Salzkammergut - hegyek gyöngyszemei...

4 napos buszos körutazás Salzkammergutban

Utazás Ausztria harmadik legnagyobb városába, Linzbe, amely Felső-Ausztria tartomány székhelye. A Duna kettéosztja Linzet. A város legmagasabb pontja, a Pöstlin hegy az új városrész fölé magasodik. Linz megtekintéséhez a helyi „kisvasútra” ülünk fel az óváros szívében. A rövid kisvasutas városnézés alatt átfogó képet kapunk Linz történelméről és fejlődéséről. Folytatjuk utunkat Ausztria egyik gyöngyszeméhez a Salzkammergut-i tóvidékhez Hallstattba.

FőoldalEurópaAusztriaSalzburgerlandSalzburgSalzkammergut - hegyek gyöngyszemei...

Alapár tartalmazza

Az autóbuszos utazást, magyar nyelvű idegenvezetést, szállást megadott ellátással.

Alapár nem tartalmazza

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, a helyszíni belépők összegét, fakultatív programok árát és az Audio-guide-ot.

Hossz: 
4 nap
Szállás: 
panzió

1. nap: Linz-Hallstatt-St. Gilgen
Utazás Ausztria harmadik legnagyobb városába, Linzbe, amely Felső-Ausztria tartomány székhelye. A Duna kettéosztja Linzet. A város legmagasabb pontja, a Pöstlin hegy az új városrész fölé magasodik. Linz megtekintéséhez a helyi „kisvonatra” ülünk fel az óváros szívében. A rövid kisvasutas városnézés alatt átfogó képet kapunk Linz történelméről és fejlődéséről. Folytatjuk utunkat Ausztria egyik gyöngyszeméhez a Salzkammergut-i tóvidékre, Hallstattba. A hallstatti tó partján fekvő kisváros Ausztria egyik legszebb helye. A település egyetlen főutcából áll, a tó és a sziklafal közti szűk helyen a hegyoldalhoz tapadva, szorosan egymásra épültek a házak. Kanyargós kis utcái, középkori piactere, templomai, sóbányája, a vaskori kultúra leletei és természeti szépsége miatt a városkát az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította. A Salzkammergut-i tóvidéken átutazva rövid fotószünetet tartunk a 11 km hosszú Wolfgang-tónál St. Gilgen-ben, amely a Schafberg és a Zwölfer ölelésében fekszik. Érkezés a Salzburg közeli szálláshelyre (3 éj) az esti órákban.

2. nap: Berchtesgaden
Reggeli után Németországba, a Bajor tartomány déli részében található Berchtesgadenbe kirándulunk. Az egykori királyi üdülőhelyet a Bajor-Alpok legfestőibb hegyei, köztük a Watzman és a Jenner veszik körül, híresek a város festett házai, középkori utcái, az egykori Wittelsbach kastély és templomai is. Elsőként a „Sasfészket” (Kehlsteinhaus)*, Hitler hegytetőre épült egykori vendégházát tekintjük meg. Az épület az Obersalzbergen 1834 méter magasan található, amelyet speciális helyi autóbusszal és a hegy belsejében kialakított lifttel közelítünk meg. A házból és a teraszokról csodálatos panoráma nyílik a Berchtesgadeni Nemzeti Parkra, a Bajor-Alpok környező hegycsúcsaira, valamint a távoli Salzburgra (*Amennyiben – pl. időjárási okokból – a vendégház nem látogatható, helyette kirándulás a Király-tóhoz. Séta a gyönyörű fjordszerű Königsee, azaz a királyok tavának partján. A hegyek által ölelt smaragdzöld, nyugalmat árasztó víztükör, Németország egyik legimpozánsabb része, partján éttermekkel és ajándékárusokkal.). Következő állomásunk a madártávlatból már megcsodált Berchtesgaden 500 éves sóbányája, ahol helyi vezetéssel ismerkedhetünk meg az egykori sóbányászat rejtelmeivel. Védőruhába öltözve, kisvasúttal 650 métert utazunk a hegy belsejébe, ahol két bányászcsúszda, csónakkal járható bányató és interaktív kiállítás teszi felejthetetlenné a kirándulást. Berchtesgadeni kirándulásunkat az 1692 óta üzemelő Grassl encián pálinka- és likőrgyár kis múzeummal összekapcsolt üzletében fejezzük be, ahol nemcsak betekintést nyújtanak a szeszfőzés rejtelmeibe, de kóstolási és vásárlási lehetőséget is kínálnak a helyi specialitásokból. Visszatérés a szálláshelyre az esti órákban.

3. nap: Grossglockner*
Reggeli után egész napos kirándulásra az osztrák hegycsúcsok királya felé indulunk. A Grossglockner 3798 méteres magasságával Ausztria legmagasabb hegycsúcsa, a Hohe Tauern Nemzeti Park része. Európa egyik legszebb magashegyi panoráma útja, a hegyeken át Salzburg és Karintia tartományokat összekötő, 1935-ben átadott 48 km hosszú Hochalpenstrasse vezet hozzá. A hegyi panoráma úton az Edelweiß csúcs alatt, 2428 méter magasan tartunk pihenőt, majd megérkezünk a 2369 méter magasan fekvő Ferenc József kilátóhoz. A Ferenc József kilátónál kiépített panoráma terasz, vendéglők, sétautak, gleccsersikló található. Tiszta időben csodás kilátás nyílik a Grossglocknerre és a Pasterze gleccserre. A hegycsúcsok, vízesések, tengerszemek látványa rabul ejti az embert. A magashegyi panoráma út a karintiai oldalon Heiligenblutnál ér véget, ami alkalmat kínál a híres Szent Vince zarándoktemplom megtekintésére. A legenda szerint kis fiolában Krisztus Szent Vérét őrzik itt, innen ered a városka neve. (*Rossz időjárás esetén biztonsági okokból a Grossglockner panorámautat lezárják, ilyen esetben a Salzkammerguti tóvidéken – pl. St. Wolfgang-ba, Bad Ishl-be, Werfeni várba kirándulunk) Visszautazás a Hochalpenstrasse-n keresztül Salzburg tartományba, érkezés a szállásra az esti órákban.

