Az Alpok gyöngyszeme Salzkammergut

3 napos buszos körutazás Salzkammergutban

Utunk a monarchia „titkos fővárosába” Bad Ischl-be vezet. A gyönyörű alpesi környezetben fekvő város Salzburg tartomány határán, Felső-Ausztria déli részén, 468 méter magasan található. A Császár Villa megtekintése, mely Ferenc József és Erzsébet nyári rezidenciája volt. Bad Ischl legismertebb vendége, Ferenc József császár, közel 60 nyarat töltött a gyönyörű parkkal körülvett Biedermeier villában.

FőoldalEurópaAusztriaSalzburgerlandSalzburgAz Alpok gyöngyszeme Salzkammergut

Alapár tartalmazza

Az autóbuszos utazást, idegenvezetést, szállást reggelis ellátással.

Alapár nem tartalmazza

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, a helyszíni belépőket, egyéb étkezéseket, fakultatív programok árát és az Audio-guide-ot.

Hossz: 
3 nap
Szállás: 
panzió

1. nap: Budapest-Bad Ischl–Hallstatt
A kora reggeli órákban indulunk az egyik legszebb alpesi táj, a Felső-Ausztria és Stájerország határán található, mélyen fekvő tavaival és égbenyúló hegyormaival lenyűgöző Salzkammergut felfedezésére. Utunk a monarchia „titkos fővárosába” Bad Ischl-be vezet. A gyönyörű alpesi környezetben fekvő város Salzburg tartomány határán, Felső-Ausztria déli részén, 468 méter magasan található. A Császár Villa megtekintése, mely Ferenc József és Erzsébet nyári rezidenciája volt. A villa látogatásunk után séta a hangulatos városközpontban, majd folytatjuk utunkat a tóparton fekvő Hallstatt páratlan szépségű kisvárosába, mely a Világörökség része. A település neve a kelta hagyományok szerint „a só helye”, hiszen a felette magasodó hegy (Salzberg) belsejében többezer éves sóbánya található. A tóparti főutca vezet a Piactérhez, ahol az evangélikus templom is áll, és a kétszentélyes katolikus plébániatemplomhoz a hegyoldali kis temetővel, amelynek csontkápolnája a festett koponyák miatt vált híressé. A városka és a tó fölé nyúló Skywalk kilátóhoz siklóval is fel lehet jutni, ahonnan tiszta időben csodálatos panoráma nyílik a tóra, a kisvárosra és a környező hegyekre. Továbbutazás a szállásra, érkezés a szállodába az esti órákban.
 
2. nap: Berchtesgaden-Hellbruni kastély-Salzburg
Reggeli, majd utazás Dél-Bajorországba. A „királyok üdülője” Berchtesgaden a Watzmann-hegy lábánál fekszik festői környezetben. Történelmi városközpontja gyönyörű festett házaival, különleges hangulatával lenyűgözi a látogatókat. A közeli Obersalzbergen található Hitler híres „Sasfészke”*. A vendégház egy olyan hegycsúcsra épült, ahova helyi buszjárat és a hegy belsejében üzemelő lift közlekedik. (*Amikor a vendégház nem látogatható – pl. időjárási okokból, illetve október és május közötti időszakban zárva tart –, helyette Berchtesgaden történelmi központjának megtekintése és kirándulás a Király-tóhoz, séta tóparton. A fjordszerű Königsee, a hegyek által ölelt smaragdzöld, nyugalmat árasztó víztükör, Németország egyik legimpozánsabb része.) Ezután látogatás a Hellbrunni kastélyban. A nagyszerű építészeti remekmű, a hatalmas parkkal és világszerte páratlan vízi játékaival ma is a legpompásabb reneszánsz építmények közé tartozik az Alpok vonulatától északra. Délután városnézés Mozart városában. Salzburg történelmi óvárosát az UNESCO 1997-ben a Világörökség részévé nyilvánította. Látogatásunk alkalmával a Vár, a Dóm, Mozart szülőháza és a Mirabell kert lesznek a legfontosabb látnivalók. Visszaérkezés a szállásra az esti órákban.

