Puglia, az olasz csizma sarka

4 napos csoportos körutazás Olaszországban

Olaszország rajongóknak ez egy „kötelező utazás”! Hiszen számos olyan látnivalóval, vidékkel találkozhatunk itt, mely az ország területén sehol máshol nem lelhető fel!

FőoldalEurópaOlaszországBariPuglia, az olasz csizma sarka

Alapár tartalmazza

Repülőjegy, 1 kézipoggyász, 1 fedélzeti poggyász, szállás 3 éjszakára félpanzióval, transzferek, a programban szereplő kirándulások autóbusszal, útlemondási biztosítás.

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illeték, a szállodában fizetendő kötelező idegenforgalmi adó, belépők a nevezetességekhez, betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás.

Hossz: 
4 nap
Szállás: 
szálloda
****
Létszám: 
Minimum létszám: 20 fő

1.nap  Bari
Elutazás Budapestről, érkezés a déli órákban Bariba. Transzfer a belvárosba, városnézés a tartomány fővárosában, a forgalmas és nyüzsgő városban. A városnézés során megismerkedünk a város mindkét arcával – az elegáns üzletekkel büszkélkedő modern városrésszel és az óvárossal. Transzfer a szállodába, szobák elfoglalása. Vacsora a szállodában.

2. nap  Matera és Alberobello
Reggeli a szállodában. Kirándulás Basilicata tartomány legcsodásabb városába, Materába, mely a Világörökség része és 1993 óta az UNESCO listáján is szerepel. Olaszország egyik legvonzóbb nevezetessége – több mint háromezer ház és százötven sziklatemplom alkotja a Földközi-tenger térségének legnagyobb és legteljesebb sziklába vájt városát. Városnézést követően továbbutazás az UNESCO által is védett Alberobellóba. A szürke kúptetős, meszelt, méhkasra emlékeztető kőkunyhók ezen csoportját éttermekké, boltokká alakították. A több mint 1000 trulló szinte látványos zuhatagként hullik alá a hegyoldalról. Transzfer a szállodába, vacsora.

3. nap  Lecce és Polignano a Mare
Reggeli a szállodában. Kirándulás a számos barokk épület által meghatározott egységes városképnek köszönhetően „Dél Firenzéjeként” is emlegetett Leccébe. A rózsaszín városban egyedülálló építészeti stílussal, a leccei barokkal találkozhatunk. A Santa Croce Bazilika, a műemlékek egyik drágaköve, egyértelműen ezt a pazar stílust testesíti meg. Délután továbbutazás Poliganno a Mare-be, a jellegzetes puglai tengerparti, sziklafalra épült kisvárosba, Domenico Modugno (Volare) szülővárosába, ahol a fehérre meszelt házak között, hangulatos, szűk u kis utcácskákon sétálhatunk. Visszaérkezés a szállodába az esti órákban, vacsora.

4. nap Hazautazás
Reggeli a szállodában. Utazás Bariba, majd transzfer a repülőtérre. Hazautazás Budapestre a kora délutáni órákban.

A programok sorrendje változhat!

Szállás

4* szállodában

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:
» Az olasz csizma sarka...Puglia - 8 nap
» Barangolás az olasz csizma sarkán - csoportos utazás magyar idegenvezetéssel 2023.10.24-29. - 6 nap
» Dél-Olaszországi kalandozások: a féltve őrzött Puglia - Repülővel - 6 nap
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegy, 1 kézipoggyász, 1 fedélzeti poggyász, szállás 3 éjszakára félpanzióval, transzferek, a programban szereplő kirándulások autóbusszal, útlemondási biztosítás.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illeték, a szállodában fizetendő kötelező idegenforgalmi adó, belépők a nevezetességekhez, betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték.

Helyszíni költségek leírása: 

Idegenforgalmi adó.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Az indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Közvetlen menetrend szerinti járattal Bariba.

Szállás: 

4* szállodában

Étkezés: 

A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz.

A területről: 
Puglia gyöngyszemei a jellegzetes kisvárosok is. Ostuni, a „fehér város”, vagy Alberobello jellegzetes építményei, a trullók, nem hasonlíthatók az északolasz városokéhoz. A középkori utcácskák, a szikrázó déli napfény, a portékáikat kínáló árusok rabul ejtik az embert. Hogy az élvezet és a felfedezés élménye még tökéletesebb legyen, érdemes ellátogatni Olaszország legnagyobb, három kilométer hosszú cseppkőbarlangjába, amely a tartomány nyugati felén található, Castellana település közelében.
Az olasz csizma sarkán végighúzódó Apulia (Puglia) tartomány székhelye az Adriai-tenger partján fekvő Bari, amely már a Római Birodalomban is fontos kereskedőváros volt. A területet viharos történelme során elfoglalták bizánciak és longobárdok, s egy ideig a szaracénok is irányították. A csendes mediterrán város a szervezett turizmus szokványos útvonalából általában kimarad, pedig éppen olyan gyöngyszeme Itáliának, mint Róma vagy Firenze. A szinte mindig ideális irányból fújó szelek jó kikötőhellyé teszik, a pihenésre vágyóknak pedig a csaknem 40 kilométeren át húzódó tengerpartja nyújt tökéletes helyszínt a fürdőzéshez, kikapcsolódáshoz. Óvárosa, a Bariveccia egy régi városfalakkal körülvett félszigeten fekszik, telis-tele középkori épületekkel, bazilikákkal, templomokkal. A leghíresebb és legszebb a 12. században épült San Nikola és a San Sabino katedrális. Az óváros utcáin a kikötő felé barangolva útba esik a Castello Normanno- Svevo. A normann vár különlegessége a ma is álló felvonóhídja, amelyen át a reneszánsz várudvarba vezet az út, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a kikötőre.
Időjárás: 
A régiónak tipikus mediterrán éghajlata van: enyhe telekkel és forró nyarakkal. A mediterrán klímához tartozó övezetben a hőmérséklet július-augusztus hónapban éri el a csúcsot, amikor a napi átlaghőmérséklet 25 °C-ra emelkedik. Januárban a belső területeken átlagosan 2 °C-ot, a tengerparton 8–9 °C-ot mérnek. A 30 °C-nál melegebb napok száma Bariban és környékén harmincra, a Jón-tenger partján, tehát a délebbi részeken nyolcvanra tehető. A nyári hónapokban a Salento területén 40 °C-ot is mérnek. Az évi csapadék mennyisége eléri a 600 millimétert, a legcsapadékosabb zónákban, a Gargano vidékén az 1100 millimétert. A legkevésbé csapadékos, száraz időszak áprilistól szeptemberig tart. Az esős napok száma kevés, átlagosan 60–80, és egyenetlenül oszlik. Emiatt a levegő páratartalma nem magas. A kevés csapadék miatt Pugliát általában a seticulosa, azaz szomjas jelzővel említik. A jellemző szélirány észak-déli. Dél felől érkezik a párás, meleg levegőt szállító sirokkó és a libeccio, ami általában a csapadék közeledtét is jelzi. Ezeket az áramlatokat észak felől, különösen a déli Appenninek irányából a hideg és száraz levegőt hozó misztrál követi, ami befolyással van a partoktól távolabb eső zónák klímájára, mivel meghosszabbítja a téli évszakot, és késlelteti a tavaszi felmelegedést.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!