Körutazás: Észak-Korea és Peking

14 napos utazás Észak-Koreába és Pekingbe

Észak-Korea körutazás programunk egy különleges lehetőség a végletek országában utazni. Elsőre kicsit ijesztőnek tűnik a bürokratikus rendszer, de ha betartjuk a leírt szabályokat Észak-Korea tökéletesen biztonságos és egy életre szóló különleges élmény. Nem mindennapi program, az biztos!

FőoldalÁzsiaÉszak-KoreaKörutazás: Észak-Korea és Peking

Alapár tartalmazza

Peking – Phenjan repülőjegy és Phenjan – Peking vonatjegyet, a belföldi közlekedést Kínában és Észak-Koreában, a helyi angol nyelvű idegenvezetést, és magyar nyelvű csoportkísérletet, a szállást, és az étkezést a program szerint, valamit az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

a nemzetközi repülőjegyet, a vízumdíjakat (kínai és észak-koreai), az esetleges fakultatív programokat és belépőket, a programban nem szereplő étkezéseket, a személyes költségeket és az utasbiztosítást.

Hossz: 
14 nap
Létszám: 
10-20 fő

1.nap – Budapest, Peking
Budapestről Pekingbe utazunk, várhatóan egy átszállással.

2. nap – Peking
Érkezés után transzfer a szállodába. Szállás Pekingben 3 csillagos szállodában.

3. nap – Peking, városnézés
Reggeli után a város felfedezését a Tienanmen téren kezdjük, majd a ’Tiltott Város’ felé folytatjuk utunkat, mely évszázadokig zárt volt a külvilág elől, csak a kínai császár és udvartartása léphetett be ide. A városnéző túránkat a Hutong negyedben fejezzük be.

4. nap – Peking, Nagy Fal, Ming-sírok
Egész napos kirándulás a Kínai Nagy falnál. Visszaúton megállunk a Ming-síroknál, ahol a Ming dinasztia 13 császára alussza örök álmát.

5. nap – Peking, Olimpiai falu
Délelőtt meglátogatjuk az olimpiai falut, hogy kapjunk egy kis ízelítőt a modern Peking világából. Később betekintést nyerhetünk a kínai orvoslás rejtelmeibe.

6. nap – Peking, Phenjan
Észak-Korea, Koryo Air légitársaságának gépével Phenjanba repülünk. Rövid városnézés után elfoglaljuk szállásunkat az észak-koreai fővárosban.

7. nap – Phenjan, Kaeszong
Barangolás a világ egyik legelzártabb városában. Ebéd a “Pueblo” amerikai hajó fedélzetén, melyet Észak-Korea 1968-ban zsákmányolt. Délután a koreai-félsziget első egyesített államának, Kórjónak az egykori fővárosába Kaeszongba utazunk.

8. nap – Panmunjon, Phenjan
Reggelit követően a két Koreát elválasztó demarkációs vonalhoz kirándulunk Panmunjonba. Megtekintjük a határzónát és az ott található kiállítást.

9. nap – Phenjan
Megnézzük a Koreai Háború Múzeumát, a Népi Könyvtárat, és a Koreai Film Stúdiót. Felmászunk a Juche-tornyoba, mely 150 méter magasan emelkedik a város felé.

10. nap – Mjohjang-hegység
A Mjohjang-hegységbe kirándulunk, aztán. megtekintjük a Nemzetközi Barátság Kiállítást, ahol a két elhunyt észak-koreai vezető külföldi elöljáróktól kapott protokoll ajándékait szemrevételezhetjük, majd egy 11. századi buddhista templomot, a Pohjont nézzük meg.

11. nap – Phenjan, Peking
Reggeli után hálókocsis vonattal utazunk vissza Kínába. A határátkelés nem különösebben nehézkes, mind a koreai, mind a kínai határőrök hivatalosak, de udvariasak.

12. nap – Peking
Reggel érkezünk Pekingbe, az állomásról a szállásunkra sietünk. Egész napos szabadprogram.

13. nap – Peking
Reggeli a szállodában, majd indulás a repülőtérre, hazautazás.

14. nap – érkezés Budapestre
Érkezés menetrendtől függően, várhatóan a délutáni órákban Budapestre.
 

