Az északi fény nyomában - csoportos utazás magyar idegenvezetéssel Tromsøbe 2020.01.30.-02.03.

5 napos idegenvezetős utazás, repülővel

Tromsø (ejtsd: trumsző) Észak-Norvégia központja, számos "legészakibb" kategóriában rekorder: többek közt a legészakibb 50 ezer főnél nagyobb település, a legészakibb egyetem, planetárium, színház, szimfonikus zenekar székhelye. A gyönyörű fekvésű város a norvég és a számi (lapp) kultúrák határán létesült - rendkívül gazdag kulturális élete miatt "Észak Párizsaként" is szokás emlegetni.

FőoldalEurópaNorvégiaTromsoAz északi fény nyomában - csoportos utazás magyar idegenvezetéssel Tromsøbe 2020.01.30.-02.03.

Alapár tartalmazza

Repülőjegy Budapest-Tromsø útvonalon oda-vissza, átszállással
Repülőtéri transzferek
Szállás négy éjszakára Tromsøben központi középkategóriás szállodában, kétágyas szobában
Bőséges skandináv büféreggeli
Városnézés Tromsøben
Magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetékek és poggyászdíjak, mely tartalmazza 1 db feladott poggyász (max. 20 kg/db) és 1 db kézipoggyász (max. 10 kg, max. 55x40x23 cm) díjait minden járaton
Útlemondási biztosítás
Utasbiztosítás

Hossz: 
5nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum 15 fő

Tromsø (ejtsd: trumsző) Észak-Norvégia központja, számos "legészakibb" kategóriában rekorder: többek közt a legészakibb 50 ezer főnél nagyobb település, a legészakibb egyetem, planetárium, színház, szimfonikus zenekar székhelye. A gyönyörű fekvésű város a norvég és a számi (lapp) kultúrák határán létesült - rendkívül gazdag kulturális élete miatt "Észak Párizsaként" is szokás emlegetni. Az utazók körében azonban leginkább arról nevezetes, hogy északi fekvése miatt november 28-ától január 15-éig egyáltalán nem kel fel a Nap, valamint annak az övezetnek az egyik legideálisabb pontján található, amelyben az északi fény (aurora borealis) a leggyakrabban kialakul. Tartson velünk és fedezzük fel együtt ezt az izgalmas várost, ismerkedjünk meg csodás környezetével, esténként pedig éljük át a sarki fény csodáját!

Szállás a városközpontban, a Quality Hotel Sagában. A saját étteremmel rendelkező modern szálloda tágas szobáiban síkképernyős TV, telefon, minibár, vízforraló, a fürdőszobákban hajszárító található. Az ingyenes wi-fi kapcsolat a hotel teljes területén elérhető.

Az út kiemelt értékei:

Utazás január végén, február elején, az északi fény megfigyelése szempontjából legiideálisabb időpontban
Utazás egy átszállással, kényelmes menetrenddel
Szállás központi, modern középkategóriás szállodában skandináv büféreggelivel
Városnézés Tromsøben
Különleges fakultatív programok a helyi adottságok és az északi fény felfedezésére
Norvégiát kiválóan ismerő magyar idegenvezető a budapesti elindulástól a hazaérkezésig

január 30. csütörtök
Elutazás Budapestről oslói átszállással (13:45-16:15, 19:30-21:30) Tromsøbe. Érkezés után buszos transzfer a repülőtérről a szállodába, Tromsø központjában.

január 31. péntek
Reggeli, majd délelőtt fakultatív program: husky-szafari (75 000 Ft/fő, 12 éves kortól). Egy kb. 45 perces transzfert követően érkezünk meg a Lyngen-Alpok fjordjai közt megbúvó völgyben található huskyfarmra, ahol 120 barátságos és nagyon energikus szánhúzó kutya várja, hogy megismerkedjünk velük, és utána egy körre is elvigyenek. Egy rövid eligazítás után párokban indulunk el a szánokon (az egyik vezet, a másik a szánon ül - félúton csere). A 60-90 perces túránk útvonala a Breivikeidet lankás terepén át, igazi sarkvidéki környezetben vezet.
(Időtartam: 4,5-5 óra. Az ár tartalmazza: transzferek, magyar és angol idegenvezetés, termálruha, csizma és kesztyű a program időtartamára, forró ital és helyi sütemény.)

Ebédszünet, majd gyalogos városnézés Tromsø belvárosában. Sétálunk a kikötőben és a központban, és ellátogatunk a fából épült neogótikus katedrálishoz is.

