Szlovénia - kerékpártúra hosszúhétvége

3 napos kerékpártúra szlovéniában

Biciklitúra Szlovéniában: Hétvégi kikapcsolódás déli szomszédunknál! Kerékpározunk a Júliai-Alpok csúcsainak árnyékában; a Bled- és a Bohinj-tó partján, meglátogatjuk Szlovénia egyik legszebb barlangját Postojnán, kalandozunk titokzatos Predjamski várban, és bepillanthatunk a rafting világába. Fáradalmainkat szálloda két ágyas szobáiban pihenjük ki.

FőoldalEurópaSzlovéniaSzlovénia - kerékpártúra hosszúhétvége

Miért minket válassz?

- Kis csoportos túrák ( max. 17 fővel)
- maximális odafigyelés,
- élvezhetőbb.
- kényelmes, szervezett buszos utazás.

Alapár tartalmazza

az utazást kisbusszal, a szállásokat szálloda 2 ágyas szobáiban, a reggeliket , az útadókat és parkolási díjakat, a kerékpárok és csomagok szállítási költségét és a túravezetést, valamit az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

a reggelin kívüli étkezéseket, a belépőket, a személyes költségeket és az utasbiztosítást.

Hossz: 
3 nap
Létszám: 
7 - 16 fő

Nehézség:

A napi távok nem túlságosan hosszúak, átlagosan 25-60 km között váltakoznak, de előfordulnak meredek szakaszok is. A résztvevők felszerelését a kísérőautó szállítja, amely biztonságos háttérként szolgál. Előfordulhat, hogy valaki nem szeret kerékpározni, de szeretné elkísérni bringás családtagjait, vagy kedvesét az utazásra. Mivel egy kísérőautó folyamatosan a csapat közelében lesz, ez egyszerűen kivitelezhető. A Bled-tó pazar természeti környezetben fekszik, sok aktív és kulturális programra van lehetőség a helyszínen.

 

1. nap - Budapest, Bled, Krma.völgy, Vintgar-szurdok, Bled
2. nap - Bled, Bohinj-tó, Slap Savica vízesés, Bohinjska Bistrica, Bled
3. nap - Bled: Bled, Szlovén karsztvidék: Postojna, Predjamski Grad, Budapest

 

További információ

Szállás

Az éjszakákat hotel két ágyas fürdőszobás szobáiban töltjük. Egyágyas elhelyezás felár megfizetése esetén biztosított! Költsége: 9.000 Ft/fő

Kovács Attila
Az utazom.com tartalom felelőseként tudósítok arról, miért érdemes velünk felfedezni a hazai tájakat, messzi vidékeket. A válasz egyszerű: utazom.com - az igazi kaland innen indul!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:
Részletes program
1. nap - Budapest, Bled, Krma-völgy, Vintgar-szurdok, Bled

Korán reggel indulunk  Budapestről. Találkozás 05.30 órakor a  Lurdy ház parkolójában, indulás 06.00-kor. Szlovéniába néhány rövid pihenővel érkezünk meg, és a festői Krma-völgy az uticélunk. Itt, egy hangulatos menedékház mellett pakoljuk le a kerékpárokat, és miután gyönyörködtünk a Júliai-Alpok mészkőcsúcsaiban, elindulunk Bled felé. A kitűnően karban tartott, murvás, majd aszfaltozott erdei út lejtős, könnyű rajta tekerni, kis patak kíséri, fenyveseken, napsütötte havasi réteken vág keresztül. A Vintgar-szurdokot apró hegyi települések érintésével érjük el- többször megállunk a táj szépségét élvezni, fotózni. A szurdokot gyalogosan járjuk be, majd Bledbe takerünk, ahol még bőven van időnk a hangulatos üdülővároska, a tópari sétány és a vár felfedezésére. 

Táv kerékpárral: 15 kilométer

2. nap - Bled, Bohinj-tó, Slap Savica vízesés, Bohinjska Bistrica, Bled

Reggeli után busszal tesszük meg az utat a Bled felett emelkedőp fennsík tetején található parkolóig. Innen egy lélegzetelállítóan gyönyörű és izgalmas hegyi tájon kerékpározunk - utunk folyamatosan lejt, ahogy a fenyvesek közül a lombhullató erdő övezetébe ereszkedünk. Az aszfaltozott út több képeslapra illő alpesi tanya és falucska érintésével tart a völgy felé. Utunk a Száva Bohinjka-folyó völgyébe ereszkedik le, majd Stara Fuzina érintésével érjük el a vadregényes Bohinji-tó partját. A látvány magáért beszél, a hegyi tó káprázatos környezetben fekszik. Ha kedvünk tarja megmártózhatunk a tó vizében, majd folytatjuk utunkat az erdőben kanyargó aszfaltcsíkon Slap Savica-vízesésig. A mintegy 70 méter magas vízfüggönyt a Száva-folyó egyik forrása táplálja. Savicától a Bohinj-tó mellett újra elhaladva Stara Fuzinát, a bájos kis falut keressük fel, majd alpesi legelők mellett apró falvakat érintve vezet az utunk Bohinjska Bistricáig. Itt vár ránk buszunk, amellyel visszautazhatunk Bledbe. Akinek még van kedve és ereje, a túravezetővel hazatekerhet.
Táv kerékpárral: 44 kilométer -akik még a Bohinjska Bistricától is tekerni szeretnének, azoknak 65 kilométer

