Szardínia és Korzika körutazás

8 napos körutazás

Két sziget egy utazás alkalmával.
Korzika, a sziget, mely dúskál a fényben, az ízekben és az illatokban... Az ezerarcú sziget szintén találó jelző Korzikáról szólva, mert olyan, mint egy nagy könyv, melyben lapozgatva egymás után fedezzük fel titkait. A fellegvárak és falvak szigorú és büszke arculatát, barokk templomainak népies kedélyességét, a genovai őrtornyok füzérét, de mindenekelőtt természeti szépségeit, a kristálytiszta, türkizkék öblöket, a magas hegyeket, a köztük megbúvó tengerszemeket, a vadregényes folyóvölgyeket, a szédítően meredek sziklafalakat...
Szardínia tündöklő színeivel, a növények illatával, változatos szárd ízekkel, nyugalmával és gazdag történelmi-kulturális látogatóival elkápráztatja az idelátogatót, ideális hely a kikapcsolódásra, pihenésre. Több ezer éves kultúra, népszokásokban gazdag szárd emberek, akikben él az évezredes vendégszerető hagyomány, kristálytiszta, smaragdzöld és indigókék tenger, hófehér és rózsaszín homokos tengerpartok várják a turistákat.

FőoldalEurópaOlaszországSzardíniaÉszak-SzardíniaAlgheroSzardínia és Korzika körutazás

Alapár tartalmazza

a Ryanair repülőjegyet illetékkel, fix ülőhellyel, elsőbbségi beszállással,  2 db fedélzetre felvihető poggyásszal: 1 db 40x20x25 cm és 1 db 10 kg-os 55x40x20 cm
a szállást 3-4*-os szállodákban
1 éjszakát a komphajón 2 fős, zuhanyzós kabinokban (étkezés nélkül)
a reggelit , 1 vacsorát (2. napon)
a kompjegyet Korzika és Olaszország között 
a kompjegyet Szardínia és Korzika között 
a megadott programokat
az autóbusz közlekedést (helyi buszokkal)
a magyar nyelvű idegenvezetést

Alapár nem tartalmazza

az idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő) 21 EUR
a belépőket (helyszínen fizetendő) kb. 30 EUR/fő
a borravalót (helyszínen fizetendő) 20 EUR/fő
az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,5%

EGYÉB KÖLTSÉGEK
Feladható poggyász kérhető (20 kg-os)
Feladható poggyász kérhető (10 kg-os)
Egyágyas felár
Fakultatív vacsora 45 EUR/fő (1. nap)
BBP utasbiztosítás (EUB Biztosító)

Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda
***

1. nap: Budapest – Cagliari
Elutazás Budapestről a Ryanair közvetlen járatával. Érkezés a délutáni órákban, majd buszos-gyalogos városnézésre indulunk. Először a várossal szemben található sólepárlókhoz utazunk, itt élnek a kecses rózsaszín flamingók. Ezt követően a 7 dombra épült várost fedezzük fel, melynek legrégibb pontja a Castello dombtetőn fekszik, ahonnan csodálatos kilátás nyílik az öbölre. Sétálunk a bástyákkal körülvett óvárosban, megtekintjük a II. században épült római kori amfiteátrum romjait, a 13. századi Dómot és az Elefánt tornyot. Szállás a belvárosban (1 éj), este fakultatív üdvözlővacsora, tipikus szárd ételekkel, italokkal egy helyi étteremben.

Szállás: Hotel Italia 3*

2. nap: Cagliari - Barumini - Arborea
A fővárostól búcsúzva Baruminibe utazunk, ahol a sziget legnagyobb és legépebben maradt, ötezer éves, megalit korból származó Nuraghe komplexumát tekintjük meg, mely 1996-óta a Világörökség része. Érkezés után közel másfél órás sétát teszünk az erődítmény belsejében, zegzugos folyósokon, magas lépcsökön keresztül, miközben bepillanthatunk az izgalmas és titokzatos múltba.

Délután érkezünk tengerparti szállásunkra, ahol szabadon tölthetjük a délutánt napozással, fürdőzéssel. Vacsora a szálláson. (1 éj)

Szállás: Horse and Country Resort 4*

3. nap: Arborea – Nuraghek völgye - Alghero (250 km)
Reggeli után folytatjuk a sziget felfedezését. Észak felé haladunk, különböző történelmi korok nyomában, a Nuraghék völgyében. Először egy érdekes, 18 teremből álló sziklába vájt barlangrendszert tekintünk meg, a Nekropolisz di Sant’Andrea Priut, amely Szardínia egyik legjelentősebb régészeti lelőhelye.

