Marokkó színpompás világa

12 napos kalandos körutazás Marokkóban, Észak-Afrikában

Észak Afrika mesés világa elevenedik meg előttünk. Marrakesh hullámzó forgataga, a végeláthatatlan óarany homokbuckák, az Atlasz vöröslő hegyláncai tarkítva az üde zöld oázisokkal. Kalandos körutazásunk levezetéseként ellátogatunk az óceánpart gyöngyszemének tartott, hangulatos kék-fehér Essaouirába is.

FőoldalAfrikaMarokkóAgadirMarokkó színpompás világa

Alapár tartalmazza

az utazást Marokkóban kisbusszal, a szállásokat hotelben, bungalóban, vagy panzióban, az ellátást a program szerint, a magyar nyelvű túravezetést, és az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

a repülőjegyet és az illetéket, a programban nem szereplő étkezéseket, a belépőket, a személyes költségeket, valamint az utasbiztosítást.

Hossz: 
12 nap
Szállás: 
panzió
Létszám: 
9 - 16 fő

1. nap: Budapest, Casablanca
Utazás Marokkóba.

2. nap: Marrakesh
Afrika egyik leghangulatosabb városának felfedezése.

3. nap: Marrakesh, Ourika-völgy, Setti Fatma vízesés, Marrakesh
Kisebb napi túra a közeli vízeséshez.

4. nap: Marrakesh, Tizi-n-Tichka hágó, Telouet, Ait-Benhaddou
Lélegzetelállító utazás Marokkó legmagasabb hágóján.

5. nap: Aid-Benhaddou, Ouarzazate, Dráa-völgye, Zagora, Oulad Edriss
A kasbától a pálma oázisok birodalmába.

6. nap: Oulad Edriss, Mhamid
Érkezés a sivatagba.

7. nap: Oulad Edriss, Foum-Zguid, Tata
A hamadán átkelve érkezünk az Anti-Atlasz vidékére.

8. nap: Tata, Tafraoute
A festett sziklák vonzásában.

9. nap: Tafraoute, Ait-Mansour völgy
Testközelből a pálma oázis.

10. nap: Tafraoute, Agadir, Essaouira
Utazás az Atlanti-óceán partjára.

11. nap: Essaouira
Ez egyik leghangulatosabb óceánparti város felfedezése.

12. nap: Essaouira, Casablanca, Frankfurt, Budapest
Utazás Magyarországra.

UNESCO Világörökségek:
Marrakesh teljes medinája
Ait-Benhaddou kasbája
Essaouira teljes medinája

Kiemelt látnivalók az út során:
Tizi-n-Tichka hágó
Dráa-völgye
Mhamid sivatagi területei
Tafraoute és az Anti-Atlasz vidéke

További információ

Szállás

Szállodáink és panzióink európai színvonalúak. A zuhanyzók és vécék állapota tehát jó, meleg vízre szinte mindenhol számíthatunk. Szállásaink a magyarországi 2-3 csillagnak felelnek meg. A szobák mérete, tájolása, felszereltsége egymástól eltérő lehet.  A sivatagi bungalós szállásunk nagyon egyszerű berendezésű, itt a folyósón van csak zuhanyzó és mellékhelység. A szobák általában két vagy háromágyasak, így az egyedül jelentkezőket összetársítjuk nemben és lehetőség szerint korban hasonló utastársakkal.

Hudanik Zsolt
Zsolt örök vágya volt, hogy lássa a világot, utazzon, túrázzon és a munkája is „örök” mozgásban tartsa. Kedvenc területei a hegyek és édesvizek...
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Részletek

1. nap: Budapest, Frankfurt
Az esti órákban  indulunk Budapestről egy európai átszállással, majd a kora hajnali órákban repülünk tovább Marokkóba.

