolóniák élnek, valamint a sziklák számtalan madárnak adnak otthont, köztük a bájos Humboldt-pingvineknek is. Programunk után utazás Piscoba, melynek repteréről indulnak a Nazca vonalakat bemutató repülések. (fakultatív program!) Visszaérkezés Limába a késő délutáni órákban.
Szállás Lima-ban.

4.nap: Lima - Cuzco - Szent Völgy
Kora reggeli indulás repülővel Cuzcoba, az egykori inka birodalom fővárosába. (kb. egy órás repülőút) Érkezésünk után buszra szállunk, majd elindulunk a Szent Völgybe, amely számtalan inka emléket őriz. Első megállónk Pisac (33 km-re Cuzcotól), melynek domboldalon található romjaitól páratlan kilátás nyílik az Urubamba-folyó völgyébe. Ezt követően folytatjuk utunkat Ollantaytambo híres erődjéig (60 km-re Pisactól), ahol először kapunk ízelítőt az inka építészetből. A program után meglátogatunk egy helyi családot, hogy képet kapjunk a helybéli indiánok életformájáról, majd vonattal Aguas Calientes utazunk.
Szállás Calientes-ben.

5.nap: Machu Picchu - Cuzco
Délelőtt látogatás Machu Picchu rejtélyes romvárosában, melyet 1911-ben fedezett fel Hiram Bingham, és amelyet a világ 7 új csodája közé is beválasztottak! Programunk után szabadidő Aguas Calientes indián piacán, majd vonattal visszaindulunk Cuzcóba. A vonatok első osztályú, helyjegyes, csak igényes turisták számára üzemeltetett vonatok, melyek panoráma ablakaiból remek kilátás nyílik a környező hegyekre.
Szállás Cuzco-ban.

6.nap: Cuzco
Ma felfedezzük Cuzco belvárosát, mely a Világörökség része. Programunkban szerepel az inkák egykori Naptemploma-a Coricancha-, a katedrális, valamint a város környékén található inka romok, úgymint Sacsahuaman, Quenqo, Tambomachay és Puca-Pucara. Meglátogatunk egy helyi szövőműhelyt, majd visszatérünk a városba. Délután lehetőség nyílik arra, hogy Cuzco híres kézműves negyedében, a San Blasban beszerezzük a még hiányzó szuveníreket.
Szállás Cuzco-ban.

7.nap: Cuzco - Puno
Korai indulás autóbusszal Punoba, a Titicaca-tóhoz. ( 390 km, kb. 8 órás út) Az út festői tájakon visz keresztül, átmegyünk a 4313 m magas La Raya-hágón is. Útközben megállunk Andahuaylillasban, ahol megnézzük a Szent Péter és Pál templomot, majd Racchiban Wiracocha szentélyét.  Érkezés Punóba a délutáni órákban.
Szállás Puno-n.

8.nap: Puno - Taquile - Puno
Egész napos hajós kirándulás a Titicaca-tavon, mely a világ legmagasabban fekvő tava. Először meglátogatjuk a Punoi-öbölben, totora szigeteken élő uro indiánokat, majd továbbhajózunk Taquile szigete felé. A szigeten élő mintegy 1700 lakos quechua nyelvet beszélő indián, akik földművelésből, halászatból élnek, és híressé váltak szőtteseikről, kötött pulóvereikről, sapkáikról, melyet különös módon a férfiak készítenek. A program után ebéd, majd visszatérünk Punoba. Érkezés a késő délutáni órákban.
Szállás Puno-n.

9.nap: Puno - Copacabana - Nap-sziget - La Paz
Reggel utazás busszal Bolíviába. A határátlépés formaságai után a bolíviaiak kegyhelyére, Copacabanára érkezünk, ahol megnézzük a Katedrálist, majd hajóra szállunk, és irány a Nap-sziget! A különleges atmoszférájú sziget annak köszönheti a hírnevét, hogy a legenda szerint itt született Wiracocha isten. Rövid séta után folytatjuk utunkat la Pazba.
Szállás La Paz-ban.

