Őszi körutazás a Benelux államokban - csoportos körutazás

6 napos csoportos körutazás

Bájos, csatornákkal szabdalt középkori városkák, ízletes sajtok, fenséges csokoládé és persze az utánozhatatlanul finom sörök hazájába látogatunk a Benelux államokban tett körutazásunkon.

FőoldalEurópaHollandiaAmszterdamŐszi körutazás a Benelux államokban - csoportos körutazás

Alapár tartalmazza

Repülőjegy, szállás 5 éjszakára reggelivel, transzferek és programok a leírás szerint, útlemondási biztosítás.

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illeték, belépőjegyek a nevezetességekhez (kb 45 EUR), baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás, borravalók (kb 15 EUR)

Hossz: 
6 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum létszám: 25 fő

1. nap: Amszterdam
Elutazás Budapestről Amszterdamba a kora reggeli órákban, érkezés után transzfer a belvárosba, ahol megkezdjük az ismerkedést Hollandia hangulatos fővárosával. A buszos városnézés során felfedezzük a régi és az új városrészeket is, a királyi palotát a Dam téren, a Nemzeti emlékművet, a csatornákon átívelő számtalan hidat és a bájos palotákat, kereskedőházakat. Délután szabad program során lehetőség nyílik hajózni egyet a csatornákon, vagy ellátogatni Amszterdam híres múzeumaiba, a Rijksmúzeumba vagy a Van Gogh múzeumba. (előzetes jegyfoglalás ajánlott) Transzfer a szállodába (1 éj), este szabad program Amszterdamban.

2. nap: Gouda, Delft és Rotterdam
Goudában teszünk rövid látogatást az amszterdami reggeli után, megcsodáljuk a Waag és a gótikus városháza épületét. Továbbutazunk a tipikus holland kisvárosba, Delftbe, ami főleg az itt gyártott kék porcelánról híres. Felfedezzük a csatornákkal szabdalt városka óvárosát, majd Rotterdamba utazunk. Buszos városnézés a hatalmas kikötőjéről ismert modern városban és látogatás egy helyi piacon. Szállás Rotterdamban (1 éj).

3. nap: Brugge és Ghent
Belgium két legbájosabb városkájába látogatunk a nap folyamán, délelőtt a csatornákkal szabdalt Brugge-el ismerkedünk, sétát teszünk a tökéletes állapotban fennmaradt középkori óvárosban, megcsodáljuk a főtér gyönyörű épületeit, a harangtornyot és a városházát. A szabad program során részt vehetünk egy rövid hajókiránduláson vagy csak barangolhatunk a festői utcácskákban. A délutánt Ghent-ben töltjük: a St. Bavo katedrális, Gravensteen erődje, a városháza, a Graslei csatorna épületei és a harangtorony a fő látnivalók. A szabad program során megvacsorázhatnak és sétálhatnak egyet az óváros hangulatosan megvilágított utcácskáin, felejthetetlen élmény lesz! Este továbbutazás a Brüsszelben található szállásunkra. (1 éj).

4. nap: Brüsszel és Waterloo
Reggeli után buszos városnézés során megtekintjük az Atomium épületét, megismerjük, hogy az Európai Unió mely intézményeinek ad otthont a város és sétálunk egyet a gyönyörű Grand Place-on, majd a csokoládéboltok sokasága között a Manneken Pis szoborhoz. Brüsszelt elhagyva a waterlooi csata emlékhelyére látogatunk, felkeressük az Oroszlán-dombot és a csata jeleneteit megörökítő körképet. Délután továbbutazunk Luxemburgba, a szállás elfoglalása után szabad program (1 éj).

5. nap: Luxemburg és Orval
Délelőtt felfedezzük a Nagyhercegség gyönyörű fekvésű óvárosát és régi erődrendszerét, sétát teszünk a macskaköves utcákon, majd visszautazunk Belgiumba. Az Orval apátsághoz látogatunk, megcsodáljuk a középkori ciszterci apátság romjait és megismerkedünk a mai apátság területén élő közösség életével. A szerzetesek készítik a híres Orval trappista sört, amit megvásárolhatnak a helyszínen. Délután továbbutazás Antwerpenbe. Szállás Antwerpenben (1 éj).

