Kolumbia-Ecuador és a Galápagos-szigetek

16 napos körutazás Latin-Amerikában

Dél-amerikai körutazásunk első állomása Kolumbia, amelyet még kevésbé fedeztek fel az európai turisták, pedig legalább olyan színes gyarmati múlttal rendelkezik, mint a szomszédos országok! Bogota a történelmi és a modern épületek egyvelege, míg a karibi hangulatú Cartagena fallal körülvett Óvárosa a Világörökség része. Kolumbia természeti szépségei is lenyűgözőek, és vajon hol láthatnánk máshol egy sóból épült katedrálist is? Ecuador ugyancsak az ősi indián kultúra és a spanyol gyarmati múlt ötvözete. Több városa is Világörökség! Ecuador számos állatfajnak is otthont ad, amely közül sok az őshonos, mint például az egyedülálló állatvilágáról híres Galápagos-szigeteken élő fajok jelentős része.

FőoldalDél-AmerikaEcuadorGalápagos-szigetekKolumbia-Ecuador és a Galápagos-szigetek

Alapár tartalmazza

Transzferek a helyszínen, privát autóbusz a körutazás során
Elhelyezés 3* szállodákban
Belépők a programban meghirdetett látnivalókhoz
Galápagos Nemzeti Park belépő+tranzitkártya
Ellátás: reggeli
Magyar idegenvezető, csoportkísérő

Alapár nem tartalmazza

nemzetközi, belső és galapagosi repülőjegyek + illetékek kb.750.000 Ft
ebéd/vacsora kb. 20 USD/nap/fő
kilépési illetékek a reptereken (esetleges)
storno biztosítás+BBP biztosítás
borravaló, személyes jellegű kiadások

Egyéb fontos információk:
A részvételi díj minimum 14 fő esetén érvényes. 14 fő esetén + 60.000 Ft/fő felár.
*Szeretnénk felhívni kedves utasaink figyelmét, hogy a megadott részvételi díjak 1 USD = 380 HUF árfolyamig érvényesek. A feltüntetett árakat az út indulása előtt több hónappal, az akkor aktuális árfolyam szerint határozzuk meg. Nagymértékű árfolyam-ingadozás esetén elszámoláskor történik a korrekció. A részvételi díj fizethető dollárban is!

Hossz: 
16 napos körutazás
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum létszám: 14 fő

1.nap Budapest > Bogotá
Indulás Budapestről a délelőtti órákban, átszállás után érkezés Bogotába az esti órákban. Transzfer a szállodába.
Szállás: Bogotá (3 éj)

2.nap Bogotá
Reggeli után városnézés Kolumbia fővárosában. Megismerkedünk a hangulatos, koloniális  Óvárossal: Bolívár tér, Katedrális, Capitólium, Igazságügyi Palota. Majd látogatás az Aranymúzeumban, mely világviszonylatban is egyedülálló: különlegességét az adja, hogy 55 ezer darabos gyűjteményének többségét sikerült megmenteni a spanyol hódítók fosztogatásától.
Szállás: Bogotá

3.nap Bogotá > Zipaquirá > Guatavita
Reggel a fővárostól mintegy 50 km-re található Zipaquirába indulunk, melynek sóból készült katedrálisa Kolumbia egyik legnagyobb látványossága, melyet az 1950-es években építtetett a bányavállalat a bányászainak, akik korábban az elhagyott tárnákat használták imahelyként. A katedrális méretei impozánsak, bár a katolikus egyház sosem szentelte fel, mégis zarándokhellyé vált az idők során. Programunk után a Guatavita-lagúnához utazunk, amelyhez fűződik El Dorado legendája.
Szállás: Bogotá

4.nap Bogotá > Cartagena
Reggel Cartagenaba repülünk, ahol belevetjük magunkat a koloniális és a karibi hangulat egyvelegébe! 1533-ban a spanyol Pedro de Heredia alapította a mai város elődjét, ami a spanyolországi Cartagena után kapta a nevét, de hogy megkülönböztessék a két várost, ez a település a Cartagena de Poniente, azaz Nyugati Cartagena nevet kapta. Érkezés után sétás városnézésre indulunk, a 12 km hosszú fallal körülvett Óváros a Világörökség része. Megtekintjük a Katedrálist, a San Felipe de Barajas erődöt, és megkóstoljuk a híres kolumbiai kávét is.
Szállás: Cartagena (2 éj)

