Dél-Korea körutazás

10 napos körutazás Dél-Koreában

Tradíciók, modern városok és a csodaszép természet. A nagy történelmi múltra visszatekintő Dél-Korea ma a világ egyik vezető gazdasági hatalma, a Föld leggazdagabb országainak egyike.

FőoldalÁzsiaDél-KoreaSeoulDél-Korea körutazás

Fontos! Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie és minimum 2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie.

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az út árai 1 USD = 300 Ft és 1 EUR= 355 HUF árfolyamig érvényesek.

Nem garantált, hogy az utazás minden esetben érinti a képeken látható helyszíneket.

Az árak az év során rajtunk kívülálló okok miatt változhatnak!

Alapár tartalmazza

Repülőjegy illetékekkel
Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás (BBP)
Közlekedés külön busszal
Elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel
magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig

Alapár nem tartalmazza

Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések
Útlemondási biztosítás
Fakultatív programok ára
Borravalók
Minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 

Egyéb fontos információk:
Minimum létszám: 16 fő,
13-15 fő közötti felár: 28.000 Ft

Hossz: 
10 nap
Szállás: 
szálloda
***

1. nap: Budapest …
Elrepülés Budapestről átszállással Szöulba. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

2. nap: ... Szöul
Megérkezés Dél-Korea fővárosába, mely az ország legnagyobb városa, a világ egyik pénzügyi és kereskedelmi központja. A dél-koreaiak egynegyede lakik itt. Transzfer a szállodába. Vacsora, szállás Incheonban vagy Szöulban.

3. nap: Szöul – Gyeongju – Yangdong
Reggelit követően utazás Gyeongjuba, ahol meglátogatjuk a Gyeongju Történelmi Körzetet, mely az UNESCO Világörökségek részét képezi. A terület templomok és paloták romjait, pagodákat foglal magába a Silla Királyság idejéből, melyet a világ egyik legnagyobb szabadtéri múzeumaként is ismernek. Ezután látogatás Yangdongban, Korea legnagyobb hagyományörző falujába, mely a Joseon Dinasztia építészetét és hagyományait mutatja be az idelátogatóknak. A falu 2010 óta az UNESCO Világörökségek részét képezi. Vacsora. Szállás Gyeongjuban.

4. nap: Gyeongju
Reggeli, majd megtekintjük a Sokkuram-sziklaszentélyt és a Bulguksa templomot, melyek szintén az UNESCO Világörökségek része, majd a Tumuli Parkot (Daereungwon), ahol több mint 20 kisebb-nagyobb síremléket láthatunk a Silla Királyság idejéből. Ezt követően látogatás a gránittéglából épült Chomsongdae csillagvizsgálónál, mely a legidősebb épen maradt csillagvizsgáló torony Ázsiában. Napunk zárásaként megtekintjük a Gyeongju Nemzeti Múzeumot. Vacsora. Szállás Gyeongjuban.

5. nap: Gyeongju – Andong – Hahoe – Wonju
Reggeli után utazás Andongba, mely a tradícionális koreai iskola tudományos központja. Ezután Hahoe falu meglátogatásával folytatjuk utazásunkat. Hahoe a Joseon-kori építészet és hagyományok őrzője, 2010 óta az UNESCO Világörökségek részét képezi. Nevét az őt körülölelő Nakdong folyó miatt kapta, elnevezésének jelentése „vízzel körülvett falu”. Meglátogatjuk a Maszk Múzeumot, ahol megismerkedhetünk az ősi koreai maszkokkal és a különböző maszkos táncok történetével. Utazás Wonjuba. Vacsora és szállás Wonjuban.

6. nap: Wonju – Seorak-hegy Nemzeti Park – Abai
Reggeli, majd a Seorak-hegy Nemzeti Parkba utazunk - mely kb. 2000 különleges állatfajnak és 1400 ritka növényfajnak ad otthon. Érkezést követően siklóval felmegyünk a Gwongeumseong erődhöz. Felmenetel közben gyönyörködhetünk az erdőkben. Ezután megtekintjük a Shinhungsa templomot, mely egy közel 15 méter magas aranyozott Buddha szoborról nevezetes. Délután Abai halászfaluba látogatunk, mely egy híres koreai filmforgatási helyszín, majd a nyüzsgő Daepohang kikötőt tekintjük meg. Vacsora. Szállás a nemzeti park területén.