Szállás: hotel, Ellátás: reggeli

3.nap - Bled, Postojnai cseppkőbarlang, Budapest

Reggeli után összepakolunk és egy órát utazunk a világhírű postojnai cseppkőbarlanghoz. A másfél órás, lenyűgözően szép barlagtúra után egy kellemes kerékpártórára indulunk a közeli predjami várhoz. A kellemes dombvidéken vezető kerékpártúra nagyon látványos és nem túlságosan megerőltető A lenyűgöző természeti környzetben fekvő vár egykor a hírhedt Erasmus rablólovag menedéke volt. A kalandos nap után, felpakoljuk kerékpárjainkat és hazautazunk. Érkezés Budapestre az esti órákban.

Ellátás: reggeli

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

az utazást kisbusszal, a szállásokat szálloda 2 ágyas szobáiban, a reggeliket , az útadókat és parkolási díjakat, a kerékpárok és csomagok szállítási költségét és a túravezetést, valamit az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

a reggelin kívüli étkezéseket, a belépőket, a személyes költségeket és az utasbiztosítást.

Kötelező költségek: 

Turista tax. 12 euró/fő (megérkezés után fizetendő)

Helyszíni költségek leírása: 

Bled vár: 5.50 Euro
Postojna cseppkőbarlang: 17 Euro
Predjama vár: 7 Euro
Savica vízesés: 2.40 Euro
Rafting Száva Dolinka: 30 Euro

Az árak változhatnak.

Várható költőpénz szükséglet: 
70-100 Euro
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
kisbusz
Milyen felszerelést vigyek?

Kerékpáros sisak, szemüveg, kesztyű, nadrág, dzseki, kulacs (két kulacsot hozz!), lámpa (első, hátsó!), pumpa, kis hátizsák (a napi túrákhoz). Fontos, hogy legyen nálad néhány kerékpáron is kényelmes, de meleg ruhadarab! Az Júliai-Alpok területén változékony időjárás uralkodik, nyáron is előfordulhatnak hűvös, esetenként hideg napok. Mivel csapadékra is fel kell készülni vékony, de esőálló kabátra is szükség van! A szállodánk a Bled-tó partján fekszik káprázatos környezetben. A tóban lehet fürödni, így a fürdőruhád, papucsod, törölköződ se hagyd otthon!

Kerékpáros felszerelések: kerékpáros sisak, szemüveg, kesztyű, nadrág, dzseki, kulacs, lámpa, pumpa, kis hátizsák.

Kerékpár: Mindenki saját kerékpárral vesz részt a túrán, de ha szükséges tudunk bérelt kerékpárt biztosítani.
Részletekért kattints ide!
Megbízható, szervizelt kerékpárral gyere az útra! Országúti vagy Mountain Bike típusú kerékpárral is részt vehetsz. Ha hegyi kerékpárod van, aszfalt-, vagy vegyes használatú gumiköpenyt javasolunk, mert a tekerések során, bitumenes utakon haladunk. Kérünk, hogy hozz néhány "alapalkatrészt", amit a kísérőautó szállít a kerékpározás alatt.

Ha nem szeretnél kerékpározni, de szívesen eljönnél: Előfordulhat, hogy valaki nem szeret kerékpározni, de szeretné elkísérni bringás családtagjait, vagy kedvesét az utazásra. Mivel egy kísérőautó folyamatosan a csapat közelében lesz, ez egyszerűen kivitelezhető. A Bled-tó pazar természeti környezetben fekszik, sok aktív és kulturális programra van lehetőség a helyszínen.
 

Egyebek
Kiutazás: 

Modern kilencfős kisbuszokkal utazunk Magyarországról. Buszunk a kerékpározások alatt is velünk marad, biztonságos háttérként szolgál, valamint szállítja a kerékpárokat és a csapat felszerelését a napi távok között. A kerékpártúra végén kisbusszal utazunk haza Magyarországra.

