Florida,Key-szigetek és New Orleans

12 napos körutazás USA-ban

Florida, a Mexikó-öböl trópusi félszigete, ötvözi az amerikai és a karibi latin életforma jellegzetességeit: nagyszerű infrastruktúra, igen jó ellátás, még-jobb kubai zenével. A kellemes klíma és gondozott, pálmaligetes fehér homokos strandok mellett, világszerte ismertek az UNESCO védelem alatt álló, Everglades Nemzeti Park élőlényei, valamint a 200 km hosszan elnyúló Key-szigetek korall zátonyai és lágy türkiz vizei.

FőoldalÉszak-AmerikaAmerikai Egyesült Államok USAFloridaMiamiFlorida,Key-szigetek és New Orleans

Alapár tartalmazza

10 éjszakai szállást, helyi 3* csillagos szállodában és motelek 2 ágyas szobáiban, Key West-en Bed & Breakfast szállás, magyar nyelvű idegenvezető, belföldi repülést, megadott programokat, helyszíni közlekedést kisbusszal.

Alapár nem tartalmazza

Repülőjegy illetékkel, ESTA ügyintézést, útlemondási biztosítást, egyéb költségek: BBP biztosítás,étkezések, (mindennapi élelem beszerzése bevásárló központokban) egyágyas felár, belépők (helyszínen fizetendőek).

Hossz: 
16 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Garantált indulás!

1 nap: Miami Beach az Art Deco világa
Kora délutáni érkezés után transzfer a Miami Beach-en lévő szálláshelyre. Esti látogatási lehetőség az Art Deco negyed legnépszerűbb éttermeiben és szórakozó helyein. Szállás Miami Beach-en.

Freehand Miami 

2. nap: Miami, Élet a „Kis-Havannában”
Délelőtti látogatás „Kis Havanna” belvárosában. Séta Miami modern felhőkarcolói és az egyedi hangulatú Bayfront Park éttermei, üzletsorai között. Sörözési lehetőség a jacht kikötőben található Hard Rock Caféban, élőzene kísérettel. Délutáni strandolás a sokmérföldes Miami Beach-i strandon. Esti séta és részvételi lehetőség az Ocean Drive valamelyik utcai party-ján. Szállás Miami Beach-en.

3. nap: A Sunbelt (Napfényöv) demográfiai sajátosságai, Az óceánjáró turizmus
Reggeli után utazás az Aranyparton, a milliomosok üdülőhelye, Palm Beach érintésével a pálmaligeteiről és óceánjáró kikötőjéről híres Fort Lauderdale-ba. Látogatás a Flamingo Gardens botanikus és állatkertben, a névadó madarak megfigyelésével. Ellátogatunk a személyforgalmi kikötő üzleteinél, az óriás tengerjárók fényképezése, majd szabadidő a belvárosban. Késő délutáni továbbutazás Cape Canaveral irányába. Szállás Cape Canaveral közelében.

Country Inn & Suites by Radisson

4. nap: Az űrkutatás története
Rövid reggeli utazás, majd egész napos látogatás a Kennedy Űrközpontban. Az űrhajózás „világ-fővárosa” az emberi személyzettel utazó űrjárműveknek, és rakétáknak egyaránt otthont ad. A buszon bejárható óriási terület külön érdekessége a háborítatlan madár- és vad-világ (az indítások okozta robajt megszokva a területen rengeteg keselyű, aligátor és tengeri tehén él). Az indítótornyok biztos távolságban épített tornyokból figyelhetők meg. A páratlanul gazdag látnivalók közül is kiemelkedik a 150m magasságú szerelőcsarnok, a gigászi méretű Apollo űrhajó és a „belülről is kipróbálható” űrrepülőgép. A világ talán legnagyobb szimulátora, az Apollo 11 vezérlőközpontja az indítás látvány, hang és mozgás hatásait élteti át a látogatókkal. Esti visszaérkezés szálláshelyünkre. Szállás Cape Canaveral közelében.

5. nap: Florida őslakosai, Az Everglades Nemzeti Park
Kora reggeli indulással vezetés a félsziget központi tóvidékén át, fotószünettel az Okeechobee-tó északi partján. A hatalmas kiterjedésű tó környezete a mocsaras erdők és narancsültetvények földje. A déli órákban megérkezés az Everglades Nemzeti Park nyugati bejáratához, Everglades Citybe. Az egyedülálló, UNESCO világörökségi védelem alatt álló trópusi ősmocsár a Seminola és Miccosukee indiánok rezervátuma is. A vidéket átszelő országút nemzeti festői útvonal. A nemzeti park számos kígyó és trópusi növényfaj utolsó menedékhelye, a gyalogutak mellet aligátorokkal, krokodilokkal és pumákkal találkozhatnak a szerencsések. A park „méreteinek felmérése” a Hamilton Observation Tower kilátótoronyból: A kilátó-toronyból egyszerre figyelhető meg a Ten Thousand Islands szigetvilága és a belső mocsárvilág. Fényképszünetek és séták a park északi túraútvonalain, sötétedésig.  Esti érkezés Homestead városába. Szállás Homesteadban.

Hampton Inn & Suites Miami-South

6. nap: Az Everglades Nemzeti Park állatvilága
A világon egyedülálló nemzeti park belső területeinek felfedezése: Pa-hayooke – gyalogtúra a „Füves-víz kilátónál, Mahogany Hammock – séta a mahagóni őserdőben, West Lake – gyaloglás az édes-sós vizű tó feletti fajárdákon és pálma dzsungelben, Flamingo – madármegfigyelés az Egyesült Államok legdélebbi kontinentális pontján. Szállás Homesteadban. 

