Normandia és Bretagne - Párizs, Ruen, Nantes

8 napos buszos körutazás Franciaországban

Apró francia falvakban barangolva, Franciaország legszebb tartományaiban járva, utazásunk során kicsit visszautazunk az időben. Normandiában káprázatos vidékek, a Le Mont Saint-Michel-en alapított egyedülálló látványt nyújtó apátság, a középkor csodája vár ránk. Bretagne tartományában történelmi városok csalogatnak, de a természet alkotta gyönyörű tájak sem maradhatnak ki.

FőoldalEurópaFranciaországPárizsNormandia és Bretagne

Alapár tartalmazza

Az autóbuszos utazást, a 7 éjszakai szállást reggelivel, a felsorolt programokat és az idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

Az útlemondási biztosítást (az út részvételi díjának 1,5 %-a), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, belépőjegyeket.

Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda
**

1. nap: Budapest – Freyming-Merlebach
A kora reggeli órákban elutazás Budapestről. Folyamatos utazás, rövid pihenőkkel. Érkezés a tranzitszállásra az esti órákban.

2. nap: Párizs
Reggeli után indulás Párizsba. Átfogó autóbuszos városnézés keretében ismerkedünk a francia fővárossal: Bastille tér, Grands-Boulevards, Pompidou Központ, Tüileriák kertje, Concorde tér, Champs-Elysées, Diadalív, Eiffel torony, Invalidusok, Montparnasse negyed, Latin negyed, Cité sziget (Notre-Dame). Louvre múzeum megtekintése fakultatív magyar nyelvű tárlatvezetéssel. (Ár: 25EUR/fő) Félpanzió esetén vacsora, majd egy csodálatos szajnai hajókiránduláson gyönyörködhetünk a párizsi szajna völgy műemlék épületeiben és hídjaiban.(fakultatív) A Montmartre és Moulin Rouge érintésével indulunk Párizs melletti szálláshelyünkre, ahová az esti órákban érkezünk.

3. nap: Rouen – Honfleur
Normandia festői tájainak felfedezésére indulunk, a régi, favázas házak, almáskertek, gótikus székesegyházak és fehér mészkősziklás fennsíkok egyedülálló összképével. Reggeli után a Szajna völgy leggyönyörűbb szakaszán haladunk keresztül: fotószünet  La Roche Guyon barlangváránál. Számos XIX. sz.-i művészt ihletett meg ez a hely, de itt volt Rommel tábornok főhadiszállása is a Normandiai partraszállás idején. Az impresszionista festőóriás, Monet, giverny-i birtokának érintésével érkezünk Normandia egykori fővárosába, Rouen-ba. Hatalmas katedrálisa több mint 700 fabetétes házikója és Jeanne d’Arc vesztőhelye marasztalják a látogatót. Következő úti célunk: Honfleur. A mesés muzeális kikötő és minden részletében fa középkori temploma egyedülálló látványosság. A város nagyon sok művész és felfedező lakóhelye volt. A festők városaként is emlegetett település legszebb része a Régi dokk, ahol még a mai napig látni egy-egy évszázados vitorlás hajót. Átlátni innen a Világörökség részévé nyilvánított Le Havre-ra és a Föld egyik legnagyobb folyami átkelőjére, a Normandia hídra is. Szállás Honfleur környékén.

4. nap: Bayeux – Arromanche – Fougères – Le Mont Saint-Michel
Bayeux-ben megtekintjük Mathilda királyné faliszőnyegét. Ez a Franciaországban található legősibb, közel 1000 éves szőttes mutatja be Hódító Vilmos 1066-os angliai hadjáratát. Következő megállónk Arromanche: az 1944 június 6-án kezdődő Normandiai invázió legfontosabb partszakasza. Az itt felépített úszó hidaknak felbecsülhetetlen jelentőségük volt a sikeres hadműveletben. Rozsdás vasbeton elemei még ma is erről tanúskodnak. Szintén itt tekintünk meg egy 3600-os dokumentumfilmet, amely az előkészületektől kezdve a győzelemig kíséri az eseményeket. Délután érkezünk Fougères-be, amely egyben első állomásunk lesz Bretagne-ban. A középkori katonai építészet rendkívül szép vára áll itt. Találkozhatunk Melusinával is, a bretonmondavilág rejtélyes tündérével. Normandia és talán egész Franciaország legszebb látványossága a következő úti célunk. A Le Mont Saint-Michel tetején magasodó, függőlegesen felépített bencés apátság a „La Merveille” azaz: a középkor csodája nevet kapta. Szállás Le Mont St Michel környékén.