Ezt követően a sziget egyik legszebb, középkori műemlékéhez, a toszkán stílusban épült Saccargia bazilikához látogatunk. Kora délután érkezünk a sziget legszebb városába, Algheroba. A szállodai szobák elfoglalása után gyalogos városnézés Algheroban.  Barcelonata néven (kis Barcelona) ismertté vált város majdnem 400 évig katalán, illetve spanyol uralom alatt állt. Ennek a hatása még ma is érezhető.  A műemlékekben gazdag, katalán óvárosban, többek között megtekintjük a 14. században emelt San Francesco templomot és a később épült Santa Maria Dómot.  Este szabadprogram, strandolási lehetőség. Szállás Algheroban (1 éj)

Szállás:  Hotel Villa Piras 3* (június), Hotel Catalunya 4* (július, szeptember) 

4. nap: Alghero - Castelsardo – Santa Teresa Gallura (140 km)
Reggeli után a sziget északi részén haladunk. Kirándulásunk első állomása a kivételes fekvésű Castelsardo, melyet a tenger fölé magasodó, sziklaszirten épült vár ural, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a végtelen tengerre. Rövid séta az óvárosban, melynek szűk kis utcái romantikus hangulatot árasztanak. Ezután Santa Teresa Galluraba utazunk. Délután strandolási lehetőség. 

Szállás: Hotel La Funtana 4* (június, szeptember), Hotel Canne al Vento 3* (július) 

5. nap: Santa Teresa Gallura - Bonifacio – Sarténe – Ajaccio (170 km) 
Reggeli után elbúcsúzunk Szardíniától, hogy megismerhessük Korzikát, a Szépség szigetét. Már az áthajózás is egy felejthetetlen élmény. Lenyűgöző a látvány, ahogy a hajó megközelíti Korzika legszebb városát, a mészkőfennsíkon fekvő Bonifaciot. A csodálatos öböl fölött, a házak szédítően „kapaszkodnak” a fjord szélébe. Áthajózás gyalogosan, a busz Szardínián marad, mindenkinek magának kell kezelnie a bőröndjét!

Korzika legdélebbi városa lélegzetelállító fekvésével ejti rabul az utazót. A 60 méter magas félsziget tetején fekvő óvárosból csodálatos panoráma nyílik. A labirintusszerű utcák történelmi hangulatot árasztanak.  Érkezés után gyalogos séta a felsőváros ódon házai között, majd folytatjuk utunkat észak felé. Útközben rövid fotószünet a Rocher du Lion-nál, mely egy természet alkotta, fekvő oroszlán szobor. Ezután Sarténe felé folytatjuk utunkat.  A 15. századi település, - „a legkorzikaibb korzikai város” - különleges atmoszférával várja látogatóit. Az ódon, vastag falú, szürke gránit házak sokat megőriztek karakterükből és a tradíciókból. Az utcácskák labirintusában sétálva érezzük a középkor hangulatát. A városnézést követően a délutáni órákban érkezünk Ajaccioba, a sziget fővárosába. Először a császár monumentális emlékművét látogatjuk meg, mely híres hadjáratait dicsőíti. Ezután gyalogos városnézésre indulunk, megtekintjük Napóleon szülőházát (csak kívülről), majd a Szent János Keresztelő Kápolnát, ahol a császárt megkeresztelték. Este szabadprogram a császári városban. Szállás a belváros közelében. (1 éj)

Szállás: Ibis Styles Ajaccio Napoleon 3* 

6. nap: Ajaccio – Porto – Calvi (110 km) 
Ajaccio-tól búcsúzva a korzikai utazás egyik legszebb útvonala vár ránk.

Először a látványos nyugati part mentén haladunk a Les Calanches fantasztikus vörös szikláin keresztül, mely a világ csodái közé tartozik. Még a jól felkészült utazót is szinte lehengerli az a „színjáték”, amit itt a természet alkotott. Vörös gránitból álló, valóságos sziklarengeteg. Meredek falak, oszlopok, tornyok, meglepő formák jellemzik a tájat, melyeket a nap, a szél, az eső és a tenger páratartalma formált. Végigsétálunk a 2 km hosszan húzódó vörös sziklák között. A háttérben felbukkanó mélykék tenger lenyűgöző kontrasztot teremt. Folytatva utunkat egy csodálatos öböl tárul elénk a mélyből, melynek partján egy festői település, Portobújik meg.  Rövid pihenő Portoban, majd a sziget belseje felé utazunk. A Col de Vergio hágón keresztül érjük el a híres Scala di Santa Regina vadregényes sziklarengetegét. A Golo folyó fölé magasodó hegyek között lélegzetelállító látvány fogad, melynek folytatásaként, szelídebb tájon haladva érkezünk Calviba. A háttérben meghúzódó magas hegyek szinte körülzárják a kivételes fekvésű várost, melyet a tenger fölé magasodó Fellegvár ural. Az erőd megtekintése után,  szabadprogram. A hangulatos kikötőben számos étterem hívogat. Szállás Calviban. (1 éj)

Szállás: Hotel Revellata 3*

7. nap: Calvi – Ile Rousse - Saint Florent –  Bastia - Savona (130 km)
Reggeli után Ile Rousseba utazunk, rövid séta a platános főtéren, és a várossal szemben, a vörössziklás szigeten, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a végtelen tengerre. Ezt követően Saint Florent-ba látogatunk. A hangulatos városka mólója sokakat St Tropez-re emlékeztet. Fő látnivalói: a kikötő szinte vízbe érő házai és a plébániatemplom körüli középkori óváros. 

