Dolomitok sziklaalakzatai

5 napos via ferrata Olaszországban

Kontinensünk hegyi esszenciája lehetne a Dolomitok káprázatos vonulata, amelynek szívéből, az észak-olaszországi Cortina d' Ampezzoból teszünk lélegzetelállító túrákat. Izgalmas ösvények, 3000 méteres, csipkézett csúcsok és a szemet gyönyörködtető panoráma nyújt életre szóló élményt. A via ferrata szettet, felszerelést irodánk minden résztvevőnek biztosítja.

GARANTÁLT INDULÁS!

FőoldalEurópaAlpokDolomitokDolomitok sziklaalakzatai

Jó ha tudod!

Ez a programunk párhuzamosan halad a gyalogtúrás csoportunkkal,  és ugyanazon a szálláson alszunk. Bár a túrák más útvonalakon haladnak, de reggelente és esténként van lehetőségünk az élménycserére!

Alapár tartalmazza

az utazást, 4 éjszaka szállást kempingben, a szervezést, a magyar nyelvű túravezetést és a via ferráta felszerelések díját.

Alapár nem tartalmazza

az étkezést,
a felvonó árát,
az utasbiztosítást 
az útlemondási biztosítást.Nem kötelező, kérés esetén nem kerül felszámolásra!

Hossz: 
5 nap
Szállás: 
kemping
Létszám: 
10 - 15 fő

Nehézség:

A Monte Paterno és a Toblin csúcs B - C nehézségű, a Bianchi ferrata és a Punta Anna D nehézségű.
Ha túráztál már magashegységben, vagy próbáltad a via ferráták világát, úgy minden bizonnyal nem fognak gondot okozni a napi távok.
Mindemellett az irodánk által biztosított felszereléssel biztonságban érezheted magad, szakavatott túravezetőink mindenben a segítségedre lesznek.
Figyelem! Az első nap tapasztalatai alapján túravezetőinknek módjában áll a résztvevőknek alternatívát (könnyebb ferrata) ajánlani.

Ismerettő a via ferráták nehézségéről. További via-ferrata túráinkhoz kattints a linkre!

Figyelem! Az időjárás alakulása befolyásolhatja a túrát. Zord időjárás esetén, rossz látási viszonyok közepette a túra programját túravezetőink megváltoztathatják.
A programot a résztvevők erőnléte is befolyásolhatja. A változtatás a túravezetőink hatáskörébe tartozik és minden résztvevőre kötelező érvényű. Ez a te és társaid biztonságát szolgálja!

Szállás

Kempinges szállásunk a belvároshoz közel egy patak partján helyezkedik el, ahol kisbolt és pizzéria is található. A vizesblokkok nagyon szépek, hideg meleg vizes fürdésre van lehetőség. Sátor, derékalj, hálózsák mindenképpen szükséges, figyelem!  augusztusban is hűvösek lehetnek az éjszakák.

Radics Ákos
Ákos egész évben vezet via ferrata gyalog és hótalpas túrákat. Ismerősként köszönti Korzika összes bérce, a Pireneusok völgyei és az Alpok minden szeglete.
Piroska Péter
Péter a magas hegyek szerelmese! Vizsgázott hegymászó révén biztonsággal mozog a hegyek világában, akár magashegyi túra akár via ferrata a cél.
Szodorai Regina
10 éve veszek részt kalandtúrákban, azóta nagyon sok országba eljutottam. Érdeklődésem egyre inkább a hegyek és a sziklák felé fordult és odáig fejlődött, hogy időközben...
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:
» Dolomitok sziklaalakzatai. - 5 nap
» Via ferrata túra a Garda-tó környékén - 6 nap / 3 nap szabi

1. nap - Budapest, Dolomitok, Cortina d' Ampezzo

Korán reggel indul autóbuszunk Budapestről és a délutáni órákban érkezünk meg a Dolomitok egyik legszebb részére Cortina d' Ampezzo szélén álló kempingünkbe. Az estét ismerkedéssel az elkövetkező napok megbeszélésével városnézéssel töltjük. 
Szállás: kemping

