Húsvéti túra a Bakonyban

3 napos gyalogtúra

Észak-Dunántúl két legszebb látványosságának felfedezésére invitálunk benneteket. A Cseszneki vár égbetörő bástyái, az Ördög-árok kalandos ösvénye, az Öreg-Bakony tavaszi, zöldbe borult hatalmas erdői csalogatják a vállalkozó kedvű turistákat. Igazi kikapcsolódás húsvét hétvégéjén, festői környezetben.

FőoldalHúsvéti túra a Bakonyban

Alapár tartalmazza

az utazást, két éjszaka szállást turistaházban félpanzióval, a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

a programban nem szereplő étkezéseket, a belépőket, és az utasbiztosítást.

Hossz: 
3 napos túra
Létszám: 
30-45 fő

Nehézség:

Ezen a túrán nincsenek nagy szintemelkedések, a napi távok mindenki számára teljesíthetőek, akik szoktak túrázni, kirándulni.

1. nap: Budapest, Panonnhalma, Ördög-rét, Vinye
Reggel 6.40-kor találkozunk a Hősök terén lévő homokóránál, indulás 7.00 órakor!
A kora délelőtt érkezünk meg Szent Márton hegyére. A Pannonhalmi Bencés Főapátság a magyar történelem egyik kiemelkedően becses emlékhelye, egyházi és művészettörténeti központ, a világörökség része. Itt három lehetőség közül választhatunk: Pincészetlátogatás borkóstolóval, az „ezeréves” apátság megismerése vagy séta az Arborétum és Gyógynövénykertben. A nagyszombati kulturális feltöltődés után, délutáni túránk kiindulópontjára az Ördög-rétre utazunk. Minimális felszerelést magunkhoz véve egy gyönyörű szurdokvölgyön átkanyarogva jutunk Vinye kisfaluba, szállásunkhoz. Az estét bográcsvacsora készítésével, borozgatással, beszélgetéssel töltjük.
Táv: 6 km, menetidő: 2,5 óra

2. nap: Vinye, Cseszneki vár, Ördög-árok, Gézaháza, Cuha-völgy, Vinye
Reggelit követően a Cseszneki várhegy aljához buszozunk. Bejárjuk a szépen felújított középkori vár maradványát, ahonnan bámulatos kilátás nyílik a Bakony vonulataira. Egy erdei úton közelítjük meg a Bakony egyik talán legszebb szurdokát a vadregényes Ördög-árkot. A sziklás, izgalmas terepen létrák, vasláncok segítik haladásunkat. Gézaházát érintve, a Cuha-patak völgyében túrázunk szállásunk felé. A Bakonyt átszelő vasútvonalat (ipari műemlék) és a patakot többször keresztezve érkezünk vissza Vinyére, ahol vacsora vár bennünket.
Akik hosszúnak éreznék a napi távot, az út kétharmadánál lehetőség van "kiszállni". Onnan buszunkkal a szállásra utazni.
Táv: 18 km, szint: 200 méter, menetidő: 7,5 óra

3. nap: Vinye, Kőris-hegy (709 méter), Bakonybél, Budapest
Harmadik napunkra is tartogatunk érdekességeket. Pár perces buszozás után érkezünk Fenyőfőre, ahonnan mesés erdei utakon, ösvényeken kapaszkodunk fel a Bakony legmagasabb pontjához. A hegytetőn álló kilátóból nagyszerűen tekinthetünk körbe a környező dimbes-dombos vidéktől egészen a Sokorói vonulatokig. Majd a Gerence-patak völgyébe ereszkedünk, s közben bekukkantunk az Odvaskő-barlangba is. A parkolóban várakozó buszunkkal térünk vissza Budapestre. Az esti órákban érkezünk a Hősök terére.
Táv: 17 km, szint: 450 méter, menetidő: 7,5 óra

 

További információ

Amennyiben programunk tetszik, de nem tudsz rajta részt venni, mert az időpont nem megfelelő, esetleg barátaiddal, munkatársaiddal szeretnél utazni egyedi szervezésben, saját igényeid szerint, akkor kérjük, hagyj üzenetet, munkatársunk hamarosan elkészíti az ajánlatot számodra.  (» Itt hagyhatsz üzenet.)
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

az utazást, két éjszaka szállást turistaházban félpanzióval, a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

a programban nem szereplő étkezéseket, a belépőket, és az utasbiztosítást.

Helyszíni költségek leírása: 

Pannonhalmi borpince-látogatás 5 bor kóstolásával 2.500 Ft/fő
Apátsági belépő tárlatvezetéssel felnőtt 1.800, diák, nyugdíjas, pedagógus 850 Ft/fő
Várbelépő: Diák, nyugdíjas 200.-Ft (az igazolványokat kéretik bemutatni!) Felnőtt: 400.-Ft

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
nincs kötelező költség
Várható költőpénz szükséglet: 
5.000-6.000 Ft
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Milyen felszerelést vigyek?

Felszerelés: Javasoljuk egy, kb. 20-25 literes hátizsák használatát a napi felszerelés szállítására.
Öltözék: túrabakancs, esőkabát, esőnadrág, fejfedő a nap ellen, kulacs, túrabot, napszemüveg. A jó minőségű túracipő, esőkabát fontosságát külön hangsúlyozzuk, kérjük, ezekre mindenképpen figyelj oda. Olyan bakancsban gyere, amit már régóta használsz. Ha új bakancsod van, a túra előtt járasd be, nehogy az utazás alatt törje fel a lábad.

Egyebek
Kiutazás: 

Autóbusszal utazunk, amelyet gyakorlott gépkocsivezető irányít. A helyfoglalás a befizetés sorrendjében történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.

Szállás: 

Az éjszakákat a turistaház 6-10 fős szobáiban töltjük. Hálózsák nem szükséges. A női-férfi fürdő/wc a folyosón található.

Étkezés: 
A turistaházban reggelit és vacsorát kapunk. Javasoljuk, hogy csomagolj néhány szendvicset, amit napközben elmajszolsz. Aszalt gyümölcsök, magvak, szőlőcukor, kekszek, müzli,- és energiaszeletek gyorsan pótolják az elvesztett energiát a túra során. A túrák során csak szállásunkon van vízvételi lehetőség, ezért minimum 1,5 liter vizet kell magunkkal vinni.
A területről: 
A Bakony (Bakonyerdő) mintegy 4000 négyzetkilométer kiterjedésű karsztos röghegység, a Dunántúli-középhegység legnyugatibb és legnagyobb tagja. Itt találhatók a hegység legmagasabb csúcsai a Kőris-hegy 709 méter, és a Kék-hegy 661 méteres csúcsa. A Bakonyt keresztülszelő vasútvonal mára már ipari műemlék, alagútjaival, viaduktjaival különleges élményt biztosít a vele utazóknak.
Csomagolás: 
Korhatár: 
10 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegély nyújtásában tudnak segíteni, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!