Shakespeare és Robin Hood szülőföldjén repülővel

London és Közép - Anglia

"A modern kozmopolita London lüktetése szépen megfér Robin Hood szegényeket pártoló legendájával. Az ilyen ellentmondások teszik oly különlegessé Angliát."

FőoldalEurópaEgyesült KirályságAngliaLondonShakespeare és Robin Hood szülőföldjén repülővel

FLEXI PLUS OPCIÓ – EXTRA RUGALMASSÁG
Tudjuk, hogy nehéz előre tervezni, és manapság különösen fontos az extra rugalmasság. Ezért fejlesztettük ki a Flexi Plus opciónkat, amit, ha megrendel, foglalása lemondása vagy módosítása jóval könnyebbé válhat. A kizárólag foglaláskor megrendelhető Flexi Plus opció tartalma:

 • Az út indulása előtti 30. napig, a névre szóló jegyeken kívüli szolgáltatásoknál külön bánatpénz megfizetése nélkül elállhat az utazási szerződéstől, és az opció, valamint a megkötött útlemondási biztosítás díján felüli teljes befizetését visszakapja, ha bármi közbejönne az út előtt egy hónappal. Nem szükséges hozzá indoklás, nem kérünk orvosi igazolást.
 • Buszos utazásoknál ingyenes átjelentkezési lehetőséget biztosítunk az indulás előtti 30. napig, vagyis egy későbbi vagy más típusú utazásra is átfoglalhat.
 • Buszos utazásoknál ingyenes névmódosítási lehetőséget biztosítunk indulás előtti 72. óráig. A névmódosítást eddig kell írásban jelezni a Proko Travel központi elérhetőségén.
 • Mivel egyes szolgáltatók, mint például a légitársaságok sajnos nem olyan rugalmasak, mint mi, így a megvásárolt repülőjegyekre, névre szóló belépőkre nem tudjuk kiterjeszteni a szolgáltatást, ezeknél az elemeknél a módosítás, lemondás a normál lemondás feltételei szerint működnek.

Egy repülős utazásnál tehát a repülőjegy lemondási díja továbbra is fizetendő tételként merül fel az utazó számára. Az extra rugalmasságot kínáló Flexi Plus opció nem minősül biztosításnak, továbbá díja nem tartozik az útlemondási biztosítás által fedezett szolgáltatások közé, így lemondás esetén a biztosító nem téríti ennek díját. A teljes leírást és a feltételeket az ÁSZF-ünkben olvashatja.

Alapár tartalmazza

 • A teljes alapprogramot
 • Szállást 3 és 4 csillagos szállodákban
 • Reggelis ellátást
 • Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig
 • A retúr repülőjegy alapárát
 • Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
 • Egy kézipoggyászt
 • Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára (ha igényét foglaláskor jelzi, szabad kapacitás függvénye)
 • Fix ülőhelyet a kinti autóbuszon, amely foglalás előtt kiválasztható telefonon, ennek hiányában automatikusan kerül kiosztásra a szabad helyek függvényében
 • Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Alapár nem tartalmazza

 • A betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást,
 • helyszínen fizetendő költségeket,
 • belépőket,
 • fakultatív programokat.

Egyéb fontos információk:
Nagy-Britanniába a jelenlegi rendelkezések szerint csak útlevéllel lehet beutazni. A személyi igazolvány nem elegendő.

Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda
***

1. NAP: BUDAPEST – LONDON
A kora reggeli órákban repülés Budapestről Londonba. Egyből autóbuszra szállunk és irány a belváros. Délelőtt a monumentális Szt. Pál Székesegyházat keressük fel, majd a Towerbe látogatunk el, mely London híres erődítménye és elválaszthatatlan az angol történelemtől. Volt királyi lakhely, rettegett börtön, sőt állatkert is, ma pedig múzeum. Itt találhatóak a felbecsülhetetlen értékű brit koronaékszerek. Mellette látható a Tower Híd, amely London felnyitható hídja. Igény szerint hajókázási lehetőség is lesz a Temzén a Towertől a Parlamentig. Szállás Londonban.

