Korzika kalandnyaralás

Aktív kikapcsolódás Korzikán: túrázás, városnézés, strandolás. Bonifacio, Calvi, Corte..

A Görögök Kalliste-nek - a legszebbnek - nevezték. Tengerpartjai, hegyi ösvényei, vadvízi patakjai megannyi változatos kikapcsolódást ígérnek, hihetetlen változatosságú tájainak köszönhetően kalandprogramunk igazi csemege minden felfedezőnek és természetkedvelőnek egyaránt. Ódon hangulatú történelmi városkáiban bolyonghatunk, megízlelhetjük a helyi finomságokat, kortyolhatjuk gesztenyés italaikat. Felejthetetlen élmény ezen a vad, csodálatos mediterrán szigeten.
Eljutunk Calviba, Portóba, Ajaccioba, Bonofaccioba, Cortéba is!

FőoldalEurópaFranciaországKorzikaKorzika kalandnyaralás

 

 

Alapár tartalmazza

az utazást modern autóbusszal,
a kompjegyet,
4 éj szállást kempingben saját sátorral, (korlátozott számban feláras mobilház kérhető)
4 éj szállást kempingben mobilházban
a magyar nyelvű túravezetést
a szervezést

Alapár nem tartalmazza

az étkezéseket, 
a fakultatív programok árát,  
az utasbiztosítást,
valamit az útlemondási (storno) biztosítást,
az első kempingben felár ellenében kérhető bungaló szállást,

Hossz: 
11 nap - 8 nap szabi
Szállás: 
sátor
Létszám: 
30-35 fő

Nehézség:

Közepes nehézségű túrák! A túrákat normál sportos erőnléttel teljesíthetőek, a nehezebb túrák oszthatóak, nem kell a teljes távot szintemelkedést megtenni.

Szállás

Szállásaink kempingben lesznek, egyszer kell szállást váltanunk.
Az első kempingben a program szerinti saját sátras elhelyezés biztosított. (Felár ellenében korlátozott számban bungaló bérelhető, 35.000Ft/4 éj)  
A vizesblokkok tiszták, hideg-meleg víz van, Csak kisméretű iglu sátrak elhelyezése biztosított, nagy családi sátrak nem férnek el!!
Második szállásunkon a program szerinti elhelyezés 6 fős 3 szobás, fürdővel rendelkező mobilházakban biztosított. Ágyneműt adnak.
Két éjszakát töltünk kompon, zárt fedélzeten. Ide szükség van vékony hálózsákra vagy plédre és derékaljra a kényelmes pihenés érdekében.
A kompon töltött éjszakákhoz felár ellenében kabin foglalható: odaút: 8000 Ft/fő  visszaút: 12000 Ft/fő. A kabinok legalább 3 fő esetén (akár társítással is) bérelhetők.
 

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Hasonló utazások, nyaralások:
1. nap: Budapest, Szlovénia, Olaszország, Savona/Livorno

A kora hajnalban indulunk Budapestről (találkozó Budapesten 01.45-kor,  indulás 2.00 órakor!). Szlovénia keresztül, majd a déli óráktól már Olaszországban utazunk. Velence, majd a Garda-tó mellett elhaladva késő este érkezünk meg Livornoba/Savonába, ahol az éjszakai kompra szállunk. A hajón saját hálózsákjainkban kényelmesen kipihenhetjük az utazás fáradalmait, hogy reggel újult erővel szállhassunk partra Korzikán.
Szállás: a komp zárt, fedélzetén.

