Dél-Anglia meseszép tájain - csoportos utazás Devon és Cornwall régiókban magyar idegenvezetővel 2023.08.24-31.

Bűbájos falvak és izgalmas városok, vadregényes tengerpartok és zöldellő nemzeti parkok, ősi várak és fenséges katedrálisok, angol tea és a tenger gyümölcsei – tegyük félre a ködös Albionról alkotott előítéleteket és fedezzük fel e varázslatos, napsütötte vidék rejtett kincseit! A dél-angliai Devon és Cornwall megyék nem véletlenül kedvelt úti célok a britek körében is, hiszen a kedvező klíma mellett itt mindenki megtalálja a számára ideális kikapcsolódási lehetőséget, legyen az sportos vagy pihenős időtöltés, kultúrára vagy természetre vágyódás.
Utunk során felkeressük többek között Winchester és Exeter történelmi belvárosait, Corfe és Tintagel romantikus várromjait, Cornwall gyönyörű tengerpartjait és a mesebeli Cotswolds régió kőházas falvait. Kóstolunk angol teát, gint és csokoládét, utazunk hajóval és gőzössel, megmásszuk az ősi várromokat és sétálunk Bath elegáns utcáin. Tartson velünk ezen a különleges felfedező úton!

FőoldalEurópaEgyesült KirályságAngliaOxfordDél-Anglia meseszép tájain - csoportos utazás Devon és Cornwall régiókban magyar idegenvezetővel 2023.08.24-31.

Alapár tartalmazza

Oda-vissza repülőjegy a Budapest-London Luton útvonalon, közvetlen repülőjárattal
Repülőtéri illeték
Személyenként egy db kis kézipoggyász (max. 40x30x20 cm)
Különbusz a teljes kinttartózkodás során
Szállás középkategóriás szállodákban, a program szerint
Reggeli és vacsora a szállodákban
Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt
Városnézések a szükséges belépőkkel a program szerint

Alapár nem tartalmazza

Ajánlott szervizdíj (helyben fizetendő): 10 GBP/fő
Útlemondási biztosítás
BBP biztosítás
Egyéb személyes kiadások

Egyéb fontos információk:
Minimum létszám 20 fő.
Egy fő utazása esetén egyágyas felár fizetendő: 150 000 Ft.
Ajánlott szervizdíj (helyben fizetendő): 10 GBP/fő.
A repülőjegyek és a kapcsolódó szolgáltatások (ülőhely, poggyász, elsőbbségi beszállás) foglalás után a Wizz Air légitársaság szabályzata szerint mondhatók le vagy módosíthatók. Eltérően utazási feltételeinktől, indulástól számított 35 napon kívüli útlemondás esetén a Wizz Air lemondási szabályzata szerinti repülőjegy törlési díjat számítunk fel, mely 55 000 Ft/fő.

Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda
***

augusztus 24. csütörtök
Elutazás Budapestről a Wizz Air közvetlen járatával London Luton repülőtérre (6:05-7:45). Buszra szállunk, majd megkezdjük utazásunkat dél felé. Első megállónk Windsor lesz, ahol meglátogatjuk a királyi kastélyt. A palotát még Hódító Vilmos kezdte építtetni a 11. században és az elmúlt 900 évben 39 uralkodó rezidenciája volt. Jelenleg a világ legnagyobb lakott kastélya és egész évben látogatható. Felkeressük a gazdagon díszített fogadótermeket és elsétálunk a számos királyi esküvő helyszíneként ismert Szent György kápolnához, ahol immár 12 uralkodó sírja található.
Következő megállónk Winchester lesz, ahol a déli partokig végigfutó középkori erődrendszer egyik legfontosabb vára állt. Meglátogatjuk a várból fennmaradt egyetlen termet, a Great Hallt, ahol Artúr király kerekasztalát őrzik, majd Winchester katedrálisába térünk be. Európa egyik legnagyobb templomát még a 11. században kezdték építeni, akkor román, később gótikus stílusban.
Este érkezünk Portsmouth közelébe, elfoglaljunk szállásunkat: Chichester Park Hotel 3*.

augusztus 25. péntek
Reggeli, majd szabadidő, lehetőség Portsmouth felfedezésére egyénileg. Szállás Portsmouth közelében.

