Körutazás Nepálban

11 napos utazás az élő Istennő országában

Kalandutazásra indulunk Ázsia csodás országában Nepál legszebb helyeire, az egykori Malla királyok földjére. Királyi városok, paloták, hindu szentélyek és buddhista sztúpák várnak ránk. Különös vízi járműveken és elefántháton egy dzsungelszafarin veszünk részt a Chitwan Nemzeti Parkban.

FőoldalÁzsiaNepálKörutazás Nepálban

Alapár tartalmazza

a repülőtéri transzfereket, utazást Nepálban bérelt autóbusszal Kathmandu-Pokhara-Chitwan útvonalon, hat éjszaka szállást hotel két ágyas szobáiban reggelivel Kathmanduban és Pokharában, két éjszaka szállást a Chitwan Nemzeti Parkban két fős fürdőszobás bungalókban napi háromszori étkezéssel, valamint a magyar nyelvű idegenvezetést és az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

a nemzetközi repülőjegyet, a Chitwan-Kathmandu belföldi repülés költségét, a programban nem szereplő étkezéseket, a nepáli vízum árát, a repülőtéri illetékeket, a belépőket, a fakultatív programok árát, borravalókat és a biztosítást.

Hossz: 
11 nap
Létszám: 
8-18 fő

1. nap – Budapest, utazás Ázsia felé
Ferihegyről európai és ázsiai átszállással érkezünk Nepálba.

2. nap – Kathmandu: Thamel, Durbar Square
Délután a főváros látnivalóit keressük fel. Megkóstolhatjuk Ázsia ízeit.

3. nap – Kathmandu: Swayambhunath, Patan
Egész napos barangolás a Kathmandu-völgyben. Látogatás a Majmok templomában és a csodás Patanban.

4. nap – Kathmandu, Pokhara
Reggel buszra szállunk és a Phewa-tó partján fekvő kisvárosba, Pokharába utazunk.

5.nap – Pokhara: Világbéke sztúpa, Pokhara-tó
Az egész napot Pokhara környékének felderítésével töltjük.

6. nap – Pokhara, Chitwan Nemzeti Park
Pokharából az indiai határvidékre utazunk, a Chitwan Nemzeti Parkba.

7. nap - Chitwan Nemzeti Park
Az egész napot a dzsungelben töltjük. Gyalogosan, kenuval és elefánttal járjuk be a vidéket.

8. nap - Chitwan Nemzeti Park, Kathmandu
Reggel visszautazunk a fővárosba. Délután Nepál legnagyobb buddhista kegyhelyéhez, a Bodhnath-sztúpához látogatunk.

9. nap - Kathmandu: Pashupathinath, Baktapur/ opcionális rafting
Felkeressük az ország legfontosabb hindu templomát Pashupathinathban, Bhaktapurba kirándulunk, de raftingolhatunk is egy himalájai folyón.

10. nap – Kathmandu - Budapest
Szabadprogram. Vásárlással, a nyüzsgő ázsiai forgatagban való kalandozással tölthetjük a napot. Hazautazás Budapestre 2 átszállással.

11. nap – Budapest
Menetrendtől függően az esti órákban érkezünk Ferihegyre.

További információ

Szállás

Kathmanduban és Pokharában hotel, 2 ágyas, fürdőszobás szobáiban töltjük az éjszakákat. A Chitwan Nemzeti Parkban bungalók kétfős fürdőszobás szobáiban alszunk.
Egyágyas felár 60.000 Ft.

Kovács Attila
Az utazom.com tartalom felelőseként tudósítok arról, miért érdemes velünk felfedezni a hazai tájakat, messzi vidékeket. A válasz egyszerű: utazom.com - az igazi kaland innen indul!
Amennyiben programunk tetszik, de nem tudsz rajta részt venni, mert az időpont nem megfelelő, esetleg barátaiddal, munkatársaiddal szeretnél utazni egyedi szervezésben, saját igényeid szerint, akkor kérjük, hagyj üzenetet, munkatársunk hamarosan elkészíti az ajánlatot számodra.  (» Itt hagyhatsz üzenet.)
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:
Részletek

1. nap – Budapest, Kathmandu
Repülőnk menetrendje függvényében a reggeli órákban indulunk Ferihegyről egy európai és egy ázsiai átszállással Kathmanduba. Az éjszakát a repülőn utazással töltjük.

2. nap – Kathmandu: Thamel, Durbar Square
A délutáni órákban érkezünk meg a kathmandu-i repülőtérre, ahol már várnak ránk helyi vezetőink, akik a szállásunkra visznek bennünket. Szállodánk a rendkívül népszerű Thamel negyedben található, amely a Nepálba látogató turisták nyüzsgő találkozóhelye. A nap hátralévő részét pihenéssel vagy a városrész felderítésével töltjük. A finom ételek, az új ízek és illatok, az aprócska boltok és a semmihez sem fogható, élettel teli ázsiai forgatag hangulata minket is gyorsan magával ragad. Délután közösen elsétálunk a város főterére, a Durbar Square-re, ahol az Élő Istennő háza is található. Megszerezzük első ismereteinket a nepáli vallásról. 

