Hétvége Berlinben (Berlin, Potsdam)

4 napos városlátogatás Németországban

A kultúra és a művészet sokszínű német városai. A a csodás Berlin és a német Versailles-nak is nevezett Potsdam, a történelemben szintén nagy szerepet játszó városok izgalmas felfedezésére csábítjuk az érdeklődőket.

FőoldalEurópaNémetországBerlinHétvége Berlinben (Berlin, Potsdam)

Alapár tartalmazza

Szállás, reggeli, programok a leírtak szerint, magyar idegenvezetés.

Alapár nem tartalmazza

Repülőjegy, Repülőtéri illeték (40.000 Ft), útlemondási biztosítás (1,5%), foglalási díj (1.500 Ft/fő), belépőjegyek (kb. 40 EUR, a helyszínen fizetendő).

Hossz: 
4 nap
Szállás: 
szálloda

1. nap
Elutazás Budapestről a menetrend függvényében, megérkezés után félnapos városnézés Berlinben, helyi idegenvezetővel (Potsdamer Platz, Reischtag új épülete, a berlini fal maradványai, Múzeum sziget, Brandenburgikapu – kívülről, csak néhány fotó erejéig. Szállás elfoglalása, majd szabadidő.

2. nap 
Reggel idegenvezetőnkkel egy gyalogos városnézést teszünk, ahol már alkalom nyílik egyes nevezetességek tüzetesebb megszemlélésére is. Utazáshoz használhatjuk az 1902-ben, 110 éve megnyílt földalatti vasutat is. Meglátogathatjuk a DDR Múzeumot, ahol a jelszó: mindent a kéznek, a híres Checkpoint Charlie-t, és Berlin legmagasabb épületét a Tv Tornyot. A délután folyamán fakultatív kirándulás a Spree folyón. A hajós városnézés során Berlin másik arcát fedezhetjük fel.

3. nap
A reggelit követően szabad program. Fakultatív kirándulás Potsdamba, amelynek neve menthetetlenül összefonódott a II. Világháborúval. Potsdam, elsősorban Poroszország egykori székvárosaként történelmi hagyatékáról ismert számtalan és egyedülálló kastélyaival és parklétesítményeivel. A kirándulás szinte kötelező minden Berlinbe látogatónak, hisz az itt található palota együttes maga a német „Versailles”. Látogatás a Sanssouci Palotában. Este visszatérés a szálláshelyre.

4. nap 
Szabad program, melynek keretében érdemes felkeresni a 2000-ben nyílt ultramodern Sony Centert, a Potsdamer Platzon. A hét külön álló épületből álló, bevásárló- és szórakoztatóközpont legmagasabb épülete 103 méter magas. A menetrend függvényében transzfer a repülőtérre, hazautazás.

Egyágyas felár: 40.500.- Ft

Szállás

3*-os szállodában

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:
Fakultatív

Hajókázás a Spree folyón 4.500.- Ft/fő
Kirándulás Potsdamba, vezetéssel: 27.500.- Ft/fő

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Szállás, reggeli, programok a leírtak szerint, magyar idegenvezetés.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőjegy, Repülőtéri illeték (40.000 Ft), útlemondási biztosítás (1,5%), foglalási díj (1.500 Ft/fő), belépőjegyek (kb. 40 EUR, a helyszínen fizetendő).

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték (40.000 Ft), útlemondási biztosítás (1,5%), foglalási díj (1.500 Ft/fő)

Helyszíni költségek leírása: 

belépőjegyek:kb. 40 EUR, a helyszínen fizetendő

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belül foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Elutazás Budapestről az Air Berlin, illetve a Lufthansa menetrend szerinti járataival

Szállás: 

3*-os szállodában

Étkezés: 
Az alapár büféreggelis ellátást tartalmaz. További étkezéseket egyénileg lehet megoldani.
A területről: 
Berlin Németország fővárosa, egyben Németország egyik tartománya (szövetségi állama) és a Berlin/Brandenburg Régió centruma. 3,4 millió lakosával Németország legnépesebb és kiterjedésében is legnagyobb városa.
Története során Berlin többször volt német államok fővárosa (Brandenburg, Poroszország). 1871–1918 között a Német Császárság, 1918–1933 között a Weimari Köztársaság, 1933–1945 között a Harmadik Birodalom, 1945–1989 között az NDK, majd 1990-től az egyesült Németország fővárosa.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Választható 4%-os mértékű Z1 útlemondási biztosítás is, amely esetében a Covid-19 fertőzés kapcsán hatósági karanténba kerülés biztosítási eseménynek számít. Vagyis, ha valaki az utazását megelőző 10 napban hatósági karanténba kerülne Covid-pozitivitása miatt, az számíthat a biztosító segítségére. Amennyiben a 4% mértékű COVID-19 fedezettel rendelkező útlemondási biztosításra tart igényt kérjük, azt a megjegyzés rovatba tüntesse fel!
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!