Dél-Csehország kastélyai és műremekei

"Sokan azt hiszik, hogy Prágán kívül nincs is látnivaló Csehországban. Ezen az úton megmutatjuk, hogy sok különlegesség van még ebben az országban."

FőoldalEurópaSzlovákiaPozsonyDél-Csehország kastélyai és műremekei

FLEXI PLUS OPCIÓ – EXTRA RUGALMASSÁG
Tudjuk, hogy nehéz előre tervezni, és manapság különösen fontos az extra rugalmasság. Ezért fejlesztettük ki a Flexi Plus opciónkat, amit, ha megrendel, foglalása lemondása vagy módosítása jóval könnyebbé válhat. A kizárólag foglaláskor megrendelhető Flexi Plus opció tartalma:

 • Az út indulása előtti 30. napig, a névre szóló jegyeken kívüli szolgáltatásoknál külön bánatpénz megfizetése nélkül elállhat az utazási szerződéstől, és az opció, valamint a megkötött útlemondási biztosítás díján felüli teljes befizetését visszakapja, ha bármi közbejönne az út előtt egy hónappal. Nem szükséges hozzá indoklás, nem kérünk orvosi igazolást.
 • Buszos utazásoknál ingyenes átjelentkezési lehetőséget biztosítunk az indulás előtti 30. napig, vagyis egy későbbi vagy más típusú utazásra is átfoglalhat.
 • Buszos utazásoknál ingyenes névmódosítási lehetőséget biztosítunk indulás előtti 72. óráig. A névmódosítást eddig kell írásban jelezni a Proko Travel központi elérhetőségén.
 • Mivel egyes szolgáltatók, mint például a légitársaságok sajnos nem olyan rugalmasak, mint mi, így a megvásárolt repülőjegyekre, névre szóló belépőkre nem tudjuk kiterjeszteni a szolgáltatást, ezeknél az elemeknél a módosítás, lemondás a normál lemondás feltételei szerint működnek.

Egy repülős utazásnál tehát a repülőjegy lemondási díja továbbra is fizetendő tételként merül fel az utazó számára. Az extra rugalmasságot kínáló Flexi Plus opció nem minősül biztosításnak, továbbá díja nem tartozik az útlemondási biztosítás által fedezett szolgáltatások közé, így lemondás esetén a biztosító nem téríti ennek díját. A teljes leírást és a feltételeket az ÁSZF-ünkben olvashatja.

Alapár tartalmazza

 • A teljes alapprogramot
 • Szállást 4 csillagos szállodákban
 • Reggelis ellátást
 • Klímás, turistautakra tervezett autóbusszal utazást
 • Fix ülőhelyet az autóbuszon, amely foglalás előtt kiválasztható telefonon, ennek hiányában automatikusan kerül kiosztásra a szabad helyek függvényében
 • Felszállási lehetőséget 15 magyar nagyvárosból
 • Magyar nyelvű idegenvezetést végig a programok során
 • Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Alapár nem tartalmazza

 • A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást,
 • fakultatív programok árát,
 • helyszíni belépők összegét,
 • egyéb étkezéseket.
Hossz: 
4 nap
Szállás: 
szálloda
***

1. NAP: SZEGED / PÉCS / DEBRECEN – BUDAPEST – TELČ – ČERVENA LHOTA – TREBON – ČESKÉ BUDEJOVICE
Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A főváros után rajkai hatá­rátlépéssel utazás Szlovákián keresztül Csehországba. Első meg­állásunk Telčben lesz. A központjában lévő „lábas házak” miatt került fel az UNESCO Világörökségei közé. Séta a központ­ban. Folytatva utunkat Červena Lhota vízivárának megtekin­tése szerepel a kora délutáni programunkban. Viszonylag kicsi, de látványos kastély közel 500 éve áll ebben a nyugodt környe­zetben. Majd ezután Trebonban állunk meg. Fő látványosság a Masarykovo tér barokk és reneszánsz házakkal, szökőkút­tal, Mária-oszloppal és a régi Városháza. A tér közelében talál­ható a kastély és a kastélypark továbbá a Szűz Mária templom. Este érünk szállásunkra České Budejovicébe (2 éj).

2. NAP: ČESKY KRUMLOV – ČESKÉ BUDEJOVICE – HLUBOKA – HOLAŠOVICE
Reggel a közeli Česky Krumlovba megyünk, mely szintén az UNESCO Világörökségei közé tartozik. Először a belvárosban sétálunk, megtekintjük a Moldva kanyarulatában kiépített tör­ténelmi óvárost (Főtér, Szent Vitus-templom, Városháza), majd onnan felkapaszkodunk a várba, amely Csehország második legnagyobb építménye. Megcsodáljuk pompás épületeit, belső udvarait és az innen elénk táruló páratlan panorámát. Ezt köve­tően visszautazunk Česke Budejovicébe. A város az itt gyártott söréről, a Budweisserről lett ismert. Megérkezésünket követően sétálunk a belvárosban, a főtéren és környékén. Megtekintjük a Városházát, a Fekete-tornyot, a Sámson-kutat, a Dominikánus templomot és a kolostort, majd felkeressük a sörgyárat, ahol egy gyárlátogatáson veszünk részt. Délután Hlubokára kirán­dulunk. Itt van Csehország egyik leglátványosabb várkastélya. Nagyon szép az ezt körbe ölelő park is. Angol gótika és barokk stílusjegyek keverednek a kastélyban, melynek belső termeit is megtekintjük. Különösen látványosak a faliszőnyegek és a könyvtár, ahol több mint 10.000 kötetet őriznek. A délután második felében felkeressük Holašovice faluját. Az úgy nevezett parasztbarokk épületei miatt került fel a település az UNESCO Világörökségei közé. Séta a faluban. Szállás, mint előző nap.