5. nap: Cancale – Saint-Malo – Paimpont erdő – Josselin – Vannes
Bretagne a tenger és a legendák vidéke. A Kelta hagyományokban gazdag régió sajátos arculattal rendelkezik: vadregényes, sziklás partok, öblök, apró halászfalvak és erőddel körülvett városok, ahol a híres Cidre-t  is megkóstolhatjuk. A továbbiakban osztriga farmok mentén haladunk. Rövid pihenő Cancale-ban, osztrigakóstolással egybekötve. Következő állomásunk a korzárok, hajdani hivatalos kalózok, erődített városa: Saint-Malo. Hírét leginkább XIV. Lajos és I. Napóleon idején alapozta meg. Innen indult Kanada felé Jacques Cartier breton felfedező. Monumentális vára, városfala, a költő Chateaubriand sírja s a várost körbevevő szigetvilág rengeteg emléket őriz. Bretagne szívében fellelhető még a Paimpont erdő, a hajdani Brocéliande erdeje. A kelta mondavilág Arthur király legendájában itt találkozhatunk a kerek asztal lovagjaival, Merlin varázslóval, Morgana tündérrel.  Ez az erdő egyben a szent Grál állítólagos lelőhelye is. Rövid betekintésre megállunk Josselin váránál. A mesés Oust folyócska partján fekvő vár a breton örökösödési háború egyik sas fészke volt a középkorban. Jóllehet, a XVII. század elején Richelieu bíboros a tornyai felét leromboltatja, monumentalitásából mit sem veszített. Egy 800 körüli hagyománynak köszönhetően a település ma is Mária kultusz hely. Szállás Vannes környékén. Vacsorázni Vannes történelmi központjában fogunk, ami egyben jó alkalom a város felfedezésére is. Vannes Bretagne egyik legrégibb városa, mely számos középkori emlékkel büszkélkedhet. A XVI. sz. elején itt mondta ki a parlament a francia királyság és breton hercegség elszakíthatatlan szövetségét.

6. nap: Belle-Ile, a legnagyobb breton sziget – Carnac megalitjai
A mai napon egészen a quiberon-i-félsziget csúcsáig megyünk, érintve a káprázatos vad partot: itt csodálhatjuk meg karnyújtásnyi távolságból a víz és szél alkotta gránit és pala sziklákat. Egész napos programra áthajózunk Belle-Ile-re, a meseszép és egyben legnagyobb breton szigetre. A sziget ma már a legfelkapottabb nyaralóhelyek közé tartozik, saját repülőtere is van. Ellátogatunk a Monet-t is rabul ejtő szikla falakhoz, Sarah Bernard hajdani házához, átsétálunk egy földnyelven található világítótoronyhoz majd szabadidő Sauzon halász kikötőben, ahol a halászok más más színre festett házikókban laktak. Le Palais városából hajózunk vissza a kontinensre. Felkeressük a carnac-i több ezer éves misztikus megalitokat és a 3500 éves Szent Mihály sírhalmot. Szállás Nantes környékén.

7. nap: Nantes 
A mai reggel Nantes városát látogatjuk meg. Itt született Verne Gyula. Gyönyörűen felújított várában hirdette ki IV. Henrik a Nanti ediktumot, amely számos városban tette lehetővé a protestánsok részére a szabad vallásgyakorlást. Katedrálisában II. Ferenc, utolsó breton herceg monumentális síremlékét tekintjük meg. Ez a város többször viselte Bretagne fővárosa címét, ma a Loire régióhoz tartozik, s utunkon is határkő, hiszen itt búcsúzunk el a hajdani breton hercegségtől, és indulunk a Metz környéki szálláshelyünk felé.

8. nap: Metz – Budapest
Hazautazás, érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Szállás

2* szállodákban. A szobák célszerűen berendezettek, fürdőszobával, TV-vel felszereltek. Felár ellenében egyágyas elhelyezés igényelhető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Az autóbuszos utazást, a 7 éjszakai szállást reggelivel, a felsorolt programokat és az idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

Az útlemondási biztosítást (az út részvételi díjának 1,5 %-a), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, belépőjegyeket.

Kötelező költségek: 

Útlemondási biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Louvre magyar nyelvű tárlatvezetése: 25 EUR
(gyermek 0-14 éves 15 EUR)
Louvre belépő: 15 EUR
Sétahajózás a Szajnán 15 EUR
Bayeux-i szőnyeg 7.5 EUR
360°-os vetítés 5 EUR
Mont Saint Michel 9 EUR
Fougéres vár 8.5 EUR
Kirándulás Belle Ile-re 50-60 EUR

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetenedő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyebek
Kiutazás: 

Az utazások modern, biztonságos és kényelmes, légkondicionált autóbuszokkal történnek, amelyek büfével, Wc-vel és DVD lejátszóval felszereltek.

Fontos! A vidéki fel- és leszállóhelyek nem minden esetben azonosak, ezért kérjük, feltétlenül érdeklődjön irodánkban az autóbusz pontos útvonalával kapcsolatban!

Szállás: 

2* szállodákban. A szobák célszerűen berendezettek, fürdőszobával, TV-vel felszereltek. Felár ellenében egyágyas elhelyezés igényelhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz, felár ellenében félpanziós ellátás igényelhető.
A területről: 
Látnivalók: Eiffel-torony, Arc de Triomphe, Les Invalides, Conciergerie, Palais Garnier, Notre-Dame székesegyház, Sacré Cœur, Sorbonne, Szabadság-szobor, Panthéon, Sainte-Chapelle, Église de la Madeleine, Place des Vosges, Saint-Jacques torony, Királyi palota, Párizsi Nagymecset, Louvre, Musée d'Orsay, Centre Georges Pompidou, Musée Rodin, Musée du Montparnasse, Musée Cluny, Musée Picasso.Disney-Land.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!