10.nap: La Paz
Ma várost nézünk La Pazban, és felfedezzük a világ egyik legmagasabban fekvő fővárosát. Bejárjuk a Boszorkánypiacot, a Murillo teret, ahol az elnöki Palota és a Katedrális is található, majd megcsodáljuk a Hold-völgyének különleges sziklaformáit, melyeket a szél és az esőzések alakítottak a Holdra emlékeztető felszínné.
Szállás La Paz-ban.

11.nap: La Paz - Buenos Aires
Reggel transzfer a repülőtérre, majd átszállás után érkezés Buenos Airesbe a késő délutáni órákban. Argentína fővárosa a Río de La Plata torkolatánál fekszik, és Dél-Amerika egyik legnagyobb városa, és színes szőttesként keverednek benne a gyarmati kor örökségei a bevándorlók hagyományaival és a mai kor modern építészetével.
Szállás Buenos Aires-ben.

12.nap: Buenos Aires
Mai városnézésünk során igazi európai hangulatba csöppenünk, Argentína fővárosát nem véletlenül nevezik Dél-Amerika Párizsának! Megtekintjük a nyüzsgő metropolisz legfontosabb látnivalóit: Elnöki Palota, katedrális, La Boca-negyed, Recoleta-negyed, melynek híres temetőjében található Eva Perón sírja is. Este kihagyhatatlan élményt jelent a vacsorával egybekötött tangó show.
Szállás Buenos Aires-ben.

13.nap: Buenos Aires - Calafate
Délelőtt Calafatébe repülünk, mely Patagóniában, az Argentino-tó mellett található hangulatos kisváros. Patagónia földrajzi régió Dél-Amerika legdélebbi részében, amelyen Argentína és Chile osztozik. Körülbelül akkora, mint Németország háromszorosa, de ezen a hatalmas területen csak mintegy kétmillió ember él. Nyugati és déli részét az Andok hegyei borítják, keleti részén fennsíkok és alföldek osztoznak. Neve a patagón szóból származik, amelyet Magellán használt a vidék őslakóira, akikről azt hitték, hogy nagy lábú óriások.
Szállás Calafate-ben.

14.nap: Calafate
Pihenés Calafatében, vagy fakultatív program egész napos hajózással az Argentino-tavon, ahol behajózunk a híres gleccserek közé. Patagónia jégkorszaki gleccsereiből mára két jégmező maradt, a mai Chile és Argentína területén. A déli jégtakaró az Antarktisz után a legnagyobb a déli féltekén, melynek 47 nagyobb völgyi gleccseréből 13 irányul Argentína felé. Az ország leghatalmasabb gleccsere, az Upsala, négyszer nagyobb, mint Európa legnagyobb gleccsere. Borjadzása miatt leszakadt hatalmas jéghegyek között hajózunk, némelyikük eléri akár a többemeletnyi magasságot is.
Szállás Calafate-ben.

15.nap: Perito Moreno - Buenos Aires
Reggel utazás a Perito Moreno-gleccserhez, mely szokatlan módon egyre csak halad előre, és szinte rányomul a vele szemközti félszigetre. A tó általa elzárt vize egy jégalagúton próbál meg magának utat törni, a barlangalagút időnkénti leszakadása pedig számtalan turistát vonz a nemzeti parkba. Kisebb omlásoknak mi is tanúi lehetünk, a visszhang miatt úgy érezhetjük, mintha legalábbis dinamittal robbantottak volna a közelünkben. Délután visszarepülünk Buenos Airesbe.
Szállás: Buenos Aires-ben

16.nap: Buenos Aires - Colonia del Sacramento
Pihenés Buenos Airesben, vagy fakultatív program Uruguayban. Reggel áthajózunk Colonia del Sacramento városba, mely Uruguay délkeleti részén, a Rio de la Plata mellett, Buenos Airesszel szemben található. Az ország legidősebb városa, amelynek erődjét a portugálok építették 1680-ban, de nem sokkal ezután a spanyolok kezére került, s még sokáig a két hatalom viszályainak középpontjában állt. Colonia del Sacramento az ország harmadik legnagyobb turistacélpontja a főváros, Montevideo és Punta del Este után. Legfőbb látnivalója a San Gabriel-félsziget csúcsán fekvő óváros a hangulatos, kanyargós utcáival. Programunk után visszatérünk Buenos Airesbe.
Szállás Buenos Aires-ben.