További információ

Szállás

Pekingben hangulatos 3* szállodában fogunk megszállni.
Észak-Koreában a szállodák átlagosan felszereltek, meleg víz van, viszont alkalmanként áramszünet okozhat kisebb gondot (egy zseblámpa jól jöhet a csomagban).
Egyágyas felár: 99.000 Ft (5 éjszaka Pekingben, és 5 éjszaka Észak-Koreában, a vonaton nem lehetséges egyágyas elhelyezés), ami jelentkezéskor fizetendő.

Amennyiben programunk tetszik, de nem tudsz rajta részt venni, mert az időpont nem megfelelő, esetleg barátaiddal, munkatársaiddal szeretnél utazni egyedi szervezésben, saját igényeid szerint, akkor kérjük, hagyj üzenetet, munkatársunk hamarosan elkészíti az ajánlatot számodra.  (» Itt hagyhatsz üzenet.)
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:
Részletek

1. nap – Budapest, Peking
Budapestről Pekingbe utazunk, várhatóan egy átszállással.

2. nap – Peking
Érkezés után transzfer a szállodába. Üdvözlő vacsora egy helyi étteremben.
Szállás Pekingben 3 csillagos szállodában, ellátás: vacsora.

3. nap – Peking, városnézés
Reggeli után a városnézésünket a Tienanmen-téren kezdjük, a világ legnagyobb terén. A Tienanmen (Mennyei Béke) 1989-ben lett világhírű, mikor is tüntetők lepték el a teret, követelve a politikai és gazdasági változásokat. A térről a Tiltott Városba felé folytatjuk utunkat, mely évszázadokig zárt volt a külvilág elől, csak a kínai császár és udvartartása léphetett be. A Ming-, és a Csing-dinasztia idején ez volt a birodalom közepe és legfontosabb helye. A csodálatos palota meglátogatása után az Ég Templomához sétálunk, a Ming császárok szent helyéhez. A túránkat a Hutong negyedben fejezzük be, ahol riksákkal járjuk végig a kiismerhetetlen szűk labirintusokat, megfigyelhetjük a pekingi emberek mindennapi életét.
Szállás Pekingben 3 csillagos szállodában, ellátás: reggeli, ebéd.

4. nap – Peking, Nagy Fal, Ming-sírok
Egész napos kirándulásra indulunk a Kínai Nagy falhoz. Első állomásunk egy Jádekő-műhely, ahol megfigyelhetjük a kínai jádekő szobrok készítésének titkait. Tovább utazva lassan elérjük a világ egyik legnagyobb csodáját, a Kínai Nagy falat. A közel kilencezer kilométer hosszú építmény az egyetlen ember alkotta mű, mely a világűrből is látszik. A nomád hun törzsek elleni támadások kivédésére épült az i. e. 3. században Csin Si Huang császár parancsára. A munkálatok közben elhunytakat a falba építették be, így a világ legnagyobb sírjaként is emlegetik. Mielőtt visszatérünk Pekingbe, megállunk a Ming-síroknál, ahol a Ming dinasztia 13 császára alussza örök álmát. Vacsora önköltséges, egy szabadon választott helyen.
Szállás Pekingben 3 csillagos szállodában, ellátás: reggeli, ebéd.

5. nap – Peking, Olimpiai Falu, Nyári palota
Az olimpiai falu meglátogatásával kezdjük a programunkat, hogy kapjunk egy kis ízelítőt a modern Peking világából is. Utunkat a nyári palota felé folytatjuk, ami a Távol-Kelet egyik legépebben fennmaradt rezidenciája. Ebéd után felkeressük az egyik leghíresebb hagyományos kínai gyógyszertárat, ahol egy kis ízelítőt kapunk a több ezer éves medicina gyártásból.
Szállás Pekingben 3 csillagos szállodában, ellátás: reggeli, ebéd és vacsora, pekingi kacsa egy hagyományos kínai étteremben.

