Csehország: bringa, sör, kultúra

4 napos kerékpártúra a vidéki Csehországban

Káprázatos tájon kerékpározunk, ízletes söröket kóstolunk, festői városokat fedezünk fel, elvarázsolt kastélyokban kalandozunk. Český Krumlov, Třebon, České Budějovice, Jindřichuv Hradec, Hluboka, Sumava Nemzeti Park. Vár rád a vidéki Csehország!

FőoldalEurópaCsehországCsehország: bringa, sör, kultúra

MIÉRT MINKET VÁLASSZ?

- a kiscsoportos utazás során mindenkire odafigyelünk
- az idén már kényelmes kétágyas szobákban töltöd az éjszakákat
- a csomagokat a kísérőautó szállítja a bringázások során
- biztonságos háttérként egy szerviz autó folyamatosan a csapat közelében van
- ha elfáradnál, utazhatsz a kísérőautóban
- kerékpárod kisebb hibáit a helyszínen is megjavítjuk
- a váratlan eseményekre teljes Asszisztencia szolgáltatást biztosítunk!

Alapár tartalmazza

az utazást kisbusszal, a szállásokat panziók kétágyas szobáiban, a szervezést, a kerékpárok és a felszerelés szállítását, a kísérő autó költségét, valamint a kerékpáros túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

az étkezéseket, az esetleges belépőket, a személyes költségeket, az utasbiztosítást és az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
4 nap
Szállás: 
panzió
Létszám: 
10 - 16 fő

Nehézség:

Mintegy 200 kilométer kerékpározunk 4 nap alatt. A napi távok nem túlságosan hosszúak 25-65 km), de számítani kell néhány rövidebb meredekebb szakaszra is. 

Szállás

Utazásunk éjszakáit panziók kétágyas fürdőszobás szobáiban töltjük.

Igény esetén egyágyas elhelyezés is lehetséges. Ezzel kapcsolatban érdeklődj irodánkban.
A szállások telítettsége miatt előfordulhat, hogy a csoport tagjai több, egymáshoz közeli panzióban töltik az éjszakákat. 

Czinke István
Tapasztalt világjáró, megszámlálhatatlan túra fűződik a nevéhez. Otthon van Toszkánában vagy Franciaországban ugyanúgy, ahogy Peru és a Himalája ösvényeit is jól ismeri.
Botos György
Leginkább gyalogtúrázni szeretek, Magyarországon már végigjártam az Országos Kéktúra kétharmadát, de ha külföldre utazom, ott is szívesen járom végig a túraútvonalakat....
Amennyiben programunk tetszik, de nem tudsz rajta részt venni, mert az időpont nem megfelelő, esetleg barátaiddal, munkatársaiddal szeretnél utazni egyedi szervezésben, saját igényeid szerint, akkor kérjük, hagyj üzenetet, munkatársunk hamarosan elkészíti az ajánlatot számodra.  (» Itt hagyhatsz üzenet.)
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:
1. nap: Budapest, Jindřichuv Hradec, Třebon

Találkozó reggel 05.00 Lury ház felszíni parkolója, indulás 06.00. Korán reggel indulunk Budapestről és a déli órákban érkezünk meg Csehország harmadik legnagyobb kastélyához. Míg túravezetőink előkészítik kerékpárjainkat, felfedezhetjük a városka látnivalóit. Az óvárosból indul bringatúránk. Kezdetben a Nezárka-folyó völgyében bringázunk festői, apró települések kísérik utunk, majd folyót magunk mögött hagyva egy mesebeli fenyőerdőben, forgalommentes, sima aszfaltcsíkon gurulunk. A  trebonyi-tóvidéken vezet, fantasztikus tavak mellett, békés vidéki tájon bringázunk mai szállásunkig. Třebonban töltjük első éjszakánkat. A középkori hangulatú kisváros híres sőrét a sörgyár pincerendszerében berendezett étteremben ízlelhetjük meg. Szállásunk egy belváros közeli panzióban lesz. Táv kerékpárral: 60 kilométer. Szint fel: 300 m, le: 300 m.