17.nap: Buenos Aires - Iguazú
Délelőtt repülés Iguazúba, majd érkezés után bejárjuk a világhírű vízesés argentin oldalát. Először kisvasúttal elmegyünk az Ördögtorokig, majd rámpák segítségével egészen közelről végigsétálunk a vízesés peremén. A kalandvágyóbbak részt vehetnek egy safarin is, ahol motorcsónakokkal beviszik őket a vízesések közé. Délután busszal a szállodánkba megyünk, mely a vízesés brazil oldalán található.
Szállás: Iguaçú-ban.

18.nap: Iguaçú - Itaipú-vízerőmű
Reggeli után indulás az Itaipú vízerőműhöz. A világ egyik legnagyobb vízi erőművét, a Paraná folyóra felépült gátat, a brazil-paraguay-i határon találjuk. A 4,8 mérföld hosszú, betonból és kőből készült gát 19 generátorral rendelkezik és 18 év alatt készült el. A látogatás után megtekintjük az Iguaçú vízesés brazil oldalát. A több mint 200 vízesésből álló zuhatag nagyobbik része Argentínához tartozik, de a legszebb fotókat viszont a brazil oldalról készíthetjük.
Szállás: Iguaçú-ban.

19.nap: Iguaçú - Rio de Janeiro
A déli órákban transzfer a repülőtérre, majd Rio de Janeiroba utazunk, mely Brazília második legnagyobb városa, az azonos nevű Rio de Janeiro állam fővárosa. 1960-ig Brazília fővárosa, a 19. századig a brazil császárok koronázóvárosa. Brazília legszebb fekvésű városa, mely híres a szambájáról, Karneváljáról, Maracanã Stadionjáról és a hatalmas méretű Krisztus-szobráról. Érkezés után transzfer a szállodába.
Szállás Rio de Janeiro-ban.

20.nap: Rio de Janeiro
Mai első kirándulásunk a Corcovado 710 m magas hegyére visz. A Tijuca őserdőben található hegyre kisvonatok viszik a látogatókat, és az onnan látható panoráma vetekszik a Cukorsüveg-hegyével. Az 1931-ben épített Krisztus szobor mára Rio de Janeiro első számú látványossága lett: a 30 m magas, 1145 tonna súlyú szobor szinte a város minden pontjáról jól látható. Ezután felmegyünk a Cukorsüveg-hegyre, ahonnan újabb fantasztikus panoráma tárul a szemünk elé, majd bejárjuk a város látványosságait, mint az új katedrálist, a Belvárost, elmegyünk a Maracaná stadionhoz, és a Sambodromóhoz, ahol évente tartják híres karneváli felvonulásaikat a szambaiskolák.
Szállás Rio de Janeiro-ban.

21.nap: Rio de Janeiro
Egész napos pihenés a Copacabana homokos tengerpartján, majd a késő délutáni órákban transzfer a repülőtérre.

22.nap: Budapest
Európai átszállás után érkezés Budapestre a késő délutáni órákban.

Fakultatív

Nazca vonalak (másfél órás repülés!) 230 usd/fő, helyszínen fizetendő
Hajózás az Argentino-tavon, gleccserek: 200 USD
Tangó-show: 75 USD
Hajós kirándulás Uruguayba: 180 USD

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Transzferek a helyszínen, privát autóbusz a körutazás során.
Elhelyezés 3-4* szállodákban, reggelis ellátással.
Belépők a programban meghirdetett látnivalókhoz.
Magyar idegenvezető, csoportkísérő: Papp Éva

Alapár nem tartalmazza: 

A programban feltüntetett árak 1USD = 285 Ft árfolyamig érvényesek

Nemzetközi és belső repülőjegyek és illetékek: kb.750.000 Ft.
Esetleges reptéri kilépési illetékek: kb. 100 USD.
Storno biztosítás+BBP biztosítás.
Borravaló, személyes jellegű kiadások.
Ebéd/vacsora kb. 10-15 Usd/fő/nap.

Kötelező költségek: 

Nemzetközi repülőjegyek és illetékek kb.: 750 000 Ft
Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás megléte utazási feltétel!

Várható költőpénz szükséglet: 
Egyéni igények szerint változó.
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő. 

