Németországi nagykörutazás Várak és kastélyok az egykori frank birodalomban

8 napos buszos körutazás Németországban

Ismerje meg az egykori Frank Birodalom legfontosabb vidékeit, várait. Az egyedülálló építmények felejthetetlen élményt nyújtanak és visszarepítenek minket a középkorba. A körutazáson lehetőség lesz behajózni a Rajna-folyó legfestőibb szakaszát is!

FőoldalEurópaNémetországNürnbergNémetországi nagykörutazás

Alapár tartalmazza

Utazást autóbusszal, 7 éjszaka szállást reggelivel, idegenvezetést, valamint az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

Fakultatív programokat, Utasbiztosítást, Belépőket, Egyéb személyes kiadásokat, Repülőtéri illetéket (Csak repülős utak esetében!)

Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum létszám 35 fő.

1. nap: Szeged–Budapest–Regensburg–Nürnberg (755km)
Elutazás Szegedről a kora reggeli órákban. Utazás a Budapest–Hegyeshalom útvonalon Ausztrián át Németországba. Pihenőt tartunk Regensburgban, a Duna partján fekvő festői városkában, mely a VIII. századtól érseki székhely (Öreg híd, Városháza, Dóm, Érseki palota). Az esti órákban érkezünk Nürnberg környékére, ahol 3 éjszakán keresztül lesz szállásunk.

2. nap: Bajorország székhelyei: Bamberg–Bayreuth–Nürnberg (210 km)    
Reggelit követően Bajorország híres egyetemi és püspöki székhelyével, Bamberggel ismerkedünk. Láthatjuk a Dómot, a régi városházát, a régi udvartartás reneszánsz épületegyüttesét, sétálunk sértetlen történelmi belvárosában. Utunk következő állomása Bayreuth. Óvárosába igyekezve a Wagneri emlékek nyomába eredünk. Láthatjuk a híres operaházat, a Wahnfried klasszicista családi házat – ma múzeum – ahol Wagner és felesége a ház kertjében vannak eltemetve. Látogatást teszünk a Liszt Ferenc háznál, ahol a zeneszerző utolsó napjait töltötte. Délutánra Nürnbergbe térünk vissza, ahol a városfallal körülvett várossal ismerkedünk. Séta a hangulatos, látnivalókban gazdag városban: St Lorenz templom, főtér a szent-kúttal, Kisasszonyok temploma, Dürer ház (kívülről). Szálláshelyünkre térünk vissza.

3. nap: Romantikus úton utazunk: Nördlingen-Dinkelsbühl-Rothenburg ob der Tauber-Weikersheim (310 km)
Elfogyasztva reggelinket először Nördlingenbe látogatunk. Sétálunk a teljes épségben megmaradt városfalon, a belvárosban, ahol láthatjuk Nagytemplomot és a Városházát. Dinkelsbühl festői kisvárosa utunk következő állomása, ahol láthatjuk a régi Városházát, a Szent György Münstert és sétálunk a Fachwerk stílusban épült városkában. Mai napunk csúcspontját jelentő állomásaként Rothenburg ob der Tauberbe látogatunk. A Tauber fölött épült romantikus kisváros hangulatos kis utcácskáival, szebbnél-szebb házaival maradandó élményt nyújt. Bejutva az öreg városkapun sétálunk a városházához... Meghallgatjuk a mesteri Korty órajátékot. Ezt követően megnézzük a Riemenschneider által készített gyönyörű Szent Vér Oltárt, majd a híres Kaethe Wolfahrt Karácsonyi „falu”-t tekintjük meg. A nap végén Weikersheimbe utazunk, történelmi kastélyát tekintjük meg szépen gondozott parkjával. A kastély korabeli bútorokkal, porcelánokkal, festményekkel gazdagon díszített termei várnak bennünket. Szálláshelyünkre térünk vissza.

4. nap: Würzburg–Wertheim– Aschaffenburg–Frankfurt (330 km)
Reggeli után Würzburg felé utazunk, Németország egyik legrégebbi városába. Városnézés hangulatos belvárosában, melynek során láthatjuk az Érsekfejedelmi palotában a világörökségi helyszínt és kertjét. Román stílusú temploma, a gyönyörű városháza, a Dóm és a Kőhíd mind-mind kellemes emlék marad. Utunk következő állomása a Majna parti Wertheim: középkori favázas szerkezetű házainak atmoszférája és kultúrája köszönti az érdeklődőt. Láthatjuk a város felett „uralkodó” vörös homokkőből épült középkori várát, melynek romjai a legnagyobbak közé tartoznak. Frankföldi kalandozásunk következő állomása Aschaffenburg. Városnézés a Mainz-i püspöki székhelyen. A Majna-folyó partján épült vörös homokkőből a Johannisburg kastély, melynek képe tükröződik a Majna vizében. Frankfurt környéki szálláshelyünkre érkezünk, ahol 3 éjszakán keresztül szállásunk lesz.

