Dél-Korea és Japán

12 napos körutazás Ázsiában

Gangwon tartományba utazunk. Első állomásunk a Seorak-hegy Nemzeti Park - mely kb. 2000 különleges állatfajnak és kb. 1400 ritka növényfajnak ad otthon - ahol siklóból gyönyörködhetünk az erdőkben, majd meglátogatjuk a Shinheungsa templomot, mely egy közel 15 méter magas aranyozott Buddha szoborról nevezetes.

FőoldalÁzsiaJapánTokióDél-Korea és Japán

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az út árai 1 USD = 300 Ft és 1 EUR= 330 HUF árfolyamig érvényesek.

Nem garantált, hogy az utazás minden esetben érinti a képeken látható helyszíneket.

Alapár tartalmazza

repülőjegyek nemzetközi illetékkel
BBP biztosítás (EUB Air&Cruise TOP: 16.125 Ft)
közelekedés: külön busszal, komppal, szuperexpressz vonatokkal
elhelyezés jó minőségű középkategóriájú (kb. 4*-3*+-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel, Japánban ebédek (6 ebéd)
magyar nyelvű csoportkisérő idegenvezető indulástól érkezésig

Alapár nem tartalmazza

Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések
Útlemondási biztosítás
Fakultatív programok ára
Borravalók
Minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 

Egyéb fontos információk:
Minimum létszám: 24 fő
18-23 fő közötti létszámfelár: 48.000 Ft
Fakultatív program: minimum 12 főtől
Fontos! Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie és minimum 2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lenni.

Hossz: 
12 nap
Szállás: 
szálloda
***

1. nap: Budapest …
Elrepülés Budapestről átszállással Szöulba (Incheon). Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

2. nap: ... Szöul (Dél-Korea)
Kora délelőtt megérkezés az Incheon repülőtérre. Transzfer Szöulba, Dél-Korea fővárosába, mely az ország legnagyobb városa, a világ egyik pénzügyi és kereskedelmi központja. A dél-koreaiak egynegyede lakik itt. Érkezést követően buszra szállunk és szállodánk felé haladva megkezdjük ismerkedésünket a fővárossal.  Az 1394-ben épült, majd 1867-ben felújított Gyeongbok Palota, mely a Joseon Dinasztia Öt Nagy Palotájának központi és legnagyobb épülete, melyet a XX. században a japánok szinte teljesen leromboltak. Vacsora, szállás Szöulban.

3. nap: Szöul – Demilitarizált Övezet
Reggeli után szabadprogram vagy fakultatív programlehetőség: látogatás a Demilitarizált Övezetbe. Az Észak- és Dél-Korea határán 60 éve létrehozott fegyvermentes övezetben a világ két legjobban felszerelt hadserege állomásozik. Délután folytatjuk a főváros megismerését: séta a több mint 5 km hosszú Cheonggye pataknál, mely 4 méterrel az utcaszint alatt folyik keresztül a városon, hogy elvonulást kínáljon a nyüzsgő utcai világból. Ezután kirándulunk a Namsan-hegy tetején található, több mint 200 méter magas Szöul-toronyhoz, ahonnan gyönyörű panoráma nyílik a fővárosra és környékére. (A program ára: 33.500 Ft.) (A toronyba felmenetel a helyszínen külön fizetendő.) Vacsora. Szállás Szöulban.

4. nap: Suwon – Hwaseong erőd – Szöul
Reggeli, majd felkeressük  a Népművészeti Múzeumot és az Elnöki Kékházat (kívülről). Ezt követően utazás Suwon-ba, ahol megtekintjük a Hwaseong erődöt, mely az UNESCO Világörökség részét képező, egész várost körülvevő, XVIII. században épült fal. A Hvaszong erődnek jelentős hatása volt a koreai építészre, város- és parktervezésre. Bár ma már nem tűnik hatalmas újdonságnak, hogy egy sok kilométer hosszú városfal és erődrendszer véd egy várost, az 1700-as évek végén Koreában az volt a szokás, hogy a város és a védelmet nyújtó vár elkülönül. Az egyik legjobb állapotban megőrzött koreai erőd. Csongdzso (Jeongj) király építtette édesapja, Szado (Sado) koronaherceg emlékére. 1997. óta a Világörökség része. Falai 5,74 km hosszúak. Nevének jelentése „pompás erőd”. Visszautazás Szöulba. Vacsora. Szállás Szöulban.

