Gyimesek és az Ezeréves határ a Keleti-Kárpátokban

5 napos körutazás Erdélyben

Gyimes Erdélynek egyik gyöngyszeme, mely a természet és kultúra egy egységes, nagyon érdekes, de zárt világát tárja fel az érdeklődő részére. A környezet nyugalmat árasztó hegyvonulatai kirándulásra, pihenésre, kikapcsolódásra ösztönzik a látogatót. Utazzon velünk!

FőoldalEurópaRomániaErdélyNagyváradGyimesek és az Ezeréves határ a Keleti-Kárpátokban

Alapár tartalmazza

utazást, szállást, reggelit, estebédet, valamint az idegenvezetés

Alapár nem tartalmazza

a helyszíni belépőket, baleset, betegség, poggyász biztosítást, sztornó biztosítást (a részvételi díj 2,4 %-a)

Hossz: 
5 nap
Szállás: 
vendégház

1. nap: Budapest - Nagyvárad - Székelyudvarhely - Gyimesközéplok, Hidegségpataka
Utazás, rövid megállókkal Nagyváradon és Székelyudvarhelyen át,  érkezés az esti órákban Hidegségpatakára. Elszállásolás magyar családoknál, pihenés, ismerkedés a vendéglátók gazdaságával. Vacsora és szállás a ugyanitt, este séta a faluban.

2. nap: Jávárdipataka kirándulás
Reggeli után szekértúra a patakok országában a Zúgó vízeséshez, majd a falun keresztül haladva meglátogatunk egy kovácsműhelyt, egy vízimalmot és az Urunk színeváltozása faharanglábat, majd Jávárdipatakára fordulva elérjük a Páduai Szt. Antal fakápolnát és a Zúgó vízesést. A visszautazás után vacsora és szállás a családoknál.

3. nap: Gyimesbükk autóbusszal
Utazás reggeli után az Ezeréves határra. Kontumácban az első gyimesi templom, a Nagyboldogasszony templom és a világháborús emlékművek megtekintése. A régi határon álló, gyönyörűen felújított 30. számú Vasúti őrház, ma Vasúttörténeti Múzeum és a Gyimesi-szorost (683 m) őrző Rákóczi vár megtekintése. Lehetőség nyílik Böjte Csaba ferences testvér gyimesbükki gyermekotthonának meglátogatására. Ebédelési lehetőség a Gyimesi Falatozóban, majd délután körséta Gyimesbükkön: Antalné Tankó Mária Csángó Tájháza, a Pfaff Ferenc tervezte hatalmas gyimesi vasútállomás és Dani Gergely építette Úr napja templom megtekintése. A visszatérés után vacsora Jávárdi szádánál, majd egy feledhetetlen gyimesi népzenében és tánctanulásban lesz része a csoportnak. Szállás a családoknál.

4. nap: Gyimesfelsőlok és Gyimesközéplok autóbusszal
Utazás reggeli után Gyimesfelsőlokra a „sziklára épített” Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnáziumhoz és a Szent András apostol templomhoz, majd séta Görbepatakán (Bagolyvár sziklák, vasúti viaduktok, Bodor vízimalom). Továbbutazás Gyimesközéplokra, a Csángó Hagyományőrző Ház és a Szent Mária-Magdolna templom megtekintése. Majd séta a skanzen faluban és Bo-rospataka felső részébe a régi és a helyreállított csángó házak között. Utazás Hidegségpatakára, vacsora és szállás a családoknál.

5. nap: Gyimesközéplok, Hidegségpataka - Székelyudvarhely - Nagyvárad – Budapest
Utazás rövid megállókkal  Székelyudvarhelyen és Nagyváradon keresztül. Érkezés a késő esti órákban Budapestre

Egyágyas felár: 16.000,- Ft

Szállás

Gyimesközéplok/Hidegségpatakán faluturizmus keretében. Egyágyas felár: 16.000,- Ft

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

utazást, szállást, reggelit, estebédet, valamint az idegenvezetés

Alapár nem tartalmazza: 

a helyszíni belépőket, baleset, betegség, poggyász biztosítást, sztornó biztosítást (a részvételi díj 2,4 %-a)

Helyszíni költségek leírása: 

Belépőjegyek: kb. 20 RON/fő és 2000 Ft/fő szükséges

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyebek
Kiutazás: 

Találkozó: az indulás napján reggel 05.30 órakor Budapesten, a Déli pályaudvar  CBA élelmiszeráruház felőli oldalán (Mercure hotel mögött). Indulás bepakolás után azonnal.
További felszállási lehetőségek: Cegléd - 4-es út (AGIP kút), Szolnok - Szajoli kijáró (MOL kút), Püspökladány - MÁV állomás, Berettyóújfalu - MOL kút, ill. az útvonal figyelembevételével előre egyeztetett helyen.

Az utazás légkondicionált autóbuszokkal történik. A helyek beosztását a számítógép, jelentkezési sorrendben, az együtt utazók számának megfelelően végzi. Az egyéni kívánságokat természetesen igyekszünk figyelembe venni. Figyelem! Az autóbuszok nagysága az utaslétszám függvénye. ennek megfelelően az iroda emeletes-, nagy-, közepes- vagy kis buszokat egyaránt indíthat. Autóbuszainkon személyenként maximum egy bőrönd szállítható a csomagtartóban, illetve egy kisméretű kézitáska az utastérben. (A hűtőtáska nem minősül kézipoggyásznak!) Oda- és visszaúton kb. 3 óránként negyedórás pihenők beiktatásával, benzinkutaknál, nagyobb parkolókban, autós pihenőhelyeknél áll meg a csoport. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van nálunk aprópénz.

Szállás: 

Gyimesközéplok/Hidegségpatakán faluturizmus keretében. Egyágyas felár: 16.000,- Ft

Étkezés: 
Reggeli és estebéd magánházaknál. A tájra jellemző ízek.
A területről: 
Gyimesközéplok/ Hidegségpatak: hosszú hegyvidéki völgyben lazán elterülő csángó-magyar település máig érintetlen természeti környezetben.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Erdélybe.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!