 

Szállás: 

Az éjszakákat hotel két ágyas fürdőszobás szobáiban töltjük. Egyágyas elhelyezás felár megfizetése esetén biztosított! Költsége: 9.000 Ft/fő

Étkezés: 
A reggeli kivételével önellátó, de folyamatosan lesz alkalom élelmiszert vásárolni, illetve étteremben étkezni. Amit érdemes hoznod: Csomagolj néhány szendvicset a kiutazásra, amit a hosszú út során majd elmajszolsz. Aszalt gyümölcsök, magvak, szőlőcukor, kekszek, müzli- és energiaszeletek gyorsan pótolják az levesztett energiát a bringázások során. Olvadásra hajlamos csokoládét, könnyen romlandó dolgokat ellenben kérünk, ne hozz az utazásra.
Időjárás: 
Bár nyár elején kelünk útra, de hegyekben leszünk, így hűvösebb napokra kell számítani, mint ez időszakban az itthon megszokott. A völgyekben 20-25 C fok várható a magasabb régiókban akár 12 C fok alá is eshet a hőmérő higanyszála. Esetenként előfordulhat hűvös, szeles, csapadékos időjárás is, amelyre megfelelő ruházattal fel kell készülnünk.
Csomagolás: 
A kerékpározás során a kis hátizsákod lesz nálad, amibe a személyes irataidat, a pénztárcát, esőkabátot, tartalék meleg ruhát, élelmet és ivóvizet tudsz pakolni.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Szlovéniába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára útlemondási biztosítást tartalmaz.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.7
7 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.6
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
4.6
Túravezetők értékelése
4.9
Utazás értékelése
4.4
Imre
2013. okt. 28
5.0
Briliáns, fantasztikus, élményekkel teli és észbontóan szórakoztató volt a túránk. A túravezető maximálisan odafigyelt a túrázókra, köztük rám is és nagyon jó hangulatban telt a 3 napunk. Köszönöm.
Krisztina
2013. máj. 28
4.4
Nagyon jól éreztem magam az úton. Teljes kikapcsolódást és felüdülést nyújtott ez a három nap a remekül összeállított programokkal. Örülök, hogy részt vettem az úton, újabb remek élményekkel és csodálatos látvánnyal gazdagodtam.
A bringám szállításból adódó felületi sérülései miatt egy kicsit szomorkodtam.
A szállodai elhelyezésnél csak a dupla ágy hiánya miatt voltam kicsit csalódott, de a szálloda elhelyezkedése és a szolgáltatás színvonala számomra teljesen megfelelő volt.
ISTVAN
2013. máj. 25
4.8
Meg voltam elegedve mindennel.Biztosan fogom barataimnak ajanlani.Kellemes volt a tarsasag.Szimpatikusak a resztvevok.
Balázs
2013. máj. 24
4.8
Részemről maximális elismerés. Végig jól éreztem magam. Üdv.
Ádám
2013. máj. 24
4.8
A túravezető felkészült, nagyon szép helyekre vitt el minket, helyi és történeti ismerete is megfelelő, kellő mennyiségben és jól adagolta, a rakodásnál is kiemelkedő segítséget nyújtott. Igaz, a csapat túl nagy volt ahhoz, hogy valamennyi résztvevő figyelmét egyszerre fel tudja hívni, viszont kerülni kell a menetközben "hátrafelé" beszélést, valamint a retorikai képességével és beszédstílusával kapcsolatban volt némi kifogásom. Valamint egy picivel több személyes figyelmességgel még emlékezetesebb a túra.
Kriszta
2013. máj. 22
4.2
Jó volt Veletek! Attila laza, de végül minden úgyis megoldódik... és jól oldódott meg! Az idő beosztásában még egy kicsit fejlődnie kell. Kedves, ért is hozzá, amit csinál, ismeri a helyet, odafigyel az "utasokra", "gondoskodott rólunk", ahogy csak kell!
Bled és környéke zseniális úticél, ez telitalálat volt, külön plusz, hogy mindezt bringával fedezhettük fel. A szállás tényleg nem volt nagy durranás, de legalább tiszta volt. Az utazás csak azért "jó", mert csak visszafelé aFertő-tónál lett meg a klíma kapcsolója...:-)

Rendben vagytok, így tovább! Ha tehetjük, megyünk Veletek máskor is!
Erika
2013. máj. 22
4.8
Fantasztikusan éreztem magam. Mindennel meg voltam elégedve. A szervezés remek volt. A túravezető hozzáértése, segítőkészsége és elsősorban örök jókedve nagyon tetszett. Az őszinteség kedvéért azért hozzá kell tennem, hogy ha mindez nem így lett volna akkor is mindent kárpótol a táj szépsége és azok a gyönyörű helyek ahová a ti jóvoltotokból eljutthattam. Köszönet érte.
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!