2. nap - P.Fiames - Michielli Strobel via ferrata

Reggeli után útnak indulunk kempingünkből. Mai célunk a a P.Fiames 2240 méteres csúcsa. Utunk először zöldelő fenyvesekben halad, majd egy moréna lejtőn kapaszkodunk a beszállásig ahol megpihenünk és felvesszük felszerelésünket. Párkányról párkányra kapaszkodva emelkedünk egyre feljebb, útközben megpihenve egy kilátóponton. Innen fantasztikus kilátás fogad minket az alattunk elterülő Cortina d' Ampezzo városára és az azt körbeölelő hegyekre. Rövid szusszanás után újra nekiveselkedünk a sziklafalnak és izgalmas szakaszokat leküzdve jutunk fel a csúcsra. Itt már teljesen kinyílik a panoráma a dolomitok 2-3000 méteres vonulatainak látványával. Miután falatoztunk, fotóztunk elkezdjük az ereszkedést a csodálatos Pogmanon völgyön keresztül. 
A délutáni órákban érkezünk  vissza Ospitale pihenőhely parkolójába majd leereszkedünk Cortina d' Ampezzóban található kempingünkbe.  
Szint összesen: fel 970 méter, le 850 méter; menetidő: 5 óra. Táv: 8 km.
Szállás: kemping

3. nap - Ra Noria, Degli Alpini via ferrata, Cortina

Korán reggel indulunk szállásunkról és rövid utazást követően érkezünk a Tre Croci hágó közelében található kiindulópontunkra. Innen egy kellemesen emelkedő ösvényen első világháborús romok között  érjük el a ferrata utunk beszállópontját. Itt magunkra öltjük felszerelésünket és közel három órás mászással érjük el a Col dei Bos 2559 méteres csúcsát ami lélegzetelállító panorámát nyújt. Jól láthatóak az olasz Dolomitok 3000 méter feletti csúcsai, jó időben még a Marmolada is. Csúcsfotó és pihenő után lefelé vesszük az irányt. Ösvényünk egy völgykatlanban kanyarog lefelé ahonnan beláthatjuk ferrata utunk nagy részét. Miután leérkeztünk kiindulási pontunkra a menedékházban felfrissíthetjük magunkat étellel-itallal. 
Visszatérve Cortinába az estét városnézéssel tölthetjük vagy elkölthetünk egy vacsorát valamelyik hangulatos étteremben.
Szint: fel 450 méter, le 450 méter; menetidő: 6 óra.
Szállás: kemping

4. nap: Cortina d' Ampezzo, Dibona menedékház (2083 m) Punta Anna (2731 m) Cortina d' Ampezzo

Utolsó napi egész napos túránk hab a tortán! Egy izgalmas és rendkívül látványos ferrta útvonalon búcsúzunk el a Dolomitok sziklavilágától. Reggel korai indulással közelítjük meg Tofana di Rozes tövében álló menedékházat. Autóinkat hátrahagyva indulunk az útvonal beszállásához ahol felvesszük felszerelésünket és felkerekedünk. Fantasztikus panorámával kísért mászó utunk  egy kitett gerincen keresztül kanyarog egyre feljebb.Az  Izgalmas kitett, jól biztosított útvonal felejthetetlen élményekkel szolgál a kalandra vágyóknak. A csúcsra érve megpihenünk és a Tofana csoport impozáns  3000 méteres csúcsainak látványa mellett fogyaszthatjuk el elemózsiánkat. Innen gy másik ösvényen ereszkedünk vissza a Dibona menedékházhoz.
Szint: fel 700 méter, le 700 méter; menetidő: 6 óra.
Szállás: kemping

5. nap: Cortina d’ Ampezzo, Fanes vízesés, Budapest

Reggel összepakoljuk felszereléseinket és rövid buszozást követően érkezünk meg a közeli Fanes völgy bejáratához.. A gyalogtúrás csapattal együtt indulva gyönyörű fenyőerdőn kanyargunk  a Fanes zuhataggal szembeni kilátóig. Innen egy izgalmas ösvényen ereszkedünk le a zuhatag dübörgő lábához. Elképesztő érzés a karnyújtásnyira zúgó víztömeg párát fújó tövéből felnézni a 20-25 méter magas vízfalra. Miután kigyönyörködtük magunkat a szurdok falán kialakított rövid, de izgalmas ferrátán kanyarogva érkezünk meg a vízesés tetejéhez ahol a kialakított ösvényen be is tudunk menni a vízfal mögé! Egy erdészeti úton térünk vissza autóbuszunkhoz. Budapestre a késő esti órákban érkezünk.

