India - Arany háromszög, Diwalikor + Dubai

11 napos körutazás Indiában és Dubaiban

Mert mi nem csak beszélünk róla, hanem tényleg megmutatjuk a vendégeinknek Indiát. Az útjainkat olyan időszakokban indítjuk, amikor helyi ünnepek is vannak, az ezeken való részvétel nagyban növeli az utazáshoz kapcsolódó élményeket.

FőoldalKözel-KeletEgyesült Arab EmirátusokDubaiIndia - Arany háromszög, Diwalikor + Dubai

Alapár tartalmazza

6 éjszaka szállást Indiában, félpanziós ellátással, 2 ágyas helyi 4*-os szállodai szobákban
3 éjszaka szállást Dubaiban, helyi 4 *-os szállodában, reggelivel és 2 vacsorával
a program szerinti transzfereket
kirándulásokat légkondicionált gépjárművel
magyar nyelvű, idegenvezetést
belépőjegyeket a programban meghirdetett látnivalókhoz

Alapár nem tartalmazza

a nemzetközi repülőjegyet illetékkel
vízumdíj
borravalók
útlemondási biztosítást
baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást.

Hossz: 
11 nap
Szállás: 
szálloda
****
Létszám: 
Maximum: 20 fő

1-2. nap: Budapest – Delhi
Elutazás Budapestről az Emirates légitársaság menetrend szerinti járatával, egy átszállással Delhibe. Másnap, a fővárosba való érkezés után rögtön megkezdjük ismerkedésünket India vallásaival, kultúrájával és Delhi műemlékeivel. A Laksmi Narayan hindu templom után a szikh vallásúak legnagyobb Delhiben található templomát, a Bangla Sahib gurudwarat látogatjuk meg, ahol lehetőségünk lesz a szikh vallásúak adományaiból finanszírozott közösségi konyhába betekinteni vagy akár kicsit besegíteni. Buszos városnézésünk során láthatjuk a Parlament épületét, a város jelképének számító India kaput és amennyire lehet, megközelítjük a monumentális elnöki palotát is. Szállás Delhiben (2 éj).

3. nap: Delhi
Második Delhiben töltött napunk során a város legrégebbi részébe, Ó-Delhibe látogatunk el, ahol bejárjuk India legnagyobb mecsetjét, a Jama Masjid-ot. Ezt követően biciklis riksákkal teszünk egy kört a mecset körüli bazár negyedben, így igazán át tudjuk élni a hihetetlen indiai hangulatot. Ó-Delhiben programunkat Mahatma Gandhi, a nemzet atyja emlékhelyének meglátogatásával zárjuk. A nap során megnézzük a Világörökség részét képező Qutub komplexumot a világ legnagyobb minaretjével és a csodával határos módon épségben megmaradt kb. 1600 éves Delhi vasoszloppal. 2005-ben adták át az Akshardam modern hindu templomot, amely lenyűgözi a látogatót faragásaival, márvány és féldrágakő díszítéseivel.

4. nap: Mathura – Agra
Korán reggel Agra felé vesszük utunkat, de közben megállunk Krisna szülővárosában, a Jamuna folyó partján fekvő Mathurában, amely a hindu vallásúak egyik legfontosabb szent helye. Agrába érkezés előtt megállunk külvárosában, Sikandrában, ahol a legnagyobb mogul uralkodó, Akbar többszintes mauzóleumát tekintjük meg. Felkeressük a „mini Taj Mahal”-ként, vagy a Taj Mahal előfutárként ismert I’timád-ud-Daulah síremléket, majd a nap zárásaként a 17.században Sah Jahan mogul uralkodó által felesége, Mumtaz Mahal részére épült, a „szerelem műemlékeként is ismert mauzóleumot, a Taj Mahal-t. Szállás Agrában (1 éj). Napi utazás: 205 km, 5 óra.

5. nap: Agra - Fatehpur Sikri – Bharatpur
Reggel meglátogatjuk a masszív vörös falakkal körbevett Vörös erődöt, amely egykor a Mogul Birodalom fővárosa volt, majd folytatjuk utunkat tovább Fatehpur Sikribe. Az Agrától 40 km-re található, a nagy mogul uralkodó, Akbar császár által épített és mindössze 15 éven keresztül használt fővárost elszórtan épült vörös homokkő épületegyüttesek tagolják. A hozzákapcsolódó óriási mecset Szálim Csiszti szúfi szent gyöngyház baldachinos síremlékével ma is kívánságok helyszíne. A „Szellemváros” megtekintése után Bharatpur városába érkezünk a délutáni órákban, ahol egy palotastílusban épült szálloda szökőkutakkal és belső udvarokkal tagolt nyugalmát élvezhetjük. Szállás Bharatpurban (1 éj). Napi utazás kb. 54 km, 1 óra.

