Koronád legszebb gyémántja Wales

"Egy ország meleg szívvel, gazdag történelemmel és izgalmas jövővel, gyönyörű, páratlan természettel, merengő várakkal."

FőoldalEurópaEgyesült KirályságAngliaLiverpoolKoronád legszebb gyémántja Wales

FLEXI PLUS OPCIÓ – EXTRA RUGALMASSÁG
Tudjuk, hogy nehéz előre tervezni, és manapság különösen fontos az extra rugalmasság. Ezért fejlesztettük ki a Flexi Plus opciónkat, amit, ha megrendel, foglalása lemondása vagy módosítása jóval könnyebbé válhat. A kizárólag foglaláskor megrendelhető Flexi Plus opció tartalma:

 • Az út indulása előtti 30. napig, a névre szóló jegyeken kívüli szolgáltatásoknál külön bánatpénz megfizetése nélkül elállhat az utazási szerződéstől, és az opció, valamint a megkötött útlemondási biztosítás díján felüli teljes befizetését visszakapja, ha bármi közbejönne az út előtt egy hónappal. Nem szükséges hozzá indoklás, nem kérünk orvosi igazolást.
 • Buszos utazásoknál ingyenes átjelentkezési lehetőséget biztosítunk az indulás előtti 30. napig, vagyis egy későbbi vagy más típusú utazásra is átfoglalhat.
 • Buszos utazásoknál ingyenes névmódosítási lehetőséget biztosítunk indulás előtti 72. óráig. A névmódosítást eddig kell írásban jelezni a Proko Travel központi elérhetőségén.
 • Mivel egyes szolgáltatók, mint például a légitársaságok sajnos nem olyan rugalmasak, mint mi, így a megvásárolt repülőjegyekre, névre szóló belépőkre nem tudjuk kiterjeszteni a szolgáltatást, ezeknél az elemeknél a módosítás, lemondás a normál lemondás feltételei szerint működnek.

Egy repülős utazásnál tehát a repülőjegy lemondási díja továbbra is fizetendő tételként merül fel az utazó számára. Az extra rugalmasságot kínáló Flexi Plus opció nem minősül biztosításnak, továbbá díja nem tartozik az útlemondási biztosítás által fedezett szolgáltatások közé, így lemondás esetén a biztosító nem téríti ennek díját. A teljes leírást és a feltételeket az ÁSZF-ünkben olvashatja.

Alapár tartalmazza

 • A teljes alapprogramot
 • Szállást 3 és 4 csillagos szállodákban
 • Reggelis ellátást
 • Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig
 • A retúr repülőjegy alapárát
 • Egy max. 10 kg-os feladható poggyászt
 • Egy kézipoggyászt
 • Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára (ha igényét foglaláskor jelzi, szabad kapacitás függvénye)
 • Fix ülőhelyet a kinti autóbuszon, amely foglalás előtt kiválasztható telefonon, ennek hiányában automatikusan kerül kiosztásra a szabad helyek függvényében
 • Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Alapár nem tartalmazza

 • A betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást,
 • helyszínen fizetendő költségeket,
 • belépőket,
 • fakultatív programokat.
Hossz: 
5 nap
Szállás: 
szálloda
***

1. NAP: BUDAPEST – LIVERPOOL
Menetrend szerint repülünk Manchesterbe. Megérkezve elsőként az Anfield stadiumot, a híres futballcsapat, a Liverpool FC pályáját, öltözőit barangolhatjuk be, mely a csapat szurkolói számára szent hely. Ezután a Beatles múzeumba látogatunk el, mely a világ legnagyobb Beatles-gyűjteményének ad otthont. Három emeleten több mint 1000 hiteles tárgyat tartalmaz, és új nézőpontból mutatja be minden idők legnagyobb rock and roll együttesét. Este szállásfoglalás.

2. NAP: LIVERPOOL – CHIRK – LLANGOLLEN – PONTCYSYLLTE – PISTYLL RHAEADR
Reggeli után elindulunk walesi utazásunkra. A programok sorrendje az időjárás, illetve a múzeumok nyitvatartásának függvényében változhat. Első megállónk a csodálatos középkori kastély, a Chirk Castle, mely gyönyörű, díszes parkkal rendelkezik. Az 1310-ben elkészült Chirk az utolsó olyan walesi vár, amely ma is lakott. A teraszról lenyűgöző kilátás nyílik a Cheshire és a Salop síkságra. Ezután meglátogatjuk Llangollent, Wales egyik legromantikusabb városkáját, mely festői völgyben található. Itt láthatjuk Wales 7 csodájának egyikét a Dee folyó hídját. Programunk folytatásaként felkeressük a Hölgyek házát, a Plas Newydd-t, mely közel 50 évig volt a Llangolleni hölgyek otthona. Ezután az UNESCO Világörökség részét képező Pontcysyllte vízvezeték viaduktját látogatjuk meg. A Pontcysyllte jelentése „a walesi híd, amely összeköt”. Programunk végén az ország egyik legmagasabb vízeséséhez utazunk. A festői Pistyll Rhaeadr három lépcsőben hullik alá. Este szállásfoglalás (3 éj).