Délután a sziget legnagyobb városába, Bastiaba érkezünk. Séta a régi kikötő felett álló óvárosban, majd a 17. sz-i Keresztelő Szt. János templomhoz látogatunk, mely kéttornyú, barokk homlokzatával a város jelképévé vált. A városnézés után szabadprogram. 

A barokk város központjában, az örökké nyüzsgő St. Nicola tér egyik teraszán, zamatos gesztenyesört kortyolgatva vehetünk búcsút a szigetektől. 20:00 órakor behajózás Savona felé. Éjszaka a komphajón, zuhanyozós 2 fős kabinokban, vacsorázási lehetőség a hajó önkiszolgáló éttermében (egyénileg). 

Szállás: kompon

8. nap: Savona – Milano - Budapest
Érkezést követően utazás Milano felé. Útközben reggeli egy Autogrillben, majd séta a divat fővárosában. Milánó leghíresebb épülete, az olasz gótika egyik mesterműve, szépségét jelzi, hogy kb. 600 év kellett a befejezéséhez. Legmagasabb pontja az 1774-ben elhelyezett aranyozott rézből készült 4 méteres Madonnina, vagyis Mária szobor. A dómnak 135 tornya van és mintegy 3400 szobor díszíti. A Dómot az Operaházzal egy gyönyörű, üvegkupolával és mozaikpadlóval fedett passzázs köti össze, ahol a legnagyobb divatmárkák üzletei is megtalálhatók. 

Rövid szabadidőt követően transzfer a repülőtérre, majd hazautazás a Ryanair járatával. Érkezés Budapestre az esti órákban.

UNESCO Világörökségi helyszínek

  • Szardínia: 
  • Su Nuraxi lakó komplexum 
  • Korzika: 
  • A portoi öböl és a Les Calanches területe 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

 

Szállás

3-4*-os szállodákban, kétágyas szobákban, 1 éjszaka a komphajón 2 fős, zuhanyozós kabinban

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Fakultatív

Fakultatív szárd vacsora: 45 EUR/fő (1. nap)

Előételek: sonka, kolbász,  sajtok, olíva, zöldségek
1. fogás: szárd tésztafélek, malloreddus, juhturos ravioli
Főfogás: Grillezett húsok zöldségekkel
Desszert: szárd sütemények
Korlátlan mennyiségű vörös és fehérbor, ásványvíz, a végén kávé. 

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

a Ryanair repülőjegyet illetékkel, fix ülőhellyel, elsőbbségi beszállással,  2 db fedélzetre felvihető poggyásszal: 1 db 40x20x25 cm és 1 db 10 kg-os 55x40x20 cm
a szállást 3-4*-os szállodákban
1 éjszakát a komphajón 2 fős, zuhanyzós kabinokban (étkezés nélkül)
a reggelit , 1 vacsorát (2. napon)
a kompjegyet Korzika és Olaszország között 
a kompjegyet Szardínia és Korzika között 
a megadott programokat
az autóbusz közlekedést (helyi buszokkal)
a magyar nyelvű idegenvezetést

Alapár nem tartalmazza: 

az idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő) 21 EUR
a belépőket (helyszínen fizetendő) kb. 30 EUR/fő
a borravalót (helyszínen fizetendő) 20 EUR/fő
az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,5%

EGYÉB KÖLTSÉGEK
Feladható poggyász kérhető (20 kg-os)
Feladható poggyász kérhető (10 kg-os)
Egyágyas felár
Fakultatív vacsora 45 EUR/fő (1. nap)
BBP utasbiztosítás (EUB Biztosító)

Kötelező költségek: 

Idegenforgalmi adó, belépők

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulás időpontját megelőző 30 napon belül a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az idulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Repülővel.

Szállás: 

3-4*-os szállodákban, kétágyas szobákban, 1 éjszaka a komphajón 2 fős, zuhanyozós kabinban

Étkezés: 

reggeli, 1 alkalommal vacsora

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Választható 4%-os mértékű Z1 útlemondási biztosítás is, amely esetében a Covid-19 fertőzés kapcsán hatósági karanténba kerülés biztosítási eseménynek számít. Vagyis, ha valaki az utazását megelőző 10 napban hatósági karanténba kerülne Covid-pozitivitása miatt, az számíthat a biztosító segítségére. Amennyiben a 4% mértékű COVID-19 fedezettel rendelkező útlemondási biztosításra tart igényt kérjük, azt a megjegyzés rovatba tüntesse fel!
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!