7. nap: Élet a korallzátonyokon
Reggeli indulás a Florida Keys szigetek trópusi búvárparadicsomába. Vezetés a szigetek közötti világhírű Overseas Highway úton. Ismerkedés a korall zátonyok világával Key Largo szigetén: pipás búvárkodás, vagy fakultatív hajózási lehetőség üvegfenekű hajóval az ezerszínű korall zátonyok felett. Látogatás Isla Morada szigetén. A „bíbor sziget” elsüllyedt spanyol gályáiról vált híressé. A McKee Elsüllyedt Kincsek Múzeum megtekintése és strandolás. Esti érkezés Key Westre. Szállás Key Westen.

24 North Hotel Key West

8. nap: A karibi kalózok valós históriája
A néhai karibi kalózközpont, mára az Egyesült Államok egyik legszebb üdülővároskájává vált. A ma is látható elsüllyedt kalózhajók kincsein kívül óriási vonzerőt jelentenek a halászkikötő éttermei, és a sokszínű karibi kavalkád. Strandolás és pihenés. Fakultatív programlehetőségek (idegenvezető kísérettel): 1./ Ernest Hemingway házának meglátogatása, 2./ A Világítótorony Múzeum meglátogatása, 3./ Mel Fisher Kincskiállítás megtekintése. Szállás Key Westen.

9. nap: Miami-ból - New Orleans-ba
Reggeli indulással visszautazás a Miami repterére (kb. 4 óra vezetési idő – forgalomtól függően). Délutáni elrepülés New Orleans-ba, Louisiana állam legnagyobb városába. New Orleans ( franciául La Nouvelle-Orléans) 1803-ig Új-Franciaország déli központja, egy különleges, önálló világ: Múltja, kreol dialektusa és konyhája, kreol zenéje, francia-spanyol építészete – az Egyesült Államok egyik legnépszerűbb kulturális központjává emelik. A XIX. században, az ültetvényes világnak köszönhetően a Mississippi folyam legnagyobb és New York City után az USA második legnagyobb kikötőjévé nőtt. Megérkezés után utazás szállodánkba. Esti látogatás a „The Big Easy” (A Nagy Lazaság – a város egyik beceneve) méltán híres szórakozó negyedében, a French Quarterben (Francia negyed). Séta és kocsmajárás a Bourbon Street leghíresebb csehóiban (Pat O ’Briens; Johnny White’s; The Famous Door; Spirits on Bourbon… stb, erőnktől függően). Szállás New Orleans-ban. 

Homewood Suites/French Quarter  

10. nap:  New Orleans és az amerikai dél muzsikája
Reggeli utazás kétfedelű városnéző buszon (18 felszállási helyszínnel – „mississippi-nyi” látnivalóval). A Garden District legszebb palotáinak, kertjeinek fotózása, rövid sétával. Városnézés a Vieux Carré-ben (Francia negyed): Francia Piac – Szent Lajos Katedrális – csoportkép készítése Jeanne D’Arc aranyszobránál. Az 1803-as Louisiana Purchase (Louisiana megvétele) történetének rövid áttekintése. Pihenő és rövid szabadidő a Jackson Square téren, az óváros központjában. Séta a Mississippi partjára. 2 órás lapátkerekes hajókirándulás a város panorámáinak élvezetével. Délutáni látogatás New Orleans ultramodern felhőkarcoló negyedében – bevásárlási lehetőség. Este további fakultatív kocsmázási lehetőség, amerikai – francia - és spanyol italokkal. Búcsú New Orleans fényeitől… Szállás New Orleans-ban.  

11-12. nap: Hazautazás
Késő délután utazás a repülőtérre.

Érkezés Budapestre a 12. napon.

A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!

UNESCO Világörökségi helyszínek
Everglades Nemzeti Park (természeti)

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

10 éjszakai szállást, helyi 3* csillagos szállodában és motelek 2 ágyas szobáiban, Key West-en Bed & Breakfast szállás, magyar nyelvű idegenvezető, belföldi repülést, megadott programokat, helyszíni közlekedést kisbusszal.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőjegy illetékkel, ESTA ügyintézést, útlemondási biztosítást, egyéb költségek: BBP biztosítás,étkezések, (mindennapi élelem beszerzése bevásárló központokban) egyágyas felár, belépők (helyszínen fizetendőek).

Kötelező költségek: 

Repülőjegy és repülőtéri illeték.
Útlemondási biztosítás.
ESTA engedély.

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők (helyszínen fizetendőek) kb. 195 USD.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Repülővel, menetrend szerinti járattal.

Tervezett menetrend (változhat):

Október 19. Budapest - Philadelphia 11:25 - 16:00 AA 097 kb. 10 óra 30 perc

Október 19. Philadelphia - Miami 17:50 - 20:55 AA 2595 kb. 3 óra

Október 27. Miami - New Orleans 16:09 - 17:20 AA 4647 kb. kb. 2 óra

Október 29. New Orleans - London 21:20 - 11:00 (másnap) AA 9183 kb. 8 óra 40 perc

Október 30. London - Budapest 13:20 - 16:50 AA 6685 kb. 2 óra 30 perc

FONTOS! A légitársaság végzi a csoport ültetését a járatokra. Minden esetben kérjük, hogy az ülőhelyre vonatkozó egyéni kéréseiket (ablak, folyosó, stb.) legyenek szívesek a check-in pultnál jelezni.

Szállás: 

helyi 3* csillagos szállodában és motelek 2 ágyas szobáiban, Key West-en Bed & Breakfast szállás. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelit tartalmaz.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!