3. NAP: BETWS-Y-COED – SWALLOW FALLS – SNOWDON – CAERNARFON
A Snowdon Wales legmagasabb (1.085 m) hegye. Nehéz szavakat találni a tavas dombos vidékre, jégvájta völgyekre, szép tengerpartra. Elsőként Snowdonia fővárosába, Betws-y-Coed elbűvölő kisvárosába utazunk. Ezután Swallow Falls-t, Wales leglátványosabb vízesését tekintjük meg. Tovább utazva meghódítjuk a Snowdon hegycsúcsát hegyi vasút segítségével. Majd a tengerszoros partján fekvő festői városba, Caernorfon-ba látogatunk, ahol elsőként az ősi várat tekintjük meg, amely a walesi hercegek bölcsője volt. Ezt követően egy hajókázásra megyünk a Puffin-szigethez, mely számos tengeri madárfaj fészkelőhelye. Remélhetőleg láthatunk kormoránt, túzokot, gyurgyalagot, cet- és természetesen gébicsmadarat. Még az is előfordulhat, hogy delfinekkel és atlanti szürke fókákkal is találkozunk. Szállás és vacsora.

4. NAP: CONWY – LLANDUDNO – BODNANT GARDEN
Reggeli után a kimondhatatlan nevű falucskába, Llanfairpw llgwyngyllgogerychwyrndrobllllantysili-ogogogoch-ba utazunk, melynek jelentése: „A vörös barlangi St. Tysilio melletti sebes örvény közelében levő fehér mogyorófák völgyében fekvő Szűz Mária templom”. Ez a bizonyos templom, illetve a szóban forgó falu a leghosszabb nevű brit település. Vonattal utazunk innen tovább, és a következő megállónk Conwy. Felkeressük a folyó torkolatában magasodó várat, mely egyike a legpompásabbaknak, még I. Eduárd király építtette miután meghódította a vidéket. A vár 1986-ban felkerült az UNESCO Világörökségi Listájára. Tovább utazunk a walesi tengerpart legnépszerűbb viktoriánus kori üdülőhelyébe, Llandudno-ba. Korabeli villamos visz fel a Great Orme kiugró sziklaplatójára, ahonnan pazar tengeri körpanorámában gyönyörködhetünk. Programunk utolsó megállójaként megcsodáljuk a walesi kertművészet leglátványosabb értékét a Bodnant Garden-t. Este szállás, vacsora.

5. NAP: CHESTER – MANCHESTER – BUDAPEST
Reggel Manchesterbe indulunk, mely Anglia egyik legjelentősebb gazdasági központja. Manchestert úgy is jellemezték, mint „a világ első iparvárosa”. Sétánk folyamán bejárjuk a város központját, látni fogjuk a városházát és a katedrálist is. Odaúton megállunk Chesterben városnézésre. Itt 2000 év óta város áll. Katedrálisa különösen figyelemreméltó. Este hazaindulás, várhatóan késő este érkezés Budapestre.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Az út kiemelt értékei:

 • A hatalom erőteljes szimbóluma, Chirk kastélya
 • Vadregényes vidék, gazdag kultúra: Snowdonia
 • A leghosszabb nevű helység Európában

Szállás

3 és 4 csillagos szállodákban.

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 
 • A teljes alapprogramot
 • Szállást 3 és 4 csillagos szállodákban
 • Reggelis ellátást
 • Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig
 • A retúr repülőjegy alapárát
 • Egy max. 10 kg-os feladható poggyászt
 • Egy kézipoggyászt
 • Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára (ha igényét foglaláskor jelzi, szabad kapacitás függvénye)
 • Fix ülőhelyet a kinti autóbuszon, amely foglalás előtt kiválasztható telefonon, ennek hiányában automatikusan kerül kiosztásra a szabad helyek függvényében
 • Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)
Alapár nem tartalmazza: 
 • A betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást,
 • helyszínen fizetendő költségeket,
 • belépőket,
 • fakultatív programokat.
Helyszíni költségek leírása: 
Conwy kastély 12 GBP
Chirk kastély 15 GBP
Plas Newydd ház 12 GBP
Snowdon (retúr) 38 GBP
Puffin-sziget kb. 30 GBP
Caernarfor vár 13 GBP
villamos 10 GBP
vonat 12 GBP
Bodnant Garden 16 GBP
Beatles múzeum 18 GBP
LFC Stadium Tour 23 GBP
Helyi és idegenforgalmi adó 10 GBP
Belépők ára: kb.: 209 GBP
 
Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt k
Előleg: 

 A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő. 

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Repülővel.

Szállás: 

3 és 4 csillagos szállodákban.

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!