3. NAP: TABOR – JIHLAVA – ŽDAR NAD SÁZAVOU – BRNO
Reggeli után elhagyjuk České Budejovicet és indulunk Taborba, mely a husziták városa. Városnézés, melynek legfontosabb lát­nivalója a gótikus alapokra épült régi Városháza, mely egy idő­ben barokk díszítést kapott, majd visszaadták gótikus jellegét. Különleges látvány a Városháza terén látható kőkádak és kőpa­dok. Ezt követi a Marcipán és Csokoládé Múzeum megtekintése. Tabort elhagyva Jihlavába buszozunk. A régi várfal és a főtér megtekintése mellett a katakombákba is javasoljuk, hogy men­jenek le. Egyedülálló a hangulata. Délutánra maradt még egy UNESCO Világörökség Ždar Nad Sázavounál, a Nepomuki Szent János Zarándoktemplom. Ezt keressük fel. Santini különleges alkotása barokk és gótikus stílusjegyeket mutat. Kialakítása az ötös szám jegyében történt, utalva Napomuki Szent János öt csillagára. Folytatjuk utunkat Brnóba, az ország második leg­nagyobb városába, ahol gyalogos városnézést tartunk. A Főtér háromszög alakú, középén egy hatalmas barokk pestis-osz­lop található. Házainak stílusa a reneszánsz kortól a modernig terjed. Az egyik legérdekesebb, a keleti oldalán lévő, 10-es számú épület, melynek homlokzatát négy, izmos Atlasz figura komor arckifejezéssel tartja. A főtértől nem messze magaso­dik a házak közé szorított impozáns késő gótikus Szent Jakab-templom jellegzetes hagymakupolájával, mely tűhegyes toronyban végződik. Ennek 92 m magas tornya a legmagasabb a városban. A belváros egyik dombján emelkedik az impozáns Szent Péter és Pál székesegyház. Gótikus tornyai 84 m magasak. Városnézésünk után elfoglaljuk szállásunkat.

4. NAP: VALTICE – POZSONY – BUDAPEST
Reggel elhagyjuk Brnót. Még Csehországban egy látványos kastélyt tekintünk meg Valticénél. A Liechtenstein család tulajdonában volt ez a monumentális palota. A díszes termek bútorai, mennyezetei freskói csodaszépek. Szépen gondozott a kastély mellett húzódó angolpark is. Kastélylátogatásunk után folytatjuk utunkat Szlovákiába. Délután városnézés Pozsonyban. Először a Duna fölé magasodó várat keressük fel. Megtekintjük annak kiállítását. A belvárosba leérve magyar emlékek nyomába eredünk a királyi koronázó városban. Megcsodáljuk a pompásan felújított elegáns főúri palotákat, a Szent Márton koronázó dómot, a Mátyás király által alapított egyetem épületét, a régi magyar országgyűlés palotáját, majd a Mihály-kaput és az elegáns Óváros teret. Szabadprogramunk után folytatjuk utunkat Magyarországra. Rajkai határátlépést követően este érkezünk Budapestre, majd mindenkit felszállási helyére transzferálunk.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Az út kiemelt értékei:

 • 4 nap alatt 5 Világörökség megtekintése
 • Látogatás a budejovicei sörgyárban
 • Kevés utazás, sok látnivaló, szép műemlékek
 • Hazaúton Pozsonyban a magyar emlékek megtekintése

Szállás

4 csillagos szálloda

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 
 • A teljes alapprogramot
 • Szállást 4 csillagos szállodákban
 • Reggelis ellátást
 • Klímás, turistautakra tervezett autóbusszal utazást
 • Fix ülőhelyet az autóbuszon, amely foglalás előtt kiválasztható telefonon, ennek hiányában automatikusan kerül kiosztásra a szabad helyek függvényében
 • Felszállási lehetőséget 15 magyar nagyvárosból
 • Magyar nyelvű idegenvezetést végig a programok során
 • Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)
Alapár nem tartalmazza: 
 • A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást,
 • fakultatív programok árát,
 • helyszíni belépők összegét,
 • egyéb étkezéseket.
Helyszíni költségek leírása: 
Červena Lhota vízivár 200 CZK
Budweiss sörgyár 180 CZK
Hluboka kastély 280 CZK
Tábor - Marcipán és csokoládé múzeum 220 CZK
Valtice kastély 300 CZK
Pozsony - vár múzeum 12 €
Ždar Nad Sázavou templom 150 CZK
Belépők ára: kb.: 12 € + 1330 CZK
 
Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.
Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyebek
Kiutazás: 

Autóbusszal.

Felszállási lehetőségek:

Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Győr Le/felszálló kb. reggel 8:30 M1-es melletti MOL-kút
Tatabánya Le/felszálló kb. reggel 7:30 M1-es melletti McDonald's parkoló
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Hatvan M3 Le/felszálló Kerekharaszti pihenő, MOL-kút kb. reggel 6:00 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút

A változtatás jogát fenntartjuk!

Szállás: 

4 csillagos szálloda

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!