2. nap: Bastia, Calvi, Porto

A kora reggeli kikötést követően rövid buszozással Erbalunga falucskájába gurulunk, kinyújtózunk, megnézhetünk egy Genovai őrtornyot, elfogyaszthatjuk reggeli kávénkat a kicsiny kikötő egyik hangulatos kávézójában. Miután újra buszra pattantunk a sziget nyugati oldala felé vesszük az irányt. útközben meglátogatjuk Calvi városát, bebarangoljuk erődjét, kis utcácskáit majd továbbindulunk Portóba ahol szállásunkon négy éjszakára rendezkedünk be. Napnyugtára  besétálunk a városba, ahol a tengerpartról gyönyörködhetünk a naplementében vagy beülhetünk egy hangulatos étterembe.
Szállás: Porto, kemping

3. nap: Porto, Capu Rossu túra

Reggel újra buszra pattanunk és rövid utazással érkezünk túránk a Capu Rossu kiindulópontjához. Kezdetben lefelé gyalogolunk, gyönyörű öblök mentén, majd a sziklafal peremén elidulunk a tenger fölé 331 méterrel magasodó őrtoronyhoz. Innen jól látszik a Portoi öböl, a kétezres hegycsúcsok gyűrűjében. Visszatérve autóbuszunkhoz leereszkedünk a közeli fehér homokos strandra ahol a délutánt  fürdőzéssel vagy akár izgalmas sziklaugrásokkal tölthetjük az időt. A késő délutáni órákban indulunk a híres Les Calanches sziklavilágához. Itt kicsit barangolunk a különös formavilágú sziklaképződmények között majd egy fantasztikus sziklapárkányról élvezhetjük a napnyugta fenséges pillanatait  Szállásunkra az esti órákban érkezünk.
Túratáv 6,5 km, szintkülönbség: 510 méter, gyalogtúra 1,5 óra oda, 1,5 óra vissza.
Szállás: Porto, kemping

4. nap: Porto, Capo d’ Ortu

Reggel gyalogtúrára indulunk a kempingünkből. A közeli Piana faluba utazunk, innen indul túraösvényünk a Capo d’Ortu 1294 méter magas csúcsára. Gyönyörű fenyveseken át halad utunk első szakasza, majd kiérünk a fák közül és fantasztikus színű és formájú sziklák mellet haladva kanyargunk egyre feljebb. Ösvényünk felső szakasza már a gránit sziklavilágban vezet ahol néha még a kezünket is használnunk kell az előrejutáshoz. A csúcsról elénk táruló látvány mindenért kárpótol, elképesztő panoráma tárul elénk a Portoi öbölre és a környező hegycsúcsokra. Rövid pihenő után elindulunk a völgyben várakozó autóbuszunkhoz. A délutáni, esti órákban fürdőzhetünk a Portoi strandon vagy a kemping melletti folyó hűsítő vizében.
Túratáv: 14 km, szintkülönbség: 850 méter, gyalogtúra:6 – 6,5 óra.
Szállás: Porto, kemping.
Fakultatív program: Aki szeretné ezt a napot inkább pihentetőbb programmal tölteni lehetősége van a kikötőből induló sétahajókkal meglátogatni a híres Scandola természetvédelmi területet, kishajót, kajakot bérelni, vagy csak ejtőzni a tengerparton.

5. nap: Porto, Nino-tó, Porto

Korán reggel  buszra szállunk és kb. 1,5 órás utazással érkezünk a a Col d’Verghio-hágóra (1404 méter), ahonnan a GR 20 hegyi túra útvonalán keressük fel a sziget egyik legszebb pontját, a Nino-tavat. Eleinte kellemes erdős szakaszokon haladunk, majd a Col de St-Pierre (1450 méter) hágóra érve kitárul a látóhatár. Kis pihenés után, újabb lendülettel jutunk fel a Col de Reta (1880 méter) hágóra, ahonnan már látszik a célpontunk, ahol pónik, vadlovak legelésznek mindenfelé az idilli környezetben. A táj hangulatát a pozzik (pázsitos terület apró tavakkal) emelik még tovább. Megpihenni itt páratlan élmény! Visszafelé, kétórányi gyaloglással  ereszkedünk le az „erdészház” völgyébe, ahol már vár bennünket járművünk amivel visszautazunk Portoi szállásunkra.
Túratáv 12 km szintkülönbség: 490 méter fel, 900 méter le, gyalogtúra 6-7 óra oda.
Szállás: Porto, kemping