5.nap Rosario-sziget
A Karib-tengeren nem lehet kihagyni a fürdőzést, így a mai napon hajókirándulást teszünk a kristálytiszta vizű Rosario-szigetre, ahol hódolhatunk a napozásnak, pihenésnek, búvárkodásnak. Programunk után visszatérünk Cartagenába.
Szállás: Cartagena

6.nap Cartagena > Bogotá > Quito
Reggeli után transzfer a repülőtérre, először Bogotába repülünk, majd onnan Ecuador fővárosába, Quitóba. Érkezés a délutáni órákban, ezután transzfer a szállodába.
Szállás: Quito (3 éj)

7.nap Quito
Ma megismerkedünk Ecuador fővárosával. Quito helyén már ezer éve is kereskedelmi központ működött, amelyet az inkák is meghódítottak. A mai város leginkább a spanyol gyarmatosítók ízlését tükrözi, az Óváros szűk utcácskái, a Szent Ferenc és a Jezsuita templom ennek a korszaknak a hírmondói. Miután megismerkedtünk a gyarmati hangulatú Belvárossal, az El Panecillo hegyre megyünk, ahonnan remek kilátás tárul elénk az egész városra. Ezt követően a Néprajzi Múzeumot látogatjuk meg, és megtekintjük az Egyenlítő emlékművét is.
Szállás: Quito

8.nap Quito > Cuenca
Reggel elrepülünk Cuencába, mely az ország harmadik legnagyobb városa és 2.500 m tengerszint feletti magasságban található. A város központja a gyarmatosító spanyol reneszánsz várostervezés ékes példája, mely által méltán lett Világörökségi helyszín! Meglátogatjuk a tradicionális San Sebastian negyedet, a Modern Művészetek Múzeumát, a régi és az új katedrálist, mely utóbbi Latin-Amerika legnagyobb katedrálisa. Felmegyünk a kilátóba, ahonnan csodaszép kilátás nyílik a várost övező hegyekre, majd egy panamakalap manufaktúrát is beiktatunk a programunkba, mely eredetét tekintve ecuadori fejfedő.
Szállás: Cuenca (1 éj)

9.nap Cuenca > El Cajas Nemzeti Park > Guayaquil
Reggel továbbutazunk a Cuencától mintegy 30 km-re található El Cajas Nemzeti Parkba, ahol az Andok legrégebbi hegyei láthatók. Itt kisebb a vulkáni aktivitás, a hegyek sem olyan magasak, mint északon, viszont közel 200 kisebb tó és laguna jellemzi a nemzeti parkot, melyek vizét kristálytiszta folyók és patakok vezetik el a Csendes-óceánba. Könnyű túrát teszünk a parkban, majd a program végén Guayaquilbe utazunk.
Szállás: Guayaquil (1 éj)

10.nap Guayaquil > San Cristóbal-sziget (Galápagos)
Reggeli után transzfer a repülőtérre, ahonnan a Galápagos-szigetekre indulunk. A Galápagos-szigetek 14 nagyobb, 6 kisebb szigetből és 107 sziklából álló vulkanikus szigetcsoport. A szigetek az  Egyenlítő környékén helyezkednek el, Ecuadortól 965 km-re nyugatra. Híres az endemikus fajok magas számáról, és közkeletű tévhit, hogy egy helyi madárfaj tanulmányozása adta a döntő lökést Darwinnak az evolúció  elméletének kifejlesztéséhez.

Puerto Baquerizoba érkezésünk után a hotelba megyünk, majd meglátogatjuk a San Cristóbal Interpretation Center-t, ahol megismerkedünk a szigetek kialakulásával, lakóival, élővilágával. stb. A délután folyamán megtekintjük a “Cerro de las Tijeretas”-t, mely egyedülálló hely, hiszen két különböző féle fregattmadár fészkel itt ugyanabban a kolóniában. A páratlan szépségű táj és kilátás után búvárkodhatunk Cabo de Hornosnál, majd visszatérünk a hotelba.
Szállás: San Cristóbal (2 éj)