4. nap: Salzburg-Budapest
Városnézés a Salzburgi Ünnepi Játékok miatt és Wolfgang Amadeus Mozart születési helyeként is méltán híressé vált városban, amelynek óvárosi részét az UNESCO 1997-ben nyilvánította a Világörökség részévé. A Mirabell kastély parkján keresztül vezet utunk a Salzach folyóhoz, amelyen az átívelő hidak legtöbbje Salzburg szívébe, a hangulatos, szűk utcákkal szabdalt óvárosba vezet. „Észak Rómájá”-nak olasz barokk arculatát a fenséges terek, szobrok, szökőkutak, az érseki palota, a dóm és a vár határozzák meg. A városnézés után szabadidő következik, majd hazaindulás Budapestre. Érkezés az esti órákban.

Szállás

Egyszerű, családias panzió; finom házias koszt.

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Az autóbuszos utazást, magyar nyelvű idegenvezetést, szállást megadott ellátással.

Alapár nem tartalmazza: 

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, a helyszíni belépők összegét, fakultatív programok árát és az Audio-guide-ot.

Kötelező költségek: 

Audio-guide.

Helyszíni költségek leírása: 

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Kötelezően fizetendő Audio-guide: 2.200,-Ft/fő
Linz kisvonat 10 EUR
Hallstatt Csonttemplom 2 EUR
Hallstatt Skywalk sikló 22 EUR
Sasfészek 30,8 EUR
Sóbánya 22,50 EUR
Hohalpenstrasse 6,3 EUR
Salzburg helyi idegenvezető kb. 5 EUR

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyebek
Kiutazás: 

Utazás: Az utazás emelt szintű autóbusszal történik, - video, vagy DVD; büfé.

Felszállási lehetőségek:
Budapest - Déli pályaudvar, Koronaőr köz - 05:30
Tata - M1-es autópálya, 64-es km, Remeteségi pihenő, Shell kút - 06:05
Győr - M1-es autópálya, 119-es km, Arrabona pihenő, MOL kút - 07:00
Mosonmagyaróvár - M1-es autópálya, 163-as km, Mosoni pihenő, MOL/Marché - 07:45

Fontos! A vidéki fel- és leszállóhelyek nem minden esetben azonosak, ezért kérjük, feltétlenül érdeklődjön irodánkban az autóbusz pontos útvonalával kapcsolatban!

Szállás: 

Egyszerű, családias panzió; finom házias koszt.

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Vélemények, értékelések
4.4
8 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.9
Program értékelése
4.5
Szállás értékelése
3.1
Túravezetők értékelése
4.8
Utazás értékelése
4.8
nélkül>
Budapest, XIII. kerület
2016. aug. 18
4.0
A szállás csalódás volt, igénytelen, meglepő színvonal Ausztriában, de nyilván költségkímélő. A szervezés, az idegenvezetés és a gépkocsivezető profi! Szép út volt!
Zsuzsa
Budapest, V. kerület
2016. aug. 16
4.8
Hálás köszönettel tartozunk a program összeállítóinak, az idegenvezetőnek (!!!), és a buszvezetőnek egyaránt. Az idegenvezető tudása/tájékozottsága kiemelkedő volt. Rendkívüli vállalkozásnak tűnt 48 fővel lebonyolítani ezt a feszes programot, amelyet az idegenvezető kellő határozottsággal kifogástalanul oldott meg. Ennek köszönhetően utunk kulturális program volt, bevásárló turizmus helyett... Szintén köszönet illeti a salzburgi idegenvezető közreműködését is!
Ildi
Budapest, XIV. kerület
2016. júl. 16
4.2
A szálláson nem volt wifi és vacsorázási lehetőség, ami elég kényelmetlen volt, hogy a vacsorához is buszozni kellett.
A vacsoránál nem lehetett választani és az adagok is elég kicsik voltak.

Buszon nem/sem volt wifi, nem volt igazán kényelmes.
Attila
Budaörs
2016. júl. 15
4.2
A vacsorával voltak gondok.Nagyon szük helyre zsúfoltak bennünket,pedig rengeteg hely volt.
Az ételek minősége nsgyon kifogásolható.
Az étterem messze a szállástól.
Aszálláson,sem Wi fi sem ital fogyasztási lehetöség nem volt.
Az út és a programmok kitünőek voltak.
Mercédesz
Budapest, XI. kerület
2015. aug. 18
4.8
Máskor is szívesen utazom,ha lesz lehetőségem.
Köszönettel
Mercédesz
Éva
Pécs
2016. aug. 22
4.2
<szöveg nélkül>
Anna
Budapest, III. kerület
2016. aug. 16
4.8
<szöveg nélkül>
Miklós
Budapest
2016. aug. 16
4.2
<szöveg nélkül>
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!