6. nap – Peking, Phenjan
Délelőtt rövid szabadprogram, majd 10 óra körül indulás a repülőtérre. A Koryo Air légitársaság gépével Phenjanba repülünk. Szállásfoglalás előtt megtekintjük Kim Ir Szen 25 méter magas szobrát és a Diadalívet, mely a főváros egyik jelképévé vált.
Ezen a napon van lehetőségünk fakultatív program keretében elmenni az Arirang fesztiválra.
Szállás Phenjanban 4 csillagos szállodában, ellátás: reggeli, vacsora.

7. nap – Phenjan, Kaeszong
A szállodai kijelentkezés után felfedezzük a világ egyik legelzártabb országának látnivalóit. Először a Kumszuszan Emlékpalotába megyünk, ahol az ország első vezetőjének, Kim Ir Szennek a mauzóleumát látogatjuk meg. Utunkat a Mártírok Temetőjében folytatjuk, a japánok elleni harcokban elesett hősök emlékművénél. Ebéd a “Pueblo” amerikai hajó fedélzetén lesz, melyet Észak-Korea 1968-ban zsákmányolt. Délután a koreai-félsziget első egyesített államának, Kórjónak az egykori fővárosába Kaeszongba utazunk. Kaeszong emelett a ginseng gyökérről is híres, mely immunerősítő afrodiziákumként is ismert. Megtekintjük Kogmin király, Kórjó 14. századi uralkodójának a sírját, majd a Janamszan Parkot. Az éjszakát egy hagyományos koreai szállodában töljük, melyben nincsenek ágyak, viszont a padló, melyre az ágyneműt helyezik fűtött.
Szállás: Phenjanban 3 csillagos szállodában, ellátás: reggeli, ebéd és vacsora.

8. nap – Panmunjon, Phenjan
Reggelizünk, majd a két Koreát elválasztó demarkációs vonalhoz kirándulunk Panmunjonba. Megtekintjük a határzónát és az ott található kiállítást. Útközben egy hagyományos koreai étteremben ebédelünk. Visszaúton megállunk Szariwonban, ahol megnézzük a Jongbang erődöt és a Szongbul buddhista templomot.
Szállás: Phenjanban szállodában, ellátás: reggeli, ebéd és vacsora.

9. nap – Phenjan
Még egy napot töltünk Phenjanban városnézéssel. Megnézzük a Koreai Háború Múzeumát, a Népi Könyvtárat, és a Koreai Film Stúdiót. Ebéd után ellátogatunk a díszes állomásairól híres phenjani metróba, melynek falát mozaikképek díszítik. Némelyik állomás 150 méterre van a föld alatt, ezzel a világ legmélyebben futó földalattija. Felmászunk a Juche-tornyba, mely 150 méter magasan emelkedik a város fölé (belépő kb. 5 Euro, helyben fizetendő). Majd iskolás gyerekekhez látogatunk, akik kis előadással kedveskednek nekünk, végül pedig egy koreai könyv és bélyegboltot látogatunk meg, ahol lehet vásárolni némi észak-koreai propagandaanyagot.
Szállás Phenjanban szállodában, ellátás: reggeli, ebéd és vacsora.

10. nap – Mjohjang-hegység
A Mjohjang-hegységbe kirándulunk, ahol a Nemzetközi Barátság Kiállításon a két elhunyt vezető, -Kim Ir Szen és Kim Dzsong Il-, külföldi elöljáróktól kapott protokoll ajándékait szemrevételezhetjük, aztán megtekintünk egy 11. századi buddhista templomot, a Pohjont. Ebédelünk, majd egy kis hegyi gyalogtúra után visszaindulunk a fővárosba. Útközben megállunk a Rjongmun-barlangnál, Észak-Korea leghíresebb látnivalóinak egyikénél.
Szállás Phenjanban, szállodában, ellátás: reggeli, ebéd és vacsora.

11. nap – Phenjan, Peking
Reggeli után a vasútállomásra tartunk, ahonnan délelőtt 10 órakor indulunk Kínába. Szállás a vonaton, hálókocsikban. A vonaton az étkezés (ebéd, vacsora és másnap reggeli) az étkezőkocsiban önköltséges! A megállókban és a vonaton van lehetőség élelmet vásárolni. De az állomásokon csak előzetes egyeztetés után szállhatunk le, nem szeretnénk senkit Észak-Koreában hagyni. A határátkelés nem különösebben nehézkes, mind a koreai, mind kínai határőrök hivatalosak, de udvariasak. Ne lepődjünk meg, ha az útlevelünket elveszik és elviszik lepecsételni, mindenki vissza fogja kapni. A határon, videózni, fotózni szigorúan tilos!
Szállás: vonaton, hálókocsiban, ellátás: reggeli.