11.nap Puerto Grande > Kicker Rock
Reggel San Cristóbal nyugati partjai mentén a helyiek számára is népszerű „Puerto Grande” homokos tengerpartjára megyünk. Ez a hely az ikonikus „Kicker Rock-kal”, helyi nevén „Leon Dormido” (Alvó Oroszlán), szemben található, mely a szigetek egyik leginkább fotózott pontja. Remek hely ez búvárkodásra és úszásra. Motorcsónakunkkal ezután közelebb navigálunk az óceánból kiemelkedő Alvó Oroszlánhoz, ahol különböző vízimadarak kolóniáit is láthatjuk. Ezután visszatérünk a városba, és a délután hátralévő részében szabadidő, strandolás és pihenés.
Szállás: San Cristóbal

12.nap Puerto Chino > Galapaguera > Santa Cruz-sziget
Reggeli után meglátogatjuk Puerto Chinot, ahol megfigyelhetjük a híres kéklábú szulákat és az oroszlánfókákat. Később Galapaguerához megyünk, ahol szárazföldi teknősökkel találkozhatunk. A programunk után hajóval Santa Cruz szigetére utazunk, és késő délután érkezünk a hotelbe.
Szállás: Santa Cruz (2 éj)

13.nap Santa Cruz > Tortuga Bay
Santa Cruz felvidéke hihetetlen látványosságokkal büszkélkedhet: az egyedülállóan gyönyörű növényvilágtól kezdve a szabadon barangoló hatalmas teknősökön és magas füvön át a bámulatos geológiai történelmet bemutató lávabarlangokig. Miután visszatérünk Puerto Ayorába kis pihenő, majd a Tortuga Bayhez sétálunk, mely a Galápagos-szigetek egyik legszebb tengerpartja: a hosszú, fehér homokos tengerpartot hatalmas területen ölelik körül a  homok dűnék. Később kirándulni megyünk a védett tengerpartra, ahol láthatunk számos tengeri iguánát és madárfajt (pelikánok, pintyek, sirályok). Ezen kívül találhatunk még itt vörös mangrove és kaktuszerdőt is.
Szállás: Santa Cruz

14.nap Galápagos > Guayaquil
A szigeteken töltött utolsó reggelen meglátogatjuk a Charles Darwin Kutató Állomást, mely a szigetek élővilágának fő kutató és fajtamentő központja. 1959 óta tárol biológiai és genetikai feljegyzéseket. Ezután a repülőtérre megyünk, ám útközben még megállunk egy lenyűgöző természeti képződmény előtt, melyet úgy hívnak, hogy „Los Gemelos” (Az Ikrek), és a két kráter az Itabaca-csatorna felé vezető úton található. Majd a repülőtérre megyünk és Guayaquilbe utazunk. Érkezés a szállodába délután.
Szállás: Guayaquil (1 éj)

15.nap Guayaquil > Amszterdam
Ma városnézésre indulunk Guayaquilben: barangolunk a Las Peñas századfordulós hangulatú negyedében, elhaladunk a nyüzsgő folyópart és a La Rotonda mellett, ahonnan remek kilátásunk nyílik a Guayas folyóra. Végigmegyünk az Avenida 9 de Octubrén, majd a Centenario Parkot látogatjuk meg, mely a város legnagyobb tere számos látnivalóval. Következő állomásunk a Bolívar Park lesz, ahol szabadon barangolnak az iguánák. A városnézésünk után visszatérünk a hotelünkbe, majd rövid pihenő után a repülőtérre megyünk.

16.nap Budapest
Érkezés Budapestre a délutáni órákban.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Szállás

Bogota: Hotel Casa Deco
https://www.hotelopera.com.co/

Cartagena: Hotel Bastion Luxury
https://www.bastionluxuryhotel.com/

Quito: Ikala Quito Hotel 
https://www.ikalaquitohotel.com/en/

San Cristóbal: Arena Blanca
https://www.arenablancahote

Santa Cruz: Lobo de Mar
https://lobodemar.com.ec/

Guayaquil: Unipark
https://www.uniparkhotel.com/es/

Irodánk a kategórián belüli szállodaváltoztatás jogát fenntartja!