5. nap: Bingen am Rein–Rüdesheim–Wiesbaden (140 km)
Elutazunk Frankfurtból, a romantikus Rajna-vidék felé vesszük utunkat. Bingenbe érve séta a városban, majd komppal átkelünk a Rajnán. Rüdesheimbe utazunk tovább, séta közben városnézés a Rajna-völgy borairól híres városában. A város főutcája a Drosselgasse, a rajnai romantika és a barokk központja. (Érdemes megkóstolni a rajnai borokat.) Ellátogatunk egy különleges hangszergyűjteménynek otthont adó favázas udvarházba. (belépődíj) A város fölé emelkedik a Niederwalddenkmal, a 10,5 m magas Germania szobor, melyet a francia-porosz háborúban aratott győzelem emlékére emeltek. Innen gyönyörű kilátás nyílik Bingenre és a Rajna-völgyre. Mai napunk utolsó állomása Hessen tartományi fővárosa: Wiesbaden. Ismerkedünk a város nevezetességeivel: wiesbadeni Bonifatius templom, Kurhaus és a város legmagasabb épülete, a 93 m magasságával pompázó piaci templom. Szálláshelyünkre térünk vissza.

6. nap: Rajnai hajózás, Boppardtól–Koblenzig és Frankfurt (270 km)
Reggelit követően a Rajna felett magasodó Loreley sziklához „emelkedünk”, ahonnan fantasztikus látvány nyílik a Rajnára. Fakultatív ajánlatunk: a Rajna-folyó legfestőibb szakaszán hajózunk (hajójegy). A Heine által megénekelt gyönyörű tündér, Loreley sziklájától indulva szőlősdombok, középkori várkastélyok követik egymást utunk folyamán. (aki nem vesz részt a programon, autóbusszal utazik tovább). Boppardba érkezünk, ahol középkori piacterét és a híres St. Severus templomát láthatjuk. A város szülötte Thonet, a hajlított fából készült bútorok feltalálója. Koblenz felé folytatjuk utunkat, Városnézés a Rajna és a Mosel találkozásánál fekvő, középkori hangulatú Koblenzben. Láthatjuk a folyók találkozásánál épült monumentális „Deutsches Eck” (német sarok) szoborcsoportot, Wilmos császár hatalmas lovas szobrával, a St. Castor bazilikát és a Rajna-parti erődöt, trieri választófejedelem volt rezidenciáját. Délután Frankfurt am Main egykoron császári koronázó-város, ma fontos pénzügyi, kereskedelmi és kulturális központtal ismerkedünk: belváros, Alte Wache, Dóm a Német-római császárok koronázó temploma, városháza, felhőkarcolók. Szálláshelyünkre térünk vissza.

7. nap: Worms–Heidelberg–Nürnberg környéke (350 km)
Reggeli után a Rajna-vidék egyik legrégebbi városát, Worms-t tekintjük meg. Láthatjuk a csodálatos Szent Péter Dómot, (mely Birodalmi gyűlések helyszíne volt) a régi víztornyot és a híres Nibelungenbrücke hídtornyát. Ezt követően Heidelberg egyetemi várossal ismerkedünk: séta a belvárosban (evangélikus Péter-templom, városháza és egyetemi épületek) majd megtekintjük a város tőszomszédságában álló kastélyát és várát. A négyszöget alkotó kastély kerek szöglettornyokkal van szegélyezve. Dél felé utazunk, útközben pihenőkkel, estére Nürnberg környéki szálláshelyünkre érkezünk. 

8. nap: Hajózás a Dunán, Weltenburgi kolostor–Budapest–Szeged (790 km)
Korai reggelit követően fakultatív programot ajánlunk: hajóra szállunk és a Duna festői szakaszán, a Duna-szoroson át hajózunk Weltenburgig (hajójegy). Megérkezve a Weltenburgi kolostort (kívülről) és annak templomát láthatjuk. A kolostor helyben készült sörével és helyi finomságaival búcsúzunk Németországtól. A kora délutáni órákban Ausztrián keresztül hazafelé indulunk. Érkezés Hegyeshalmon át Budapestre az éjszakai órákban, majd továbbutazás Szegedre.

Szállás

7 éjszaka 3*** szállodában 2 ágyas szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Fakultatív

Fakultatív programok 15 főtől indulnak.
Hajózás a Rajnán.
Hajózás a Dunán  (helyszínen fizetendő).

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Utazást autóbusszal, 7 éjszaka szállást reggelivel, idegenvezetést, valamint az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

Fakultatív programokat, Utasbiztosítást, Belépőket, Egyéb személyes kiadásokat, Repülőtéri illetéket (Csak repülős utak esetében!)