3. nap: St.Gilgen-Gmunden-Steyr-Budapest
Reggeli, majd utazás a hegyek koszorújában fekvő, 11 km hosszú Wolfgang tóhoz. Rövid fotóséta a Schafberg hegy lábánál fekvő St. Gilgen festői városában, melyet 2005-ben „Mozart Falu”-nak nyilvánítottak. Folytatjuk utunkat a festői Traunsee partján található Gmunden városába. A jellegzetes, zöld-fehér kerámiáról is ismert város a Monarchia idejében vált kedvelt nyaralóhellyé. A domboldalon álló Háromkirályok plébániatemplom főoltárát az osztrák barokk neves művésze, Thomas Schwanthaler szobrász készítette 1678-ban. A reneszánsz városházától a tóparti promenádon sétálunk végig a romantikus Ort vizi kastélyhoz, ami Salzkammergut egyik legkedveltebb fotótémája. Programunkat Ausztria romantikus kisvárosában, az egyik legszebb és legrégebbi műemlékvárosában, Steyr-ben folytatjuk. A Steyr és az Enns folyók összefolyásánál található óváros árkádos, gótikus és reneszánsz épületeivel, kacskaringós utcáival, hangulatos tereivel, templomaival igazi kis gyöngyszem. Európa egyik legszebb terén a legkülönbözőbb korszakokból származó polgári házak sorakoznak egymás mellett, de megtekintjük a plébániatemplomot, a Lamberg kastélyt és a régi városháza rokokó stílusú épületét is. Hazautazás. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Szállás

Egyszerű, családias panzió, finom házias koszt. Nagyobb méretű törölköző bekészítése ajánlott.

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Az autóbuszos utazást, idegenvezetést, szállást reggelis ellátással.

Alapár nem tartalmazza: 

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, a helyszíni belépőket, egyéb étkezéseket, fakultatív programok árát és az Audio-guide-ot.

Kötelező költségek: 

Audio-guide.

Helyszíni költségek leírása: 

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Kötelezően fizetendő Audio-guide: 1.650,-Ft/fő
Bad Ischl Kaiservilla 21 EUR
Hallstatt sikló 22 EUR
Hallstatt Csonttemplom 2 EUR
Berchtesgaden 30,80 EUR
Hellbrunn 15 EUR
Gmunden Ort kastély 5 EUR
Salzburg helyi idegenvezető kb.5 EUR

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyebek
Kiutazás: 

Utazás: Az utazás emelt szintű autóbusszal történik, - video, vagy DVD; büfé.

Felszállási lehetőségek:
Budapest - Déli pályaudvar, Koronaőr köz - 05:30
Tata - M1-es autópálya, 64-es km, Remeteségi pihenő, Shell kút - 06:05
Győr - M1-es autópálya, 119-es km, Arrabona pihenő, MOL kút - 07:00
Mosonmagyaróvár - M1-es autópálya, 163-as km, Mosoni pihenő, MOL/Marché - 07:45

Fontos! A vidéki fel- és leszállóhelyek nem minden esetben azonosak, ezért kérjük, feltétlenül érdeklődjön irodánkban az autóbusz pontos útvonalával kapcsolatban!

Szállás: 

Egyszerű, családias panzió, finom házias koszt. Nagyobb méretű törölköző bekészítése ajánlott.

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Vélemények, értékelések
4.5
23 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.7
Program értékelése
4.5
Szállás értékelése
3.8
Túravezetők értékelése
4.8
Utazás értékelése
4.8
Mária
Budapest
2017. nov. 9
5.0
Csodálatos élményeket szereztünk Ausztriában,valóban gyöngyszemeket láttunk.Sokat köszönhetünk az idegenvezetőnknek,Sasváry Nikolettának.Tudása,felkészültsége,utasokkal való törődése kiváló volt.Kényelmes buszon utaztunk,jól vezető sofőrrel.A szállás pihenésre alkalmas ,finom ételekkel várták a csoportot.A félpanziót ajánlani tudjuk.
Ágnes
Budapest
2017. nov. 1
4.6
Rendkívül elégedetten tértünk haza az utazásról, az egyetlen visszahúzó tényező sajnos az időjárás volt. A szervezést, programokat, idegenvezetést, utazást, útitársakat csak dicsérni lehet. A busz rendkívül kényelmes és szép volt, az idegenvezető nagyon felkészült, barátságos, rugalmas, a programok érdekesek voltak. A szállás is kitűnő volt, semmilyen kifogás nem merült fel.