 

2. nap: Frankfurt, Casablanca, Marrakesh
A casabalancai repülőtérről egyenesen Marrakeshbe utazunk. Megérkezve elfoglaljuk a szállásunkat a medina közelében, majd városnézésre indulunk. Megcsodáljuk a város egyik jelképének számító Kotubia-mecsetet, majd a Bahia palota és a Menara kert felfedezésére indulunk. Innen a bazár forgatagán keresztül a Szadida-sírok, és egy turisták által nem látogatott bőrcserzőt tekintünk meg. Sötétedés után visszatérünk a világhírű főtérre, a Jaama El Fna térre. Itt a nyüzsgő forgatag mellett, lacikonyhák ínycsiklandozó kínálatával ismerkedünk, mesemondókat hallgatunk, vagy a téren űzött játékok némelyikét is kipróbálhatjuk. Frissítőként pedig a többtucat citrus-facsaró valamelyikénél iszunk egy felejthetetlen narancslét.
Szállás: szálloda

 

 

3. nap: Marrakesh, Ourika-völgy, Setti Fatma vízesés
Kora reggel a várostól egy órányi utazásra fekvő Setti Fatama vízesésrendszerhez kirándulunk. Az Atlasz lábánál vezető út az Ourika-völgyben kanyarogva folytatódik egy kis hegyi településig. Ahol az aszfalt véget ér, túracipőre váltunk, és a patakot követve érjük el az első három látványos vízesést. A menedékháznál finom mentateát kortyolgatva megpihenünk, majd egy létra, és néhány meredekebb szakasz leküzdése után jutunk el a felső vízesésekhez. Innen már a környező hegyekre is remek a kilátás. Lefelé egy hegyi ösvényen túrázunk a faluig, közben az ásványárusoknál vehetünk kézzel készült ékszereket is akár. A városba visszatérve napunk további részét a bazár felfedezésével töltjük.
Szállás: szálloda, ellátás reggeli

 

 

4. nap: Marrakesh, Tizi-n-Tichka hágó, Telouet, Aid-Benhaddou
A mai napon átkelünk a Magas-Atlaszon, a 2260 méter magasságban levő Tizi-n-Tichka hágó keresztül. A nyereg tetejéről pazar kilátás tárul elénk a környező hegyvonulatokra, de látszik a szalagszerűen kacskaringó főút számtalan hajtűkanyara. A fotószünet után Telouet kisvárosa felé tartunk. Itt megnézzük Glaoua főnökök kasbahját, majd néhány kisebb települést érintve egy igen látványos szakaszon keresztül jutunk el Aid-Benhaddou, az UNESCO világörökség listáján szereplő kasbahjához. Felsétálunk a Gladiátor című filmnek is helyszínt adó síkságon keresztül az agyagvárosba. Itt találkozunk festőkkel, kézművesekkel, akik valóban míves árut készítenek a turisták számára. Egy kis múzeumba is benézhetünk, amit az itt élők hoztak létre a helyreállítás során megtalált tárgyakból. Kellemesen elfáradva érkezünk a szállásunkra, ahonnan a napnyugtában gyönyörködhetünk.
Szállás: panzió, ellátás reggeli

 

 

5. nap: Aid-Benhaddou, Ouarzazate, Dráa-völgye, Zagora, Oulad Edriss
Hosszú lesz az utunk a datolyapálmák völgyétől a sivatagig. Első állomásunkon, a közeli Ouarzazate-ben körbejárjuk a szépen helyreállított agyagerődöt, majd rövid bevásárlás után tovább haladunk a sivatag felé. Kopár vidéken, hosszú nyílegyenes, látványos hegyekkel szegélyezett utakon keresztül érjük el a datolyák vidékét. A folyó közelségét a dús pálmaligetek jelzik. A kis telerepüléseken számtalan árus kínálja finom portékáit. Zagorában megpihenünk, pillantást vetünk a híres Timbuktu felé mutató karavánút táblájára, majd a szinte teljesen néptelen vidéken utazunk a sivatag peremén fekvő kis falu Oulad Edriss felé. Itt meglátogatunk egy eredeti berendezésű, nagyon szépen helyreállított kis erődöt, valamint ízletes, helyi készítésű teát fogyasztunk el ebben az autentikus környezetben. A falu egyetlen kemping-panzió-éttermében szállunk meg. Este a közeli homokdűnékre kapaszkodunk fel a hamisítatlan sivatagi naplementét megcsodálni.
Szállás: bungaló, ellátás: reggeli