6. nap: Porto, Ajaccio, Pianottoli di Caldarelo, kemping váltás

Reggel összepakoljuk felszerelésünket és útra kelünk, célunk a sziget déli csücske ahol következő szállásunk vár ránk. A nyugati parton utazva érjük el a sziget fővárosát Ajacciot. Az óvárosi részen megnézzük Napoleon szülőházát, keresztelő templomát majd rövid túrára indulunk a város nyugati oldalán található Sanguinaires félszigeten található genovai őrtoronyhoz. A mélyen tengerbe nyúló földnyelvről fantasztikus kilátás nyílik a környező partszakaszokra szigetekre. Miután visszatértünk autóbuszunkhoz ismét útra kelünk és a késő délutáni órákban érkezünk tengerpart közeli szállásunkra. Kempingben való elhelyezkedés után csobbanhatunk egyet a kristálytiszta tengerben, napozhatunk, pihenhetünk.
Szállás: Pianottoli, kemping

7.nap: Roccapina öböl, Oroszlánszikla

Reggel rövid buszos utazást követően ismét útra kelünk. A sziget északnyugati csücskében meglátogatjuk a gyönyörű környezetben elhelyezkedő Roccapina öblöt. Fél órás gyaloglást követően érkezünk a tengerpartra majd letáborozunk és a vállalkozó kedvüekkel felkapaszkodunk az öböl felett álló genovai őrtoronyhoz. Fantasztikus kilátás fogad minket a gerincről ahol továbbhaladva megközelíthetjük a híres oroszlán sziklát is. Innen leereszkedve a Plage de Erbaju homokos partjára ereszkedünk vissza és a víz mellett haladva érünk vissza táborhelyünkre. A nap hátralévő részét strandolással, napozással tülthetjük. Szint 120 m. táv: 8 km.
Szállás: Pianottoli

8. nap: Pianottoli, Bavella hágó, Pianottoli

Egész na­pos gya­log­tú­rá­ra in­du­lunk Korzika egyik legszebb hegyvidékére a Bavella tornyokhoz. Útközben rövid pihenőre megállunk az I'Ospedale tónál egy fotóra majd hamarossan kiinduló pontunkra érkezünk. Miután megunkhoz vettük felszerelésünket feltúrázunk a híres Bavella tornyok egyik izgalmas csúcsára a Punta di Vaccára. Fantasztikus panoráma fogad minket a környező hegyvonulatokra, tiszta időben még a tengert is láthatjuk. Miután kinézelődtük magunkat a már ismert úton visszatérünk autóbuszunkhoz, innen rövid utazással  követően rövid kirándulást teszünk a 60 méteres Piscia di Gallo vízeséshez. Fantasztikus látvány a sziklák tetejéről a mélybe zuhanó függőleges vízesés. A nap végén hazafelé vesszük az irányt, hogy szállásunkhoz közeli tengerben lazítsuk le fáradt izmainkat. 
Táv: 6 km. szint: 450 méter
 

9. nap: Pianottoli Calderello, Bonifaccio

A mai napon a sziget talán legszebb városát Bonifacciot és környékét derítjük fel. A nap első felében a csodálatos mészkőszirteken és között kirándulunk a Pertusato világítótoronyhoz. Menetközben fantasztikus panorámával csodálhatjuk meg a szirtekre épült várost, bolyonghatunk a mészkőfalak tövében. A délutánt  egy izgalmas –fakultatív- hajókirándulással kezdjük. Kapitányunk bepillantást enged a Sárkánybarlangba (ahová jó idő esetén be is hajózunk), a Kalózok öblébe, valamit a tenger felől is megnézzük a mészkőszirtre épült várost sok más látnivalóját. Miután visszatérünk a kikötőbe gyalogosan fedezzük fel a citadellát. Felérve, rögtön szembetűnnek az erődszerű házak, a szűk utcák, és a vízelvezető rendszer jól megtervezett középkori védelmi láncolata. Elsétálunk a város szélén lévő Tengerésztemetőbe, majd a szirtvégi ágyútalpaknál fejezzük be az ismerkedésünket a sziget legszebb városával. A szabadprogram során lehetőségünk lesz megvacsorázni a számtalan étterem valamelyikében, a késő esti órákban térünk vissza szállásunkra.
Szállás: Pianottoli Calderello, kemping