5. nap: Szöul – Gyeongju
Reggelit követően utazás gyorsvonattal Gyeongjuba (KTX). Érkezést követően meglátogatjuk a Gyeongju Történelmi Körzetet, mely az UNESCO Világörökségek részét képezi. A terület templomok és paloták romjait, pagodákat foglal magába a Silla Királyság idejéből; melyet a világ egyik legnagyobb szabadtéri múzeumaként is ismernek. Megtekintjük a Sokkuram-sziklaszentélyt és a Bulguksa templomot, mely szintén az UNESCO Világörökség része, majd a Tumuli Parkot. Vacsora. Szállás Gyeongjuban.

6. nap: Gyeongju – Busan
Reggeli. Utazás autóbusszal Busanba, mely Dél-Korea második legnagyobb városa; a Koreai-félsziget délkeleti részén, a Japán-tenger partján található. Tartományi jogú város, az ország legfontosabb kikötője és egyben a világ 5. legforgalmasabb árukikötője. Érkezést követően kirándulás a Taejongdae természeti parkban, ahol Yeongo-gu félszigetének legdélebbi csücskén pompás szirtek néznek a tengerre. Délután megtekintünk egy koreai filmforgatási helyszínt. Vacsora. Szállás Busanban.

7. nap: Busan
Reggeli a szállodában, majd a Gamcheon kultúrfalu megtekintése, mely egyben megfelel múzeumnak, művészeti galériának stb. A falut rengeteg festmény díszíti, az utazók mesés fotókat tudnak Korea kreatívabb oldaláról készíteni. Lenyűgöző kilátás nyílik a városra.  Ezt követően szabadprogram. Fürdés, pihenés. Vacsora, majd szállás Busanban

8. nap: Busan – Fukuoka (Japán)
Reggeli, majd transzfer a kikötőbe és utazás komppal Fukuokába, Japánba. Érkezést követően transzferrel egybekötött városnézés. Szállás Fukuokában.

9. nap: Fukuoka – Osaka
Reggeli, majd utazás gyorsvonattal (Shinkansen) a Honshu szigeten található Osakába, ahol érkezést követően a híres belvárosi Umeda negyedben barangolhatunk, mely bővelkedik üzletekben, felhőkarcolókban és hotelekben egyaránt. Napközben ebéd. Az egyik felhőkarcolót, az Umeda Sky Buildinget látogatjuk meg, amely Osaka egyik legnagyobb épülete, s talán a város legismertebb jelképe. Szállás Osakában.

10. nap: Osaka – Nara – Osaka
Reggelit követően utazás Narába, ahol a nap első állomásaként Japán talán leghíresebb szentélyét, a Todaijit tekintjük meg, mely a világ legnagyobb fából készült épülete, s amelyben Japán legnagyobb Buddha-szobra található. Kikapcsolódásként sétálunk a Nara parkban, amely több száz szarvasnak ad otthont. Napközben ebéd. A városnézés folytatásaként az UNESCO Világörökségek részeként számontartott Kasuga Taisha szentélyt látogatjuk meg, melyet 768-ben építettek, és a Fujiwara család szentélyeként szolgált. Szállás Osakában.

11. nap: Osaka – Kyoto
Reggeli, majd utazás autóbusszal Kyotóba. Városnézés a Honshu szigetén fekvő nagyvárosban, Kyotóban. Meglátogatjuk a Kinkakuji szentélyt (Arany Pavilon), melyet 1397-ben kezdtek el építeni és amely Ashikaga Yoshimitsu sógun rezidenciája volt. Ezután megtekintjük a Nijo kastélyt, amelyet Tokugawa Ieyasu sógun építtetett.  Napközben ebéd. Végül látogatás a Kiyomizudera szentélynél, mely Kyoto talán legismertebb látványossága, az UNESCO Világörökség része. Szállás Kyotóban.

