Csillagtúra Izlandon Helsinkivel fűszerezve

7 napos körutazás Izlandon

Szilveszterkor Reykjavíkban az ég ezernyi tűzijátékkal van tele, amelyek varázslatos színekben pompáznak és vissszatükröződnek a tenger vizében. Reykjavík ezen az éjszakán egy igazi fényparádét nyújt, ahol az emberek összegyűlnek, hogy ünnepeljenek és üdvözöljék az új évet.
Az időjárás is hozzájárul a varázshoz. A friss téli levegő és az esetleges hóesés különleges hangulatot teremt a városban. A kivilágított épületek között, a havas tájban gyönyörködve sétálhatunk a város szívében.
A program ára tartalmazza a látványos interaktív múzeumba, a Lava Centerbe is a belépőt.

FőoldalEurópaFinnországHelsinkiCsillagtúra Izlandon Helsinkivel fűszerezve

Alapár tartalmazza

a repülőjegyet illetékkel személyenként 1 db max.
8 kg-os kézipoggyásszal és max. 23 kg-os bőrönddel
(melynek értéke: kb. 245.000 Ft)
1 éj szállást 4 csillagos szállodában, és 4 éj szállást 3 csillagos hotelben
kétágyas elhelyezéssel
a reggelis ellátást
a megadott programokat
a belépőt a Lava Centerbe
az autóbuszt a program szerint
a magyar nyelvű idegenvezetést

Alapár nem tartalmazza

az idegenforgalmi adót: kb. 23 EUR (helyszínen fizetendő)
az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,5%

 EGYÉB KÖLTSÉGEK
Egyágyas felár
Fakultatív program
BBP utasbiztosítás (EUB Biztosító)

Hossz: 
7 nap
Szállás: 
szálloda
***

1. nap: Budapest – Helsinki  
Elutazás Budapestről, érkezés Helsinkibe a délutáni órákban.  Buszos és gyalogos városnézésre indulunk Finnország fővárosában. A Finn-öböl partján fekvő várost számos öböl, félsziget és sziget tagolja. Helsinkit 1550-ben I. Gusztáv svéd király alapította. A kis városkát sokáig szegénység, betegségek és harcok sújtották, ám miután 1812-ben I. Sándor orosz cár a Finn Nagyhercegség fővárosává tette, rohamos fejlődésnek indult. Szentpétervár mintájára neoklasszicista stílusban építették újjá. Jelenleg egy könnyen bejárható, rengeteg parkkal tarkított, élhető városképet mutat. Egyéni étkezési lehetőség a kikötőben. Éj Helsinkiben. (1 éj)

Szállás: Hotel Helka 4*

2. nap: Helsinki - Reykjanes-félsziget - Reykjavík 
Kora reggeli transzfer a reptérre és repülés Reykjavíkba. Érkezés után kirándulásra indulunk a Reykjanes-félszigeten, Izland legaktívabb részén, ahol egy valóságos földrajzórán veszünk részt. Először az észak-amerikai és eurázsiai kőzetlemezek találkozásánál található, a két kontinenst összekötő hídon sétálhatunk. Megfigyelhetjük a szemmel is jól látható törésvonalat, ahol a tektonikus lemezek évente körülbelül 2 centimétert távolodnak egymástól. Ezt követően a Katlahraun lávamezőre látogatunk, ahol a 2000 évvel ezelőtt tengerbe ömlő lávafolyam különleges képződményeit nézhetjük meg, majd a erőmű megtekintésére kerül sor (kívülről). Idegenvezetőnk segítségével képet kapunk arról, hogyan használják fel a környezettudatos izlandiak Földünk energiáit.

A program végeztével a Kék Lagúna termál fürdőbe (Blue Lagoon) megyünk, ahol a saját bőrünkön megtapasztalhatjuk a geotermikus források kényeztető melegét. (fakultatív program) A programra hozzanak magukkal fürdőruhát és papucsot, esetleg fürdősapkát a zuhanyzáshoz. Törölközőt és öltözőszekrényt biztosítanak. 