7. nap: Seorak-hegy Nemzeti Park – Nami-sziget – Szöul
Reggelit követően visszautazás Szöulba. Útközben a Pukhan folyón komppal áthajózunk Nami szigetére. A félhold alakú sziget nevét Nami tábornokról kapta, aki sikeresen verte le a lázadókat Szedzso király idejében a 15. században. Egy nemzetközileg is ismert televíziós sorozat révén vált híressé és évi 2 millió koreai és külföldi látogat ide. A kínai mamutfenyőkkel és páfrányfenyőkkel tarkított szigeten a sorozat főszereplőinek szobrot is állítottak. Folytatjuk utunkat Szöulba. Vacsora, szállás Szöulban.

8. nap: Szöul
Reggeli, majd meglátogatjuk az 1395-ben épült, majd 1867-ben felújított Gyeongbok Palotát. Ez volt a Joseon Dinasztia Öt Nagy Palotájának központi és legnagyobb épülete, melyet a XX. században a japánok szinte teljesen leromboltak. Ezután folytatjuk városnézésünket a Népművészeti Múzeumnál, ahol további betekintést nyerhetünk ennek a különleges kultúrájú országnak a múltjába. A Gyeongbok Palota őrségváltási ceremóniáját élvezhetjük ezután. Fotóstop az Elnöki Kékháznál. Vacsora, szállás Szöulban.

9. nap: Szöul …
Reggelit követően az Insadong kulturális utcához látogatunk. Megtekintjük a Jogyesa templomot, mely a koreai buddhizmus központja. Ezután koreai utunk lezárásaként felpróbálhatjuk a Hanbok-ot, a tradícionális koreai viseletet. Menetrendtől függően transzfer a repülőtérre és elrepülés átszállással Budapestre. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

10. nap: … Budapest
Hazaérkezés Budapestre.

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:
- Gyeongju Történelmi körzet
- Korea történelmi falvai: Hahoe és Yangdong
- Sokkuram-barlang és a Bulguksa templom

A változtatás jogát fenntartjuk!
Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatásokkal.

Szállás

Elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegy illetékekkel
Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás (BBP)
Közlekedés külön busszal
Elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel
magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig

Alapár nem tartalmazza: 

Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések
Útlemondási biztosítás
Fakultatív programok ára
Borravalók
Minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 

Egyéb fontos információk:
Minimum létszám: 16 fő,
13-15 fő közötti felár: 28.000 Ft

Kötelező költségek: 

Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések
Borravalók

Helyszíni költségek leírása: 

Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések: 180 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak).

A 180 USD a belépőket, a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák vagy ebédek), és az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ezek a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendők.

Borravaló: ajánlott 5 USD/nap/fő

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a fizetendő előlegként. Indulás előtt 30 napon belül történő foglalás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a fizetendő indulás előtt 60 nappal.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Repülővel.

Szállás: 

Elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel.

Étkezés: 
<p>Reggelis ell&aacute;t&aacute;s</p>
A területről: 
A Japán- (Korea nem ismeri el ezt az elnevezést) és a Sárga-tenger között húzódó Koreai-félsziget déli részén fekvő ország nyugati és déli partvidéke tagolt, a partokat több ezer apró sziget övezi. A félsziget keletről nyugat felé lejt, keleti és középső részén észak-déli irányban húzódó hegységek vannak. A két hegységet a Naktong folyó völgye választja el. Legmagasabb csúcsa, az 1950 m magas Halla-hegy az ország legnagyobb szigetén, a Csedzsu-szigeten emelkedik.[1] A Sárga-tenger melléke dombvidék, illetve síkság.
Időjárás: 
Korea a mérsékelt éghajlati övben fekszik. Az éghajlat jellege tenger melléki helyzete ellenére meglehetősen kontinentális. Különösen a félsziget belsejében levő magas hegyvidékek hidegek télen. A déli part éghajlata már szubtrópusi jellegű. Hat az ázsiai monszun, ezért a nyár közepe nagyon csapadékos. A déli partot nyár végén tájfunok sújthatják. Ezek nem csak a viharos széllel okoznak kárt, hanem a vele járó heves eső helyi árvizet okoz.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az országba való belépés feltétele a külföldi hatóságok által is elfogadott baleset-, betegség és poggyászbiztosítás megléte, melyet a részvételi díj tartalmaz.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!