2. nap: Třebon, Hluboka, České Budějovice

Reggel egy rövid sétára indulhatunk Třebon történelmi belvárosában, majd újabb bringatúrára indulunk. Mai kalandunk, két izgalmas helyet is érint. Első célunk Hluboka, ahol az ország legszebb kastélya található. Kisebb-nagyobb  tavak és hangulatos vidéki falvak mellett kígyózik kerékpárutunk Hlubokáig. Itt felkereshetjük a kastélyt (megéri!), és/vagy egy helyi étteremben ízletes ebéd gyanánt friss halat lakmározhatunk a környező tavak "ajándékaként" .  A kisvárosból a Vlatava-folyó (Moldva-folyó) partján kiépített kerékpárúton tekerünk a Budvar sör hazájába, České Budějovice településre. A nagy múltú település, középkori hangulatot árasztó belvárosában tölthetjük a délutánt, majd a kora esti órákban třeboni szállásunkra utazunk. 
Táv kerékpárral: 54 kilométer. Szint fel: 250 m, le: 300 m.

3. nap: Třebon, České Budějovice, Český Krumlov

Egy kiadós reggeli után, utazásunk egyik legrövidebb bringázása vár ránk. Nem véletlenül, hiszen egy programban gazdag, szép nap elé nézünk! A Vlatava-folyó völgyében bringázunk, kellemes vidéki tájon, érintve apró falvakat, farmokat. Zlata Koruna település közelében a folyóparton megpihenünk, majd egy kisebb kaptatót megmászva gyér forgalmú utakon haladva érkezünk meg, Csehország talán legszebb városába, Český Krumlovba. Ha egy várost kellene ajánlanom ebben az országban, amit mindenképpen látni kell, ez lenne az a város! Egy gyöngyszem a Vlatava-folyó partján. Mesebeli középkori utcákkal, festői folyóparttal, az ország második legnagyobb várkastélyával és egy vidéki cseh városban elmaradhatatlan sörfőzdével. Elfoglaljuk szállásunkat, majd rövid közös városnézés következik. A séta végén a helyi sörgyár éttermében kortyolgathatjuk az aranyló italt és a cseh konyha finomságait is megízlelhetjük. Az estét a kisvárosban töltjük. Táv kerékpárral: 35 kilométer. Szint fel: 350 m, le: 400 m.

4. nap: Český Krumlov, Sumava Nemzeti Park, Budapest

Korán reggel még kalandozhatunk egy picit Krumlovban, majd a Lipno-tó partján fekvő Frymburk faluba utazunk. Itt indul mai bringatúránk. A Sumava-hegyvidék területén fekvő tó, igazi bringás paradicsom. Kerékpártúránk többnyire a tóparton vezet, jó kiépített bringaúton, vagy bitumenes alsóbbrendű utakon, káprázatos kilátással a környező vidékre. Útközben egy kerékpáros komppal átkelünk a túlpartra, majd egy panoráma körúton haladva érkezünk vissza a kiindulópontra. A túra után megebédelünk, majd elindulunk Magyarország felé. Érkezés Budapestre az esti órákban.
Táv kerékpárral: 25 kilométer. Szint fel: 150 m, le: 150 m.

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

az utazást kisbusszal, a szállásokat panziók kétágyas szobáiban, a szervezést, a kerékpárok és a felszerelés szállítását, a kísérő autó költségét, valamint a kerékpáros túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

az étkezéseket, az esetleges belépőket, a személyes költségeket, az utasbiztosítást és az útlemondási biztosítást.

Helyszíni költségek leírása: 

Turistaadó: 210 CZK/fő. (megérkezést követően a helyszínen fizetendő.)

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
Turistaadó: 210 CZK (megérkezést követően, helyszínen fizetendő.)
Várható költőpénz szükséglet: 
Ajánlott költőpénz: kb. 1500-200 CZK, amely egyéni igényektől függően változhat.
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
kisbusz
Milyen felszerelést vigyek?

Javasoljuk, hogy kisméretű hátizsákba pakold a napközben szükséges holmikat, amelyekre kerékpározás során szükséged lehet, míg a kísérőautóban egy, maximum 20 kg súlyú táskában elfér a többi holmid.

Ruházat: strapabíró ruházat, mely alkalmas a kerékpározásra, ugyanakkor utcai viseletnek is megfelel, biciklis nadrág, edzőcipő, jól szellőző, vékony esőkabát, meleg ruha, alsó- és felső aláöltözet, papucs, világos napszem­üveg, napvédő krém, szúnyogriasztó, kulacs, fejlámpa. Ezenkívül fontos a kerékpáros sisak, kesztyű, nadrág, dzseki, pumpa.

