Skócia

6 napos körutazás aktív programokkal Skóciában

Stirling, Edinburgh, Glen Coe, Fort William, Eilean Donan kastély, Skye sziget, Glenlivet whisky lepárló. Ódon kastélyok, mesebeli hegyek, s a zamatos maláta whisky, feledhetetlen hét vár rád, ha velünk tartasz.
Elrepítünk Skócia elvarázsolt tájaira!

Alapár tartalmazza

az utazást Skóciában kisbusszal, a szállásokat hotel 2 ágyas szobáiban, a reggeliket, a túravezetést, a szervezés költségét és az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

a repülőjegy költségét, a reggelin kívüli étkezéseket, a személyes költségeket, és az utasbiztosítást.

Hossz: 
6 nap
Szállás: 
szálloda
Létszám: 
6-24 fő

Nehézség:

Utazásunk során néhány rövidebb gyalogtúrára kell számítani. Ezek a gyalogtúrák viszonylag rövidek, de igen látványosak! Pontos leírásuk a programban található. Igény szerint ki is hegyhatóak a programból. A további kirándulások, amelyek természeti látnivalókhoz vezetnek, nem okoznak különösebb kihívást, de életre szóló élményt nyújtanak.

1. nap: Budapest, Edinburgh, Stirling
2. nap: Stirling, Glencoe, Fort William
3. nap: Eilean Donan kastély, Skye sziget: Dunvegan, Old Man of Storr

4. nap: Kaledóniai-csatorna Urquhart kastély,Glenlivet whisky lepárló, Edinburgh
5. nap: Edinburgh 
6. nap: Edinburgh, Budapest

További információ

Szállás

Utazásunk éjszakáit szálloda két ágyas szobáiban töltjük. Egyedül jelentkezők esetén a szobák kiosztásánál azonos neműeket helyezzük egy szobába. Egyágyas szoba felár esetén igényelhető.

Czinke István
Tapasztalt világjáró, megszámlálhatatlan túra fűződik a nevéhez. Otthon van Toszkánában vagy Franciaországban ugyanúgy, ahogy Peru és a Himalája ösvényeit is jól ismeri.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
1. nap: Budapest, Malaga, Córdoba

A Wizz Air légitársaság késő délutáni járatával utazunk Malagába. A repülőtéren várnak ránk túravezetőink és kisbuszaink. Malagából Cordóbába utazunk. Az éjszakát a város egyik vendégházában töltjük.   

2. nap: Córdoba

Az egész napot a város felfedezésére szánjuk.
Córdoba a 10. században, a mór uralom idején Európa legnépesebb városa volt. Virágzott a gazdaság és a kultúra. Délelőtt az egykori kalifátus központjában felkeressük a Nagymecsetet (Mezquita), amely az arab építészet remekműve.  Délután a katolikus királyok palotáját (Alcázar de los Reyes Cristianos) és annak fantasztikus kertjét járhatjuk bel. A palota tornyából láthatjuk a Guadalquivír-folyón átívelő római kori hidat, amit később közelebbről is szemügyre vehetünk. A vacsoránkat az arab hangulatú belváros egyik éttermében költhetjük el, de elzarándokolhatunk egy autentikus arab fürdőbe (hammamba) is.  Az éjszakát ismét Córdobában töltjük.

3. nap: Córdoba, Caminito del Rey

Ma egy különleges kaland vár ránk! Reggel az El Choro Nemzeti Parkba utazunk, hogy felkeressük az El Caminito del Rey gyalogösvényt. A hírhedt gyalogutat 2015 tavaszán adták át. Uniós forrásokból újították fel, mára az átlagember számára is elérhető a kalandos túraút. Az Ardales közelében kialakított látogatóközpontból indulunk útnak. Rövid túra során érjük el a regisztrációs pontot, ahol az előzetesen beszerzett engedélyeinket ellenőrzik és védő felszerelésként egy sisakkal látnak el minket. Innen a gyalogtúra jól kiépített, biztonságos útvonalon halad, ám esetenként nagy mélység felett vezet, fantasztikus kilátással a kanyon sziklafalaira. Az izgalmas túra végén El Chorro településre érkezünk, ahonnan helyi buszjárattal utazunk vissza a túra kiindulópontjára. Táv gyalogosan: 7,5 km. A gyalogtúra után visszautazunk Córdobába, szállásunk a már ismert panzióban lesz.