6. nap: Antwerpen és Hága
Délelőtt Antwerpen városával ismerkedünk, látogatás a katedrálisban, ahol a város szülöttjének, Rubensnek két műremekét is megtekinthetjük. Antwerpen hatalmas kikötőjéről és gyémántkereskedelméről is híres, Belgium egyik legfontosabb városa. Délután továbbutazás Hágába, ismerkedés Hollandia kormányzati székhelyével, majd rövid szabadidőt követően transzfer az amszterdami repülőtérre. Visszautazás Budapestre az esti órákban.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegy, szállás 5 éjszakára reggelivel, transzferek és programok a leírás szerint, útlemondási biztosítás.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illeték, belépőjegyek a nevezetességekhez (kb 45 EUR), baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás, borravalók (kb 15 EUR)

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték, belépőjegyek a nevezetességekhez (kb 45 EUR), borravalók (kb 15 EUR). 

Helyszíni költségek leírása: 

Belépőjegyek a nevezetességekhez (kb 45 EUR), borravalók (kb 15 EUR). 

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
Belépőjegyek a nevezetességekhez (kb 45 EUR), borravalók (kb 15 EUR).
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő. 

Hátralék: 

 A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Menetrendszerinti repülőjárattal. Repülési idő kb.: 2 óra

Szállás: 

3-4*-os szállodákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető!
 

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
A területről: 
A 20. század közepétől egyre szorosabbá vált a három állam kapcsolata. 1947-ben a Belga Királyság, a Holland Királyság és a Luxemburgi Nagyhercegség megkötötte a Benelux-szerződést, amelyet sokan az Európai Unió előfutárának tekintenek. A három ország még a második világháború során határozta el a Benelux Unió felállítását, de a háború hátráltatta a terv részletes kidolgozását és véghez vitelét. 1944. szeptember 5-én az emigrációs kormányok Londonban vámszerződést írtak alá (London Customs Convention), de csak a második világháború után jött létre a gazdasági és Benelux vámunió. 1948. január 1-jén lépett életbe a szerződés, Brüsszel székhellyel.1949-ben a három állam együtt lépett be a NATO-ba, 1951-ben az Európai Szén- és Acélközösség alapító tagjai voltak, majd 1958-ban szintén együtt csatlakoztak az Európai Gazdasági Közösséghez. 1958-ban a hágai szerződéssel létrejött a Benelux Gazdasági Unió, amely garantálta az áruk, a tőke, a munkaerő és a szolgáltatások szabad áramlását a három tagállam között. 1960-ban egységes útlevelet vezettek be.
Időjárás: 
A mérsékelt éghajlati övezetben helyezkedik el. A tenger és a meleg észak-atlanti Golf-áramlat mérsékelt tengeri klímát biztosít. Ennek köszönhető, hogy a hőmérséklet napi és évi ingadozása is kicsi. Az átlaghőmérséklet januárban +2 °C, júliusban pedig közel +17 °C. Ez nem jelenti azt, hogy soha ne fordulnának elő extrém hőmérsékletek. A csapadék időben viszonylag egyenletesen oszlik el, bár a tavasz általában szárazabb, mint az ősz. Az évi csapadékmennyiség mintegy 800 mm. Az egyes régiók közötti éghajlati különbségek csekélyek, az északi és déli rész távolsága - több mint 300 km - azonban némileg érezteti hatását.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Védőoltásra nincs szükség. Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az egészségügyi előírásokról helyi partnereink megkérdezése alapján adtunk tájékoztatást. Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot (Budapest, IX. Gyáli u. 3/a). Telefon: (0036) (1) 476-1364, honlap: www.oek.hu
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!