Természetvédelem útjainkon:

Fontos, hogy a túraösvényeken, hegyi ösvényeken való jelenlétünkkor mindenki tartson be alapvető fontosságú szabályokat:
A magaddal hozott élelmiszerek és italok csomagolóanyagait ne dobd el menet közben! Hozz erre a célra egy külön zacskót magaddal.
Ha a hegyi menedékházakban fogyasztod el saját elemózsiád, ne hagyd ott a szemetet, hozd le azt! Általában az ott kitett szemetesek az ott vásárolt dolgok maradékainak vannak kitéve.
Ne hangoskodj feleslegesen!
Ha dohányzol, a csikket se hagyd ott kövek alá, faüregekbe dobva!
Ne szedj le a virágokat, mert védettek és büntethetnek is érte!
Figyelmeztesd azokat, akik ezeket elfelejtik!

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

az utazást, 4 éjszaka szállást kempingben, a szervezést, a magyar nyelvű túravezetést és a via ferráta felszerelések díját.

Alapár nem tartalmazza: 

az étkezést,
a felvonó árát,
az utasbiztosítást 
az útlemondási biztosítást.Nem kötelező, kérés esetén nem kerül felszámolásra!

Helyszíni költségek leírása: 

Felvonó ára: 17 Euro/fő(2020)
 

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Milyen felszerelést vigyek?

Felszerelés: Javasoljuk egy, kb. 30-35 literes hátizsák használatát a napi felszerelés szállítására.
Öltözék: túrabakancs (túracipő nem megfelelő!), esőkabát, kényelmes túraöltözet, fejfedő a nap ellen, kulacs, túrabot, napszemüveg, napvédő krém. A jó minőségű túracipő, esőkabát fontosságát külön hangsúlyozzuk, kérjük, ezekre mindenképpen figyelj oda. 
Nem megfelelő öltözet (különösen a lábbeli) esetén a túravezető megtagadhatja a részvételt!
További szükséges felszerelések: sátor, derékalj, hálózsák (5 C komfortfokozattal), kis gázfőző, pohár, evőeszközök, némi tartós élelmiszer.
A via ferrata felszerelést irodánk biztosítja, saját felelősségre lehet saját felszerelést használni de ez a részvételi költség összegét nem változtatja!

Egyebek
Kiutazás: 

Modern, szép autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van euro aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, az egyéni igényeket jelentkezéskor jelezni kell amit a lehetőségek tükrében megpróbálunk teljesíteni.  A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek. 

Szállás: 

Kempinges szállásunk a belvároshoz közel egy patak partján helyezkedik el, ahol kisbolt és pizzéria is található. A vizesblokkok nagyon szépek, hideg meleg vizes fürdésre van lehetőség. Sátor, derékalj, hálózsák mindenképpen szükséges, figyelem!  augusztusban is hűvösek lehetnek az éjszakák.

Étkezés: 

A túra önellátó, de mindennap lesz alkalom élelmiszert, meleg ételt vásárolni. Kempingünkben kisbolt és pizzéria található. Javasoljuk, hogy csomagolj néhány szendvicset a kiutazásra, amit napközben elmajszolsz. Aszalt gyümölcsök, magvak, szőlőcukor, kekszek, müzli- és energiaszeletek gyorsan pótolják az levesztett energiát a mászások során. Műanyag tányér, bögre, evőeszköz, bicska, termosz, kulacs, főző, gázpalack, gyufa, konyharuha, szalvéta, konzerv-, sörnyitó, dugóhúzó, kis nejlonzacskó szendvicsnek, mosogatószer, szivacs jó szolgálatot tesz a napi étkezések lebonyolítása során.