Transzfer a belvárosi szállodába. Szállás Reykjavíkban, vacsora egyénileg (4 éj).

Szállás: Hotel Klettur 3*

3. nap: „Arany-körút” 
Reggeli után a híres „Arany-körút” túraútvonal felfedezésére indulunk. Utunkat Izland egyik legnépszerűbb Nemzeti Parkjában, az UNESCO világörökségi listáján szereplő Pingvellir Nemzeti Parkban kezdjük, ahol a világ első parlamentjét, az Alþinget 930-ban megalapították. A modern látogatóközpontban számtalan érdekességet megtudhatunk a szigetről, és a park területén szintén megfigyelhetjük a kőzetlemezek távolodását jelző törésvonalat is.

Ezután a nagy Geysir-t nézzük meg, amely a legrégebbi gejzír, melyet írásos emlékek rögzítettek. A kitörése az évszázadok alatt folyamatosan változó volt, előfordult, hogy egyáltalán nem működött. 2000-ben megdöntötte az összes addigi rekordját és az aktív vulkáni működésnek köszönhetően két napig közel 120 méter magasba lövellte ki a forró vizet, maga a gejzír elnevezés is innen származik. A másik nevezetes gejzír, amit itt láthatunk a Strokkur, amely sűrűbben, „menetrend szerint” 6-10 percenként szökőkútként tör a magasba, a vízoszlop akár 40 méter magas is lehet.

Következő állomásunk a Gullfoss, azaz arany vízesés, Izland leglátogatottabb turistalátványossága. A Hvíta folyó legszebb része, ahol a széles mederben érkező hatalmas víztömeg először 11 métert, majd a következő lépcsőn 21 métert zuhan alá és folytatja útját a keskeny hasadékban. Kirándulásunk után visszautazás Reyjavíkba. 

4. nap: Reykjavík - szilveszter
Reggeli után fél napos buszos és gyalogos városnézést tartunk a világ legészakibb fővárosában, Reykjavíkban, ahol sétálunk az óvárosban a színes házak, érdekes formájú épületek között.

A házak fölé magasodó, modern, fehér gránitból készült Hallgrímskirkja templomba látogatunk, mely mára Izland egyik jelképévé vált. Kiváló akusztikáját a bravúros építészeti megoldásoknak köszönheti, épp ezért számos koncertet is tartanak itt, hatalmas orgonájának csodájára járnak. Utunkat a kikötő felé folytatjuk, sétálunk a Szivárvány utcán kívülről megnézzük a Városháza épületét, a Parlamentet, a Höfdi házat, majd a csupa üveg, Harpa koncert és konferenciaközpontot, végül a kikötőt a különleges vikinghajó szoborral.

Délutáni szabadidejük során érdemes ellátogatni a Perlanba, mely egy igazgyöngyre emlékeztető, félgömb formájú múzeum. A látványos, 21. századi kiállítás Izland kialakulását és természeti kincseit mutatja be, interaktív módon betekintést nyújt az izlandi gleccserekbe és a globális felmelegedés hatásaiba. Megismerhetik Izland gleccsereit, a szárazföldre gyakorolt ​​hatásukat, és azt, hogy mi fog történni, ha eltűnnek. Hallhatjék és érezhetik a vulkánok, a földrengések és a geotermikus energia erejét, majd a virtuális akváriumban a bálnák életével ismerkedhetnek meg. Kilátóteraszáról csodálatos panoráma tárul a látogatók elé a környező hegyekre és a városra.

A szilveszteri időszak igazán különleges és izgalmas Izland fővárosában. A szigetországban az a szokás, hogy a karácsonyfa- és tűzijáték eladásokból befolyó bevétel az izlandi kutató- és mentőcsapatokat támogatja, így mind a helyiek, mind a turisták évente több száz millió izlandi koronát költenek tűzijátékra. A leglátványosabb fényjáték a belvárosban, a Hallgrimskirkja templom vagy a Perlan közelében van, ahol a közeli bárokba és éttermekbe is betérhetünk este. Érdemes egy pezsgővel a kezünkbe, jól felöltözve társulni a helyi emberekhez, akik lelkesen és vidáman köszöntik az új évet.

