Óriáskörút Dél-Indiában

17 napos körutazás Indiában

A Föld hetedik legnagyobb, de második legnépesebb országa India. Fedezze fel velünk ezt a csodálatos világot! India misztikus kulturális hagyatékai, változatos történelmének emlékei a hindu vallás építészeti remekei. Kulturális gazdagsága mellett lélegzetelállító növény- és állatvilággal is büszkélkedhet.

FőoldalÁzsiaIndiaMumbaiÓriáskörút Dél-Indiában

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az út árai 1 USD = 300 Ft és 1 EUR= 330 HUF árfolyamig érvényesek.

Nem garantált, hogy az utazás minden esetben érinti a képeken látható helyszíneket.

Alapár tartalmazza

repülőjegyek (nemzetközi és belső), BBP biztosítás, közlekedés külön, légkondicionált autóbusszal, belföldi repülőjárattal, elhelyezés: középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban kétágyas szobákban, reggelikkel, magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető.

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetékeket, útlemondási biztosítást, fakultatív programokat, belépőket, további étkezéseket a vízum díjat és az egyéb személyes kiadásokat.

Hossz: 
17 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum létszám: 16 fő

1. nap: Budapest
Elrepülés Budapestről egy átszállással Mumbaiba. Étkezés és éjszakázás a repülő fedélzetén.

2. nap: Mumbai
Érkezés Mumbaiba a kora reggeli órákban. Transzfer a szállodába, reggeli, átöltözési lehetőség, majd városnézés India pénzügyi, kereskedelmi és szórakoztató központjában. Meglátogatunk egy csodálatos függőkertet, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a városra. Végighaladunk a királynő nyakláncaként is ismert partszakaszon majd még az óceánparton maradva felkeressük a Mahalaxmi hindu templomot. Végezetül meglátogatjuk a Haji Ali mecsetet. Transzfer a szállodába, a szobák elfoglalása, pihenés. Vacsora, szállás Mumbaiban.

3. nap: Mumbai
Reggeli után folytatjuk Mumbai városnak felfedezését. Felkeressük a város Fort (Erőd) negyedét, a neogótikus stílusban épült Bírósági Épületet, a Rajabai Óratornyot, a Viktória pályaudvart, a színpompás, nyüzsgő Crawford piacot és a Flóra szökőkutat. Délután áthajózunk az Elephanta-szigetre (Gharapuri) és megtekintjük a Sivának szentelt barlangtemplomokat (UNESCO Világörökség része), valamint a 4-8. században faragott szobrokat. Amikor a portugálok megérkeztek a szigetre egy hatalmas kőből faragott elefántszobrot találtak itt (később Bombayba szállították a szobrot), innen ered a sziget neve. Vacsora, szállás Mumbaiban.

4. nap: Mumbai - Haidarábád
Reggeli, majd transzfer a repülőtérre és elrepülés az ország szívében található másik indiai nagyvárosba: Haidarábádba. Érkezés után városnézés, melynek során megtekintjük a város leghíresebb épületét, és szimbólumát, a Csárminárt. Ellátogatunk India egyik legnagyobb mecsetjéthez is, a tízezer hívő befogadására képes Mecca Masjid-hoz. Végezetül felkeressük a hihetetlen gyűjteménnyel rendelkező Salar Jung Múzeumot, amely több mint harmincötezer kiállítási tárggyal büszkélkedhet. Vacsora, szállás Haidarábádban.

5. nap: Haidarábád
Reggeli után tovább folytatjuk a város érdekességeinek felkeresését. Először India egyik leghíreseb erődjét, a Golkonda erődöt látogatjuk meg, melynek páncéltermében olyan gyémántokat őrizek egykor, mint a Kék Remény és a Koh-i-Noor. Ezt követően a Qutb Shahi királysírokhoz teszünk látogatást, melyek a város legrégebbi történeti emlékei. Szintén nagyon híres a szív alakú Hussainsagar tó, melynek közepén egy hatalmas álló Buddha szobrot láthatunk. Érdekesség, hogy a szobor megépítéséhez az amerikai szabadságszobor adta az inspirációt. Vacsora, szállás Haidarábádban.

6. nap: Haidarábád - Bijapur
Reggeli, majd utazás Bijapurba. Utunk során a szubkontinens belső területén, a Dekkán-fennsíkon haladunk keresztül, mialatt betekintést nyerhetünk a vidéki India életébe. Érkezés után szabadprogram, pihenés, a környék felfedezése. Vacsora, szállás Bijapurban.