A területről: 
Dolomitok a Keleti-Alpok egyik hegyvonulata. Nevét egy francia geológus, Déodat Gratet de Dolomieu-ról kapta, aki az 1700-as évek végén vizsgálta az itt található kőzetek anyagát, és megállapította, hogy kis mértékben magnéziumot is tartalmaznak. Felfedezésének emlékére ezt a mészkőfajtát, a dolomitot és az Alpok ezen szegletét azóta így nevezik. A vidék vidéke 2009 óta része az UNESCO Világörökségének. A Dolomitok az Alpok észak-olaszországi területe, Trentino, Dél-Tirol és Belluno tartományokban, nyugatról az Adige folyó határolja. Triászkori gyűrt hegység, legmagasabb pontja: Marmolada (3344 méter).
Időjárás: 
A Dolomitok 3000 méter fölé emelkedő csúcsai nyár kivételével szinte minden évszakban hóval borítottak. Mint bármely más hegynél azonban, itt is nehéz előre jósolni a várható időjárást. Mivel nyár derekán utazunk ide, így napsütésre számítunk, ugyanakkor a hegyekben 2 – 8 C fok körülire is lehűlhet a levegő, illetve csapadék, erős szél is előfordulhat. Fontos az esőkabát és a réteges túraöltözet használata.
Csomagolás: 
Buszos útjaink esetében él a csomagokra vonatkozó súlykorlát. 1 db össz.15-18 kg/fő csomag (a sátor, hálózsák nem tartozik bele) az ennél nehezebb csomagok szállítását a busz vezetői megtagadhatják (nem kerülhetnek a busz csomagterébe: kartonos ásványvizek, hűtőtáskák, kempingasztalok és székek…). A nagy csomagokat csak a szálláshelyekre megérkezve tudjuk elővenni a buszunk csomagtartójából. Javasoljuk két csomag összeállítását, egy nagyobb, ruhákkal és napi használatra nem szükséges dolgokkal, illetve egy "kézipoggyász" iratokkal, s olyan dolgokkal, melyek jó, ha kéznél vannak.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Olaszországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott, ezt jelentkezéskor irodánknál is megkötheted! Olyan biztosításra van szükség ami tartalmaz esetleges helikopteres mentést is! Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem minden esetben megfelelő, kérjük ellenőrizd! Europai egészségbiztosítási kártya (ingyenes) kiváltása külföldi utak esetén ajánlott.
Korhatár: 
14 éves kortól
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.

Lemondási feltételek:
Jelen utazásra az ÁSZF-ben foglaltaktól eltérő lemondási feltételek érvényesülnek! Amennyiben az Utazó a saját érdekkörében felmerült okból áll el a részvételtől, az indulás előtti 20. naptól az adott foglalás kizárólag 100% kötbér megfizetése mellett mondható le!