12. nap: Kyoto – Tokió
Reggeli után utazás gyorsvonattal Tokyóba (Shinkansen). Megérkezés Japán fővárosába, majd megkezdjük a metropolisz felfedezését. Napközben ebéd. Meglátogatjuk a Senso-ji-t, Tokió legöregebb és egyben Japán legszebb buddhista szentélyét és a híres Nakamise bevásárlóutcát, amely kiváló lehetőséget kínál ajándékok beszerzésére. Szállás Tokióban.

13. nap: Tokió – Fuji – Hakone – Tokió
Reggeli után utazás a Fujihoz, Japán legmagasabb hegyéhez. Utazás a Szent hegyhez, majd továbbutazás a festői Fuji-Hakone-Izu Nemzeti Parkban fekvő Hakonéba. Hajókázás a csodaszép környezetben fekvő Ashi tavon. Napközben ebéd. Továbbhaladva elérkezünk a Hakone hegy lábánál fekvő völgyhöz, melyet egy 3000 évvel ezelőtti vulkánkitörés hozott létre. Felvonóval kapaszkodunk fel a magasba, hogy gyönyörködhessünk a tájban. Visszautazás Tokióba. Szállás Tokióban.

14. nap: Tokió ...
Reggeli, majd búcsúzóul Tokióban lehetőség nyílik még egy kis időt eltölteni, meglátogatni autóbusszal egy-két nevezetességet: látogatás a XV. században épült Császári Palotánál, mely máig a császári család otthonául szolgál. Az épületcsoport tökéletes példája a hagyományok tiszteletének és az újító szellemnek. Napközben ebéd. Séta a híres Ginza körzetben, ahol üzletek, butikok, művészeti galériák és kávézók sora csábítja az arra járókat. Felkeressük a 243 méter magas Tokiói Közigazgatási Torony épületét, melynek kilátójából gyönyörködhetünk az alattunk elterülő metropolisz szépségeiben. Transzfer a repülőtérre és elrepülés átszállással Budapestre. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

15. nap: ... Budapest
Megérkezés Budapestre menetrendtől függően.

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:
- Hwaseong erőd
- Gyeongju Történelmi Területek
- a Sokkuram-sziklaszentély és a Bulguksa templom
- az ősi Nara történelmi műemlékei
- az ősi Kyoto történelmi műemlékei
- Fuji, a szent hegy

A változtatás jogát fenntartjuk!

Szállás

Elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel.

Fakultatív

Látogatás a Demilitarizált Övezetbe. (A program ára: 33.500 Ft.) (A toronyba felmenetel a helyszínen külön fizetendő.) 

Fakultatív program: 10 főtől

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

repülőjegyek nemzetközi illetékkel
BBP biztosítás (EUB Air&Cruise TOP: 16.125 Ft)
közelekedés: külön busszal, komppal, szuperexpressz vonatokkal
elhelyezés jó minőségű középkategóriájú (kb. 4*-3*+-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel, Japánban ebédek (6 ebéd)
magyar nyelvű csoportkisérő idegenvezető indulástól érkezésig

Alapár nem tartalmazza: 

Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések
Útlemondási biztosítás
Fakultatív programok ára
Borravalók
Minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 

Egyéb fontos információk:
Minimum létszám: 24 fő
18-23 fő közötti létszámfelár: 48.000 Ft
Fakultatív program: minimum 12 főtől
Fontos! Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie és minimum 2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lenni.

Kötelező költségek: 

Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések
Borravalók

Helyszíni költségek leírása: 

Helyszíni belépők, kikötői illetékek és program szerinti étkezések Dél-Koreában: 280 USD/fő (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)

A 280 USD/fő a belépőket és a programban feltüntetett főétkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek), az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő

Borravaló: ajánlott 7 USD/fő/nap

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a fizetendő előlegként. Indulás előtt 30 napon belül történő foglalás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a fizetendő indulás előtt 60 nappal.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Repülés.

Szállás: 

Elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel.

Étkezés: 

Reggelis ellátással.

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Vélemények, értékelések
4.4
1 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
4.0
Túravezetők értékelése
4.0
Utazás értékelése
4.0
<név nélkül>
Veszprém
2017. jún. 15
4.4
Tetszett
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!