Svájc, az Alpok országa

6 napos buszos körutazás svájcban

Svájc Európa egyik legszebb országa. Szinte minden megtalálható itt, ami a turisták számára vonzerővel bír: varázslatos alpesi tájak; kris­tály­tiszta vizű tavak; hangulatos, középkori kisvárosok; régi várak, katedrálisok; modern nagyvárosok stb... Sajnos a magyar utazók még nem igazán fedezték fel ezt a csodálatos országot, aminek legfőbb oka abban a tényben rejlik, hogy Svájc nagyon drága ország. A körutazás során utasaink Svájcnak mind a német, mind a francia, mind az olasz részéből kapnak ízelítőt, de az út legnagyobb élménye az Alpok fenséges hegyvilága lesz.

FőoldalEurópaAusztriaTirolInnsbruckSvájc, az Alpok országa

Alapár tartalmazza

Az autóbuszos utazást, az 5 éjszakai szállást reggelivel, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat és az idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás, belépőket a helyszínen

Hossz: 
6 nap
Szállás: 
szálloda

1. nap: Innsbruck
Elutazás Szé­kes­fe­hér­vár­ról a Piac téri parko­lóból reggel 5.15-kor. Bu­da­pest­ről az autó­busz 6.30-kor indul a Déli pá­lya­ud­vartól. Utazás a Tatabánya – Győr – Hegyes­halom – Bécs – Salzburg – Innsbruck út­vo­na­lon. Séta Innsbruckban, Tirol főváro­sában, majd to­vább­uta­zás az Inn alpesi völgyében a tiroli szál­lo­dá­hoz (1 éj).

2. nap: St. Gallen, Schaffhausen, Zürich, Axenstrasse, Altdorf
Utazás az Arlberg-hágó – Feldkirch – Bodeni-tó út­vo­na­lon St. Gallenbe. A barokk ka­ted­rá­lis és a vi­lág­örök­séghez tartozó kolostor­könyv­tár meg­te­kin­té­se, majd rövid szabad program. To­vább­uta­zás a schaff­ha­use­ni Rajna-víz­eséshez (Európa leg­bő­vizűbb víz­esése). Délután is­mer­ke­dés Zürich-hel. Séta az óvá­rosban és a Bahn­hof­strassén, a világ egyik legelő­kelőbb üzlet­utcáján. Késő délután to­vább­uta­zás egy vad­re­gé­nyes autó­úton, az Axen­strassén ke­resztül Uri őskan­tonba, a szállo­dához (3 éj). Útközben az alt­dorfi Tell Vilmos em­lékmű meg­te­kin­té­se.

3. nap: Jungfrau, Trümmelbach gleccser­víz­esések, Luzern
Utazás Interlaken érin­tésével a Berni-Alpok (a Jung­frau-csoport) 4000 m magas hegyei között fekvő Lau­ter­brunneni-völgybe, Európa talán leg­szebb gleccser­völ­gyé­be. Lehe­tőség könnyű túrá­zásra, vagy pedig a híres Jungfrau fogas­kerekű vasúttal egy kilátó­pont elé­résére. A pano­ráma egy életre szóló él­mény. Délután a Trüm­melbach gleccser­víz­esések meg­te­kin­té­se (10 vízesés egy hegy belsejében), majd utazás az egyik leghan­gu­la­tosabb svájci városba, a gyö­nyörű fek­vésű Luzernbe. Séta az óvá­rosban, a város jel­képeinek, a Kapell­brückének (kö­zép­ko­ri fedett fahíd) és az Orosz­lános emlék­műnek a meg­te­kin­té­se.

4. nap: Bern, Fribourg
Pihenés az Alpokban.
Fakultatív program: Utazás Bernbe, Svájc főváro­sába. Az UNESCO vi­lág­örök­séghez tartozó óváros az Aare folyó hajtű­ka­nyarjában fekszik. A leg­je­len­tő­sebb ne­ve­zetes­sé­gek felke­resése (medvepark, vá­ros­háza, pa­no­rámapontok, par­la­ment, óratorony stb.), majd sza­bad program. To­vább­uta­zás Fribourg-ba, mely város lakóinak többsége már franciául beszél. A szép fekvésű Fribourg Svájc mű­em­lé­kek­ben egyik leggaz­dagabb városa. A vá­ros­né­zés után szabad program, majd vissza­uta­zás a szállodába.
A fakultatív program ára: 6 700 Ft (garantált indulás).