Vélemények, értékelések
4.8
26 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
4.4
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.7
Andi
Budapest, XXII. kerület
2017. aug. 31
4.6
Nagyon rendes,nagyon emberi túravezetők voltak,és komolyan veszik a munkájukat.
Ferenc- koma-
Érd
2017. aug. 29
5.0
Ez volt az eddigi LEGJOBB túrám !
Az élmény amit a Dolomitok és a profi túravezető csapat nyújtott felejthetetlen.
Jövőre ismétlés!!!!
üdv-Koma-
Tünde
Budapest, VIII. kerület
2017. aug. 29
5.0
A túravezető erején felül megtett mindent, hogy teljesíteni tudjam a túrákat. Nem rajta múlt, ami nem jött össze. Feledhetetlen élmény volt, jövőre újráznék. Köszönöm nektek!
Gergő
Budapest, XI. kerület
2017. aug. 29
4.8
Sokadik ferraran vettünk részt, és jövünk még! Bátran ajánlom mindenkinek.
Denis
Budapest, XII. kerület
2017. aug. 29
5.0
Remek szervezés, jófej túravezetők, kiváló társaság!
Attila
Győr
2017. aug. 29
5.0
Csak ajalani tudom !
Sára
Győr
2017. aug. 29
5.0
Ismét hatalmas élményben volt részünk! Nagyon-nagyon köszönjük a gondos szervezést és odafigyelést, a jó hangulatot a túrák során! Alig várjuk a következő utat Veletek!
Zsófi
Budapest
2017. aug. 15
4.8
Más túraszervező irodákkal is összehasonlítva magasan a legjobb ez a túra! A túravezetők maximálisan odafigyeltek ránk végig, biztonságban éreztem magam. Amikor kiderült, hogy az egyik úticél nem megközelíthető, szuper alternatívát találtak ki. A sátrazás miatt voltak fenntartásaim, de annyira szép, tiszta, jól felszerelt és olaszosan igényes az egész, hogy a kempingezés nálam új értelmet nyert. Az útvonalak pedig eszméletlen látványosak. Ha via ferrata, csak velük megyek máskor is!
<név nélkül>
Üröm
2016. aug. 30
5.0
A via ferratasok a gyalogtúrásokkal párhuzamosan vettek részt a programon. Aki elfáradt vagy szeretett volna gyengébb túrán részt venni, az elmehetett a gyalogtúrásokkal is. Szállás pazar, túravezetők jó fejek, társaság király.
Erősebb ferratakhoz kisebb-nagyobb erőnlét szükséges.
M.G.
Tata
2015. aug. 31
4.6
Mindennel nagyon elégedettek voltunk,a sátrunk nem volt az igazi,de az a mi hibánk,no meg az időjárás sem volt felhőtlen :-)
Nagy élmény volt!Csak ajánlani tudjuk mindenkinek!
Köszönjük!!!
lucia
Budapest, III. kerület
2015. aug. 28
4.8
Kiváló túravezetők, jó program, biztonságos mászás. Köszönöm.
Nóra
Gyula
2015. aug. 25
4.6
Le a kalappal! Tökéletes!
Zsófia
Budapest, III. kerület
2015. aug. 25
5.0
Tényleg nagy biztonságérzetet ad, hogy minden öt emberre jut egy ferrátás túravazető. Izgalmasak, gyönyörűek voltak az utak és kellően hosszúak a napi programok. A beszállásokig tartó gyaloglós szakaszokat különösen élveztem. Köszönöm a túrát!
Csilla
Pácin
2015. aug. 25
4.6
Csodálatos túra volt. :) Sok élménnyel gazdagodtam, a szervezés, a hangulat, a túravezetők kedvessége és szakmai tudása számomra tökéletes volt. Nagyon várom a következőt. Köszönök mindent!
Beáta
Budapest, XI. kerület
2015. aug. 25
4.2
Minden nagyon szuper volt!Fantasztikus élményekkel gazdagodtam.A szállás az idő miatt nem volt a legmegfelelőbb, de erről nem az iroda tehet.
Köszönök mindent!! :)
Soma
Veszprém
2015. aug. 25
4.6
Sziasztok!Nekem minden tetszett,nagyon jól éreztem magam .Bízom benne hogy lesz még közös túránk.
Zoltán
Budapest
2015. aug. 25
5.0
Jövök még!
Ellenberger Csilla
Kaposmérő
2014. aug. 13
5.0
Ezidáig abban a hitben éltem, hogy a síelés a legjobb aktív kikapcsolódás amivel eddig találkoztam,de már az első nap után tudtam,hogy a ferrata magasan vezeti a listát!
Az a profizmus ami jellemezte az öt nap eseményeit,rég nem tapasztalt élményekkel töltött el bennünket. A lenyűgöző környezet mellett a legfontosabb megemlítenem a túravezetőink maximális, odaadó, mindenre kiterjedő figyelmét és teljesítményét!, Nekünk ez volt az első ilyen túrák,és ezúton is szeretném megköszönni ezt a a csodás élményt!
Üdv! Ellenberger Csilla a gekkó csapatból!
Katalin
Budapest
2014. aug. 11
5.0
Nagyon jól éreztük magunkat, egy életre szóló élmény volt. Köszönjük a türelmet.
Üdv:
Kata
Lívia
2013. szep. 23
4.5
Nagyon tetszett a túra, nagyon elégedett voltam a szervezéssel és a túravezetőkkel. Köszönöm az élményt.
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!