Egyetlen apró dolgot jegyeznék meg: az irodának jobban kellene tudatosítania az emberekben, hogy ha nem fizetnek elő a félpanzióra, akkor más vacsorázási lehetőség a környéken. NINCSEN.

Nagyon rég voltam csoportos utazáson, mert mindig fenntartásaim voltak, most nagyon kellemesen csalódtam.
Nikolett
Budapest, XIV. kerület
2017. jún. 28
4.8
Kedves Utazási Iroda!

Csodálatos 3 napot töltöttünk el Ausztriába. Nagyon jó volt az út, a szervezés, az idegenvezető felkészültsége tökéletes volt. Busz sofőr vezetési stílusa is tökéletes volt, biztonságosan vezetett, és épségben elvitt minden helyszínre. Akciósan az ár-érték arány is megfelelő volt. A szállodában volt egy kis kellemetlenség, hogy sokat kellett várni az első nap amíg az ételeket felszolgálták, de ezt elnézve a szálloda is tökéletes volt ami, csodálatos környezetben helyezkedett el.
Lászlóné
Budapest, XIV. kerület
2017. ápr. 22
3.6
A szállás szép helyen volt, az ellátás jó volt, de a szobával nem voltunk megelégedve..
A szoba szerintem csak egy személy részére volt alkalmas. Az ágybetét rövidebb volt mint az ágykeret /szerintem a matrac gyerekméret volt/. A szobában való közlekedésnél
kékre, zöldre vertük lábunkat.
nélkül>
Budapest
2016. szep. 21
4.6
Összeségében nagyon jó volt az út, a túravezető kiváló!
<név nélkül>
Monor
2016. júl. 4
4.8
Mindennel nagyon elégedettek voltunk!
<név nélkül>
Tatabánya
2016. már. 16
4.2
Kellemes utazáson, tartalmasan eltöltött három napon vagyunk túl. Pont azt kaptuk, amit vártunk. Gördülékenyen ment minden, időbeli csúszás rajtunk kívülálló ok miatt történt csak. Sajnos az időjárás nem volt túl kegyes, nem voltak hajlandók feloszlani a felhők, így a hegyeknek csak a felét láttuk. Megfelelő volt a szállás, tiszta, pihenésre tökéletesen alkalmas. A reggeli bőséges. Egyetlen ici-pici gondunk volt, a csoportvezetőnk figyelmen kívül hagyta, hogy idősebbek is vannak a csoportban, s bizony a meredek helyeken mi szuszogva, néha lemaradva érkeztünk az adott célhoz. Talán erre figyeljenek a jövőben, s akkor mindenkinek lesz elég ideje fényképezni, bámészkodni, gyönyörködni. Panaszra alapjában véve nincs okunk, mindenkinek ajánlani tudjuk azt a kirándulást. Külön köszönet illeti csoportvezetőnket az alapos, pontos ismertetőkért!
<név nélkül>
Budapest, II. kerület
2015. nov. 2
3.8
Kellemes, tartalmas út volt.
<név nélkül>
Budapest, III. kerület
2015. okt. 27
4.2
Osszessegeben tetszett.a szallason a reggeli lehetett volna valtozatosabb.
Viktória
Veresegyház
2015. okt. 6
4.8
Csak a programmal kapcsolatban lenne egy megjegyzésem. Minden nagyon tetszett, és sok program volt. Viszont egy kicsivel több szabadidő nézelődésre, és vásárlásra jobb lett volna.
Nagyon tesztett a kirándulás, legközelebb is az Önök irodáját fogom válaszatni :)
<név nélkül>
Pécel
2015. szep. 30
4.0