2. NAP: LONDON
Buszos és gyalogos séta keretében fedezzük fel az angol főváros nevezetességeit. Programunkat a Westminster negyedben kezd­jük, ahol lefényképezhetjük a Parlament épületét, a Big Ben óra­tornyát és megnézzük a Westminster Apátságot, ami nemcsak történelmi, de építészeti szempontból is London és egész Anglia egyik legkiemelkedőbb emlékhelye. Hosszú évszázadokon át itt koronázták és temették az angol uralkodókat. I. Erzsébet és Stuart Mária mellett az apátságban nyugszik például Chaucer, Dickens és Newton is. A Parlament térről továbbsétálunk a Whitehallon, a miniszterelnöki rezidencia, a híres Downing Street 10. felé. Ide csak bepillantani tudunk, mert biztonsági okokból a teljes utcát lezárták. Ezt követően lefényképezhetjük a Lovastestőrség lak­tanyáját is. Utunkat a St. James parkon keresztül a Buckingham-palota felé vesszük, ahol zajlik minden nap az őrségváltás is. Továbbhaladva, a Trafalgar téren lesz egy kis szabadprogram, amikor betérhetünk a közeli Sherlock Holmes Pub-ba, de ha vala­kit inkább a National Gallery kiállítása érdekel, akkor ők ez idő alatt annak gyűjteményével ismerkedhetnek. A kora esti órák­ban a Piccadilly Circus reklámjaiban gyönyörködünk, majd sétá­lunk a Sohoban, illetve a Kínai negyedben. Tovább sétálunk a Covent Gardenbe, ahol mutatványosok szórakoztatják a turistákat. Élményekkel gazdagon térünk vissza szállásunkra.

3. NAP: LONDON – WINDSOR – LONDON
Reggeli után egyénileg el lehet menni vásárolni az Oxford Streetre, vagy velünk tarthatnak a Windsor kastély megtekinté­sére, mely évszázadok óta a királyi család rezidenciája, és a világ legnagyobb lakott kastélya. Látványos parkok és díszes lakosz­tályok fogadják a látogatókat. (A jegyvásárlás hetekkel az uta­zás előtt történik, ezért kérjük jelezzék előre a kastélylátogatási igényüket.) Windsor után bemegyünk London belvárosába, és aki szeretné, ekkor megtekintheti a British Múzeum kincseit, melyben többek közt a világ leggazdagabb egyiptomi gyűj­teménye (így például a Rosetti kő is) található, de a Madame Tussauds Panoptikumot is lehet választani a szabadidőben. Arra is lesz lehetőség, hogy a várost madártávlatból nézzük meg a London Eye óriáskerekének kabinjából (javasolt az előre történő jegyvásárlás). Windsor fakultatív kirándulás ára (belépővel): 25.000-Ft Este visszamegyünk szállásunkra.

4. NAP: WINCHESTER – SALISBURY – STONEHENGE
Reggeli után busszal Winchesterbe megyünk. Rövid megálló a városban, ahol megnézhetjük a legendás Artúr király kerekasztalát. Folytatjuk utunkat Salisburybe. A katedrálisa, mely Anglia legmagasabb tornyával rendelkezik, meseszép. Itt talál­ható a Magna Carta legjobb állapotban lévő példánya. Ezt köve­tően a legendák nyomába indulunk. Stonehenge kőtömbjeiről sok legenda és elképzelés született, de csak két dolog biztos, hogy többezer éves és az, hogy ezt látni kell. A világon egyedül­álló helyszín turisztikai megtekintését szigorú szabályok men­tén engedélyezik, a belépőjegyet előre meg kell vásárolnunk (ezzel kapcsolatban az utazás előtt keressük utasainkat). Ez vonatkozik néhány londoni látványosságra is. Ezek esetében fontos, hogy az útra történő jelentkezéskor utasaink döntsék el, hogy mely látványosságokat kívánnak megtekinteni. A nyilat­kozatoknak megfelelően vásároljuk meg előre a belépőjegye­ket, ezzel biztosítva a látnivalóhoz történő bejutást. A helyszíni jegyvásárlásokat nem tudjuk garantálni. Programunk végezté­vel az esti órákban érkezünk szállásunkra.

5. NAP: BATH – OXFORD
Mai napi első megállónk Bathban lesz. Anglia egyetlen melegvízű forrása itt található, így érthető, hogy kedvelt üdülőhely. Fő lát­ványossága a római fürdő, melyet meg is tekintünk. Ezt követi a Royal Crescent hatalmas félhold alakú épülettömbje, és a csoda­szép boltozattal rendelkező apátsági templom. Bath után Oxfordba buszozunk. A város a világ egyik legrégebbi és egyben leghíre­sebb egyetemének otthona. Az egyetemi negyed megtekintése után sétálunk a belvárosban, mely során érintjük a Christ Church Katedrálist és a Kollégiumot is. Folytatjuk utunkat szállásunkra.