Este fakultatív program: esti hajókirándulás a sarki fény nyomában (180 euró/fő, 12 éves korig gyerekeknek 120 euró/fő, helyszínen fizetendő). Ezen a hajókiránduláson lehetőségünk lesz a város és környezetének egy egészen más szemszögből történő megtekintésére, és némi szerencsével az északi fény játékában is gyönyörködhetünk - a fényszennyezés hatásaitól mentesen. A legénység az aznapi időjárási viszonyok ismeretében célzottan olyan helyekre navigálja a hajót, ahol a legnagyobb eséllyel lesz megfigyelhető az aurora borealis.
(Időtartam: 3-4 óra. Az ár tartalmazza: magyar és angol idegenvezetés, téli overáll a hajóút időtartamára, "Artic Tapas" helyi speciális falatkák és kóstolók. A hajó belső tere fűtött.)
Szállás Tromsøben.

február 1. szombat
Reggeli, majd egész napos fakultatív program: hómobiltúra (75 000 Ft/felnőtt, 12 éves korig gyerekeknek 35 000 Ft/fő). Tromsøtől kb. 70 percnyire, a festői Lyngen-Alpokba utazunk busszal és komppal, majd egy rövid oktatást követően 1-1,5 órás hómobiltúrára indulunk (a hómobilon két fő utazik, a vezetést félúton cserélik). A túra során számos fotómegállót, pihenőt tartunk, hogy kiélvezzük a környező csodás hegyek, erdő és fjordok látványát. A kirándulás végén meleg levest kapunk, helyben sütött kenyérrel. A hómobil 18 éve felett és érvényes vezetői engedéllyel vezethető, gyermekek csak utasként vehetnek részt a programon.
(Időtartam: 7 óra. Az ár tartalmazza: transzferek, magyar és angol idegenvezetés, téli overáll, kesztyű, bukósisak és csizma a program időtartamára, 1-1,5 órás hómobilozás, meleg leves és ital.)
Szállás Tromsøben.

február 2. vasárnap
Reggeli, majd délelőtt fakultatív program: látogatás egy lapp farmon, rénszarvasszántúrával (70 000 Ft/felnőtt, 12 éves korig gyerekeknek 35 000 Ft/fő). A nomád lappok (számik) évszázadok óta foglalkoznak rénszarvastenyésztéssel. Tromsøtől kb. 45 percnyire, a festői Lyngen-Alpokban testközelből is megismerkedünk velük: segítünk a borjak etetésében, miközben a helyi vezetők megosztják a lappok életformájának titkait, történeteket mesélnek és egy-két hagyományos számi dalt (joika) is hallhatunk tőlük. A tűz mellett rénszarvasragut (bidos) ebédelünk, majd rénszarvasszánra ülünk, és egy 25-30 perces túra keretében a környéket is felfedezzük.
(Időtartam: 4-5 óra. Az ár tartalmazza: transzferek, magyar és angol idegenvezetés, téli overáll és csizma a program időtartamára, 25-30 perces szánozás, meleg ebéd és ital.)

Este fakultatív program: északi fény-kereső buszos kirándulás (140 euró/fő, 12 éves korig gyerekeknek 80 euró/fő, helyszínen fizetendő). Ezen a programon szinte biztos a siker: az elmúlt szezonban az esetek 85 %-ában sikerült megmutatni a jelentkezőknek a sarki fényt. A buszos kirándulás során az aznapi időjárási adatok elemzése alapján a 7 különböző Tromsø környéki bázis közül azokra utazunk el, melyeken a legnagyobb esély kínálkozik az északi fény megtekintésére.
(Időtartam: 5-7 óra. Az ár tartalmazza: transzferek, magyar és angol idegenvezetés, forró csokoládé/kávé/tea és sütemény a bázisokon, kameraállványok korlátozott számban. Minden bázison található zárt melegedő és mosdó.)
Szállás Tromsøben.

február 3. hétfő
Hajnali órákban buszos transzfer a repülőtérre, majd hazautazás oslói átszállással (06:30-08:35, 10:45-13:05) Budapestre.

A Norvégiába történő beutazáshoz érvényes személyi igazolvány is elegendő.

Szállás

Szállás négy éjszakára Tromsøben központi középkategóriás szállodában, kétágyas szobában.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:

Fakultatív

Husky-szafari (75 000 Ft/fő, 12 éves kortól).
Egy kb. 45 perces transzfert követően érkezünk meg a Lyngen-Alpok fjordjai közt megbúvó völgyben található huskyfarmra, ahol 120 barátságos és nagyon energikus szánhúzó kutya várja, hogy megismerkedjünk velük, és utána egy körre is elvigyenek. Egy rövid eligazítás után párokban indulunk el a szánokon (az egyik vezet, a másik a szánon ül - félúton csere). A 60-90 perces túránk útvonala a Breivikeidet lankás terepén át, igazi sarkvidéki környezetben vezet.
(Időtartam: 4,5-5 óra. Az ár tartalmazza: transzferek, magyar és angol idegenvezetés, termálruha, csizma és kesztyű a program időtartamára, forró ital és helyi sütemény.)

Esti hajókirándulás a sarki fény nyomában (180 euró/fő, 12 éves korig gyerekeknek 120 euró/fő, helyszínen fizetendő).
Ezen a hajókiránduláson lehetőségünk lesz a város és környezetének egy egészen más szemszögből történő megtekintésére, és némi szerencsével az északi fény játékában is gyönyörködhetünk - a fényszennyezés hatásaitól mentesen. A legénység az aznapi időjárási viszonyok ismeretében célzottan olyan helyekre navigálja a hajót, ahol a legnagyobb eséllyel lesz megfigyelhető az aurora borealis.
(Időtartam: 3-4 óra. Az ár tartalmazza: magyar és angol idegenvezetés, téli overáll a hajóút időtartamára, "Artic Tapas" helyi speciális falatkák és kóstolók. A hajó belső tere fűtött.)

