Washington, New York és a Niagara Vízesés

9 napos utazás magyar nyelvű idegenvezetéssel

Utunkon megismerjük az Egyesült Államok partvidékének két meghatározó városát: a szövetségi fővárost, ahol a kulturális és történelmi látnivalók mellett a világ vezető hatalmát kormányzók életébe is bepillantást nyerhetünk, valamint New York City-t, a világ legizgalmasabb városát, a várost, amely soha nem alszik. New Yorkot legalább egyszer mindenkinek látnia kell a saját szemével is, hiszen fényévekkel felülmúlja az ember legmerészebb várakozásait is! New York a világ legfontosabb pénzügyi-gazdasági központja, mindannyiunk bakancslistás úti célja, filmekből és sorozatokból ismerős számtalan, világhírű látványossággal.

FőoldalÉszak-AmerikaAmerikai Egyesült Államok USAMassachusettsBostonWashington, New York és a Niagara Vízesés

Alapár tartalmazza

Nemzetközi és belső repülőjegyeket kézipoggyásszal és 23-kg-os feladható csomaggal
Szállást Washingtonban és Niagarában 3*-os, New Yorkban 4*-os hotelben (tervezett)
Reggelis ellátást
Transzfereket, helyközi közlekedést
Az útleírásban szereplő programokon való részvételt (gyalogos és buszos városnézések) magyar nyelvű idegenvezetővel

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetéket
Sztornóbiztosítást
Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást (BBP)
A programban nem megjelölt étkezéseket, melyben idegenvezetőnk segítséget nyújt (ebéd kb. 15-20, vacsora kb. 20-30 USD / fő)
Kötelező borravalót – helyi szokás szering napi 5 USD/ fő, melyet idegenvezetőnk az első napon beszed

Hossz: 
9 nap és 7éj
Szállás: 
szálloda

1. nap: Washington
Utazásunk Budapestről indulva a reggeli órákban veszi kezdetét, melynek első megállója nem más, mint az USA fővárosa, Washington DC. Az érkezést követően a központi elhelyezkedésű szállodánk felé vesszük az irányt.

2. nap: Washington városnézés
A délelőtt folyamán felfedezzük Washington DC-t: felkeressük a város legnépszerűbb látványosságait. Olyan, Amerika történelmében és jelenlegi működésében is meghatározó helyszíneket nézünk meg, mint a Fehér Ház, Capitolium, a Legfelsőbb Bíróság épülete, Jefferson- és Lincoln-emlékművek. Délután a Nemzeti Légi- és Űrhajózási Múzeumot látogathatjuk meg fakultatívan, ahol az amerikai repülésről és űrhajózásról tudhatunk meg számos érdekességet.

A napot pedig egy kellemes vacsorával zárjuk opcionálisan, Washington egyik népszerű éttermében.

3. nap: New York
Harmadik napunkon búcsút veszünk a fővárostól, vonatra szállunk és útra kelünk a világ legizgalmasabb metropoliszába: New Yorkba. A 4 órás utat követően a délutáni órákban érkezünk meg szálláshelyünkre.

4. nap: New York városnézés
Félnapos városnéző körutunk során idegenvezetőnk elkalauzol minket New York City világhírű látványosságaihoz. Megtekintjük a folyton nyüzsgő Time Square-t, a Manhattan látképét meghatározó Empire State Buildinget, a színjátszás világközpontjaként ismert Broadwayt, és az amerikai függetlenséget jelképező Szabadság-szobrot. De a programunk ezzel még közel sem ér véget, hiszen még csak ezután jön a New York-i poszterekről jól ismert Brooklyn-híd, a tőzsde leghíresebb központja, a Wall Street, a 2001. szeptember 11-ei tragédia emlékhelye, a 911 Memorial, és még a különleges High Line is, amely egy már nem működő magasvasút 2,3 km hosszú szakaszán kiépített nyilvános park. Ezeken felül remek fakultatív programok is várnak ránk: részt vehetünk egy lélegzetelállító helikopteres sétarepülésen Manhattan felhőkarcolói felett, vagy a New York by night programon, melynek keretei között éjszakai fényekben fedezhetjük fel Manhattant, hajókázással és vacsorával gazdagítva az estét.

5. nap: New York városnézés
Délelőtt folytatjuk a városnézést, és bejárjuk a híres Central Park környékét. Végighaladunk a Fifth Avenue-n, amelyen New York olyan jól ismert épületei sorakoznak, mint a Rockefeller Center, St. Patrick katedrális és a Museum Mile. Megnézzük még az előadóművészet egyik szent helyét, a Lincoln Centert és a Time Warner Center rendkívül látványos ikertornyait. A délutáni szabadprogram alatt lehetőség nyílik a belváros önálló felfedezésére. Mindenképpen ajánljuk, hogy tegyenek egy sétát a gyönyörű Central Parkban, amely tavával, és elbűvölő növényzetével egy teljesen más világba repíti látogatóit a város sűrűjéből. Esti fakultatív programlehetőségünk egy igazi egyedülálló New York-i élmény: egy világhírű Broadway musical megtekintése.