Kötelező költségek: 

Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel! 

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők és jegyek, további étkezések, személyes kiadások.

Hajózás a Dunán  (helyszínen fizetendő) 8 Euro/fő
Belépők és jegyek tájékoztató árai: 90 Euro/fő
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 7 Euro/fő

 

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indlás esetén a teljes részvételi díj fizetenő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyebek
Kiutazás: 

Utazás: autóbusszal.

Autóbuszaink komfortja minden igényt kielégítenek és az alábbi szolgáltatásokat biztosítják az Ön kényelmes és kellemes utazásához:
- automata klímaberendezés
- kényelmes karfás, dönthető és kihúzható ülések
- az ülések felett pakolási lehetőség
- Büfé: hűtött italok, meleg kávé és leves  (egyes típusoknál ezen szolgáltatások részben nem biztosítottak)
- CD/DVD video és hanganyag lejátszási lehetőség
Szakképzett gépkocsivezető kollegáink segítik Önt a le- és felszállásban és természetesen a csomagok ki- és bepakolásában.

Csatlakozási lehetőség:  Szeged-Kecskemét-Budapest-Hegyeshalom útvonalon.

Fontos! Az konkrét felszállóhellyel kapcsolatban még a foglalás megkezdése előtt egyeztessen kollégáinkkal

Transzfercsatlakozási lehetőségek:

Program indulásához számított 10 napon belüli megrendelés esetén az INGYENES TRANSZFER megrendelése minimum (egyeztetés alapján) 10.000 Ft/fő (retur) felár ellenében lehetséges (ezen ár egységesen vonatkozik minden lista szerint felkínált csatlakozási lehetőségre).
 

1. Gyula-Békéscsaba-Orosháza-Hódmezővásárhely-Szeged útvonalon

2. Debrecen-Nyíregyháza-Miskolc-Tiszaújváros-Eger-Mezőkövesd-Füzesabony-Gyöngyös-Hatvan-Gödöllő útvonalon

3. Pécs-Szekszárd-Paks-Dunaföldvár-Dunaújváros útvonalon

4. Veszprém-Várpalota-Székesfehérvár-Budaörs útvonalon

5. Győr-Tata-Tatabánya útvonalon

Füzesabony, Hatvan, Paks, Dunaföldvár és Dunaújváros tekintetében létszám függvényében tudunk a belvárosban fel- és leszállítani (kis létszám esetén a gyűjtő transzfer a város mellett elhaladó autópálya közeli helyszínen (benzinkút, parkoló) veszi fel és rakja le utasainkat.)

Az egyes vidéki városokban történő csatlakozás - oda és visszaúton egyaránt - városonként csak egy az irodánk által előre meghatározott helyszínen történik.

Az egyes városokból az INGYENES TRANSZFER-t a budapesti fel- és leszállási hely viszonylaton vállaljuk, azonban előfordulhat egyéni esetekben más autóbusz csatlakozási helyszínekre vagy helyszínekről történő szállítás is.

Az INGYENES TRANSZFER-ek indulás napján történő indulási időpontjai a kora reggeli (hajnali) órákban, míg az esti hazaérkezések időpontjai a késő esti/éjszakai órákban történnek. Az INGYENES TRANSZFER igénybe vétele esetén kérjük kedves utasainkat, vegyék figyelembe, hogy a PROGRAMOK budapesti indulási időpontja a reggeli órákban általában 7 órakor történik (egyes programoknál 5-6 órakor), mely időpont előtt szükséges utasaink szállítása az indulási helyszínre a távolság függvényében. A PROGRAMOK hazaérkezése általában este 20-23 óra között történik programtól és a közlekedési viszonyoktól függően Budapestre. E tekintetben várakozás maximális időtartama 3 óra lehetséges. (Amennyiben Ön nem szeret várakozni, ajánljuk figyelmébe a szintén ingyenes budapesti zárt és őrzött parkolási lehetőségünket! Részletek honlapunkon: ingyenes parkolási lehetőség Budapesten menüpont alatt)

Az autóbuszos PROGRAMOK esetén az indulás napja szerinti odautazás útvonala egyes programoknál eltér a hazautazás / utolsó nap magyarországi útvonalától

Vidéki Utasaink részére a budapesti csatlakozáshoz:
– 1 ágyas elhelyezés reggelivel: 13.000 Ft / 1 fő / éjszaka
– 2 ágyas elhelyezés reggelivel: 8.000 Ft / 1 fő / éjszaka
– 3. fő felára egy szobában pótágyon reggelivel: 6.000 Ft / 1 fő / éjszaka
Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!

Szállás: 

7 éjszaka 3*** szállodában 2 ágyas szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
Az részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. További étkezéseket egyénileg lehet megoldani, vagy igény esetén vacsora felár ellenében kérhető.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!