 3. nap – Kathmandu: Swayambhunath, Patan
Mai nap felkeressük Kathmandu környékének látnivalóit. Először a Majmok Templomához, a Swayambhunath buddhista szentélyhez látogatunk el, amely egyike a legnépszerűbb nepáli szimbólumoknak. A templom már a 13. században is fontos buddhista központ volt, a Malla uralkodók idején pedig tovább fejlődött. A sztúpa fehér lépcsős alakja, a négy alapelemet szimbolizálja (föld, víz, levegő, tűz), míg a 13 koncentrikus gyűrű a hegyes templomtornyon a tudás 13 fokát mutatja. Innen a Kathmandu-völgy második legnagyobb városába, az Asóka által alapított Patanba utazunk. A várost a Bagmati-folyó választja el Kathmandutól, főtere a Durbar Square zsúfolásig telve szebbnél-szebb templomokkal. Ez a leglenyűgözőbb bemutatója a nawari építőművészetnek. A látogatás után visszautazunk a Thamelben lévő szállásunkra.

4. nap – Kathmandu, Pokhara
Reggel buszra szállunk, és a Phewa-tó partján fekvő Pokharába utazunk. Utazásunk során szembesülhetünk a nepáli vidéki élet mindennapjaival: a földeken az emberek egyszerű szerszámokkal dolgoznak, az utakon furcsa, ősrégi járgányok pöfögnek, gyakran találkozunk lovas szekerekkel, egy olyan világba cseppenünk, amely idegen, de mégis barátságos számunkra. A déli órákban egy árnyas étteremnél megállunk ebédelni, ahol megkóstolhatjuk a nepáli konyha finomságait. Délután érkezünk meg pokharai hotelünkbe. Miután elfoglaltuk szállásunkat, felkeressük a város örökké nyüzsgő főutcáját, ahol rengeteg étterem hívogatja az éhes vándort.
 
5. nap – Pokhara: Pewa-tó, Világbéke sztúpa
Az egész napot Pokhara környékén töltjük. Csónakokkal kelünk át Pewa-tavon, majd felsétálunk a Világbéke sztúpához. A sztúpától káprázatos kilátás nyílik az Annapurna régió csúcsaira. Ebédünket a hangulatos vidéki városka egyik tóparti éttermében költjük el. Délután ellátogatunk a Ördög-vízeséshez és a hasonló nevű barlanghoz. Az estét pokharai szállásunkon töltjük.

 6. nap – Pokhara, Chitwan Nemzeti Park
Pokharából az indiai határvidékre utazunk, a Chitwan Nemzeti Parkba.  Miután elfoglaltuk szállásunkat, helyi vezetőink eligazítást tartanak, és ismertetik az elkövetkezendő napok programját. Ebéd után autós és gyalogos kirándulásra indulunk a nemzeti parkban. 

7. nap - Chitwan Nemzeti Park
Az egész napot a Chitwan Nemzeti Parkban töltjük, tapasztalt helyi vezetők kalauzolásával. Autentikus kenukon madár- és krokodillesre indulunk a Rapti-folyón. Az egy fatörzsből kivájt vízi járművek fürgén siklanak a folyó vizén. Utunk során sokféle madarat figyelhetünk meg, a folyóparton pedig napozó krokodilokat láthatunk. A vízi kalandot követően gyalogos rinocéroszlesre vagyunk hivatalosak. Délben elefántfürdetés a Rapti-folyóban, majd szafarira indulunk elefántháton, hogy felkutassuk az ázsiai dzsungel királyát, a tigrist. Biztonságos magasságból figyelhetjük az orrszarvúkat, majmokat, szarvasokat, és ha a szerencse mellénk szegődik, megpillanthatjuk a tigrist is. A programok után visszatérünk táborunkba. 

 

8. nap - Chitwan Nemzeti Park, Kathmandu: Bodhnath-sztupa
Reggel repülőre szállunk, visszautazunk a fővárosba és elfoglaljuk szállásunkat a Thamel egyik hotelében. A nap hátralévő részében ellátogatunk Nepál legnagyobb sztúpájához, a Bodhnath sztúpához, ahol fantasztikus hangulat uralkodik. A sztúpa környékén sok tibeti menekült telepedett le. Ez Kathmandu és egyben Nepál buddhista központja. Reggelente és estefelé buddhisták százai keresik fel, imákat mormolva sétálnak a szentély körül.
 
