Németországi nagykörutazás Várak és kastélyok az egykori frank birodalomban

8 napos buszos körutazás Németországban

Ismerje meg az egykori Frank Birodalom legfontosabb vidékeit, várait. Az egyedülálló építmények felejthetetlen élményt nyújtanak és visszarepítenek minket a középkorba. A körutazáson lehetőség lesz behajózni a Rajna-folyó legfestőibb szakaszát is!

FőoldalEurópaNémetországNürnbergNémetországi nagykörutazás

Alapár tartalmazza

Utazást autóbusszal, 7 éjszaka szállást reggelivel, idegenvezetést, valamint az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

Fakultatív programokat, Utasbiztosítást, Belépőket, Egyéb személyes kiadásokat, Repülőtéri illetéket (Csak repülős utak esetében!)

Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum létszám 35 fő.

1. nap: Szeged–Budapest–Regensburg–Nürnberg (755km)
Elutazás Szegedről a kora reggeli órákban. Utazás a Budapest–Hegyeshalom útvonalon Ausztrián át Németországba. Pihenőt tartunk Regensburgban, a Duna partján fekvő festői városkában, mely a VIII. századtól érseki székhely (Öreg híd, Városháza, Dóm, Érseki palota). Az esti órákban érkezünk Nürnberg környékére, ahol 3 éjszakán keresztül lesz szállásunk.

2. nap: Bajorország székhelyei: Bamberg–Bayreuth–Nürnberg (210 km)    
Reggelit követően Bajorország híres egyetemi és püspöki székhelyével, Bamberggel ismerkedünk. Láthatjuk a Dómot, a régi városházát, a régi udvartartás reneszánsz épületegyüttesét, sétálunk sértetlen történelmi belvárosában. Utunk következő állomása Bayreuth. Óvárosába igyekezve a Wagneri emlékek nyomába eredünk. Láthatjuk a híres operaházat, a Wahnfried klasszicista családi házat – ma múzeum – ahol Wagner és felesége a ház kertjében vannak eltemetve. Látogatást teszünk a Liszt Ferenc háznál, ahol a zeneszerző utolsó napjait töltötte. Délutánra Nürnbergbe térünk vissza, ahol a városfallal körülvett várossal ismerkedünk. Séta a hangulatos, látnivalókban gazdag városban: St Lorenz templom, főtér a szent-kúttal, Kisasszonyok temploma, Dürer ház (kívülről). Szálláshelyünkre térünk vissza.

3. nap: Romantikus úton utazunk: Nördlingen-Dinkelsbühl-Rothenburg ob der Tauber-Weikersheim (310 km)
Elfogyasztva reggelinket először Nördlingenbe látogatunk. Sétálunk a teljes épségben megmaradt városfalon, a belvárosban, ahol láthatjuk Nagytemplomot és a Városházát. Dinkelsbühl festői kisvárosa utunk következő állomása, ahol láthatjuk a régi Városházát, a Szent György Münstert és sétálunk a Fachwerk stílusban épült városkában. Mai napunk csúcspontját jelentő állomásaként Rothenburg ob der Tauberbe látogatunk. A Tauber fölött épült romantikus kisváros hangulatos kis utcácskáival, szebbnél-szebb házaival maradandó élményt nyújt. Bejutva az öreg városkapun sétálunk a városházához... Meghallgatjuk a mesteri Korty órajátékot. Ezt követően megnézzük a Riemenschneider által készített gyönyörű Szent Vér Oltárt, majd a híres Kaethe Wolfahrt Karácsonyi „falu”-t tekintjük meg. A nap végén Weikersheimbe utazunk, történelmi kastélyát tekintjük meg szépen gondozott parkjával. A kastély korabeli bútorokkal, porcelánokkal, festményekkel gazdagon díszített termei várnak bennünket. Szálláshelyünkre térünk vissza.

4. nap: Würzburg–Wertheim– Aschaffenburg–Frankfurt (330 km)
Reggeli után Würzburg felé utazunk, Németország egyik legrégebbi városába. Városnézés hangulatos belvárosában, melynek során láthatjuk az Érsekfejedelmi palotában a világörökségi helyszínt és kertjét. Román stílusú temploma, a gyönyörű városháza, a Dóm és a Kőhíd mind-mind kellemes emlék marad. Utunk következő állomása a Majna parti Wertheim: középkori favázas szerkezetű házainak atmoszférája és kultúrája köszönti az érdeklődőt. Láthatjuk a város felett „uralkodó” vörös homokkőből épült középkori várát, melynek romjai a legnagyobbak közé tartoznak. Frankföldi kalandozásunk következő állomása Aschaffenburg. Városnézés a Mainz-i püspöki székhelyen. A Majna-folyó partján épült vörös homokkőből a Johannisburg kastély, melynek képe tükröződik a Majna vizében. Frankfurt környéki szálláshelyünkre érkezünk, ahol 3 éjszakán keresztül szállásunk lesz.