12. nap – Peking
Pekingbe –menetrend szerint– 8.35-kor érkezünk. Az állomásról a szállásunkra utazunk és elhelyezzük csomagjainkat. Amennyiben szabadok a szobáink -kevésbé valószínű ilyen korán-, elfoglaljuk azokat. Az egész napos szabadprogramon lehetőség van egyedül is felfedezni a kínai fővárost, de a helyi iroda képviselőjével egyeztetve a helyszínen tudunk ajánlani szervezett programot is.
Szállás Pekingben 3 csillagos szállodában.

13. nap – Peking
Reggeli a szállodában, majd indulás a repülőtérre, hazautazás menetrendtől függően.
Ellátás: reggeli

14. nap – érkezés Budapestre
Érkezés menetrendtől függően, várhatóan a délutáni órákban Budapestre.
 

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Peking – Phenjan repülőjegy és Phenjan – Peking vonatjegyet, a belföldi közlekedést Kínában és Észak-Koreában, a helyi angol nyelvű idegenvezetést, és magyar nyelvű csoportkísérletet, a szállást, és az étkezést a program szerint, valamit az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

a nemzetközi repülőjegyet, a vízumdíjakat (kínai és észak-koreai), az esetleges fakultatív programokat és belépőket, a programban nem szereplő étkezéseket, a személyes költségeket és az utasbiztosítást.

Helyszíni költségek leírása: 

Pekingben eurót vagy dollárt tudunk átváltani helyi pénzre.

Észak-Koreában helyi pénzt külföldi turisták nem használhatnak. Gyakorlatilag minden előre ki lesz fizetve, kivéve az ajándékokat, melyeket dollárban, euróban lehet megvásárolni a kijelölt üzletekben. Észak-Koreában a hitelkártyáink használhatatlanok. Készpénzzel kell készülnünk!

Apróbb ajándékokat lehet vinni a sofőrnek, illetve az idegenvezetőnek, esetleg gyerekeknek. Borravaló nem tiltott, de a külföldi fizetőeszköz birtoklása Észak-Koreában a helyiek számára tilos, így egyeztetni kell ez ügyben a helyi idegenvezetővel.

Arirang fesztivál belépő: 100 Euro (helyben Euroban fizetendő)
 

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
100 Euro/fő
Várható költőpénz szükséglet: 
200-300 Euro/fő
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a fizetendő előlegként.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a fizetendő indulás előtt 30 nappal.

Kiutazási forma: 
repülő
Milyen felszerelést vigyek?

Észak-Koreában csak idegenvezető társaságában szabad mozogni. Egyedül a szállodából sem jöhetünk ki, ezért folyamatosan lesznek velünk kísérők. Az idegenvezető mellett általában van még egy-két kísérő, akikről sokat nem fogunk tudni, hogy miért vannak, de könnyen kitalálható. Az észak-koreai politika kritizálása, a vezetőkről való negatív nyilatkozatok komoly büntetéseket vonhatnak maguk után, ezért próbáljuk meg ezt az öt napot politikamentesen élvezni. Korábban hazánkban rengeteg észak-koreai diák tanult, így könnyen lehet, hogy valaki közülük érteni fogja amiket mondunk. Ezt azonban soha sem tudjuk meg, mert tilos nekik velünk szóba állni. Ennek megfelelően egymás között se beszéljünk tiszteletlenül az észak-koreai vezetőkről, és a rendszerről. Fogadjuk el úgy, ahogy van és tartsuk meg magunknak a véleményünket.

Szinte mindennap meglátogatunk olyan helyeket, ahová megfelelő öltözet szükséges. Erre a pár napra hozzunk magunkkal hosszú ujjú inget és vászonnadrágot (póló és farmer nem jó), mert csak ezekben lehet belépni bizonyos helyekre. Hölgyek térd alá érő szoknyát vagy nadrágot és vállat takaró inget, blúzt viseljenek. Készüljünk fel apróbb költségekre, például a az idegenvezető kérheti, hogy vásároljunk virágot és helyezzük el az elhunyt vezetők szobornál, vagy mauzóleumában. Elsőszámú szabály, kövessük a vezetőnk utasításait és akkor minden rendben lesz. Ne feledjük, ha bajt okozunk, az idegenvezetőnk is bajba kerülhet.
 