 

 

6. nap: Oulad Edriss, Mhamid
A mai nap a sivatagi pihenésről szól. Terepjáróval vagy tevével tudjuk bejárni a környező dűnéket, és elmerülni a végeláthatatlan Szahara rejtelmeiben.
Szállás: bungaló, ellátás: reggeli

 

 

7. nap: Oulad Edriss, Foum-Zguid, Tata
Újabb hosszú utazással közelítünk a Dráa-völgyében Agdz, Foum-Zguid településeken keresztül a Szahara peremén Tata városáig. A sziklasivatagban haladva csak néhol tűnik fel egy-egy település. Végcélunk előtt, egy látványos szurdoknál tartunk pihenőt, majd az esti órákban érkezünk meg az Anti-Atlasz kereskedelmi útjának csomópontjában fekvő városba. A központban frissen sütött ételeket kóstolhatunk olyan vidéken, ahol még mindig ritka a turista, azonban unikumként itt alkohol is kapható.
Szállás: panzió

 

 

8. nap: Tata, Tafraoute
A déli órákban érkezünk meg a festői fekvésű Tafraoute-ba. Szállásunk elfoglalása után rövid kirándulásra indulunk a színes kövek vidékére. Egy belga művész kezdett a város feletti vörös sziklák befestésébe, amiből egy hatalmas, színes kő-kavalkád lett. Nagyon kontrasztos a vöröses homokkövek, és a kék-zöldre festett tömbök egyvelege, amihez a környező 2000 méteres hegyek szolgálnak látványos háttérként. A terület akkora, hogy még a műholdfelvételeken is látszik. Miután kigyönyörködtük magunkat, visszatérünk Tafraoute-ba, ahol körsétával zárjuk a napot, betérve az egyedi hangulatú éttermek valamelyikébe egy finom tadzsinra.
Szállás: szálloda, ellátás reggeli

 

 

9. nap: Tafraoute, Ait-Mansour völgy
Reggeli után az Ait-Mansour völgyet keressük fel. Az előző napi útvonalat követve a festett sziklák feletti utakon kanyargunk a hágóig, majd ereszkedünk a buja-zöld pálmákkal övezett völgybe. Lassan, hol gyalogosan, hol járművünkkel haladva fedezzük fel a rejtett kis falvakat, és a bámulatos természeti látnivalókat. Ez még az igazi globalizációtól mentes világ, ahol az emberek az évszázadok óta megszokott módon élnek. Délután Tafraoute környkének megismerése a célunk.
Szállás: szálloda, ellátás reggeli

 

 

10. nap: Tafraoute, Agadir, Essaouira
Marokkóban nagyobbak a távolságok, az utak színvonala sem mindig a legmegfelelőbb, ezért kora reggel indulunk az Atlasz hegység peremén az óceánig. Agadirban megpihenve, lendületet veszünk a további, part menti utazásunkhoz. Útközben a mélykék hullámokon szörfölők látványa kísér, aminek ellenpontja a turistáknak szánt baktató tevék látványa. Essaouira azúrkék városába koraeste érkezünk, rögtön belevetjük magunkat a forgatagba. A városfalon belül mindig zajlik az élet, számtalan árus, helybéliek, és turisták tömegei birtokolják az utcákat.
Szállás: vendégház, ellátás reggeli

 

 

11. nap: Essaouira
Egész napos szabad programunkon fürödhetünk az óceánban, tevegelhetünk Jimi Hendrix nyomdokain, vagy vásárolhatunk a helyi kézművesek kínálatából. Érdekes a nyitott műhelyeikbe bekukkantani, hogyan dolgoznak, készítik a különböző ajándéktárgyakat, bepillantást engedve a gyártás fázisaiba. Ha kedvünk tartja, a kikötői kiséttermekben, vagy a panorámás tetőteraszok valamelyikén kipróbálhatjuk a friss fogásból készült tengeri csemegéket. A búcsúestet egy hangulatos, közös tengerparti vacsorán tartjuk meg.
Szállás: vendégház, ellátás reggeli

 

 

12. nap: Essaouira, Casablanca, Frankfurt, Budapest
Reggel Casablancába utazunk. Egy rövid városnézés keretében megnézzük a tengerpartra épült monumentális méretű II. Hassan mecsetet, még vásárolhatunk a bazárban, majd búcsút veszünk Marokkótól, az éjszakai órákban európai átszállással hazarepülünk. Várhatóan a következő nap érkezünk Budapestre.