4. nap: Córdoba, Ronda, Alpujara: Capileira

A festői Sierra de las Nieves közvetlen közelében  fekvő kisvárosba utazunk. Ronda elvarázsol összetéveszthetetlen andalúz hangulatával: a fehérre meszelt és halványsárga árnyaltú házak soraival, a fantasztikus kovácsoltvas rácsokkal és kerítésekkel és a ragyogó kék éggel. A nap nagy részét  a város felderítésére szánjuk. Természetesen érdemes felkeresni a városka főbb látnivalóit: Új Híd, a Mór Király háza, a Mondragón Palota és a Bikaviadal Aréna, de mindennél többet ér, ha hagyjuk magunkat elveszni a kis utcácskák útvesztőjében, miközben lopva belesünk egy-egy klasszikus andalúz ház belső udvarába, patiójába, és beülünk egy kis étterembe egy pohár borra és andalúz harapnivalóra. A városlátogatás után a Sierra Nevada déli részére az Alpujarras területére utazunk. Szállásunk a híres fehér falvak egyik településén, Capileirában lesz.

5. nap: Alpujaras: Capileira, gyalogtúra a Sierra Nevadában

A reggelit követően Soportujar település közelébe utazunk. Innen indul első gyalogtúránk a Sierra Nevada-hegységben. A parkolóból kezdetben erdei ösvényen kapaszkodunk a Chico-folyó völgyében. Útközben több kilátópontot érintünk. A Puenta Palo kirándulóhelynél  megpihenünk, majd folytatjuk utunk a Sierra Nevada "kék túrájának" számító, Sulayr-ösvényen. Gyalogtúránk egy régi öntözőcsatorna partján kígyózik, fenyveserdőket és vadvirágos réteket átszelve érkezünk a fehér falvakhoz. A délutáni papfényben fürdőző hegyoldalakon ereszkedünk le szállásunkra, Capileira településre.

Táv gyalogosan: 16 km, Szint: fel: 700 m, le: 500 m.

6. nap: Capileira, Granada

A mai napon Andalúzia talán legismertebb városába, Granadába látogatunk.
Ki ne hallott volna az Alhambra pazar erődjéről, amely a város óriási műemléke és 1984 óta az UNESCO Világörökség része? Ismerkedésünket a várossal az erődben kezdjük.
Neve az arab al-hamra szóból származik, amelynek jelentése „a vörös”; teljes neve ugyanis arabul Kaszr al-Hamra: „A vörös erőd” . 1223-ban, az első Naszrida uralkodó, I. Muhammad idején kezdték meg az építkezéseket. Utódai: I. Júszuf, V. Muhammad és III. Júszuf granadai emírek 1408-ig folytatták az erőd építését.  A komplexum szerencsésen vészelte át a reconquista időszakát. Az ostrom során nem pusztították el az Alhambra épületeit, hanem amint elfoglalták azt, hozzáláttak restaurálási munkálatainak. A katolikus királyok pár évig itt tartózkodtak és innen irányították országaikat.V. Károly német-római császár és spanyol király lebontatott egy épületet, hogy helyére reneszánsz királyi palotát emeltessen magának, ám a 18. század végéig megóvták falait. Az igazán nagy pusztítást  az 1812-ben a francia megszállók okozták, akik távozásukkor felrobbantották az Alhambrát. A 19. században megindult a restaurálás, amely mind a mai napig tart.
Mivel a világ minden tájáról igen sok turista szeretné meglátogatnia az Alhambrát, mindenkinek azt javasoljuk, hogy előzetesen interneten vásárolja meg a fix időpontra szóló belépőjegyet. 
http://www.ticketmaster.es/artist/la-alhambra-de-granada-tickets/972748?...
Az Alhambra után a belváros felfedezésére indulhatunk. Várnak ránk az arab negyed szűk-hangulatos sikátorai és a város híres tapas bárjai. Este szállásunkra utazunk.