7. nap: Bijapur
Reggeli után városnézés Bijapurban, amely egy újabb izgalmas, nyüzsgő, indiai város, számos látványos és érdekes építészeti örökséggel; mindezek többsége a 17. századi Adil Shahi dinasztiához köthető. Egésznapos városnézésünk során megtekintjük többek között a híres Gol Gumbaz mauzóleumot, melyet a Bijapuri szultán, Mohammed Adil Shah sírhelyeként építettek és 1656-ra készült el. Kupoláját a második legnagyobbnak tartják a világon. Felkeressük a Malik-e-Maidan ágyút, melyet a „Csatamező Ura”-ként is szoktak emlegetni. 55 tonnás súlyával és 8,5 méteres hosszával, a középkor legnagyobb fegyverének tartják. Hogy jelenlegi helyére kerüljön, 10 elefánt és 400 ökör vonóerejére, valamint katonák százainak megfeszített munkájára volt szükség. Ellátogatunk a Ali Adil Shah által a 16. században építtetett Egek Palotájához, a Gagan Mahalhoz, és a Nagymecsethez is. Vacsora, szállás Bijapurban.

8. nap: Bijapur - Badami
Reggeli a szállodában, majd utazás déli irányba, Badamiba. Útközben megállunk Aihole faluban, hogy 5-7. században épült hindu templomok egész sorát csodáljuk meg. Rövid megállót teszünk Pattadakalban is, ahol hasonlóan lenyűgöző hindu templomokat találunk ugyanazokból az időkből. Mindkét helyszín a Csálukja-dinasztia jelentős települése volt, az ő idejükben épültek a templomok is. Napunk megkoronázásaként Badamiba érkezvén felkeressük a szintén 6-7. században készült híres barlangtemplomokat. Vacsora, szállás Badamiban.

9. nap: Badami - Hospet
Reggeli után folytatjuk utunkat dél felé. Pihenő megállókkal délutánra érjük el Hospet városát. Itt ellátogatunk Vijashree szórakoztató falucskába, ahol betekinthetünk az indiai vidéki élet érdekességeibe és megismerkedhetünk India sajátos művészeti ágaival. Vacsora, szállás Hospetben.

10. nap: Hospet – Hampi - Hospet
Reggeli a szállodában, majd szabadprogram, pihenés, vásárlás, vagy fakultatív programlehetőség:  utazás Hampiba, Karnataka állam egyik történelmi településére. Hampi több, mint kétszáz éven át a hindu uralkodók fővárosa volt, fénykorát a 16. század elején élte. Az egykoron majd’ fél millió lakosú településen ma néhány ezren élnek, jelentős építészeti hagyatékai miatt azonban világörökségi helyszín. Felkeressük többek között a Vitthala templomot, mely az UNESCO Világörökség részét képezi, a Virupaksha templomot, mely a település egyik legrégebbi épülete, a régi elefánt istállót, a királynő fürdőjét, stb.

11. nap: Hospet
Reggeli után az Anegundi Templomhoz látogatunk el. A Hanumannak szentelt templom egy dombtetőn fekszik, így már a távolból is jól kivehető. Hanuman, a harcos majom isten, Ráma királyfi leghűségesebb barátja, a legismertebb hindu eposz, a Rámajána központi szereplője. A híres történetet folyamatosan felolvassák a templomban, és ha valaki szeretné, akár egész napon át hallgathatja. Visszatérés a szállodába a délutáni órákban, szabadprogram, vacsora, szállás Hospetben.

12. nap: Hospet - Hassan
Reggeli után továbbhaladunk déli irányba. Útközben megállunk Chitradurga városának erődjénél, melyet a 17-18. században építettek. A dombtetőn épült erődöt hét fal veszi körül, melyből három a domb tövében található, négy pedig fent a dombon. A hagyomány szerint az erődnek tizenkilenc nagyobb, harmincnyolc kisebb és négy titkos bejárata van. Az erődítésfalon belül kapott helyet az ősi város, a bástyák és őrtornyok pedig mind a város védelmét szolgálták. Tizennégy templom található az erődítésfalakon belül. Az erőd meglátogatása után továbbutazás Hassan városába. Vacsora, szállás Hassanban.

13. nap: Hassan – Sravánabélagóla – Belur – Helbid – Hassan
Reggeli után Hassan környékét fedezzük fel. Első megállónk Sravánabélagóla, Dél-India legszentebb dzsaina zarándokhelye, és a térség fontos vallási-, kulturális- és művészeti központja. A település felett a 980 körül felállított, Gomatésvara, a dzsaina szentet ábrázoló tizennyolc méter magas szobor uralkodik. Mezítelensége az összes világi dolgokról való lemondást, merev tartása pedig a tökéletes önuralmat jelképezi. Folytatjuk utunkat Belurba, amely a Hojszala uralkodók több mint 800 évvel ezelőtti virágzó fővárosa volt. A mai kisváros ebből a korból a Csennakésvara-templomkomplexummal büszkélkedhet, amely 1133-ra készült el. Végezetül Helbidbe látogatunk, amely a 12. század folyamán volt a Hojszala uralkodók fővárosa. Megtekintjük legérdekesebb látnivalóit, a Hojszálésvara és a Kédarésvara templomokat. Vacsora, szállás Hassanban.