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

az utazást Marokkóban kisbusszal, a szállásokat hotelben, bungalóban, vagy panzióban, az ellátást a program szerint, a magyar nyelvű túravezetést, és az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

a repülőjegyet és az illetéket, a programban nem szereplő étkezéseket, a belépőket, a személyes költségeket, valamint az utasbiztosítást.

Helyszíni költségek leírása: 

 

A programban nem szereplő étkezések, borravalók, esetleges belépők és a személyes költségek.
Borravaló kb: 40 Euro/fő
Várható kötelező költségek a helyszínen: 
40 Euro/fő
Várható költőpénz szükséglet: 
150 - 250 Euro/fő
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a fizetendő 30 nappal indulás előtt.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Repülővel, menetrendszerinti járattal, európai átszállással. A repülőjegy várható ára illetékkel együtt: 95.000 Ft-tól. (2012. novemberében).  Aki az utazáshoz a repülőjegyét nem irodánkon keresztül vásárolja meg, kérjük, feltétlenül egyeztessen előtte az ügyfélszolgálatunkkal. Ha érkezési és/vagy távozási időpontod nem esik egybe a csoportéval, akkor a szállodába történő eljutásod és távozáskor a reptér megközelítése egyénileg történik, a túravezető útbaigazítása vagy segítsége alapján. Az itt fellépő költségeket az út ára nem tartalmazza.

Szállás: 

Szállodáink és panzióink európai színvonalúak. A zuhanyzók és vécék állapota tehát jó, meleg vízre szinte mindenhol számíthatunk. Szállásaink a magyarországi 2-3 csillagnak felelnek meg. A szobák mérete, tájolása, felszereltsége egymástól eltérő lehet.  A sivatagi bungalós szállásunk nagyon egyszerű berendezésű, itt a folyósón van csak zuhanyzó és mellékhelység. A szobák általában két vagy háromágyasak, így az egyedül jelentkezőket összetársítjuk nemben és lehetőség szerint korban hasonló utastársakkal.

Étkezés: 

Általában reggelit kapunk a szállásokon. Napközben vagy este mindig lehet majd különböző éttermekben és utcai étkezdékben enni. Ha nem a legolcsóbb utcai kifőzdéket választjuk, akkor is 1200 Ft alatt lehet ebédelni vagy vacsorázni. A legtöbb szálláshelyen vagy a közelben mindig lesz lehetőség erre. Az ételek leginkább a marokkói konyha fogásaiból kerülnek ki, és egészségügyi szempontból biztonságosak. Csapvíz fogyasztása szigorúan tilos, csak palackozott vizet szabad fogyasztani, ennek az árra kb. 100-120 ft/flakon.

Időjárás: 
Utazásunk alatt jó időre számíthatunk, kevés csapadékkal és magas hőmérséklettel. Napközben 25-30 Celsius fok várható, de éjszaka sem hűl le a levegő 15-20 Celsius fok alá. Komoly esőzésre nem kell számítani, de egy-egy intenzív zápor előfordulhat Marrakesh környékén vagy az óceánparti területeken.
Csomagolás: 
Legyen egy nagy (60 – 70 literes) és egy kicsi hátizsákod (25-30 literes), úgy pakold meg, hogy néha vinned is kell őket egyszerre. A repülőre felvihető kézipoggyásszal kapcsolatosan az alábbi oldalon részletes tájékoztatás található. http://www.bud.hu/sajtoszoba/kozlemenyek/?article_hid=2131
Vízum: 
Magyar állampolgárok részére vízum nem szükséges Marokkóba, csak legalább hat hónapig érvényes útlevél egy dupla üres oldallal.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában, jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára tartalmazza az útlemondási biztosítást.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!