Hétvége Berlinben (Berlin, Potsdam)

4 napos városlátogatás Németországban

A kultúra és a művészet sokszínű német városai. A a csodás Berlin és a német Versailles-nak is nevezett Potsdam, a történelemben szintén nagy szerepet játszó városok izgalmas felfedezésére csábítjuk az érdeklődőket.

FőoldalEurópaNémetországBerlinHétvége Berlinben (Berlin, Potsdam)

Alapár tartalmazza

Repülőjegy, szállás, reggeli, programok a leírtak szerint, magyar idegenvezetés.

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illeték (40.000 Ft), útlemondási biztosítás (1,5%), foglalási díj (1.500 Ft/fő), belépőjegyek (kb. 40 EUR, a helyszínen fizetendő).

Hossz: 
4 nap
Szállás: 
szálloda

1. nap
Elutazás Budapestről a menetrend függvényében, megérkezés után félnapos városnézés Berlinben, helyi idegenvezetővel (Potsdamer Platz, Reischtag új épülete, a berlini fal maradványai, Múzeum sziget, Brandenburgikapu – kívülről, csak néhány fotó erejéig. Szállás elfoglalása, majd szabadidő.

2. nap 
Reggel idegenvezetőnkkel egy gyalogos városnézést teszünk, ahol már alkalom nyílik egyes nevezetességek tüzetesebb megszemlélésére is. Utazáshoz használhatjuk az 1902-ben, 110 éve megnyílt földalatti vasutat is. Meglátogathatjuk a DDR Múzeumot, ahol a jelszó: mindent a kéznek, a híres Checkpoint Charlie-t, és Berlin legmagasabb épületét a Tv Tornyot. A délután folyamán fakultatív kirándulás a Spree folyón. A hajós városnézés során Berlin másik arcát fedezhetjük fel.

3. nap
A reggelit követően szabad program. Fakultatív kirándulás Potsdamba, amelynek neve menthetetlenül összefonódott a II. Világháborúval. Potsdam, elsősorban Poroszország egykori székvárosaként történelmi hagyatékáról ismert számtalan és egyedülálló kastélyaival és parklétesítményeivel. A kirándulás szinte kötelező minden Berlinbe látogatónak, hisz az itt található palota együttes maga a német „Versailles”. Látogatás a Sanssouci Palotában. Este visszatérés a szálláshelyre.

4. nap 
Szabad program, melynek keretében érdemes felkeresni a 2000-ben nyílt ultramodern Sony Centert, a Potsdamer Platzon. A hét külön álló épületből álló, bevásárló- és szórakoztatóközpont legmagasabb épülete 103 méter magas. A menetrend függvényében transzfer a repülőtérre, hazautazás.

Egyágyas felár: 40.500.- Ft

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
» Advent Berlinben - 3 nap
» Szász Svájc és híres városai - 4 nap
» Berlini kiruccanás - 4 nap
» Berlin - a III. évezred metropolisza - 4 nap
» Németország - Svédország - Hajózás az Északi-tengeren - 6 nap
Fakultatív

Hajókázás a Spree folyón 4.500.- Ft/fő
Kirándulás Potsdamba, vezetéssel: 27.500.- Ft/fő

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegy, szállás, reggeli, programok a leírtak szerint, magyar idegenvezetés.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illeték (40.000 Ft), útlemondási biztosítás (1,5%), foglalási díj (1.500 Ft/fő), belépőjegyek (kb. 40 EUR, a helyszínen fizetendő).

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték (40.000 Ft), útlemondási biztosítás (1,5%), foglalási díj (1.500 Ft/fő)

Helyszíni költségek leírása: 

belépőjegyek:kb. 40 EUR, a helyszínen fizetendő

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belül foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Elutazás Budapestről az Air Berlin, illetve a Lufthansa menetrend szerinti járataival

Szállás: 

3*-os szállodában

Étkezés: 
Az alapár büféreggelis ellátást tartalmaz. További étkezéseket egyénileg lehet megoldani.
A területről: 
Berlin Németország fővárosa, egyben Németország egyik tartománya (szövetségi állama) és a Berlin/Brandenburg Régió centruma. 3,4 millió lakosával Németország legnépesebb és kiterjedésében is legnagyobb városa.
Története során Berlin többször volt német államok fővárosa (Brandenburg, Poroszország). 1871–1918 között a Német Császárság, 1918–1933 között a Weimari Köztársaság, 1933–1945 között a Harmadik Birodalom, 1945–1989 között az NDK, majd 1990-től az egyesült Németország fővárosa.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!