5. nap: Bingen am Rein–Rüdesheim–Wiesbaden (140 km)
Elutazunk Frankfurtból, a romantikus Rajna-vidék felé vesszük utunkat. Bingenbe érve séta a városban, majd komppal átkelünk a Rajnán. Rüdesheimbe utazunk tovább, séta közben városnézés a Rajna-völgy borairól híres városában. A város főutcája a Drosselgasse, a rajnai romantika és a barokk központja. (Érdemes megkóstolni a rajnai borokat.) Ellátogatunk egy különleges hangszergyűjteménynek otthont adó favázas udvarházba. (belépődíj) A város fölé emelkedik a Niederwalddenkmal, a 10,5 m magas Germania szobor, melyet a francia-porosz háborúban aratott győzelem emlékére emeltek. Innen gyönyörű kilátás nyílik Bingenre és a Rajna-völgyre. Mai napunk utolsó állomása Hessen tartományi fővárosa: Wiesbaden. Ismerkedünk a város nevezetességeivel: wiesbadeni Bonifatius templom, Kurhaus és a város legmagasabb épülete, a 93 m magasságával pompázó piaci templom. Szálláshelyünkre térünk vissza.

6. nap: Rajnai hajózás, Boppardtól–Koblenzig és Frankfurt (270 km)
Reggelit követően a Rajna felett magasodó Loreley sziklához „emelkedünk”, ahonnan fantasztikus látvány nyílik a Rajnára. Fakultatív ajánlatunk: a Rajna-folyó legfestőibb szakaszán hajózunk (hajójegy). A Heine által megénekelt gyönyörű tündér, Loreley sziklájától indulva szőlősdombok, középkori várkastélyok követik egymást utunk folyamán. (aki nem vesz részt a programon, autóbusszal utazik tovább). Boppardba érkezünk, ahol középkori piacterét és a híres St. Severus templomát láthatjuk. A város szülötte Thonet, a hajlított fából készült bútorok feltalálója. Koblenz felé folytatjuk utunkat, Városnézés a Rajna és a Mosel találkozásánál fekvő, középkori hangulatú Koblenzben. Láthatjuk a folyók találkozásánál épült monumentális „Deutsches Eck” (német sarok) szoborcsoportot, Wilmos császár hatalmas lovas szobrával, a St. Castor bazilikát és a Rajna-parti erődöt, trieri választófejedelem volt rezidenciáját. Délután Frankfurt am Main egykoron császári koronázó-város, ma fontos pénzügyi, kereskedelmi és kulturális központtal ismerkedünk: belváros, Alte Wache, Dóm a Német-római császárok koronázó temploma, városháza, felhőkarcolók. Szálláshelyünkre térünk vissza.

7. nap: Worms–Heidelberg–Nürnberg környéke (350 km)
Reggeli után a Rajna-vidék egyik legrégebbi városát, Worms-t tekintjük meg. Láthatjuk a csodálatos Szent Péter Dómot, (mely Birodalmi gyűlések helyszíne volt) a régi víztornyot és a híres Nibelungenbrücke hídtornyát. Ezt követően Heidelberg egyetemi várossal ismerkedünk: séta a belvárosban (evangélikus Péter-templom, városháza és egyetemi épületek) majd megtekintjük a város tőszomszédságában álló kastélyát és várát. A négyszöget alkotó kastély kerek szöglettornyokkal van szegélyezve. Dél felé utazunk, útközben pihenőkkel, estére Nürnberg környéki szálláshelyünkre érkezünk. 

8. nap: Hajózás a Dunán, Weltenburgi kolostor–Budapest–Szeged (790 km)
Korai reggelit követően fakultatív programot ajánlunk: hajóra szállunk és a Duna festői szakaszán, a Duna-szoroson át hajózunk Weltenburgig (hajójegy). Megérkezve a Weltenburgi kolostort (kívülről) és annak templomát láthatjuk. A kolostor helyben készült sörével és helyi finomságaival búcsúzunk Németországtól. A kora délutáni órákban Ausztrián keresztül hazafelé indulunk. Érkezés Hegyeshalmon át Budapestre az éjszakai órákban, majd továbbutazás Szegedre.

Szállás

7 éjszaka 3*** szállodában 2 ágyas szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Fakultatív

Fakultatív programok 15 főtől indulnak.
Hajózás a Rajnán.
Hajózás a Dunán  (helyszínen fizetendő).

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Utazást autóbusszal, 7 éjszaka szállást reggelivel, idegenvezetést, valamint az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

Fakultatív programokat, Utasbiztosítást, Belépőket, Egyéb személyes kiadásokat, Repülőtéri illetéket (Csak repülős utak esetében!)