Egyebek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti repülőjárattal a Budapest – Peking útvonalon. Célszerű irodánkra bízni a repülőjegy vásárlást, de önállóan is intézhető. Amennyiben egyénileg történik a jegyvásárlás, mindenképp előzetesen konzultálj irodánkkal!
Aktuális repülőjegy ár: kb. 220 - 290.000 Ft/fő (a bruttó ár a jegyvásárlás időpontjától függ).

Szállás: 

Pekingben hangulatos 3* szállodában fogunk megszállni.
Észak-Koreában a szállodák átlagosan felszereltek, meleg víz van, viszont alkalmanként áramszünet okozhat kisebb gondot (egy zseblámpa jól jöhet a csomagban).
Egyágyas felár: 99.000 Ft (5 éjszaka Pekingben, és 5 éjszaka Észak-Koreában, a vonaton nem lehetséges egyágyas elhelyezés), ami jelentkezéskor fizetendő.

A területről: 
Észak-Korea talán a világ legelzártabb országa. A helyi politikai sajátosságoknak megfelelően a csoportos utakat csak szigorú szabályok betartásával tudjuk végrehajtani. A programot az észak-koreai központi turisztikai hivatal állítja össze, a változtatás jogát fenntartja magának, ebbe beleszólásunk nincsen. Legtöbbször nincs módosulás. Az országba mobiltelefont bevinni nem szabad, ezeket a határon elveszik, ám egy átvételi elismervényt kiállítanak, amiért cserébe távozáskor visszakapjuk őket. Elsőre furcsán hangzik, de ez egy bevált gyakorlat. Az országba semmilyen Koreával (főleg Dél-Koreával) kapcsolatos anyagot bevinni szigorúan tilos. Tilos továbbá pornográf adathordozók és kábítószer bevitele is, (telefonunkon se tároljunk provokatív anyagot.) Laptopot, fényképezőgépet, videokamerát be lehet vinni az országba, de internet nincs. A fényképezőgép esetében a nagyon profi kinézetű gépekkel (illetve főképp a nagyméretű teleobjektívekkel) baj lehet a határon, ezeket ugyanúgy elvehetik, mint a telefont és csak később adják vissza. Ennek megfelelően hozzunk felszerelést. Fotózni, videózni szabad, kivéve a szokásos tilalmakat, katonai, rendőrségi területek, határállomások. Ha nem tudjuk szabad-e, inkább kérdezzük meg, mielőtt bajba kerülünk. Telefonálni a szállodából lehet, de a kapcsolat nem feltétlen jó és rendkívül drága (kb. 1 perc 5 Euro).
Vízum: 
A Kínai vízumhoz szükséges 1 db fénykép, kitöltött vízumkérő lap, + a repülőjegy. A kétszeri belépésre érvényes vízum várható ára 12.000 Ft (ügyintézési idő 4-5 nap, ügyintézési díj 5.000 Ft) Az Észak-Koreai a vízum ügyintézése irodánkon keresztül történik, és közel egy hónapot vesz igénybe. Ezért jelentkezéseket a határidőt (30 nappal az indulás előtt) követően már nem tudunk elfogadni. Ennek ára kb. 50-60 Euro. Figyelem! Újságírók és fotóriporterek turista vízummal nem léphetnek be az országba. Ez nem jelenti azt, hogy nem jelentkezhetnek az útra, de a vízum igényléskor ezt jelezni kell. Az észak-koreai hatóságok ellenőrzik a vízumon szereplő adatok helyességét és visszautasítják a vízumkérelmet, ha kiderül, hogy valaki valótlant állított. Ezért felelősséget vállalni nem tudunk. A két vízum összesen kb. 30-35.000 Ft ügyintézési díjjal együtt.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítási kötvény hiányában, jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára tartalmazza az útlemondási biztosítást.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!