14. nap: Hassan – Bandipur
Reggeli után utazás Karnataka állam érdekes vidékein keresztül Bandipur felé. Miután elértük Bandipurt egy izgalmas safarira indulunk. Vacsora, szállás Bandipurban.

15. nap: Bandipur – Mysore
Reggeli a szállodában, majd utazás Srirangapatnamba. A város a Kaveri folyó egy szigetén fekszik, jelentős kulturális, építészeti és történelmi hagyatékokkal rendelkezik. Felkeressük a legérdekesebb templomokat, köztük a főtemplomot, a Srirangapathnamot, melynek legrégebbi épülete 817-re datálható. Továbbutazás Mysore városába, a szobák elfoglalása, majd délután látogatás Mysore lélegzetelállító palotájához. A gazdagon díszített falak között mi is megélhetjük a Wodeyar dinasztina idejének dicsőségét és pompáját. Végezetül a Chamundi hegyen, a 11. század folyamán épült hindu templomhoz is ellátogatunk. Vacsora, szállás Mysoreban.

16. nap: Mysore – Bangalore
Reggeli, majd délelőtt a Keshava templomot látogatjuk meg Somanathapuraban, mely a Hoysala építészet egyik legszebb példája a 13. századból. Ezt követően felkeressük a Brindavan kerteket, ahol a páratlan növényvilág mellett, olyan látványosságok nyűgözik le a látogatót, mint a zenélő szökőkút, melynek muzsikája és fényjátéka esténként hallható és látható. Este vacsora, majd utazás Bangaloreba a repülőtérre.

17. nap: Budapest
A hajnali órákban elrepülés átszállással Budapestre, érkezés menetrendtől függően.

A változtatás jogát fenntartjuk!

11-15 fő közötti felár: 35.000 Ft (Változhat!)

A képek csak illusztrációk, nem biztos, hogy az utazás érinti az azokon szereplő tájegységeket!

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Fakultatív

Fakultatív programlehetőség:  utazás Hampiba, Karnataka állam egyik történelmi településére. Hampi több, mint kétszáz éven át a hindu uralkodók fővárosa volt, fénykorát a 16. század elején élte. Az egykoron majd’ fél millió lakosú településen ma néhány ezren élnek, jelentős építészeti hagyatékai miatt azonban világörökségi helyszín. Felkeressük többek között a Vitthala templomot, mely az UNESCO Világörökség részét képezi, a Virupaksha templomot, mely a település egyik legrégebbi épülete, a régi elefánt istállót, a királynő fürdőjét, stb. A program ára: 18.800 Ft/fő minimum 10 főtől

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

repülőjegyek (nemzetközi és belső), BBP biztosítás, közlekedés külön, légkondicionált autóbusszal, belföldi repülőjárattal, elhelyezés: középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban kétágyas szobákban, reggelikkel, magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetékeket, útlemondási biztosítást, fakultatív programokat, belépőket, további étkezéseket a vízum díjat és az egyéb személyes kiadásokat.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték.
Vízum díj.
Útlemondási biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

A 265 USD a belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek), az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a kinti szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.
 

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő. Indulás előtt 30 napon belül történő foglalás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a fizetendő 30 nappal indulás előtt.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Elrepülés Budapestről egy átszállással Mumbaiba. Étkezés és éjszakázás a repülő fedélzetén.

Szállás: 

Elhelyezés: középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban kétágyas szobákban, reggelikkel. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
A területről: 
Mumbai, régi nevén Bombay, az ország legforgalmasabb városa, a híres indiai moziipar központja.
Kalkutta az ország politikai, művészeti és oktatási központja. A város tüdeje a Maidan Park, a helyiek ide járnak krikett- és focimeccsekre, jógázni és politikai nagygyűlésekre. A parkban található az óriási fehérmárvány Viktória Emlékmű. Szintén érdemes megtekinteni az Indiai Múzeumot, az ország legnagyobb és legértékesebb múzeumát, a Botanikus Kertet és a Howrah hidat, a világ legforgalmasabb hídját.
Csomagolás: 
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az alapár tartalmazza a BBP biztosítást.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot (Budapest, IX. Gyáli u. 3/a). Telefon: (0036) (1) 476-1364, honlap: www.oek.hu
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!