Isztambul városnézés

4 napos városlátogatás Isztambulban

Isztambul méltán viseli a Boszporusz Metropolisza nevet. Egy színes, illatos, állandóan nyüzsgő nagyváros.

FőoldalÁzsiaTörökországIsztambulIsztambul városnézés

Fontos! Az útlevélnek a visszaérkezést követően 6 hónapig még érvényesnek kell lennie.

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az árak 1 EUR = 380 HUF, 1 USD = 355 HUF árfolyamig érvényesek.

Nem garantált, hogy az utazás minden esetben érinti a képeken látható helyszíneket.

Alapár tartalmazza

repülőjegy illetékkel
BBP biztosítás (EUB Air&Cruise TOP: 2.960 Ft)
közlekedés külön busszal
elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodában, kétágyas fürdőszobás/zuhanyzós szobákban, reggelivel
magyar nyelvű idegenvezetés végig a helyszínen

Alapár nem tartalmazza

Sztornó biztosítást
Belépőket, borravalókat és további étkezéseket
Fakultatív programok díját
 

Hossz: 
4 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum létszám: 20 fő

1.nap: Budapest – Isztambul
Elutazás Budapestről menetrend szerinti repülőjárattal Isztambulba. Érkezést követően transzfer a szállodába, majd megtekintjük a Szulejmán-mecsetet. A Szulejmán-mecset a második legnagyobb mecset Isztambulban. Érdekessége, hogy a komplexum szállásokat, kórházat, iszlám iskolát, egy fürdőt, és konyhát is tartalmaz. Vacsora. Szállás Isztambulban.

2.nap: Isztambul
Reggeli, majd Isztambul történelmi negyedének felfedezésére indulunk, amely az UNESCO Világörökség részét képezi:először megtekintjük a Hippodromot. A Hippodrom egy lóversenypálya volt, mely a konstantinápolyi élet egyik központjának számított. Nagy Konstantin építette még 324-ben amikor a Boszporusz partjára tette át birodalma központját. A legendák szerint 450 m hosszú, és 130 m széles volt az építmény. Napjainkban már csak egy kis része maradt meg ennek a monumentális létesítménynek. Megtekintjük még a Topkapi palotát, a Kék Mecsetet, a Ciszternát, és a Hagia Szophiát. A Topkapi palotakomplexum (mely az egykori Oszmán Birodalom központja)  több kisebb épületből áll, négy udvar veszi körül. A palotaegyüttes épületei az oszmán építészet jegyében készültek. A Kék Mecset Isztambul egyik központi mecsete, a Hagia Szophiával szemben található. Nevét a kék csempékről kapta amely az építmény belső falait borítják. Az épületben található egy medresze (iskola), kórház és I. Ahmed szultán feleségének türbéje. A Ciszterna vagy másnéven Elsüllyedt Palota az egyik legnagyobb víztározó mely ma is Isztambul alatt fekszik. Az építtetését még I. Justinianus császár rendelte el 532-ben. 12 folyosóját egyenként 28 oszlop szegélyezi (összesen 336 db), melyek törzse különböző anyagokból készült (főként márványból), tetejüket korinthoszi oszlopfő zárja, érdekességük, hogy különböző római kori épületekből származnak. A Hagia Szophia nevének jelentése Isteni Bölcsesség. Az eredetileg ortodox bazilika sokáig múzeumként funkcionált, 2020 júliusa óta pedig mecsetként szolgál. Vacsora. Szállás Isztambulban. Este a vacsora után fakultatív program: lehetőség van egy hangulatos étteremben egy török esten való részvételre (gazdag folklór- és hastánc-bemutató, korlátozott italfogyasztás. (A program ára: 19.500 Ft).

3.nap: Isztambul
Reggeli, majd szabadidő, vásárlási lehetőség a Nagybazárban. A Nagybazár vagy más néven Fedett Bazár a világ legnagyobb piaca. Már maga a létesítmény lélegzetelállító, a közel ötezer üzletével, a keleti kézműves árukkal, illatokkal, és kelmék különleges világával várja az ide látogatókat.  Vacsora. Szállás Isztambulban.

4.nap: Isztambul – Budapest
Reggeli majd,  autóbuszos kirándulás Ázsiába, Isztambul legmagasabb dombjára, visszatérve látogatás a Rüstem pasa dzsámiban. Rüstem pasa I. Szulejmán Szultán idején volt Nagyvezír majd’ 15 éven keresztül. 1526-ban a Mohácsi csatában mint könnyűlovas katona (szpáhi) és, nyűgözte le a szultánt tehetségével. Először istálló mesternek, később pedig kormányzóvá nevezték ki. Az ő tiszteletére épült a dzsámi 1561-ben. A dzsámi kék csempével van díszítve (ahogyan a kék mecset is), és az Oszmán építészet egyik legsikeresebb alkotásának tartják. A dzsámi meglátogatását követően egy hajózáson veszünk részt a Boszporuszon. A Boszporusz választja el Európát Ázsiától, és köti össze a Fekete-tengert a Márvány-tengerrel. A szoros Isztambulban található, ezért is nevezik a várost Boszporusz Metropoliszának. A hajózás végeztével a fűszerbazárt látogatjuk meg. A fűszerbazár vagy másnéven Egyiptomi Bazár az egyik leghíresebb isztambuli bazár a Nagybazár után. Nevének egyiptomi jelzője onnan ered, hogy építésének legnagyobb részét Egyiptomból befolyó összegekből finanszírozták. Eleinte fűszereket, és gyógyszereket árultak, de napjainkban már szárított gyümölcsöket, élelmiszereket, és ékszereket is lehet kapni. Késő délután transzfer a repülőtérre, majd elrepülés menetrend szerinti járattal Budapestre.

Az út során érintett UNESCO Világörökség:
-          Isztambul történelmi negyede

A változtatás jogát fenntartjuk!
Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatásokkal.

A török hatóságok tájékoztatása szerint 2022. június 1-től kezdve Törökországba ismét korlátozás-, és  karanténmentes a belépés.

Szállás

Elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodában, kétágyas fürdőszobás/zuhanyzós szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Fakultatív

2. napi fakultatív program: 19.500 Ft (török est)

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

repülőjegy illetékkel
BBP biztosítás (EUB Air&Cruise TOP: 2.960 Ft)
közlekedés külön busszal
elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodában, kétágyas fürdőszobás/zuhanyzós szobákban, reggelivel
magyar nyelvű idegenvezetés végig a helyszínen

Alapár nem tartalmazza: 

Sztornó biztosítást
Belépőket, borravalókat és további étkezéseket
Fakultatív programok díját
 

Helyszíni költségek leírása: 

Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések: 95 EUR (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak).

A 95 EUR/fő a belépőket, a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák vagy ebédek), és az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ezek a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendők.

Borravaló: ajánlott 4 EUR/nap/fő

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő. Az induláshoz képest 30 napon belül már a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti repülőjárattal.

Szállás: 

Elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodában, kétágyas fürdőszobás/zuhanyzós szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 

A program ára reggelis ellátást foglal magában.

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Az utazás egyes látnivalói érinthetnek olyan területeket, melyek megtalálhatóak a Külgazdasági- és Külügyminisztérium I-es, illetve II-es besorolású listáján.
Biztosítás: 
Az alapár tartalmazza a BBP biztosítást.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!