Hátralék: 

 A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Indulás: 2018. február 1.
Érkezés: 2018. február 22.

Időtartam: 22 nap / 20 éjszaka
Utazás módja: repülő (menetrendszerinti járatokon, átszállással)
Helyi közlekedés: légkondicionált autóbusz

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást foglal magába.
A területről: 
Dél-Amerika körutazás – Utunk látnivalói:
Lima, Paracas, Ballestas-szigetek, Nazca-vonalak, Szent Völgy, Machu Picchu, Cuzco, Andahuaylillas, Raqchi, Puno, Taquile-sziget, La Paz, Buenos Aires, Colonia de Sacramento, Calafate, Los Glaciares Nemzeti Park, Perito Moreno gleccser, Iguazú vízesés, Itaipú vízerőmű, Rio de Janeiro

Dél-Amerika körutazás – Utunk során felkeresett Világörökségek:
Lima Óvárosa, Nazca-vonalak, Cuzco, Machu Picchu, Rio de Janeiro, Iguazú Nemzeti park, Gleccserek Nemzeti Park, Colonia del Sacramento
Időjárás: 
Három élesen elkülönülő éghajlati terület alakult ki az országban. A Csendes-óceán partvidékén trópusi sivatagi éghajlat van, azaz annak hűvös változata. A legmelegebb hónap középhőmérséklete 22-26 °C, a leghűvösebb 15-20 °C. A csapadék jelentéktelen mennyisége ködszitálásokból származik. Gyakran van köd, kevés a napsütés.
Peru területének felét az Andok hegyei foglalják el. Itt változatos magashegyi éghajlatot találunk. A hőmérséklet átlagos csökkenése 0,5 °C 100 méterenként. Feltűnő a magasabban fekvő területek szélsőségesen nagy napi hőingadozása, ami az erős be-, illetve kisugárzás következménye. A csapadék évi járását a csapadékos nyár és a száraz tél jellemzi.
Az Amazonas medencéjében esőerdő éghajlat alakult ki, 25-26 °C-os évi középhőmérséklettel és igen csekély, 1-2 °C-os átlagos évi ingadozással. Az évi átlagos csapadékmennyiség 2000-3000 mm, eloszlása egyenletes.
Vízum: 
Magyar állampolgárnak maximum 90 napig vízum nélkül tartózkodhatnak a körutazásban szereplő országokban. Az útlevélnek a hazautazástól számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Kötelező védőoltás nincs, az őserdei régiókba utazóknak ajánlott a sárgaláz oltás. Amennyiben tájékozódni szeretne a térségben előforduló megbetegedésekről, kérjük, forduljon orvosához, vagy a nemzetközi oltóközpontokhoz.

Nemzetközi Utazás-egészségügyi és Oltóközpont
1097 Budapest, Gyáli út 3/a Tel.: +36 1 476-1364
Rendelés Hétfõ – csütörtök: 9 -14 óra

Nemzetközi Oltóközpont
1134 Budapest, Váci út 70.
Telefon: +36 1 78-78-770, +36 20-208-7878
Rendelés Hétfő – péntek: 10:00 – 20:00
Szombat: 10:00 – 16:00

Tiszteletbeli konzul-Peru
Cím: Lima 27 Javier Prado Este, No. 1520
Telefon: + 51 1 225-0973
Fax: + 51 1 225-0974

Peru hivatalos pénzneme a perui Sol (PEN).
1 Usd = kb. 2,8 PEN
Fontos! Peruban a régi címletű amerikai dollárokat már nem fogadják el! Érdemes kisebb, új kiadású címleteket vinni az útra. Hivatalos pénzváltók mindenhol működnek, eurót, dollárt egyaránt jól váltanak.

Nyelv
Hivatalos nyelv a spanyol, regionális szinten beszélt nyelvek a kecsua, aymara, valamint helyi nyelvek.

Időzóna
GMT-5 óra

Telekommunikáció
A mobiltelefonok gond nélkül működnek, a szállodák internet hozzáférése a legtöbb helyen ingyenes, a lefedettség országos szinten jó. A rooming-tarifákról kérjük, hogy tájékozódjon a mobilszolgáltatójánál.

Elektromos hálózat
220V 60 Hz. A dugaljak eltérnek az európai szabványtól.

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!