6. nap: Bharatpur madárrezervátum – Jaipur
Hajnalban reggeli előtt biciklis riksákkal fedezzük fel a bharatpuri madár rezervátumot és nemzeti parkot, hiszen ebben az időben a legaktívabbak a madarak. Az UNESCO Világörökség részét képező, Indiában a legtöbbféle madárfajjal büszkélkedő vízi paradicsomban, a vízi és költöző madarakon túl szambár szarvasokat és antilopokat is láthatunk. A program végeztével utazás a szálláshelyre, majd reggeli után utazunk tovább Jaipurba, Rajasthan állam fővárosába. Útközben megállunk a világ egyik csodájának tartott Abhaneri lépcsős kútnál, amely az egyik legrégebbi és legmélyebb ilyen jellegű építmény egész Indiában. Közvetlen mellette állnak a 8. században épült ősrégi hindu Harshat Mata templom romjai. Szállás Jaipurban (2 éj). Napi utazás kb. 176 km, 4 óra

7. nap: Jaipur – Amber-erőd
Egész napunkat Jaipur, „a rózsaszín város” felfedezésével töltjük. Először a Jaipur melletti Amber erődbe látogatunk el, ahova elefántháton jutunk fel. Az erőd Jaipur megalapítása előtt az egyik rádzsput dinasztia fővárosaként szolgált. A belső kert, az apró tükrökkel díszített fogadópalota és háremhölgyek palotája ámulatba ejti a látogatót. Az erőd megtekintése után megállunk fotószünetre a Jal Mahal vízipalotánál, az indoszaracén stílusban épült, árkádokkal, pavilonokkal tagolt Albert Hall művészeti múzeumnál, valamint Jaipur egyik leghíresebb látnivalójánál, az apró lyukakkal tagolt Szelek Palotájánál. Felkeressük Jaipurban a Város palotát és Múzeumot, amely Jaipur város megalapítása óta az uralkodó maharaja rezdenciája. Itt betekintést nyerünk a jaipuri maharaják életébe, öltözékébe és megnézhetjük a világ legnagyobb ezüstedényeit. Az egyik legérdekesebb látnivaló a Jantar Mantar csillagvizsgáló, amellyel óriási műszereinek köszönhetően annak idején hihetetlen pontosságú számításokat tudtak végezni. A programból nem maradhat ki a bazárlátogatás, ahol a helyi kis üzletek forgatagában lehet gyakorolni az alkudozást. A program végeztével visszamegyünk a szállodába, majd este fakultatív programlehetőség a Diwali táncos-zenés esten való részvétel, hiszen a fények ünnepe az egyik legnagyobb fesztivál a helyiek életében.

8. nap: Delhi – Dubai
A reggeli utáni kis pihenővel utazás autóbusszal Delhibe, az Indira Gandhi nemzetközi repülőtérre. Utunk indiai szakasza ezzel véget ér és egy egész más világba csöppenünk, amikor Dubaiba érkezünk. India és az Emirátusok közötti nagy kontraszt különleges élményt jelent számunkra. Érkezés után transzfer a szállodába, majd idegenvezetőnkkel lehetőség lesz gyalogosan a szomszédos Emirates Mall bevásárlóközpontot felkeresni, ahol a fedett sípálya megtekintése mellett vacsorázásra is lesz lehetőség. Szállás Dubaiban (3 éj).

Napi utazás kb. 250 km, 5 óra

9. nap: Dubai
Reggeli után félnapos, autóbuszos Dubai városnéző programra indulunk. Elsőként a mesterségesen feltöltött Pálma-szigetre megyünk el, ahol fotószünetet tartunk a híres Atlantis Hotelnél. Sorra vesszük a város ikonikus épületeit, mint a Burj Al Arab vitorlás alakú szálloda és a világ legnagyobb épülete, a 828 méter magas Burj Khalifa és a Zabeel királyi palota. A legrégebbi városrészben áthajózunk az öböl (creek) túloldalára, ahol rövid megállót tartunk a híres fűszer-és arany bazárban. A városnézést követően visszamegyünk a szállodába és egy rövid pihenő után terepjáró autókkal indulunk a sivatagi szafari programra. Szakavatott gépkocsivezetőink visznek minket a homokdűnéken keresztül a dűnék között felállított táborig, ahol táncos és zenés programok mellett elfogyasztjuk vacsoránkat. A program során lehetőség lesz hennakészítésre, vízipipázásra és tevegelésre is.

