Ausztria legaranyosabb szurdoka adventi hangulatban

Egynapos kirándulás Ausztriában

Lágy vonulatok, hófödte alpesi rétek, havas hatalmas fenyvesek. Az Alpok fantasztikus környezete ideális helyszíne a kikapcsolódásnak egy nagyszerű túra keretében, amit megspékelünk egy csodás kisvárosi adventi hangulattal.

FőoldalEurópaAusztriaAusztria legaranyosabb szurdoka adventi hangulatban

Alapár tartalmazza

az utazást, az útlemondási biztosítást és a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

a belépőket, az étkezést és az utasbiztosítást.

Hossz: 
1 napos túra
Létszám: 
30-46 fő

Nehézség:

 A túra hossza és szintemelkedése alapján a kezdőtől haladóig mindenkit várunk!

1. nap: Budapest, Johannesbacklamm, Bécsújhely, Budapest

Reggel 5.45-kor találkozunk a Március 15. téren, indulás 6 órakor. Az M1-es autópályán haladunk Ausztria irányába (felszállási pontok: Remeteségi pihenőhegy, Győr Arrabona pihenő, Moson pihenőhely). A délelőtti órákban érkezünk meg a túránk kiindulópontjához a Johannesbachklamm szurdokához. A szurdok a bécsiek kedvelt kirándulóhelye, 1902-ben tették a látogatók számára elérhetővé. A mészkőszurdok az Eichberg és a Dürrenberg között húzódik. A falai néhol a 60 méteres magasságot is elérik és a köztük áttörő kis patak festői szurdokvölgyet hozott létre az évmilliók során. Ezt a völgyet hidakkal és lépcsőkkel tették mindenki számára könnyen járhatóvá. Miután a már jól megismert útvonalon visszatértünk az autóbuszunkhoz Bécsújhely hangulatos városkájának az adventi forgatagában lesz lehetőségünk elvegyülni. A késő délutáni órákban indulunk vissza Budapest felé, ahova várhatóan 22-23 óra környékén érkezünk. 

További információ

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

az utazást, az útlemondási biztosítást és a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

a belépőket, az étkezést és az utasbiztosítást.

Kötelező költségek: 

Szurdokbelépő: 3 euró.

Előleg: 

18.900 Ft/fő, ami jelentkezéskor fizetendő (az utazás ára egy összegben fizetendő).
 

Kiutazási forma: 
busz
Milyen felszerelést vigyek?

Bejáratott, jó lábbeli (trekkingcipő vagy bakancs), de megfelelő lehet egy erősebb sportcipő is. Egy kisebb hátizsák, amibe az enni- és innivalót tesszük. Szél- és esőálló kabát és meleg pulóver jó, ha van. Váltóruhát a buszon hagyhatunk.

Egyebek
Kiutazás: 

Autóbusszal utazunk, amelyet egy gyakorlott gépkocsivezető irányít. A helyfoglalás a befizetés sorrendjében történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.
 

Étkezés: 
Célszerű élelmet itthonról hozni.
A területről: 
A Bécset körülvevő „Niederösterreich” (Alsó-Ausztria), a Duna partjaitól kiindulva terjeszkedő terület az ország legváltozatosabb tartománya. Ezt a régiót „Bucklige Weltnek”, azaz „hepehupás világnak” becézik. A Schneeberg, a Rax és a Semmering Alsó-Ausztria lélegzetelállító kilátást és művészi inspirációt nyújtó alpesi hegycsúcs-triója. A világ legidősebb, i.e. 30.000 évvel ezelőtt faragott idoljára, a galgenbergi Vénuszra is itt bukkantak rá. A középkortól kezdve a Habsburg-birodalom virágkoráig megszámlálhatatlan kastélyt, palotát és kolostort építettek errefelé, melyek közül sokat mind a mai napig laknak, használnak. Bármikor megállhatunk egy-egy tanyán, vagy szőlőskertnél. A háborítatlan természet csábítja a túrázókat erre a vidékre.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Ausztriába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában, jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára tartalmazza az útlemondási biztosítást.
Korhatár: 
10 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!