Egész napos fakultatív kirándulás Wight szigetén (Isle of Wight): 80 GBP/fő (helyben fizetendő)
A La Manche csatornában fekvő szigetet komppal közelítjük meg. Felkeressük az Osborne házat, Viktória királynő és férje, Albert herceg kedvelt nyári pihenőhelyét. A dús kertekkel övezett, olaszos stílusban épült kastélyban a királyi pár eredeti használati tárgyai is megtalálhatók. Később átutazunk a déli oldalra, a sziget legmagasabb pontján álló Szent Katalin kilátóhoz, amely Anglia egyetlen középkori világítótornya. Következő megállónk a Tennyson-emlékmű, mely Viktória királynő kedvenc költőjének állít emléket. Csodás panorámában gyönyörködünk a Freshwater-öbölnél, ahol fantasztikus sziklaképződmények mellett tenger vájta barlangokra is bukkanhatunk. Ezeket az apálykor látható barlangokat évszázadokig használták a kalózok és csempészek, akikről legendás történek maradtak fent mind a mai napig. Mielőtt visszakompozunk Portsmouth-ba, megállunk Isle of Wight jelképévé vált Needles-nél, a sziget legvégén található három hófehér sziklahalomnál.
Visszatérve Portsmouth-ba, meglátogatjuk a Mary Rose-t, VIII. Henrik legendás hajóját.

augusztus 26. szombat
Reggeli után nyugat felé utazunk, és először Corfe váránál állunk meg. Anglia egyik legősibb várának maradványai egy festői falucska fölötti dombon állnak. A kastély ezer éven át uralta a tájat, ez idő alatt volt normann erődítmény, királyi palota és családi rezidencia is. A 10. században itt lett merénylet áldozata Edward király. A vár sok sérülést szenvedett az angol polgárháború alatt, végül pedig Cromwell katonái robbantották fel 1646-ban. Így is varázslatos élmény a falak között sétálni és érezni az ezer éves történelmet.
A délutánt a két évezredes múltra visszatekintő Exeterben töltjük, melynek legszebb ékköve gótikus katedrálisa. Két normann tornyáról, nyugati homlokzatának falfaragványairól és a világon leghosszabb boltozatáról híres. Sétánk során láthatjuk majd Anglia legrégebb óta működő önkormányzati épületét, a Guildhall-t (eredetileg a 12. században az itt létesült céhek székháza volt). Megpróbálunk átsétálni a Parlament utcán, mely egyike az Egyesült Királyság legszűkebb utcácskáinak: két ember is nehezen fér keresztül rajta.
Este Devon megye egyik legkedveltebb üdülővárosába, Torquay-ba érkezünk. Szállás: TLH Resort 3*.

augusztus 27. vasárnap
Ma Devon meseszép tájain kalandozunk. Első megállónk Cockington, ahol visszarepülünk az időben: sétálunk a zsúptetős házak között, megismerkedünk a helyi kovács és az üvegfúvó mester munkájával, felkeressük a fallal körülvett rózsakertet és a falu csokoládé készítő műhelyét. Gőzössel utazunk tovább, miközben rácsodálkozunk a gyönyörű angol vidékre. Dartmouth-ban megkóstolhatjuk az igazi devoni teát (Devon cream tea). Útközben megállunk a Greenway House-nál, a krimi királynőjének, Agatha Christie-nek nyaralójánál. Késő délután érkezünk Plymouth-ba, ahol felkeressük a helyi gin lepárlót. Szállás Plymouth-ban: Jurys Inn Plymouth 3*.

