Loire-völgyi kastélyok és Reims, Párizzsal fűszerezve

6 napos körutazás Franciaországban - repülővel

A híres festményekről ismert francia tájak élőben is varázslatosak: ezen a túrán a lélegzetelállító Loire - völgyében kezdődik utazásunk, ahol három kastélyt is felfedezünk. Majd Reims, Versailles és még Párizs főbb nevezetességeit is megcsodáljuk, miközben a pezsgőgyártás kulisszatitkaiba is betekinthetünk.

FőoldalEurópaFranciaországPárizsLoire-völgyi kastélyok és Reims, Párizzsal fűszerezve

Az úthoz kapcsolódó fakultatív programokat programleírásban és a térkép felett található szürke négyzetben találhatja meg. Egyes utaknál lehetséges, hogy nincs fakultatív program. 
Kérem, amennyiben valamely fakultatív program érdekes az Ön számára, a jelentkezés leadása során jelezze. A szerződéskötést követően legtöbb út esetén nem tudunk helyet biztosítani a fakultatív programokra!

Alapár tartalmazza

Utazást az Air France menetrendszerinti járatával. A díj a feladott poggyász árát tartalmazza.
Elhelyezést 3 *-os szállodák, 2 ágyas zuhanyzós szobáiban, reggelivel.
A leírt alapprogramot.

Alapár nem tartalmazza

A baleset-, betegség és poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, programban nem szereplő étkezéseket, belépőket, helyi idegenforgalmi adót, fakultatív programok költségeit.

Hossz: 
6 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum létszám: 20 fő

1. nap
Elutazás Párizsba a reggeli órákban, majd a megérkezést követően indulás Chartresbe, a fővárostól 80 km-re található kisvárosba. Az itt található katedrális megtekintése, amely első francia műemlékként került fel az UNESCO Világörökség listájára. A katedrális padlóján még ma is megtalálható az a labirintus, amit a szerzetesek sétáik alkalmával elmélkedésre használtak. Innen Angersbe, a francia kultúra egyik gyöngyszemébe, a Loire-völgyének szívébe vezet utunk. Bájos kastélyok, ínyenc fogások, jó nevű szőlővidékek jellemzik a városkát. Szállásunk is itt lesz.

2. nap
A reggelit követően kirándulás három kastélyhoz. Első megállónk az Amboise kastély, amely az UNESCO Világörökség része. A reneszánsz ideje alatt a francia királyoknak is Amboise volt az egyik kedvenc helyszíne. Olyan hírességek köthetők a kastély nevéhez, mind az uralkodó VIII. Károly és I.Ferenc vagy Leonardo da Vinci, aki a kastély kápolnájában nyugszik. Innen a Cher folyón lévő Chenonceau kastélyhoz utazunk. A vízen tornyosuló gyönyörű boltíveknek, meseszép parkjának, valamint gobeline gyűjteményének köszönhetően, sokak az egyik legszebb kastélynak tartják, ami Medici Katalin királynénak köszönheti kivételes építészeti stílusát. A „Hölgyek kastélyaként” is ismert épület kivételes művészeti gyűjteménnyel, festményekkel, bútorokkal és fali szőttesekkel várja a látogatókat. A nap utolsó állomása Chambord kastélya, amely szintén az UNESCO Világörökség. Az épületet I. Ferenc álmodta meg és Leonardo da Vinci szellemisége hatotta át. Tovább utazás Párizsba, ahol szállásunk lesz.

3. nap
A reggelit követően gyalogos városnézés Párizsban (Diadalív, Notre Dame, Szajnapart, Eifffel torony). Délután szabad program, vagy fakultatív kirándulás Versaillesba, a kastély és a kert meglátogatása.

4.nap
Egész napos kirándulás Reims-be, városnézés, majd a katedrális megtekintése. Innen ellátogatunk Épernay városába, amely fontos központja a régióban zajló pezsgőgyártásnak. A nagy pezsgőházak utcája tiszta, tágas és előkelő, hatalmas épületekkel a pezsgőgyárak és a pincék felett. Kóstolási lehetőség egy pincében. Visszatérés Párizsba az esti órákban.

5.nap
Egész nap szabadidő, a város önálló felfedezése idegenvezetőnk segítségével.

6. nap
Egész nap szabadidő, késő délután transzfer a repülőtérre, hazautazás.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Szállás

3 *-os szállodák, 2 ágyas zuhanyzós szobáiban

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Utazást az Air France menetrendszerinti járatával. A díj a feladott poggyász árát tartalmazza.
Elhelyezést 3 *-os szállodák, 2 ágyas zuhanyzós szobáiban, reggelivel.
A leírt alapprogramot.

Alapár nem tartalmazza: 

A baleset-, betegség és poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, programban nem szereplő étkezéseket, belépőket, helyi idegenforgalmi adót, fakultatív programok költségeit.

Kötelező költségek: 

Helyszínen kötelezően fizetendő idegenforgalmi adó:10 EUR/fő

Helyszíni költségek leírása: 

Helyszínen fizetendő belépők (2023-as árak):
Chartres Katedrális ingyenes
audioguide 6,20 EUR
Amboise Kastély 13,50 EUR
Chenonceau kastély 15,00 EUR
Chambord kastély 14,50 EUR
Hajókázás a Szajnán 18,00 EUR
Pezsgő kóstolás 15,00 EUR
Reims Katedrális ingyenes
audioguide 8,00 EUR
Párizsban egyéni érdeklődés függvényében

Várható költőpénz szükséglet: 
Belépők díja: 70 €/fő, további költőpénz szükséglet igények szerint változó.
Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Az Air France menetrend szerint közlekedő közvetlen repülőjáratával.
A díj a feladott poggyász árát tartalmazza.

Tervezett menetrend
Budapest (BUD) - Párizs(CDG) 06:00 08:25
Párizs(CDG) - Budapest (BUD) 21:05 23:15
A menetrendváltozás jogát a légitársaság(ok) fenntartják
Szállás: 

3 *-os szállodák, 2 ágyas zuhanyzós szobáiban

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!