10. nap: Abu Dhabi
A reggelit követően szabad program, vagy fakultatív egész napos kirándulási lehetőség Abu Dhabiba, az Egyesült Arab Emirátusok fővárosába. A kirándulás keretében megismerkedünk a város leghíresebb épületeivel, látványosságaival. A látogatás fénypontja a világ egyik legnagyobb mecsetjének, a Zayed Sejk mecset meglátogatása a világ legnagyobb szőnyegével és egyik legnagyobb csillárjával. Megállunk fotószünetre az Emirates Palacenál, amely a világ egyik legdrágább szállodája. Ha időnk engedi, megállunk a Yas szigeten található Forma 1 es autópályánál. A fakultatív programot követően visszatérünk Dubaiba a szállodába, majd zárásképpen hajókirándulással egybekötött vacsorán veszünk részt a Creek (öböl) vagy a Dubai Marina mentén egy fából készült hajó (dau) fedélzetén.

11. nap: Dubai – Budapest
Kora reggel transzfer a repülőtérre és hazautazás Budapestre.

UNESCO Világörökségi helyszínek
Delhi – Vörös Erőd
Delhi – Qutub Minaret
Agra – Taj Mahal
Agra – Vörös Erőd
Fatehpur Sikri
Jaipur – Jantar Mantar
Rádzsasztáni erődök – Amber erőd

Audio guide-ot biztosítunk 15 főtől!

Szállás

Helyi 4* szállodákban, kétágyas szobákban.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.

Fakultatív

Diwali ünnepi gálaest: 25 000 Ft
Abu Dhabi egész napos kirándulás: 25 000 Ft

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

6 éjszaka szállást Indiában, félpanziós ellátással, 2 ágyas helyi 4*-os szállodai szobákban
3 éjszaka szállást Dubaiban, helyi 4 *-os szállodában, reggelivel és 2 vacsorával
a program szerinti transzfereket
kirándulásokat légkondicionált gépjárművel
magyar nyelvű, idegenvezetést
belépőjegyeket a programban meghirdetett látnivalókhoz

Alapár nem tartalmazza: 

a nemzetközi repülőjegyet illetékkel
vízumdíj
borravalók
útlemondási biztosítást
baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást.

Kötelező költségek: 

Repülőjegy illetékkel, vízumdíj, borravalók

Helyszíni költségek leírása: 

Borravalók: kb. 5 USD/fő/nap

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
Borravalók.
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő. Indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti repülőjárattal, átszállással.

Tervezett menetrend (változhat)
Október 21. Budapest-Dubai 16:00 - 23:20   EK 112 / kb.5 óra 20 perc
Október 22. Dubai-Delhi  03:55 - 09:05   EK 510 / kb.3 óra 15 perc

Október 28. Delhi -Dubai 16:15 - 18:35  EK 517 / kb. 3 óra 20 perc
Október 31. Dubai-Budapest 08:40 - 11:45   EK 111 / kb.5 óra 05 perc

Igény esetén Business osztályú helyek foglalhatók.

FONTOS! A légitársaság végzi a csoport ültetését a járatokra. Minden esetben kérjük, hogy az ülőhelyre vonatkozó egyéni kéréseiket (ablak, folyosó, stb.) legyenek szívesek a check-in pultnál jelezni.

Szállás: 

Helyi 4* szállodákban, kétágyas szobákban.

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz (büfé reggelit és vacsorát Indiában, italok nélkül. Dubaiban, 3 reggelit és 2 vacsorát).
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Választható 4%-os mértékű Z1 útlemondási biztosítás is, amely esetében a Covid-19 fertőzés kapcsán hatósági karanténba kerülés biztosítási eseménynek számít. Vagyis, ha valaki az utazását megelőző 10 napban hatósági karanténba kerülne Covid-pozitivitása miatt, az számíthat a biztosító segítségére. Amennyiben a 4% mértékű COVID-19 fedezettel rendelkező útlemondási biztosításra tart igényt kérjük, azt a megjegyzés rovatba tüntesse fel!
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!