5. nap: Szent Gotthárd-hágó útja, Lugano, hajózás a Luganói-tavon, Via Mala, Liechtenstein
Elutazás a szállodából a Szent Gotthárd-hágó útján, vad­re­gé­nyes alpesi tájakon keresztül Ticino kan­ton­ba, az olasz Svájcba (több fotó­szünet útközben). Ti­ci­no jel­lemzői a kris­tály­tisz­ta vizű al­pe­si tavak, part­jaikon mediterrán növény­zettel, és a han­gu­la­tos, ola­szos jellegű üdülő­városok. Délelőtt is­mer­ke­dés Luganóval, a Luganói-tó partján fekvő medi­terrán han­gulatú várossal. A közös séta után sza­bad­idő, illetve az érdek­lő­dőknek lehe­tő­ség részt venni egy séta­hajózáson az elbű­völő Luganói-tavon. A ha­jóról – mind svájci, mind olasz felség­te­rületről – meg­cso­dál­hat­juk a part men­tén hir­telen kiemel­kedő hegy­vo­nu­la­to­kat, a tóparti ódon han­gulatú tele­pü­lé­seket és a dús, szín­pompás ve­getációt. 
To­vább­uta­zás Graubünden kan­ton le­bi­lin­cselő al­pe­si tá­jain keresztül Liech­ten­stein irányába. Út­közben pihenő a Rajna világ­hírű szur­do­kánál, a Via Malánál. A késő délutáni órákban rövid séta Vaduzban, a mi­ni­ál­lam, Liech­tenstein főváro­sában, majd átkelés Auszt­riába, utazás Vorarlbergen át a tiroli szállodába (1 éj).

6. nap: Rattenberg
Délelőtt séta egy kö­zép­ko­ri hangulatú tiroli kis­vá­rosban, az Inn partján fekvő Ratten­bergben (gyö­nyö­rű­szép plé­bánia­temp­lom), majd haza­uta­zás a Salz­burg – Hegyes­halom – Győr – Tatabánya út­vo­na­lon. Érkezés Buda­pest­re, majd Szé­kes­fe­hér­vár­ra az esti órákban.

Figyelem: a 3. és a 4. nap programja az időjárástól függően felcserélődhet.

Fakultatív

Fakultatív program: Utazás Bernbe, Svájc fővárosába. Az UNESCO világörökséghez tartozó óváros az Aare folyó hajtűkanyarjában fekszik. A legjelentősebb nevezetességek felkeresése (medve­park, városháza, panorámapontok, parlament, óratorony stb.), majd szabad program. Továbbutazás Fribourg-ba, mely város lakóinak többsége már franciául beszél. A szép fekvésű Fribourg Svájc műemlékekben egyik leggazdagabb városa. A városnézés után szabad program, majd visszautazás a szállodába.
A fakultatív program ára: 6 700 Ft (garantált indulás).

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Az autóbuszos utazást, az 5 éjszakai szállást reggelivel, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat és az idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás, belépőket a helyszínen

Kötelező költségek: 

BBP biztosítás megkötése utazási feltétel!

Helyszíni költségek leírása: 

Az árak tájékoztató jellegűek!

Az itt felsorolt múzeumlátogatásokon, sétahajózásokon stb. a részvétel nem kötelező, a helyszínen mindenki maga döntheti el, hogy részt kíván-e venni az adott programon.

St. Gallen kolostorkönyvtár CHF 10,-
Schaffhausen Rajna-vízesés CHF 2,-
Jungfrau fogaskerekű vasút Wengernalpig CHF 38,20
vagy CHF 49,40 (Kleine Scheideggig)
Trümmelbach-gleccservízesések CHF 11,-
Lugano hajózás CHF 16,-
Via Mala CHF 4,-

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyebek
Kiutazás: 

Légkondicionált autóbusszal (WC, video és/vagy DVD, italautomata). Nincs éjszakai buszozás.

Szállás: 

1-1 éjszaka tranzitszállás oda- és visszaútban egy tiroli szállodában, 2-3 ágyas, fürdőszobás szobákban.
3 éjszaka egy svájci szállodában, 2-3 ágyas, fürdőszobás szobákban. Az alpesi szálloda Közép-Svájcban található, egy gyönyörű fekvésű svájci faluban, közel 3000 méter magas hegyóriások között. (Megjegyzés: a svájci szálloda a Fehérvár Travel által használt szállásokat tekintve az egyszerűbbek közé tartozik, ugyanakkor tiszta és svájci viszonylatban jó ár-érték arányú.)

Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz, felár ellenében félpanzió kérhető. A reggeli a közép-svájci szállodában bővített kontinentális, Tirolban pedig büfé. A vacsorák háromfogásosak.
Vízum: 
magyar állampolgárok érvényes útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő BBP biztosítás megkötése utazási feltétel! Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.4
1 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
4.0
Szállás értékelése
4.0
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.0
Tiborné
Tokod
2014. aug. 17
4.4
Egyetlen - az időjárással kapcsolatos - momentum miatt nem értékeltem teljesen jónak az utazást. Mivel a legköltségesebb program a Jungfrau-vasút volt, de a rossz idő miatt semmit sem láttunk a nagy hegyekből, ez számomra nagy csalódás volt. A várható időjárás ismeretében lehetne egy alternatív programot beiktatni.
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!