Bergen és a norvég fjordok 2022.02.04-08.

5 napos körutazás Norvégiában.

A fjordok országa lenyűgöző terület, de nem csak a fantasztikus képeslaptájak miatt: az irigyelt skandináv életstílus, a helyiek meglepő közvetlensége és Skandinávia leghangulatosabb városai mind sokat hozzáadnak ahhoz, hogy egy norvégiai utazás tanulságos és életre szóló élmény legyen. Hatnapos októberi utunkon a fjordvidék legjavát mutatjuk be: kanyargunk majd óriás hegyek közt, lefotózzuk a Geiranger-fjord lenyűgöző kanyarját, hajózunk a Nærøy- és az Aurlands-fjordban, látunk majd szép vízeséseket és sétálunk a csodás fekvésű Bergenben és a mindig nyüzsgő Oslóban is. Utazásunk az északi fény szezonjának elején lesz - némi szerencsével valamelyik este ezt a különleges látványosságot is átélhetjük.

FőoldalEurópaNorvégiaGudvangenBergen és a norvég fjordok 2022.02.04-08.

Alapár tartalmazza

Repülőjegy Budapest-Bergen útvonalon oda-vissza, átszállással
Személyenként egy feladott poggyász (max. 23 kg) és egy kézipoggyász oda-vissza
Utazás Norvégiában kényelmes különbusszal
Szállás Bergenben két éjszakára háromcsillagos szállodában
Szállás Vossban két éjszakára négycsillagos szállodában
Skandináv büféreggeli minden szálláshelyen
Magyar idegenvezető a budapesti indulástól a hazaérkezésig
Hajókirándulás a Nærøy- és Aurlands-fjordon
A programban szereplő belépőjegyek

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illeték
Útlemondási biztosítás
Baleset-betegség és poggyász biztosítás
Fakultatív programokat
Valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)

Hossz: 
5 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum létszám: 20 fő.

Február 4., péntek
Elutazás Budapestről a KLM járatain, amszterdami átszállással (06:30-08:45, 12:00-13:40) Bergenbe. Érkezés után transzfer a városközpontba, majd gyalogosan ismerkedünk meg Bergen központjával: a Bryggen színes parti házaival (Világörökségi helyszín), a 13. századi Bergenhus erőddel, a Mária-templommal és a katedrálissal. A Hanza-múzeumban a város középkori mindennapjaiba is betekintést nyerünk. Késő délután a szállás elfoglalása.
Szállás Bergen központjában: Hotel Hordaheimen***

Február 5., szombat
Reggeli után magunk mögött hagyjuk Bergent és a Hardanger-fjord vidékére indulunk. A várost elhagyva alagutak és hidak tucatjain haladunk át. Első megállónk a Steindalsfossen vízesés, melynek különlegessége, hogy be lehet sétálni a vízfüggöny mögé. Ezután a fjord partján kanyarogva, majd a Hardanger-hídnál (az ország leghosszabb függőhídjánál) átkelve ellátogatunk a 182 méteres Vøringsfossenhez, az ország egyik leghíresebb és leglátványosabb zuhatagához. A szakadék felett átívelő nemrég megnyitott gyaloghídról testközelből csodálhatjuk meg a lezúduló víztömeget. Délután - ha az időjárás is engedi - a Skjervsfossen szurdokában kanyargó úton felmegyünk a vízesés teteje melletti kilátóponthoz. Ezután megérkezünk Vossba, ahol a következő két éjszakát egy 2020-ban nyílt design hotelben töltjük.
Szállás Voss központjában két éjszakára: Scandic Voss****

Február 6., vasárnap
Délelőtt séta a tóparti Vossban, mely kedvező fekvése miatt télen-nyáron a sportok szerelmeseinek kedvelt úticélja. Gyalogos városnézésünkön ellátogatunk Norvégia legrégebbi fából épült világi épületéhez, a Finnesloftethez, a kereszténységre való áttérés évében, 1023-ban emelt Szent Olav-kereszthez, valamint a 13. századi gótikus templomba.
Fakultatív program (30 000 Ft/fő): belépőjegy a Voss Gondolára, kétfogásos ebéddel. A Voss Gondola Észak-Európa legnagyobb és legmodernebb kabinos felvonója, mellyel 9 perc alatt érünk fel 56 méteres magasságból 820 méterig. A felső állomáson a fantasztikus kilátás mellett egy étterem is található, ahol egy kétfogásos ebédet is elfogyasztunk. Ezután rövid sétát teszünk a környéken, majd leereszkedünk a városba. Aki azonban kedvet kapna, az étteremmel szomszédos sípályákon kipróbálhatja a norvégok kedvenc téli időtöltését - akár estig.
Délután/este szabadidő Vossban: sétáljunk a tóparton, szerezzük be a szuveníreket a helyi bevásárlóközpontban, látogassunk el a helyi fürdőbe, a Vossabadetbe, vagy éljük át a szabadesés élményét a Vossvindben!
Szállás Vossban.

