Osztálykirándulás - Székelyföld

5 napos buszos kirándulás

Székelyföldi kirándulásunk során megismerkednek Erdély legnevezetesebb látnivalóival, s a gyönyörű tájakon bőven nyílik alkalom a sétákra, túrákra.

FőoldalEurópaRomániaErdélyOsztálykirándulás - Székelyföld

Alapár tartalmazza

az utazást, és a szállást.

Alapár nem tartalmazza

a baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást az idegenvezetést, félpanziós ellátást, a programokat, az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
5 nap
Létszám: 
Minimum létszám 40 fő.

Utazás + szállásköltség: 39.000,- Ft/fő (a Határtalanul pályázatban teljesen elszámolható)
További információk: Határtalanul program
 

1. nap - Nagyvárad, Király-hágó, Bánffyhunyad
Kora reggeli indulás a megrendelő által megadott helyről. Folyamatos utazás az ártándi határátkelőhöz. Érkezés Nagyváradra, a Pece-parti Párizsba. Városnézés: Székesegyház, Kanonok sor, Rulikowsky Kázmér '48-as dsidás kapitány sírja, Nagysándor József honvédtábornok, aradi vértanú emléktáblája. A Király-hágón, a Magyar királyság és az Erdélyi fejedelemség egykori határán pihenő, majd utazás tovább Bánffyhunyadra. Itt látogatás a jellegzetes kalotaszegi református templomban.

2. nap - Kolozsvár, Tordai-hasadék, Marosvásárhely, Szováta, Borzont
Kolozsváron rövid városnézés, majd érkezés a Tordai-hasadékhoz. Izgalmas kirándulás a vulkáni és üledékes eredetű természeti képződményben. Marosvásárhelyen ismerkedés a város főbb nevezetességeivel. Szovátán és a Bucsin-tetőn átkelve érkezés Borzontra, vacsora és szállás.

3. nap - Gyilkos-tó, Békás-szoros, Szárhegy
Reggeli után kirándulás Erdély két leghíresebb természeti látványosságához, a Gyilkos-tóhoz és a Békás-szorosba. Szárhegyen látogatás a reneszánsz Lázár-kastélyban. Visszaérkezés a szálláshelyre, lehetőség kézműves bemutatóra, kürtőskalács sütésére.

4. nap - Parajd, Korond, Farkaslaka, Szejkefürdő, Székelyudvarhely
Parajdon látogatás a híres sóbánya hatalmas földalatti termeiben. Korondon a fazekasfaluban nézelődés, vásárlási lehetőség a székely kézművesség remekeiből. Farkaslakán Tamási áron emlékének adózunk, majd érkezés Szejkefürdőre, Orbán Balázs síremlékéhez, amelyhez székelykapuk egész során át vezet az út. Székelyudvarhelyen városnézés: szoborpark és az Árpád-kori kistemplom.

5. nap - Fehéregyháza, Segesvár
Reggeli után utazás Fehéregyházára, a Petőfi-emlékmúzeumba. Segesváron rövid városnézés: Óváros, Óratorony, Schuller-ház. Folyamatos utazás az ártándi határátkelőhöz, érkezés a csoport által megadott helyre az esti órákban.

Szállás

Magyarlónán faluturizmusban, 2-3-4 ágyas szobákban fürdőszoba-használattal (1 éj), Gyergyóalfalu-Borzonton panzióban közös fürdőszobás szobákban, (2 éj) és Székelyszentléleken faluturizmusban, 2-3-4 ágyas szobákban fürdőszoba-használattal (1 éj).

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

az utazást, és a szállást.

Alapár nem tartalmazza: 

a baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást az idegenvezetést, félpanziós ellátást, a programokat, az útlemondási biztosítást.

Helyszíni költségek leírása: 

Étkezés és programok (kérhető): 4.100 Ft/fő, idegenvezetés (kérhető): 3.400 Ft/fő, belépődíjak: kb. 35 RON.

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyebek
Kiutazás: 

Kényelmes, légkondicionált autóbusszal.

Szállás: 

Magyarlónán faluturizmusban, 2-3-4 ágyas szobákban fürdőszoba-használattal (1 éj), Gyergyóalfalu-Borzonton panzióban közös fürdőszobás szobákban, (2 éj) és Székelyszentléleken faluturizmusban, 2-3-4 ágyas szobákban fürdőszoba-használattal (1 éj).

Vízum: 
A beutazási feltételekről érdeklődjön a Konzuli Szolgálat honlapján: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!