Nagyon élvezetes utazás volt. Főleg azoknak ajánlom, akiknek ez az első útja Ausztriába és jobban preferálják a városnézést, mint a tóparti sétákat. Az első nap harmadik programját (St.Gilgen) értelmetlennek és hatásvadásznak tartottam, mivel csak végigrohantunk a településen, (a rövid sétát itt szó szerint kell érteni) ahol semmilyen élménnyel nem gazdagodtam személy szerint. Szívesebben töltöttem volna el helyette még egy órát Hallstattban. Tehát ez egy pörgős körút, ahol nem tölt az ember sok időt egy helyen. Mindenki eldöntheti ez megfelel-e a számára. St. Gilgen városán kívül minden helyszín lenyűgöző és csodálatos volt, elismerésem a szervezésért! A túravezető munkájával is meg voltam elégedve, odafigyelve elmondott minden fontos információt. Jó műszaki állapotban és kényelmes ülésekkel felszerelt busszal utaztunk. Viszont ajánlanám a szervezők figyelmébe, iktassanak be 2 óránkénti pihenőt WC használattal a hosszú oda és vissza út alatt, mert nem kényelmes több mint 3,5 órát várni a mosdóig. A szállás nem nyűgözött le ár-érték arányában. Tiszta és rendezett volt, viszont az ágy iszonyatosan kényelmetlen volt, az asztalhoz küzdelmek árán lehetett beülni.A fürdő harmonika ajtóval volt elválasztva. WIFI csak az alsó szinten volt elérhető a recepció körül, ami kicsit dühítő volt mai viszonylatban. A reggeli finom volt.
Összefoglalva az élményeimet, kellemesen kikapcsolódtam. Nem volt időm unatkozni. A helyszínek legtöbbje kihagyhatatlan élmény! Ajánlom az utazást!
Aszódi Zoltán
Tiszaföldvár
2015. szep. 29
4.6
Nagyon sok szép és érdekes dolgot láttunk,remek idegenvezetés mellett.Felejthetetlen élmény volt! Köszönjük!
Kata
Budapest, XI. kerület
2014. szep. 30
5.0
Nagyszerű idegenvezető, remek, tartalmas programok, gyönyörű tájak. A szálloda szuper volt, a félpanziós ellátás finom és bőséges. Még sok utat tervezünk az irodával! Köszönjük!!!!
Julianna
Budapest, II. kerület
2014. szep. 30
4.2
Köszönet a nagyszerű 3 napért!
Észrevételek:
1.) A szállás nagyon kieső helyen volt, ezért esti séta Salzburgban nem volt lehetséges és a vacsora tekintetében nem igazán volt alternatíva. A háziasszony barátságtalan volt.
2.) Utószezonban talán nem indokolt a hajnali indulás, az első nap ezért fárasztó volt
3.) A harmadik napon egy két órás szabadidőprogram (amikor kényelmesen lehet nézelődni, ebédelni egy nem a turisták etetése céljából működtetett helyi étteremben) a hosszú hazaút előtt nagy mértékben hozzájárult volna a három nap nyújtotta élményekhez. Már 20:00 órakor Budapesten voltunk.
Remélem észrevételeimmel segíteni tudtam munkájukat.
Mindent egybevetve a program, az idegenvezető profi, mégis könnyed, szórakoztató közreműködése és a buszvezető megnyugtató remek vezetése, kedvessége szép emlékek maradnak.
Még egyszer köszönet érte!
További sok sikert és sok utast kívánok Önöknek!
Julianna
Katalin
Budapest, XIV. kerület
2016. már. 21
4.6
<szöveg nélkül>
Klára
Budapest, II. kerület
2015. nov. 4
4.4
<szöveg nélkül>
Beáta
Budapest
2015. okt. 3
4.4
<szöveg nélkül>
Dóra
2015. szep. 22
5.0
<szöveg nélkül>
Tímea
Budapest, XVII. kerület
2015. szep. 17
5.0
<szöveg nélkül>
Rita
Halásztelek
2015. szep. 13
4.8
<szöveg nélkül>
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!