Február 7., hétfő
Reggeli után elbúcsúzunk Vosstól és újra útra kelünk. Megállunk a Tvindefossen vízesésnél, majd továbbmegyünk a magas hegyek ölelésében található Gudvangenbe. Itt hajóra szállunk, és a Sogne-fjord mellékágain, a Nærøy- és Aurlands-fjordon (Világörökségi helyszín) kb. 2 óra alatt végighajózva érjük el Flåmot; az 1700 méteres hegyek között húzódó fjord helyenként csak 250 méter széles. Megérkezés után szabadidő a hangulatos Flåmban. Délután egy hegyi úton felkapaszkodva érjük el a Stegastein kilátópontot, amely az Aurlands-fjord szintje felett 650 méterre magasodik, fenséges látványt kínálva. Ezt követően visszautazunk Bergenbe.
Szállás Bergenben: Hotel Hordaheimen***

Február 8., kedd
Szabadidő Bergenben délutánig. Délelőtt fakultatív hajókirándulás Bergenből Mostraumenbe (25 000 Ft/fő): a 3 órás hajókirándulás során a víz felől is megcsodálhatjuk a Bryggen színes házait, de látjuk majd az Oster-fjordban megbúvó Modalen falucskát és számos szép vízesést is.
Délután transzfer a bergeni repülőtérre, majd hazautazás a KLM járatain, amszterdami átszállással (17:25-19:15, 21:05-23:05) Budapestre.

Az út kiemelt értékei:
Utazás Bergenbe egy átszállással a KLM járatain, kényelmes menetrenddel
Szállás színvonalas városközponti szállodákban Bergenben és Vossban
Norvégia télen - a fjordok megismerése egy másik arcukról
Érintett UNESCO Világörökségi helyszínek: Bryggen (Bergen rakpartja), Nærøy-fjord
Hajókirándulás a Nærøy- és Aurlands-fjordban, fakultatív hajókirándulás Bergenből Mostraumenbe
Kiváló helyismeretű magyar idegenvezető a budapesti indulástól a hazaérkezésig

Szállás

Szállás négy éjszakára középkategóriás szállodákban

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Hasonló utazások, nyaralások:

youtube:

Fakultatív

Belépőjegy a Voss Gondolára, kétfogásos ebéddel
Hajókirándulás Bergenből Mostraumenbe

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegy Budapest-Bergen útvonalon oda-vissza, átszállással
Személyenként egy feladott poggyász (max. 23 kg) és egy kézipoggyász oda-vissza
Utazás Norvégiában kényelmes különbusszal
Szállás Bergenben két éjszakára háromcsillagos szállodában
Szállás Vossban két éjszakára négycsillagos szállodában
Skandináv büféreggeli minden szálláshelyen
Magyar idegenvezető a budapesti indulástól a hazaérkezésig
Hajókirándulás a Nærøy- és Aurlands-fjordon
A programban szereplő belépőjegyek

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illeték
Útlemondási biztosítás
Baleset-betegség és poggyász biztosítás
Fakultatív programokat
Valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Repülővel.

A légitársaság fenntartja a menetrend változtatás jogát!

Szállás: 

Szállás négy éjszakára középkategóriás szállodákban

Étkezés: 
A részvételi díj skandináv büféreggelis ellátást tartalmaz.
A területről: 
Norvégia skandináv ország Észak-Európában. Az ország szárazföldi határát keleten Svédország, északkeleten Finnország és Oroszország jelenti, míg délen a Skagerrak tengerszoroson át Dániával van vízi összeköttetése. Az állam a Skandináv-félsziget nyugati és északnyugati részét teszi ki, amelyhez hozzátartozik a Jan Mayen-sziget és a Spitzbergák területe. Az ország területe 385 203 négyzetkilométer, mellyel a világ 67. és Európa 6. legnagyobb országa. Területe gyéren lakott, óceáni partszakasza a fjordjairól ismert.
Időjárás: 
A Golf-áramlatnak köszönhetően a szélességi fokon szokásosnál magasabb a hőmérséklet és több a csapadék, főként a partvidéken. A négy évszak egyértelműen elkülönül; a belső területeken kevesebb a csapadék, és hidegebbek a telek.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
A Norvégiába történő beutazáshoz érvényes személyi igazolvány is elegendő.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Amennyiben a foglalással egy időben, a kötelező útlemondási biztosítás megkötése mellett teljes körű baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére is sor kerül, akkor az útlemondási biztosítás önrész mentes, ellenkező esetben 20% önrészt tartalmaz.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!