9. nap - Kathmandu: Pashupathinath, Bhaktapur/opcionális rafting
Szabadprogram.Vásárlással, a nyüzsgő ázsiai forgatagban való kalandozással tölthetjük a napot, vagy ellátogatunk az ország legfontosabb hindu templomához, Pashupathinathba. A Kathmandu-völgyben Sívának, mint Pashupathinathnak, az állatok urának van a legnagyobb kultusza. A Bagmati-folyó partján álló szentélyhez sokan zarándokolnak el, hogy rituális fürdőt vegyenek a folyó vizében. A folyóparton szertartás keretében hamvasztják el a holtakat. A hindu templomok előtt gyakran látni meditáló gurukat (szellemi vezető) és kifestett imádkozó shadukat, azaz spirituális útra tért, magányos útkeresőket. Délután a kultúra kedvelőinek érdemes elzarándokolni a ,, hívek városába”, Bhaktapurba, a Kathmandu-völgy harmadik legnagyobb városába, a mandalakészítés fellegvárába. A városban sétálva felkereshetünk egy kézműves műhelyt, ahol megfigyelhetjük, hogyan készülnek az óriási koncentrációt és türelmet igénylő mesterművek. Ellátogathatunk a Palota térre, amely sokkal nagyobb, mint Kathmanduban vagy Patanban. A templomok nagy része a 17. században épültek a Malla uralkodók idején. Ha kedvünk tartja egész napos rafting kiránduláson vehetünk rész a himalájai Trisuli-folyón. A kirándulások után visszatérünk Thamelbe a szállásunkra.

10. nap - Kathmandu, Budapest
Utazásunk utólsó napján sétálhatunk a városban és beszerezhetjük az ajándékainkat szeretteinknek. A kora délutáni órákban a repülőtérre utazunk és elindulunk Európa felé.

11. nap – Budapest
Mentetrendtől függően a délutáni órákban érkezünk Ferihegyre.

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

a repülőtéri transzfereket, utazást Nepálban bérelt autóbusszal Kathmandu-Pokhara-Chitwan útvonalon, hat éjszaka szállást hotel két ágyas szobáiban reggelivel Kathmanduban és Pokharában, két éjszaka szállást a Chitwan Nemzeti Parkban két fős fürdőszobás bungalókban napi háromszori étkezéssel, valamint a magyar nyelvű idegenvezetést és az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

a nemzetközi repülőjegyet, a Chitwan-Kathmandu belföldi repülés költségét, a programban nem szereplő étkezéseket, a nepáli vízum árát, a repülőtéri illetékeket, a belépőket, a fakultatív programok árát, borravalókat és a biztosítást.

Helyszíni költségek leírása: 

Nepál hazánknál olcsóbb ország. Egy ebéd ára Kathmanduban 5-10 Euró.
Ajánlott költőpénz: 200 euró, amely az egyéni igényektől eltérhet.

Nepálban fizetendő költségek:
Belföldi repülés Chitwan-Kathmandu: 110 euró/fő
Nepáli vízum: 18 euró (25 USD), két igazolványkép szükséges hozzá.
Kötelező borravaló a helyi vezetőknek, teherhordóknak: 25 euró/fő. 
Belépők: Swayanbhunath: 100 NRP Kathmandu: Durbar Square: 300 NRP Patan, Durbar Square: 200 NRP Pashupatinath: 500 NRP Bodhnath: 100 NRP Baktapur: 750 NRP A fenti árak tájékoztató jellegűek, változásukért irodánk nem vállal felelősséget.
Opcionális rafting: 40 USD/fő

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
175 euró/fő
Várható költőpénz szükséglet: 
150-300 euró/fő
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
egyénileg
Egyebek
Kiutazás: 

Menetrendszerinti repülőjárattal Budapest – Kathmandu útvonalon kétszeri átszállással.
Célszerű irodánkra bízni a repülőjegy vásárlást, de egyénileg is elintézhető. Amennyiben egyénileg történik a jegyvásárlás, mindenképp előzetesen konzultálj irodánkkal!
Aktuális repülőjegy ár: 170.000 Ft/fő + illeték (a bruttóár a jegyvásárlás időpontjától függ).
Nepálban bérelt autóbusszal utazunk a Kathmandu-Pokhara-Chitwan Nemzeti Park útvonalon.
A Chitwan Nemzeti Park - Kathmandu útvonalon belföldi repülőjárattal utazunk.

Szállás: 

Kathmanduban és Pokharában hotel, 2 ágyas, fürdőszobás szobáiban töltjük az éjszakákat. A Chitwan Nemzeti Parkban bungalók kétfős fürdőszobás szobáiban alszunk.
Egyágyas felár 60.000 Ft.

Étkezés: 

Reggeli, a Chitwan Nemzeti Parkban napi háromszori étkezés. Utunkat sok étterem kíséri, így minden nap lesz mód ebédelni, vacsorázni.

Csomagolás: 
A repülőn feladható csomag maximális súlya 20 kg, míg a kézipoggyászé 5 kg lehet. Fontos, hogy az útleveled és minden értékes dolgot a kézipoggyászba pakold! Figyelj arra, hogy a felszállás előtt ne legyen nálad semmilyen szúró-vágó eszköz (pl. bicska), mert ezeket a repülőtér dolgozói elveszik. Pakold ezeket a nagy csomagba, amit feladsz a repülőre.
Vízum: 
Magyar állampolgárok a helyszínen, a kathmandui repülőtéren tudják a nepáli vízumot beszerezni. A 15 napos vízum díja 25 USD/fő, amelyhez szükséges két igazolványkép, valamint a hazautazástól számított hat hónapig érvényes útlevél.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő, hegymászás kategóriára is kiterjedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség a kedvezményes biztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!