Kötelező költségek: 

Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel! 

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők és jegyek, további étkezések, személyes kiadások.

Hajózás a Dunán  (helyszínen fizetendő) 8 Euro/fő
Belépők és jegyek tájékoztató árai: 90 Euro/fő
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 7 Euro/fő

 

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indlás esetén a teljes részvételi díj fizetenő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyebek
Kiutazás: 

Utazás: autóbusszal.

Autóbuszaink komfortja minden igényt kielégítenek és az alábbi szolgáltatásokat biztosítják az Ön kényelmes és kellemes utazásához:
- automata klímaberendezés
- kényelmes karfás, dönthető és kihúzható ülések
- az ülések felett pakolási lehetőség
- Büfé: hűtött italok, meleg kávé és leves  (egyes típusoknál ezen szolgáltatások részben nem biztosítottak)
- CD/DVD video és hanganyag lejátszási lehetőség
Szakképzett gépkocsivezető kollegáink segítik Önt a le- és felszállásban és természetesen a csomagok ki- és bepakolásában.

Csatlakozási lehetőség:  Szeged-Kecskemét-Budapest-Hegyeshalom útvonalon.

Fontos! Az konkrét felszállóhellyel kapcsolatban még a foglalás megkezdése előtt egyeztessen kollégáinkkal

Transzfercsatlakozási lehetőségek:

Program indulásához számított 10 napon belüli megrendelés esetén az INGYENES TRANSZFER megrendelése minimum (egyeztetés alapján) 10.000 Ft/fő (retur) felár ellenében lehetséges (ezen ár egységesen vonatkozik minden lista szerint felkínált csatlakozási lehetőségre).
 

1. Gyula-Békéscsaba-Orosháza-Hódmezővásárhely-Szeged útvonalon

2. Debrecen-Nyíregyháza-Miskolc-Tiszaújváros-Eger-Mezőkövesd-Füzesabony-Gyöngyös-Hatvan-Gödöllő útvonalon

3. Pécs-Szekszárd-Paks-Dunaföldvár-Dunaújváros útvonalon

4. Veszprém-Várpalota-Székesfehérvár-Budaörs útvonalon

5. Győr-Tata-Tatabánya útvonalon

Füzesabony, Hatvan, Paks, Dunaföldvár és Dunaújváros tekintetében létszám függvényében tudunk a belvárosban fel- és leszállítani (kis létszám esetén a gyűjtő transzfer a város mellett elhaladó autópálya közeli helyszínen (benzinkút, parkoló) veszi fel és rakja le utasainkat.)

Az egyes vidéki városokban történő csatlakozás - oda és visszaúton egyaránt - városonként csak egy az irodánk által előre meghatározott helyszínen történik.

Az egyes városokból az INGYENES TRANSZFER-t a budapesti fel- és leszállási hely viszonylaton vállaljuk, azonban előfordulhat egyéni esetekben más autóbusz csatlakozási helyszínekre vagy helyszínekről történő szállítás is.

Az INGYENES TRANSZFER-ek indulás napján történő indulási időpontjai a kora reggeli (hajnali) órákban, míg az esti hazaérkezések időpontjai a késő esti/éjszakai órákban történnek. Az INGYENES TRANSZFER igénybe vétele esetén kérjük kedves utasainkat, vegyék figyelembe, hogy a PROGRAMOK budapesti indulási időpontja a reggeli órákban általában 7 órakor történik (egyes programoknál 5-6 órakor), mely időpont előtt szükséges utasaink szállítása az indulási helyszínre a távolság függvényében. A PROGRAMOK hazaérkezése általában este 20-23 óra között történik programtól és a közlekedési viszonyoktól függően Budapestre. E tekintetben várakozás maximális időtartama 3 óra lehetséges. (Amennyiben Ön nem szeret várakozni, ajánljuk figyelmébe a szintén ingyenes budapesti zárt és őrzött parkolási lehetőségünket! Részletek honlapunkon: ingyenes parkolási lehetőség Budapesten menüpont alatt)

Az autóbuszos PROGRAMOK esetén az indulás napja szerinti odautazás útvonala egyes programoknál eltér a hazautazás / utolsó nap magyarországi útvonalától

Vidéki Utasaink részére a budapesti csatlakozáshoz:
– 1 ágyas elhelyezés reggelivel: 13.000 Ft / 1 fő / éjszaka
– 2 ágyas elhelyezés reggelivel: 8.000 Ft / 1 fő / éjszaka
– 3. fő felára egy szobában pótágyon reggelivel: 6.000 Ft / 1 fő / éjszaka
Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!

Szállás: 

7 éjszaka 3*** szállodában 2 ágyas szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 

Az részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. További étkezéseket egyénileg lehet megoldani, vagy igény esetén vacsora felár ellenében kérhető.

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!