5. nap: Déli-part túra
Reggeli után a sziget déli partjára kirándulunk: először az egyedülálló, díjnyertes interaktív múzeumba, a Lava Centerbe látogatunk, ahol átfogó képet kaphatunk a vulkánok működéséről, a Katla vulkánról, a földrengésekről és Földünk szerkezetéről. Izlandon folyamatos a vulkáni aktivitás, az elmúlt évek legemlékezetesebb vulkánkitörése 2010-ben volt, amikor a vulkáni hamu a légiközlekedést is megbénította.

A déli part fő látványosságai közé tartoznak a lélegzetállító vízesések, egyikük a 66 méter magasról lezúduló Seljalandfoss, ahol a vízesés alá is sétálhatunk, emiatt a fotósok egyik kedvence. Izland egyik legnagyobb vízesése a Skógafoss, amely 25 méter széles és 60 méter magas sziklafalról zuhan a mélységbe, napos időben több szivárványt is láthatunk. Séta Vík halászfaluban, ebédelési lehetőség.

Következő látnivalónk a bazaltoszlopokkal szegélyezett Reynisfjara fekete homokos tengerpartja, melyet 2019-ben a National Geographics a világ 21 legszebb strandja közé választott. Ezután az Eyjafjallajökull jégmező egyik ágát, a Sólheimajökull gleccsert nézzük meg, ahol jól láthatóak a globális felmelegedés eredményeként bekövetkező olvadás jelei. A jégfalban újabb és újabb barlangok, mélyedések keletkeznek, folyamatosan változó formájú és színű alakzatokkal, melyek varázslatos látványt nyújtanak. Késő délután visszautazás Reykjavikba.

6. nap: hazautazás  
Reggeli után transzfer a repülőtérre, helsinki csatlakozással utazás Budapestre. 

UNESCO világörökségi helyszín:

  • Pingvellir Nemzeti Park 
  • UNESCO Global Geopark:
  • Reykjanes Geopark

A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!

Szállás

Helyi 3*+-os szállodában, kétágyas szobákban

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Fakultatív

Fakultatív Kék Lagúna komfort belépő, törölköző bérléssel: 42.000 Ft /fő

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

a repülőjegyet illetékkel személyenként 1 db max.
8 kg-os kézipoggyásszal és max. 23 kg-os bőrönddel
(melynek értéke: kb. 245.000 Ft)
1 éj szállást 4 csillagos szállodában, és 4 éj szállást 3 csillagos hotelben
kétágyas elhelyezéssel
a reggelis ellátást
a megadott programokat
a belépőt a Lava Centerbe
az autóbuszt a program szerint
a magyar nyelvű idegenvezetést

Alapár nem tartalmazza: 

az idegenforgalmi adót: kb. 23 EUR (helyszínen fizetendő)
az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,5%

 EGYÉB KÖLTSÉGEK
Egyágyas felár
Fakultatív program
BBP utasbiztosítás (EUB Biztosító)

Helyszíni költségek leírása: 

Helyszínen fizetendő belépőjegyek kb. 45 EUR

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Elutazás Budapestről, helsinki átszállással, érkezés Keflavík nemzetközi repülőterére a menetrend szerint a délutáni órákban. 

Szállás: 

Helyi 3*+-os szállodában, kétágyas szobákban

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz, júliusi és augusztusi csoport esetén 1 ebéddel.

 

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Választható 4%-os mértékű Z1 útlemondási biztosítás is, amely esetében a Covid-19 fertőzés kapcsán hatósági karanténba kerülés biztosítási eseménynek számít. Vagyis, ha valaki az utazását megelőző 10 napban hatósági karanténba kerülne Covid-pozitivitása miatt, az számíthat a biztosító segítségére. Amennyiben a 4% mértékű COVID-19 fedezettel rendelkező útlemondási biztosításra tart igényt kérjük, azt a megjegyzés rovatba tüntesse fel!
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!