augusztus 28. hétfő
Reggeli után a romantikus Cornwall megye legszebb látnivalóit járjuk be: felkeressük a brit nemzeti örökség részét képező Lizzard Point-ot, a Brit-sziget legdélebbi pontját. A hihetetlen szépségű, sziklákkal szabdalt tengerparti sáv gazdag, különleges élővilággal büszkélkedhet.
Marazion városkából közelítjük meg Saint Michael’s Mount-ot. Ár-apály függvényében száraz lábbal vagy csónakon juthatunk át a szigetdomb tetején messziről hívogató 12. századi várhoz, amely egykor kolostor, börtön és erőd is volt. A birtokot az utolsó angol-szász uralkodó, Edvárd ajándékozta a bencés rendnek a 11. században. Ha jártunk már a normandiai Mont Saint Michel apátságnál, sok hasonlóságot fogunk találni, a nevén túl is.
Délután St Ives-ba, a hangulatos tengerparti üdülővárosba érünk: szabadidőnkben betérhetünk a neves galériák, múzeumok egyikébe, teázhatunk a tengerparti teraszokon vagy sétálhatunk a színes házak övezte kis utcákon. Visszautazunk Plymouth-ba, szállás, mint előző este.

augusztus 29. kedd
Délelőtt az Artúr-mondakörhöz kapcsolódó Tintagel várát fedezzük fel. Ha hinni lehet a középkori történeteknek, Artúr király ebben az erődítményben foganhatott egy mámoros éjszakán, ami később úgy megihlette Reginald de Dunstanville-t, Cornwall első grófját, hogy 1230 és 1240 között egy olyan várat építtetett, melynek egy része a szárazföldön, másik fele pedig egy tenger fölé nyúló sziklaormon áll. A két várrészt évszázadokig egy keskeny földnyelv kötötte össze, amelyet azonban a természeti erők lassan elpusztítottak. A 2019-ben átadott új híd ismét lehetővé teszi az átkelést. Érdekessége a közepén található 40 milliméteres hasadék, amelyet ugyan könnyedén át lehet lépni, de éppen elég ahhoz, hogy egy kicsit megemelje a magasságtól rettegők pulzusát, és egyben utaljon a múlt és a jelen, a legendák és a történelem törékeny határvonalára.
A látogatás után a tengerparti úton haladva érünk Barnstaple-be (ebédszünet), majd este Bristolba, ahol a következő két éjszakai szállásunk lesz: Doubletree Bristol City Centre 4*.

augusztus 30. szerda
Reggeli, majd szabadidő, lehetőség Bristol felfedezésére egyénileg. Szállás Bristolban.

Egész napos fakultatív kirándulás - Glastonbury, Wells és Bath: 80 GBP/fő (helyben fizetendő)
Reggeli után a glastonbury-i apátság impozáns romjaihoz látogatunk, melynek falai már a 7. században is álltak. Ez Nagy-Britannia legrégebbi keresztény temploma és apátsága, ahol a legenda szerint Artúr király nyughelye található. Alapításától kezdve évszázadokig virágzott és nagy befolyással rendelkezett – VIII. Henrik a 16. században oszlatta fel az ország szerzetes rendjeit, emiatt az elhagyatott épületegyüttes az enyészeté lett. A 20. század elején kezdett átfogó rekonstrukcióknak köszönhetően mi is a történelem részesei lehetünk. Később ellátogatunk a közeli 158 m magas dombhoz, a Glastonbury Torhoz, melyet Anglia legmisztikusabb helyének tartanak. Sokan Artúr király titokzatos városával, Avalonnal hozzák összefüggésbe. Felsétálunk a középkori Szent Mihály templomból megmaradt toronyhoz, ahonnan fantasztikus kilátás tárul elénk - tiszta időben Wales-ig is ellátni.
A délután már Wells városában ér minket, ahol városnéző sétánk során ellátogatunk a 14. századi Vicar’s Close-hoz, mely Európa legrégebbi, eredeti állapotában fennmaradt lakóházakból álló utcája. Ennek közelében találjuk a 12. századi katedrális és a Püspöki palotát.
Kirándulásunk utolsó állomása Bath, az Egyesült Királyság egyetlen természetes melegvizes forrással büszkélkedő fürdővárosa, ahol már a rómaiak idején virágzott a fürdőkultúra. Az évszázadok alatt élénk kulturális élet bontakozott ki Bath-ban, a 18. században pedig az arisztokrácia kedvelt üdülőhelye lett. Felkeressük a Római Fürdőt, a Royal Crescent-et („Királyi félhold”, a György-korabeli építészet kiemelkedő példája) és a boltíves Pulteney hidat.