10. nap:Pianotolli Caldarello, Corte, Bastia

Utolsó napunk ez a szigeten, de igyekszünk még ezt is hasznosan tölteni. Reggel összepakoljuk holmijainkat és buszra pattanunk. Első megállónk a sziget régi fővárosa Corte. A hegyek között megbúvó város fellegvárával, szűk utcácskáival várja a felderítőket. Ebédelhetünk hangulatos kis éttermeiben vagy fürödhetünk egyet várost átszelő folyó gránitmedencéiben. A délutáni órákban a kikötő felé vesszük az irányt. Hajóra szállás előtt még barangolhatunk egyet a  kikötő melletti kis félszigeten, majd az esti órákban hajóra szállunk és búcsút veszünk a Szépség szigetétől. Az éjszakát a már ismert módon a hajófedélzeten töltjük.  
 

11. nap: Livorno, Budapest

A kora reggeli kikötést követően indulunk Magyarország felé ahová az esti órákban érkezünk.
 

Természetvédelem útjainkon:

Fontos, hogy a túraösvényeken, hegyi ösvényeken való jelenlétünkkor mindenki tartson be alapvető fontosságú szabályokat:
A magaddal hozott élelmiszerek és italok csomagolóanyagait ne dobd el menet közben! Hozz erre a célra egy külön zacskót magaddal.
Ha a hegyi menedékházakban fogyasztod el saját elemózsiád, ne hagyd ott a szemetet, hozd le azt! Általában az ott kitett szemetesek az ott vásárolt dolgok maradékainak vannak kitéve.
Ne hangoskodj feleslegesen!
Ha dohányzol, a csikket se hagyd ott kövek alá, faüregekbe dobva!
Ne szedj le a virágokat, mert védettek és büntethetnek is érte!
Figyelmeztesd azokat, akik ezeket elfelejtik!

Fotók első kempingünkről:

Program szerinti saját sátras elhelyezés.

Második kempingünk szállása.

Egyszerű, fűrdőszobás-konyhás  6 fős mobilház.
1 különálló francia ágyas rész, 2 kölönálló két ágyas rész.
Főzési lehetőség, fürdés-mosdás.

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

az utazást modern autóbusszal,
a kompjegyet,
4 éj szállást kempingben saját sátorral, (korlátozott számban feláras mobilház kérhető)
4 éj szállást kempingben mobilházban
a magyar nyelvű túravezetést
a szervezést

Alapár nem tartalmazza: 

az étkezéseket, 
a fakultatív programok árát,  
az utasbiztosítást,
valamit az útlemondási (storno) biztosítást,
az első kempingben felár ellenében kérhető bungaló szállást,

Kötelező költségek: 

Ajaccio NP belépő: 3 €/fő. A helyszínen fizetetndő.

Helyszíni költségek leírása: 

Az árak nyugat-európai színvonalúak. Egy átlagos vacsora menü 15-17 Euro. 
Belépők (2023-os árak):
Hajókirándulás Portóban: 40-50 Euro/fő
Hajókirándulás Bonifacioban kb. 19 Euro/fő (Az árak tájékoztató jellegűek, a belépők teljes árú felnőtt árak.)

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulás időpontját megelőző 30 napon belül a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az idulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Milyen felszerelést vigyek?

Utazótáska/bőrönd vagy hátizsák (ebbe kerül a felszerelésed azon része, ami az aznapi túrákra nem szükséges), kis hátizsák (mindazon felszeléssel, vízzel, elemózsiával, amit a napi túrára magunkkal viszünk), túracipő/ túrabakancs, fejfedő, kényelmes túraöltözet, esőkabát, elemlámpa, kulacs,  napszemüveg, fürdőruha.  Javasolt a túrabot használata is.
A kempineges szálláshoz, sátor, derékalj, hálózsák, kisméretű kempingfőző, szárítókötel, edények.

A kompos éjszakához (ha nem kérsz külön kabint) polifom derékalj és egy vékony takaró vagy hálózsák szükséges ezt külön csomagold!
 