Hómobiltúra (75 000 Ft/felnőtt, 12 éves korig gyerekeknek 35 000 Ft/fő).
Tromsøtől kb. 70 percnyire, a festői Lyngen-Alpokba utazunk busszal és komppal, majd egy rövid oktatást követően 1-1,5 órás hómobiltúrára indulunk (a hómobilon két fő utazik, a vezetést félúton cserélik). A túra során számos fotómegállót, pihenőt tartunk, hogy kiélvezzük a környező csodás hegyek, erdő és fjordok látványát. A kirándulás végén meleg levest kapunk, helyben sütött kenyérrel. A hómobil 18 éve felett és érvényes vezetői engedéllyel vezethető, gyermekek csak utasként vehetnek részt a programon.
(Időtartam: 7 óra. Az ár tartalmazza: transzferek, magyar és angol idegenvezetés, téli overáll, kesztyű, bukósisak és csizma a program időtartamára, 1-1,5 órás hómobilozás, meleg leves és ital.)

Látogatás egy lapp farmon, rénszarvasszántúrával (70 000 Ft/felnőtt, 12 éves korig gyerekeknek 35 000 Ft/fő).
A nomád lappok (számik) évszázadok óta foglalkoznak rénszarvastenyésztéssel. Tromsøtől kb. 45 percnyire, a festői Lyngen-Alpokban testközelből is megismerkedünk velük: segítünk a borjak etetésében, miközben a helyi vezetők megosztják a lappok életformájának titkait, történeteket mesélnek és egy-két hagyományos számi dalt (joika) is hallhatunk tőlük. A tűz mellett rénszarvasragut (bidos) ebédelünk, majd rénszarvasszánra ülünk, és egy 25-30 perces túra keretében a környéket is felfedezzük.
(Időtartam: 4-5 óra. Az ár tartalmazza: transzferek, magyar és angol idegenvezetés, téli overáll és csizma a program időtartamára, 25-30 perces szánozás, meleg ebéd és ital.)

Északi fény-kereső buszos kirándulás (140 euró/fő, 12 éves korig gyerekeknek 80 euró/fő, helyszínen fizetendő).
Ezen a programon szinte biztos a siker: az elmúlt szezonban az esetek 85 %-ában sikerült megmutatni a jelentkezőknek a sarki fényt. A buszos kirándulás során az aznapi időjárási adatok elemzése alapján a 7 különböző Tromsø környéki bázis közül azokra utazunk el, melyeken a legnagyobb esély kínálkozik az északi fény megtekintésére.
(Időtartam: 5-7 óra. Az ár tartalmazza: transzferek, magyar és angol idegenvezetés, forró csokoládé/kávé/tea és sütemény a bázisokon, kameraállványok korlátozott számban. Minden bázison található zárt melegedő és mosdó.)

Minimum létszám: 15 fő. A fakultatív programok 10-10 fő (a husky-szafari esetében 15 fő) jelentkezése esetén garantáltak.
A fakultatív programokra előzetes jelentkezés szükséges (az indulást megelőző 31. napig), de díjuk a helyszínen fizetendő (a husky-szafari kivételével).
A programokra való jelentkezés az indulás előtti 31. napot követően már nem lemondható.
A programok kedvezőtlen időjárás esetén elmaradhatnak vagy módosulhatnak.
Az északi fény természeti jelenség, kialakulása nem garantálható.
Februárban -7 és 0 Celsius fok közötti hőmérsékletek a jellemzőek.

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegy Budapest-Tromsø útvonalon oda-vissza, átszállással
Repülőtéri transzferek
Szállás négy éjszakára Tromsøben központi középkategóriás szállodában, kétágyas szobában
Bőséges skandináv büféreggeli
Városnézés Tromsøben
Magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetékek és poggyászdíjak, mely tartalmazza 1 db feladott poggyász (max. 20 kg/db) és 1 db kézipoggyász (max. 10 kg, max. 55x40x23 cm) díjait minden járaton
Útlemondási biztosítás
Utasbiztosítás

Kötelező költségek: 
  • Repülőtéri illeték
  • Útlemondási biztosítás
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Menetrendszerinti repülőjárattal Tromsøbe, átszállással, a helyszínen bérelt kisbusszal

Szállás: 

Szállás négy éjszakára Tromsøben központi középkategóriás szállodában, kétágyas szobában.

Étkezés: 
A részvételi díj bőséges skandináv büféreggelis ellátást tartalmaz.
Időjárás: 
Norvégia déli részén nyáron 20, télen -2, északon nyáron 13, télen -5 fok körül van az átlagos napi csúcshőmérséklet.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!