6. nap: New York / látogatás a Szabadság-szoborhoz
Egész napos szabadprogram, vagy félnapos kirándulás az Ellis Islandre, majd a Szabadság- szobor talapzatához látogathatunk el. Az Ellis Islanden található a Bevándorlási Múzeum, próbáljuk felidézni a hangulatot, amikor a hosszú hajóút után a fáradt és csüggedt emberek végre megérkeznek az „Ígéret Földjére”. 

7. nap: New York – Niagara-vízesés
Repülővel utazunk a világ egyik legszebb természeti látványosságát nyújtó vízeséshez. A Niagarához érve 2 remek fakultatív program vár minket. Először a Skylon Tower kilátójából csodálhatjuk meg a zubogó vízesést, majd „testközelből" is szemlélődhetünk egy hajótúra alkalmával. Az éjszakát a Niagara-vízesés kanadai oldalán töltjük, így lehetőségük lesz a kivilágított vízesést is megcsodálniuk!

8-9. nap: Niagara-vízesés
Reggel továbbutazás, rövid látogatás Niagara on the Lake bájos kisvárosában. Óriási a kontraszt New York nyüzsgő metropolisza és a nyugodt kisváros között. Mintha egy álmos kertvárosba csöppentünk volna! Érkezés után Torontóban informatív buszos városnézés, majd fakultatív program keretén belül pillantást vethetünk a városra a CN torony 350 m magasan lévő kilátójából.

A nap második felében búcsút veszünk Torontótól, majd másnap érkezünk meg Budapestre.

Fakultatív

2. nap:
vacsora Washingtonban – 16 900 Ft/ fő

4. nap:
3=4 fakultatív program belépőjegyekkel, hajójeggyel és ebéddel, idegenvezetővel (ebéd, városnéző hajózás, 9/11 Memorial & Museum, One World Observartory) – 49 900 Ft/ fő

5. nap:
lovaskocsikázás a Central Parkban – 14 900 Ft/ fő
New York by night vacsorával (New York esti fényárban az Empire State Buliding kilátójából + vacsora) – 39 900 Ft/ fő

6. nap:
egész napos fakultatív buszos/ gyalogos városnézés ebéddel és belépőjeggyel a Metropolitan Musuem of Art-ba, idegenvezetővel – 49 900 Ft/ fő

VAGY

hajókirándulás Ellis Islandra és a Szabadság-szobor szigetére – 14 900 Ft/ fő
Broadway musical – 39 900 Ft/ fő

7. nap:
Niagara vízesés, hajózás és ebéd – 29 900 Ft/ fő

8. nap:
CN torony kilátó – 14 900 Ft/ fő

Fakultatív programcsomagok:

Városnéző programcsomag – 20 000 Ft/ fő kedvezménnyel 99 800 Ft helyett 79 800 Ft

3=4 fakultatív program belépőjegyekkel, hajójeggyel és ebéddel, idegenvezetővel (ebéd, városnéző hajózás, 9/11 Memorial & Museum, One World Observartory)
egész napos fakultatív buszos/ gyalogos városnézés ebéddel és belépőjeggyel a Metropolitan Musuem of Art-ba, idegenvezetővel

Teljes fakultatív programcsomag – 34 600 Ft/ fő kedvezménnyel 194 500 Ft helyett 159 900 Ft

3=4 fakultatív program belépőjegyekkel, hajójeggyel és ebéddel, idegenvezetővel (ebéd, városnéző hajózás, 9/11 Memorial & Museum, One World Observartory)
lovaskocsikázás a Central Parkban
New York by night vacsorával (New York esti fényárban az Empire State kilátójából és vacsora)
Broadway musical
egész napos fakultatív buszos/ gyalogos városnézés ebéddel és belépőjeggyel a Metropolitan Musuem of Art-ba, idegenvezetővel

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Nemzetközi és belső repülőjegyeket kézipoggyásszal és 23-kg-os feladható csomaggal
Szállást Washingtonban és Niagarában 3*-os, New Yorkban 4*-os hotelben (tervezett)
Reggelis ellátást
Transzfereket, helyközi közlekedést
Az útleírásban szereplő programokon való részvételt (gyalogos és buszos városnézések) magyar nyelvű idegenvezetővel

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetéket
Sztornóbiztosítást
Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást (BBP)
A programban nem megjelölt étkezéseket, melyben idegenvezetőnk segítséget nyújt (ebéd kb. 15-20, vacsora kb. 20-30 USD / fő)
Kötelező borravalót – helyi szokás szering napi 5 USD/ fő, melyet idegenvezetőnk az első napon beszed

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték 129 000 Ft/ fő, útlemondási biztosítás, ESTA engedély,  helyi borravalók.

Helyszíni költségek leírása: 

A kötelező borravaló helyi szokás szerint napi 5$ / fő, összesen ezen az úton 30$ / fő – melyet idegenvezetőnk az első napon beszed.

Étkezés, melyben idegenvezetőnk segítséget fog nyújtani (tájékoztatásul egy ebéd kb. 15-20, egy vacsora kb 20-30 USD/fő/nap).

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő. 

Hátralék: 

 A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Repülővel menetrend szerinti járattal, átszállással, turista osztályon.

Szállás: 

Jó minőségű és elhelyezkedésű 2 ágyas szállodai szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető!

Étkezés: 
A részvételi díj ellátást nem tartalmaz.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Védőoltásra nincs szükség.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!