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Transzferek a helyszínen, privát autóbusz a körutazás során
Elhelyezés 3* szállodákban
Belépők a programban meghirdetett látnivalókhoz
Galápagos Nemzeti Park belépő+tranzitkártya
Ellátás: reggeli
Magyar idegenvezető, csoportkísérő

Alapár nem tartalmazza: 

nemzetközi, belső és galapagosi repülőjegyek + illetékek kb.750.000 Ft
ebéd/vacsora kb. 20 USD/nap/fő
kilépési illetékek a reptereken (esetleges)
storno biztosítás+BBP biztosítás
borravaló, személyes jellegű kiadások

Egyéb fontos információk:
A részvételi díj minimum 14 fő esetén érvényes. 14 fő esetén + 60.000 Ft/fő felár.
*Szeretnénk felhívni kedves utasaink figyelmét, hogy a megadott részvételi díjak 1 USD = 380 HUF árfolyamig érvényesek. A feltüntetett árakat az út indulása előtt több hónappal, az akkor aktuális árfolyam szerint határozzuk meg. Nagymértékű árfolyam-ingadozás esetén elszámoláskor történik a korrekció. A részvételi díj fizethető dollárban is!

Kötelező költségek: 

Nemzetközi, belső és galapagosi repülőjegyek+illetékek kb.660.000 Ft
Kilépési illetékek a reptereken

Helyszíni költségek leírása: 

Kilépési illetékek a reptereken
Ebéd/vacsora kb. 20-25 USD/nap/fő
Borravaló, személyes jellegű kiadások

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti repülőjárattal.

Szállás: 

Bogota: Hotel Casa Deco
https://www.hotelopera.com.co/

Cartagena: Hotel Bastion Luxury
https://www.bastionluxuryhotel.com/

Quito: Ikala Quito Hotel 
https://www.ikalaquitohotel.com/en/

San Cristóbal: Arena Blanca
https://www.arenablancahote

Santa Cruz: Lobo de Mar
https://lobodemar.com.ec/

Guayaquil: Unipark
https://www.uniparkhotel.com/es/

Irodánk a kategórián belüli szállodaváltoztatás jogát fenntartja!

Étkezés: 
<p>A r&eacute;szv&eacute;teli d&iacute;j reggelis ell&aacute;t&aacute;st tartalmaz. Az eb&eacute;d &eacute;s vacsora kb. 20-25 Usd/nap/fő.</p>
A területről: 
Kolumbia Dél-Amerika északnyugati részén fekvő ország. Nevét a kontinens európai felfedezőjéről, Kolumbusz Kristófról kapta; bár ő soha nem járt e vidéken. Kolumbiát szárazföldön keleten Venezuela, délkeleten Brazília, délen Ecuador és Peru, északnyugaton pedig Panama határolja. Mind az Atlanti-, mind pedig a Csendes-óceánon van partszakasza.
Az Ecuadori Köztársaság egy dél-amerikai ország, amely északon Kolumbiával, keleten és délen Peruval, nyugaton a Csendes-óceánnal határos. Hozzá tartoznak még a Galápagos-szigetek, melyek a Csendes-óceánban, 965 km-re a kontinens partjaitól találhatóak. Nevének jelentése spanyolul "Egyenlítő", mivel az Egyenlítő vonalán fekszik. Az ország fővárosa Quito, amely az 1970-es években UNESCO világörökségi címet kapott, amiért egész Latin-Amerikában az itteni történelmi központ őrizte meg legjobban eredeti jellegét. Ecuador legnagyobb városa Guayaquil.
A Galápagos-szigetek egy 14 nagyobb szigetből, 6 kisebből és 107 sziklából álló vulkanikus szigetcsoport a Csendes-óceánban. Közigazgatásilag Ecuadorhoz tartoznak, annak egy önálló tartományát alkotják.
Időjárás: 
Kolumbia meglátogatása szempontjából a legjobb időzítés a január és március, valamint a július és szeptember közötti időszak. Ilyenkor kisebb az esőzések kockázata, habár a keleti magasabb területeken ezekben a periódusokban is van jócskán csapadék, főleg decemberben és januárban.
Csomagolás: 
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő BBP biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Amennyiben a foglalással egyidőben, a kötelező útlemondási biztosítás megkötése mellett teljes körű baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére is sor kerül, akkor az útlemondási biztosítás önrészmentes; ellenkező esetben 15 % önrészt tartalmaz.
Egészségügyi tudnivalók: 
A jelenlegi járványügyi helyzetben az adott úti célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során. Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!