Kerékpár: Mindenki saját, megbízható és jól szervizelt kerékpárral vesz részt a túrán, de ha szükséges, tudunk bérelt kerékpárt biztosítani.
Részletekért kattints ide!
Mountain Bike, vagy Trekking típusú kerékpárra is részt vehetsz a túrán,. A bringázások nagy része aszfaltozott kerékpárutakon vagy alsóbb rendű műutakon vezet. Kérünk, hogy hozz néhány alapalkatrészt, amit a kísérőautó szállít a kerékpározás alatt. Szerszámokat biztosítunk a kísérőautóban. A kerékpárokat speciális kerékpárszállító tréleren fuvarozzuk a túra kiindulópontjára, majd a túra végeztével vissza Magyarországra.

Egyebek
Kiutazás: 

Kényelmes, modern kilencfős kisbuszokkal utazunk Magyarországról. Buszaink a kerékpározások alatt is velünk maradnak, biztonságos háttérként szolgálnak, valamint szállítják a kerékpárokat és a csapat felszerelését a napi távok között. A kerékpártúra végén kisbusszal utazunk haza Magyarországra.

Szállás: 

Utazásunk éjszakáit panziók kétágyas fürdőszobás szobáiban töltjük.

Igény esetén egyágyas elhelyezés is lehetséges. Ezzel kapcsolatban érdeklődj irodánkban.
A szállások telítettsége miatt előfordulhat, hogy a csoport tagjai több, egymáshoz közeli panzióban töltik az éjszakákat. 

Étkezés: 

Önellátó. A bringatúrák során folyamatosan lesz lehetőség élelmiszer vásárlásra és éttermi étkezésre.

Időjárás: 
Mérsékelten meleg nyári időjárásra kell számítani. A nyitott szakaszokon előfordulhat szél.
Csomagolás: 
A kerékpározás során a kis hátizsákod lesz nálad, amibe a személyes irataidat, a pénztárcát, esőkabátot, tartalék meleg ruhát, élelmet és ivóvizet tudsz pakolni.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak az érintett területre.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az aktuális pandémiás szabályokat be kell tartanunk az utazás során. Ezekről utazás előtt egy héttel tudunk pontos információt küldeni.

Lemondási feltételek:
Jelen utazásra az ÁSZF-ben foglaltaktól eltérő lemondási feltételek érvényesülnek! Amennyiben az Utazó a saját érdekkörében felmerült okból áll el a részvételtől, az indulás előtti 20. naptól az adott foglalás kizárólag 100% kötbér megfizetése mellett mondható le!

Vélemények, értékelések
4.7
5 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.8
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
4.0
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.8
Viki
Budapest, II. kerület
2018. júl. 10
4.8
Nagyon szuper volt, már másodszor sem csalódtunk! Profi túravezetők, körültekintő szervezés és ráadásul klassz jó kis csapat jött össze!
Köszönjük
Péter
Budapest, VIII. kerület
2018. júl. 10
4.8
Minden részletében jól kidolgozott program, remek stáb, kellemes társaság.
László
Bp
2018. júl. 10
4.4
Remek program, körültekintő túravezetés, figyeltek a biztonságra és mindenkinek az egyéni tempójára is tekintettel voltak. Cini sok történelmi vonatkozással és érdekességgel tette színesebbé a túrát.
Judit
Budapest, XII. kerület
2017. júl. 12
4.8
A csehországi bringatúrán vettünk részt a barátnőmmel. Nagyon jó szervezés, figyelmes, gondoskodó túravezetők. Csak ajánlani tudom :-)
Katalin
Budapest, XI. kerület
2016. júl. 13
4.8
Köszönjük a színvonalas túrát és a jó szervezést, mindenre jutott idő amit meg szerettünk volna nézni. Cini és Petya a szokásos magas színvonalat hozta, már többször voltunk velük.
Gyuri is nagyon segítőkész volt, vele most voltunk először. de szívesen megyünk vele is bármikor. .Jó lett volna még egy nappal tovább maradni és egy napot biciklizni a Lipnói tó körül. biztosan mások sem bánták volna.
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!