6. NAP: WOODSOCK – STRATFORD – WARWICK
Délelőtt az Oxford közelében lévő Woodstockba megyünk, ahol a Blenheim kastélyt keressük fel. Az 1700-as évek elején épült barokk kastély bekerült az UNESCO Világörökségei közé. Először a parkot, majd a díszes főépületet tekintjük meg. Programunk folytatásaként Shakespeare szülővárosa, a hangulatos Stratford-upon-Avon a következő úticélunk. Láthatjuk a múzeumként is üzemelő szülőházat, a folyópartot és a belvárost. A délután második felében a középkor egyik leghíresebb palotájához, a Warwick várkastélyhoz visz autóbuszunk. A kastély hatalmas tornyával és csodás belső díszítésével mindenkit elkápráztat. Az esti órákban foglaljuk el szállásunkat.

7. NAP: CHESTER – LIVERPOOL
A mai napon tovább haladunk észak felé. Először a 2.000 éves várost, Chestert keressük fel. A Rows árkádjai alatt és a belváros­ban sétálva olyan érzésünk támad, mintha visszalépnénk több száz évet az időben. Különleges a városfalon történő séta, nézelődés, de van itt római Amfiteátrum is. Mindezek ellenére a legszebb látni­való a katedrális, mely az angol gótika csodaszép épülete. Chestert elhagyva Liverpoolba megyünk. A város a magyarok többségé­nek két dolgot jelent: Beatles és a foci. Érthető, hogy a mi liver­pooli programunk is ezek köré csoportosul. Megnézzük a Beatles Múzeumot, utána sétálunk a belvárosban. Ezt követően mindenki eldöntheti, hogy milyen programot választ a szabadidejében. Lehet sétálni, vásárolni a központban, vagy megtekintheti az Anfield stadionban – ahol Szoboszlai is játszik –, lévő labdarugó relikviákat bemutató kiállítást (a stadionhoz történő kijutás egyé­nileg történik), vagy részt vesznek a Mersey folyón egy hajókirán­duláson. Programjaink végeztével szállásunkra utazunk.

8. NAP: MANCHESTER – REPÜLŐTÉR – BUDAPEST
A mai napi angliai programunk Manchester megtekintése. Buszunkból látni fogjuk a város két világhírű labdarugó csapa­tának stadionját, majd sétálunk a belvárosban. Ezt követően – ha a repülőgép menetrendje engedi –, egy fakultatív hajó­kiránduláson veszünk részt az Irwell folyón és a csatornákon. Menetrend függvényében transzfer a repülőtérre és várhatóan a délutáni órákban repülés. Budapestre érkezés az esti órákban.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Az út kiemelt értékei:

 • Big Bentől a Towerig, 3 nap Londonban
 • Legendák nyomában: Stonehenge és Warwick
 • Anglia történelmi várai és Oxford
 • Beatles és foci, Liverpool és Manchester

Szállás

3 és 4 csillagos szállodákban.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 
 • A teljes alapprogramot
 • Szállást 3 és 4 csillagos szállodákban
 • Reggelis ellátást
 • Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig
 • A retúr repülőjegy alapárát
 • Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
 • Egy kézipoggyászt
 • Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára (ha igényét foglaláskor jelzi, szabad kapacitás függvénye)
 • Fix ülőhelyet a kinti autóbuszon, amely foglalás előtt kiválasztható telefonon, ennek hiányában automatikusan kerül kiosztásra a szabad helyek függvényében
 • Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)
Alapár nem tartalmazza: 
 • A betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást,
 • helyszínen fizetendő költségeket,
 • belépőket,
 • fakultatív programokat.

Egyéb fontos információk:
Nagy-Britanniába a jelenlegi rendelkezések szerint csak útlevéllel lehet beutazni. A személyi igazolvány nem elegendő.

Helyszíni költségek leírása: 
London - Westminster Abbey 27 font
London Eye (egyénileg) 40 font
London - St Paul’s (kupolával, altemplommal) 21 font
London - Tower 30 font
Hajózás a Temzén 13 font
Shakespeare szülőház 20 font
Warwick - kastély 32 font
York - Katedrális 16 font
Winchester kastély 4 font
Stonehenge 21 font
Helyi és idegenforgalmi adók 9 font
Belépők ára: kb.: 233 font
 
Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.
Előleg: 

 A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő. 

Kiutazási forma: 
busz
Egyebek
Kiutazás: 

Klímás, turistautakra tervezett autóbusszal utazást

Szállás: 

3 és 4 csillagos szállodákban.

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz, a hajón önllátás.

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!