 

 

Egyebek
Kiutazás: 

Modern, szép autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van euro aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, az egyéni igényeket jelentkezéskor jelezni kell amit a lehetőségek tükrében megpróbálunk teljesíteni. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek, ezt jelentkezéskor tudod kiválasztani. 

Szállás: 

Szállásaink kempingben lesznek, egyszer kell szállást váltanunk.
Az első kempingben a program szerinti saját sátras elhelyezés biztosított. (Felár ellenében korlátozott számban bungaló bérelhető, 35.000Ft/4 éj)  
A vizesblokkok tiszták, hideg-meleg víz van, Csak kisméretű iglu sátrak elhelyezése biztosított, nagy családi sátrak nem férnek el!!
Második szállásunkon a program szerinti elhelyezés 6 fős 3 szobás, fürdővel rendelkező mobilházakban biztosított. Ágyneműt adnak.
Két éjszakát töltünk kompon, zárt fedélzeten. Ide szükség van vékony hálózsákra vagy plédre és derékaljra a kényelmes pihenés érdekében.
A kompon töltött éjszakákhoz felár ellenében kabin foglalható: odaút: 8000 Ft/fő  visszaút: 12000 Ft/fő. A kabinok legalább 3 fő esetén (akár társítással is) bérelhetők.
 

Étkezés: 

Utunk önnellátó! Az útra pakolj néhány szendvicset, gyümölcsöt, innivalót. Útközben van lehetőség vásárolni a benzinkutaknál alapélelmiszereket. Szállásaink közelében legtöbbször élelmiszer bolt vagy pékség is üzemel. Általában naponta nagyobb szupermarketnél van lehetőség bevásárolni.
Az első kempingben főzni akkor tudsz ha hozol magaddal kemping gázfőzőt! Éttermi étkezésre szállásaink közelében van lehetőség.
A második kempingben a mobilházak saját konyhával, hűtővel rendelkeznek

Időjárás: 
Az éghajlat a partvidéken mediterrán jellegű, míg beljebb kontinentális. A partvidéken általában 30-35 C fok a nappali hőmérséklet, a hegyekben viszont már a magashegyi hatások érvényesülhetnek. A túrák során eső, rövid jégeső és vihar is előfordulhat, így készülj vízálló ruházattal (esőkabáttal).
Csomagolás: 
Buszos útjaink esetében él a csomagokra vonatkozó súlykorlát. A határ 2 db össz.18 kg/fő csomag (a sátor, hálózsák nem tartozik bele) az ennél nehezebb csomagok szállítását a busz vezetői megtagadhatják (nem kerülhetnek a busz csomagterébe: kartonos ásványvizek, hűtőtáskák, kempingasztalok és székek…). A nagy csomagokat csak a szálláshelyekre megérkezve tudjuk elővenni a buszunk csomagtartójából. Javasoljuk két csomag összeállítását, egy nagyobb, ruhákkal és napi használatra nem szükséges dolgokkal, illetve egy "kézipoggyász" iratokkal, s olyan dolgokkal, melyek jó, ha kéznél vannak. A kompra szánt alvó cuccot (derékalj, hálózsák) külön csomagold, ez a buszban is más helyre kerül! Kabinos szállás esetén a hajón ágynemű biztosított.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Franciaországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott, ezt jelentkezéskor irodánknál is megkötheted! Olyan biztosításra van szükség ami tartalmaz esetleges helikopteres mentést is! Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem minden esetben megfelelő, kérjük ellenőrizd! Europai egészségbiztosítási kártya (ingyenes) kiváltása külföldi utak esetén ajánlott.
Korhatár: 
10 éves kortól
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.

Lemondási feltételek:
Jelen utazásra az ÁSZF-ben foglaltaktól eltérő lemondási feltételek érvényesülnek! Amennyiben az Utazó a saját érdekkörében felmerült okból áll el a részvételtől, az indulás előtti 20. naptól az adott foglalás kizárólag 100% kötbér megfizetése mellett mondható le!

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!