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

az utazást Skóciában kisbusszal, a szállásokat hotel 2 ágyas szobáiban, a reggeliket, a túravezetést, a szervezés költségét és az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

a repülőjegy költségét, a reggelin kívüli étkezéseket, a személyes költségeket, és az utasbiztosítást.

Helyszíni költségek leírása: 

Skóciában skót font a hivatalos fizetőeszköz, amit az angol fonttal azonos árfolyamon váltanak. Az angol fontot is mindenhol elfogadják, de helyi pénznemben adnak vissza. Az utazás végén érdemes visszaváltani a skót valutát angol fontra, mert a Brit-szigeteken kívül gyakran játékpénznek vélik. Közvetlen euróval nem mindenhol lehet fizetni, így érdemes még itthon beszerezni némi angol font készpénzt, hogy elkerüljük az átváltási veszteséget. Bankjegy automaták szinte mindenhol fellelhetők az országban. Skóciában az árak magasabbak, mint nálunk. Egy átlagos éttermi étkezés kb. 12-20 font.

Várható belépő árak:
Stirling várkastély: 13 font
Glenlivet lepárló: 5 font
Dunvagen kastély: 9,50 font
Dunvagen hajókirándulás s fókakolóniához: 6 font
Urquhart kastély: 8 font
Edinburgh kastély: 14,50 font                                                                        
Eilean Donan kastély: 6,50 font 
 
A közölt árak tájékoztató jellegűek, változhatnak.
Várható kötelező költségek a helyszínen: 
25 font/fő (szállás tax összesen, helyszínen fizetendő)
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
egyénileg
Milyen felszerelést vigyek?

Bár nyáron utazunk, de szükséges egy-két melegebb ruhadarab (polár felső vagy egy-két vékonyabb pulóver), kényelmes túrázásra is alkalmas cipő, esőkabát (fontos, mert ezen a területen gyakori az eső), kényelmes túrázásra is alkalmas nadrág.

Egyebek
Kiutazás: 

Repülővel: Menetrend szerinti repülőjárattal a Budapest - Edinburgh útvonalon. Célszerű irodánkra bízni a repülőjegy vásárlást, de egyénileg is elintézhető. Amennyiben egyénileg történik a jegyvásárlás, mindenképp előzetesen konzultálj irodánkkal. A leglakalmasabb és legolcsóbb lehetőség a Jet2.com Budapest - Edinburgh közvetlen járatával kiutazni a kirándulás helyszínére.

Az aktuális repülőjegyár: 63.500 Ft/fő (Illetékkel!) - A jegyár a jelentkezés függvényében változik!

 
Skóciában kisbusszal utazunk.
 
Szállás: 

Utazásunk éjszakáit szálloda két ágyas szobáiban töltjük. Egyedül jelentkezők esetén a szobák kiosztásánál azonos neműeket helyezzük egy szobába. Egyágyas szoba felár esetén igényelhető.

Étkezés: 

A reggelin kívül önéllátó, de folyamatosan biztosítunk lehetőséget és időt ebédelni és vacsorázni.

A területről: 
Skócia legszebb részeit igyekeztünk belesűríteni ebbe az utazásba; történelmi városoktól, a skót whisky gyártáson keresztül a kihagyhatatlan természeti látnivalókig
Időjárás: 
Az általunk szervezett időpontokban Skóciában enyhe időjárásra kell számítani. Ezen a területen még nyári időszakban sem kell kánikulára számítani. Mivel közel van a tenger, az eső gyakran elered, ám amilyen hamar jön, olyan hamar el is illan.
Csomagolás: 
A repülőgépen feladható csomag maximális súlya 20 kg.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes útlevéllel vagy személy igazolvánnyal utazhatnak Skóciába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára csak az útlemondási biztosítást tartalmazza!
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!