augusztus 31. csütörtök
Kijelentkezés a szállodából, majd elindulunk kelet felé. Elsőként a romantikus angol falvakat felsorakoztató dimbes-dombos Cotswolds régióban időzünk. A Clon folyó partján épült Bibury legtöbbet fotózott utcája az Arlington row, ahol hajdan a takácsok házai sorakoztak. Bourton-on-the-Water a térség Velencéjeként ismert falu. A Windrush folyó partján több mint száz műemlékvédelem alatt álló, sárga mészkőből épült házikó található.
A délutánt Oxfordban, a kultúra és oktatás jelentős központjában töltjük. Az egyetemi város ódon épületei közül nem is egy olyan van, ami megihlette a Harry Potter filmek készítőit és szerencsére több egyetemi épület látogatható is. Felkeressük a Bodleian Könyvtárat, a világ egyik legrégebbi és legszebb könyvtárát; a Keble’s College-ot, a vörös téglás neogótikus egyetemi épületet; a Radcliffe Camerát, a Bodleian Könyvtár jellegzetes, kör alakú olvasótermét.
Este transzfer a repülőtérre, hazautazás a Wizz Air járatával Budapestre (20:00-23:30).

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Az út kiemelt értékei:

  • Nyolc teljes nap a kedvező menetrendnek köszönhetően
  • Izgalmas, látnivalókban gazdag út Dél-Anglia varázslatos tájain
  • Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt
  • Szállás jó minőségű, középkategóriás szállodákban, félpanziós ellátással
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Oda-vissza repülőjegy a Budapest-London Luton útvonalon, közvetlen repülőjárattal
Repülőtéri illeték
Személyenként egy db kis kézipoggyász (max. 40x30x20 cm)
Különbusz a teljes kinttartózkodás során
Szállás középkategóriás szállodákban, a program szerint
Reggeli és vacsora a szállodákban
Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt
Városnézések a szükséges belépőkkel a program szerint

Alapár nem tartalmazza: 

Ajánlott szervizdíj (helyben fizetendő): 10 GBP/fő
Útlemondási biztosítás
BBP biztosítás
Egyéb személyes kiadások

Egyéb fontos információk:
Minimum létszám 20 fő.
Egy fő utazása esetén egyágyas felár fizetendő: 150 000 Ft.
Ajánlott szervizdíj (helyben fizetendő): 10 GBP/fő.
A repülőjegyek és a kapcsolódó szolgáltatások (ülőhely, poggyász, elsőbbségi beszállás) foglalás után a Wizz Air légitársaság szabályzata szerint mondhatók le vagy módosíthatók. Eltérően utazási feltételeinktől, indulástól számított 35 napon kívüli útlemondás esetén a Wizz Air lemondási szabályzata szerinti repülőjegy törlési díjat számítunk fel, mely 55 000 Ft/fő.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Budapest-London Luton útvonalon, közvetlen repülőjárattal
Személyenként egy db kis kézipoggyász (max. 40x30x20 cm)

A repülőjegyek és a kapcsolódó szolgáltatások (ülőhely, poggyász, elsőbbségi beszállás) foglalás után a Wizz Air légitársaság szabályzata szerint mondhatók le vagy módosíthatók. Eltérően utazási feltételeinktől, indulástól számított 35 napon kívüli útlemondás esetén a Wizz Air lemondási szabályzata szerinti repülőjegy törlési díjat számítunk fel.

Étkezés: 

Reggeli és vacsora a szállodákban.

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!